Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

tatlım helal olsun sanaaa:):):)
ixsirim bende sabah hızlı hareketlerle ev toplama yapıyom geceki açığı kapamak için bahsetmişdim sana :):) valla süpersin kaç mekik çektin bakalım:):)
bugün sporuma tekrar başlıyom 2 gün aradan sonra:):)

bakın ne okudum mekikten daha etkili ve dhaha faydalı bir hareketmiş

yere sırt üstü yatın
eller boynunuzda birleştirin
ayaklar düz birleşik havaya kaldırın indirin ,
indirdiginizde topuklar yere degmeyecek...
göbek eritmek ve sarkmasını önlemek için miş.

o haraketi yaparken omuzları kaldır dirseklerinin üstünde dur bak o zaman göbek dahada acıyo bide bacakları düz kaldırıp indirdikten sonra havada bük bacakları dizden öne itip geri geç bisiklet gibi deil sadece öne itip karnına doğru çekicen bide aynı pozisyonda bacakları daire şeklinde döndürmeye çalış bunlar zor hareket ama etkili gbek için :):)

Kafein yağ yakıyor!

Dr. Yasemin Fatih Amato 06.06.2007

Son zamanlarda kahve ile ilgili çelişkili bilgiler alıyoruz. Kahve dost mu, düşman mı emin olamıyoruz. Kafeinle duygusal bir ilişkimiz olduğu ise muhakkak. Kafein hiç tartışmasız, bir ilaçtır. Sıcacık kahve fincanında, mis kokulu çayları yudumlarken hatta birçok meşrubatın içinde ve az da olsa çikolatadan aldığımız, reçetesiz satılan güçlü bir ilaçtır. Kafein aldıktan birkaç dakika sonra vücudumuzdaki etkileri kendini gösterir. 4-6 saat kadar bizimle yaşamaya, hayatımızı etkilemeye devam eder.

* Kafein bizi yatıştıran, sakinleştiren 'adenosin' adlı bir hormonu etkisiz bırakır. Kahve ile canlanmamız ve aynı zamanda uykumuzun kaçmasının nedeni budur.

* Öte yandan bize adeta adrenalin yani cesaret ve heyecan pompalar. Geçici bir canlanmaya yol açar ama ne yazık ki, ardından bitkin düşmemize neden olur.

STRES HORMONU

* Kafeinin bir başka etkisi de stres hormonu olarak tanıdığımız kortizol seviyelerini artırmasıdır.

* Kafein vücudumuzdaki dopamin adı verilen bir başka hormonunu da yükseltir. Kendimizi önce iyi hisseder, sonra inişe geçeriz. Kahve tiryakiliğininin altında biraz da dopamin tiryakiliği yatar.

* Kafein idrar söktürücüdür. Bu da genellikle vücudun su kaybetmesine neden olur. Kahvenin yanında bir bardak su getirilmesi oldukça anlamlıdır. Ama nescafe, meşrubat ya da çikolata yanında su içmek aklımıza gelmez.

SPORDAN ÖNCE YARARLI

Kafeinin olumlu tarafı metabolizmayı hızlandırması, egzersizden önce alınırsa yağ yakımını artırmasıdır. Az miktarda kahve, açlık hissini azaltarak kan şekerini dengede tutmaya da yardımcı olur. Yani kafein dostumuz da olabilir, düşmanımız da. Bütün mesele ne kadar ve ne zaman aldığımız.

* Günde 2 fincandan daha fazla kahve içmeyin. Kola içtiyseniz ya da çikolata yemek istiyorsanız bunların ilave kafein dozu olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

* Öğleden sonra saat 16'dan itibaren kafeinden uzak durun. Bu maddenin vücutta 6 saat kadar etkili olduğunu aklınızda tutun, uykunuzu riske atmayın.

* Spor yapmadan önce bir fincan kahvenin tadını çıkarabilirsiniz.

Yayın tarihi: 7 Haziran 2007, Perşembe
Web adresi: http://www.sabah.com.tr/2007/06/07/gny/haber,A094628C74A04B5498D0F33583838A6E.html
Tüm hakları saklıdır.

tesekkürler canim a.s.

mevlidkandili.jpg

tatlım seninde kandilin mübarek olsun hepinizinizn kandili mübarek olsun arkadaşlar

Kızlar hepinizin kandili mübarek olsun.Bu arada aşkitoma'da geçmişler olsun.Benimde iki gündür keyfim yok gelip yazılanları okuyup gidiyorum.Yine gelirim bir ara.Öpüldünüz kocaman

herkese merhaba nasılsınız arkadaşlar bende 103kilodan 88e düştüm diyetisyene gidiyorum,inşallah yaza bomba gibi gireriz.bişey soracaktım bu kilo cizelgesini yapan arkadaşlar,ben kilo cizelgemi 2defa yapmama ragmen mesaj yazdıgımda gözükmüyor acaba nerde hata yaptım yardım edermisiniz lütfen kontrol panelinde imza ayarları diye bir yer bulamadım.anlamadım nerde yanlış yapıyorum.

zeynepcim öncelikle tebrik ederim..kullanıcı paneline gir..profili düzenle yazan linke tıkla...açılan sayfanın en sonunda Kiilo ve ve doğum tarihi takip çizelgelsi yazan yere kopyalayacaksın canım..

slm kızlar yediklerimi yazıyım ama akşamda iki tane kandil simidi yedim unutmuştum bak şu minicik olanda ama tanesi 100 kalari vardır heralde

bir dilim ekmek 4 dilim sucuk 150

bir bardak nesguik süt ile 150
bir d. ekmek bir kaşık lor 70
bir tane dido 217
bir tabak kuru fasulye bir dilim ekmek 250
bir tabak kısır 200
iki çatal yaş pasta 50
cips 3-4 tane 50

1137 kalori

ama akşam yemegi yemedik en son 5 falandı fena açım şimdi bir dilim kepek ekmek yiyorum kuru kuru

saol cimcime81arkadaşım çok çok teşekkürlerrrrr mucukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk:)))yaptım sanırım.bende birazdan sütümü içecegim yarımda armut yedim.bugünüde böle tamamladık gitsin kilolar:))

ohh çizelgeye bak 103 den 88 allahım banada nasip et kurbanlar adadımm inanın .. koluya komşuya dagıtıcam bende yiyem ama:KK70: moral buluyom valla gördügüm zaman böyle verilmiş kiloları

Kızlar bugun dualarımız kabul olur
ınsallah hayırlı bır kısmet karsıma cıkar sımdıye kadar hep ben cok sevdım hıc karsılık gormedım artık bende karsılıksız sevılmek sevgı gormek ıstıyorum.

X