Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Ramazanda sağlığımız için dikkat etmek güzel, ama nefise de işkence etmemek lazım. O yüzden kendini üzme Dafi abla. Misafirin olmadığı günler telafi edersin. Bu arada bostana ve çullamayı tat olarak çok merak ediyorum. Bizde közlemiş patlıcan salatasına çullama derler.

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrr :KK3:

Ya bu gece ancak gelebildim :KK1:
İftarda şükür yine fazla kaçırmadım ve düne nazaran şu an kendimi daha rahat hissediyorum :KK34:
Eşim sağ olsun bugünde iftarı ben hazırlayacağım diye tutturdu :KK1:
Adamcağız oruç tutamıyor diye bana hizmet ederek sevap kazanma niyetinde herhalde :KK60: ne dediysem yok sen uzan ben hallederim dedi :KK1:

Yemekten sonra tutturdu bir posta daha çamaşır at makineye bende ütüleri yapayım diye :KK53::KK53::KK53: anam kulaklarıma inanamadım eşim ve ütü :KK60: Ben ne kadar nefret ediyorsam oda aslında okadar nefret eder ( bir kere ben hamileyken sabah gömlek ütülemek zorunda kalmıştı da bin tane laf söylemişti neden ütülenmemiş o gömleği diye :KK1: )
Yorulunca sen devralırsın dedi ama sağ olsun yarısından çoğunu yaptı ve daha yeni pes edip bıraktı :KK1:
Bende o arada gündüz halsizlikten yapamadığım tüm işleri hallettim :KK34: Aslında biraz daha işim var ama az sizlere bakayım dedim nasılsa aralarda laf yetiştirirken kalanlarıda yaparım :KK34:
Yatarken birde tembihliyor bak canın istemiyorsa bırak yarın bitiririz kalanını diye :KK1: Valla içine Ramazan kaçmış kocayı ben pek bir sevdim :KK60: keşke hep Ramazan olsa ben oruç tutsamda herifim ev işlerine ortak olsa :KK60: :KK60: :KK60:

ceco senin eşin yalnız yaşamışmı bekarlığın da.??
Epey hamarat gördüm..:nazar::nazar:

Ben de bugün işe gittiğim de kızım yapmış bir yığın ütüyü..Çok sevindim akşam sürekli söyleyip duruyor biz de babasıyla bravo kızım deyip durduk :KK66:)

Bu arada bugün yediklerimide paylaşayım :KK1:

Sahurda;
2 haşlanmış yumurta
3 zeytin
1 domates
1 salatalık
2 KK kadar beyaz peynir
2 dilim salam ( normalde pek yemem de eşim almış değişiklik olsun arada diye )
1 büyük bardak ayran
1 büyük fincan limonlu sıcak su ( çay niyetine :KK34: )

İftarda;
Bugün çorba istemedi canım
2 KOca bardak su
6 tane ızgara köfte
1 koca bardak ayran
1 kase çoban salata ( fazla büyük değildi )
1 parça pide ( bugünki 1 KK kadar değildi :KK60: 3 KK kadardı diyelim :KK1: )

İftardan bir saat sonra tatlı niyetine 3 YK kadar dondurma yedim :KK30: ama şükür şu an bile kendimi çok hafif hissediyorum :KK34:

sorma Esracım çok etkiledi beni...Halsizlik,yorgunluk hadsafhada...
Bugün çıkarınca oruçta gitti maalesef ;(

bilemiyorum ki daficim salgın olabilir...Havalar çok ısınınca oluyor böyle...

Benim soğuk sudan olabilir...OĞlanı yüzmeye götürüyorum 12:00-13:00 seansına oruçtan bir gün önce gittiğimiz de kahvaltı etmeden çıktık evden eve gelinceye kadar sürekli soğuk su içtim aç karnına, aynı günün akşamı başladı ...
eşim duymasın sanırım kendim ettim kendim buldum...
canım sıcakta içilen soğuk suyun akciğerlere ödem yaptığını duymuştum. dikkat etmek lazım.ben hiç soğuk su içmem.

Ramazanda sağlığımız için dikkat etmek güzel, ama nefise de işkence etmemek lazım. O yüzden kendini üzme Dafi abla. Misafirin olmadığı günler telafi edersin. Bu arada bostana ve çullamayı tat olarak çok merak ediyorum. Bizde közlemiş patlıcan salatasına çullama derler.
canım bizde çullama kendi açtığımız yufkaları sacda pişirip yapılır ama ben burda hazır yufkayla yaptım. yufkaları yuvarlayarak dürüp küçük küçük kesiyoruz.(silor gibi) tepsiye dizip fırına atıyoruz.fırında hafif kızartıp ,kurutuyoruz. tavuğuda biraz sulu bol soğanlı pişirip, yufkaları tavuğun suyuyla ıslatıp, etlerinide yufkaların üzerine dizip servis yapıyoruz.
bostana semiz otuyla yapılır ama ben pazarda satılan semiz otunun tadını hiç sevmiyorum. yabani semizotunu tarladan toplayıp, temizleyip ince ince kıyıyorum. içine yarım demet taze nane, biraz maydanoz ince ince kıyıyorum. domatesin kabuğunu soyup nohut tanesi kadar minik minik doğruyorum.taze kıl sivri biber veya köz biberi ince ince kıyıyorum.1 diş taze sarısak.biraz nar ekşisi, limon, zeytinyağ çok az tut koyup karıştırıyorum. bu kadar.

