Valla bizim baya çetrefilli bir sürecimiz oldu

Hatun biricik oğluşunu paylaşmak istemedi sanırım ilk zamanlar

düşün eşim sebze ağzına sürmezdi evlendikten sonra yemeye başladı diye kıskandı

yada işte evde bana iş yaparken yardımcı olduğunda üzerine deng gelip gördüğünde resmen af edersin senin domuzluğun banamıydı yok efendim bekarken eşortmanını kaldırmazdın şimdi halı yıkarken şuna ( genelde şu yada bu diye benden bahsederdi

) yardımcı oluyorsun demişti

Daha 3 aylık gelinken baklava açtım ilk bayram da KP bak yeni gelin baklava açabiliyor sen kaç senelik evlisin bir kere bir şey açtığını görmedik hep hazır yufkayla börek yada hamur diye KVye şaka yapınca hatun hepimizle bayram sabahı kavga etmişti eşine de bundan sonra gelinin yapsın ben yapmam demişti

hakikaten de sonra bayram kadın hiç birşey yapmadı inadından
En son büyük kızım 8 - 9 yaşlarındayken resmen yüzüme benim oğlumu boşa, seni baştan istemiyordum ama ne yaptıysan artık oğlum almak zorunda kaldı bile demişti

O günü hiç unutmam

Allah herhalde o an Peygamber sabrı verdi ki hatun saydırırken sadece gülümseyerek Anne sen neyin peşindesin oğlunu ancak mutsuz ediyorsun demiştim

tabi o an bir şey demesem de çok uzun bir süre Anne kelimesini kendisine kullanmadım sadece eşimin hatırına bayramdan bayrama gittim ve mecbur kalmadıkça asla konuşmadım

En sonunda eşimin halaları ( ki çok severim ) ya sen cahilliğine ver bak eşin ne kadar belli etmesede etkileniyor demişlerdi

onların hatrına alıp karşıma konuştum

rahatsız olduğum şeyleri acıkca yüzüne söyledim

eşimin zoruyla da olsa benden özür diledi

ama o günden sonra beni sinir eden şeyleri toplum içinde de olsa kırmadan anında yüzüne söyledim ama hep gülümsedim

eşimde sen gelinine dua et valla küs olduğunuzda bile her gün Anneni ara bak ben kırılmış olsamda o senin Annen sonra onuda benden bilir dediği için seni düzenli olarak arıyor ziyaret ediyordum demişti
Şimdi çok şükür kimin ne olduğunu anladı da aklı çıkıyor kırılacağım diye

bir kaç gün sesim çıkmasın o arar kızım nasılsınız bir ihtiyacınız var mı diye

Heee bende elimden ne gelirse yaparım

pandemi yüzünden git gelimiz yok ne kendi Annemlerle ( ki sokağımın öbür ucunda

) ne eşimin ailesiyle
Bak benim 10 sene sonra geç te olsa ortayı bulabildim

evet yapılanlar unutulmuyor ama en azından zamanla can yakmıyorlar

Hep diyorum benimde evlatlarım var ve asla aynı şeyleri yaşamalarını istemem

Hani ne ekersen onu biçersin misali
AY yine çenem düştü