Yena ablacım çok geçmiş olsun.
Teravih sonrası kızlarla muhabbete bir dalmışız, on dakika önce gelebildim eve :KK1::KK1:
Şimdi sporumu yapıcam inşallah kalkabilirsem :KK8::KK8:

sen de çok iyi beslenmişsin canım, harikasın :KK16:

canım sıcakta içilen soğuk suyun akciğerlere ödem yaptığını duymuştum. dikkat etmek lazım.ben hiç soğuk su içmem.

canım bizde çullama kendi açtığımız yufkaları sacda pişirip yapılır ama ben burda hazır yufkayla yaptım. yufkaları yuvarlayarak dürüp küçük küçük kesiyoruz.(silor gibi) tepsiye dizip fırına atıyoruz.fırında hafif kızartıp ,kurutuyoruz. tavuğuda biraz sulu bol soğanlı pişirip, yufkaları tavuğun suyuyla ıslatıp, etlerinide yufkaların üzerine dizip servis yapıyoruz.
bostana semiz otuyla yapılır ama ben pazarda satılan semiz otunun tadını hiç sevmiyorum. yabani semizotunu tarladan toplayıp, temizleyip ince ince kıyıyorum. içine yarım demet taze nane, biraz maydanoz ince ince kıyıyorum. domatesin kabuğunu soyup nohut tanesi kadar minik minik doğruyorum.taze kıl sivri biber veya köz biberi ince ince kıyıyorum.1 diş taze sarısak.biraz nar ekşisi, limon, zeytinyağ çok az tut koyup karıştırıyorum. bu kadar.

çullama diyorum başka da bişey demiyorum :KK1: hiç yemedim ama öyle bir yazmışsın ki gerçekten lezzetli görünüyor afiyet olsun bostana hakkında hiç bir fikrim yok ama semizotu aldığımda denyebilirim değişik salata olur bu arada yediklerine takılma çünkü hepsinin tadına bakmısın yazılınca çok görünsede aslında az onlar hepsi bir tabak ancak eder bak ben de bugün bir tabak yedim afiyet olsunnn ama yaramasın inşallahh :KK1::KK1:

Yenammm şükür daha iyisin sevindim ama dikkat et olur mu ? heleki soğuk suyaa aman diyim

Ceco34 tam dicektim ki sahur biraz fazlamı olmuş diye o da baktım ekmek yok ordan eşitlemişsin :KK34: menünü sevdim sağlıklı görünüyor ama meyve eklemeni tavsiye edebilirim nacizane:KK54: eşinin durumu ne güzel valla her eve lazım aslında erkekler ramazanda sinirli olurlar ama seninki tam tersi demekki amannn :nazar: değmesinn sen de tadını çıkar bu durumun :KK52:

Esracımm menüm için yaptığın yoruma tşk ederim işte tavsiyelerinize uyuyorum inşallah güzel sonuçlar alıcazz hep birliktee :KK52::KK52:

hımm çok güzelmiş ikisi de. tavuklu silora benziyormuş çullama. kesin harikadır. of salata da harika, ellerine sağlık ablacım :KK16:

bu salatayı ilk fırsatta deneyeyim ben :)

yine koltukta uyuyakalmışım. neyse ki alarmla uyandım da hazırladım sahuru, yedik şimdi çay faslı.

Yazayım ben sahur menümü;

2 dilim kepekli ekmekle tost
yarım porsiyon ton balıklı salata
yarım bardak muzlu süt
beyaz çay

Mehtap ikinci irmik vakasına neden olacak gibi görünüyor:KK1:

:KK60::KK60::KK60: neydi o öyle yaaaa irmik aşerdiydik topikçene kod adı : i.h.

ayy afiyet olsun şimdi benim de canım çekti acaba kalorisi nasıl yani yiyebilirmiyiz ki ?

baktım kalorisinede netten. 300 ila 500 arası değişiyor yemeyek yaaa :KK17::KK17:

kalorisiii çokkk :))

o bi de içine kaymaklı dondurma gömülmeden yenmez, bildiğin bomba olur yani :KK9:

bak yaaaa dondurmayı aklımdan silmeye çalıştıydım ben :KK1: kod adı d.i.h.

ben yeniyimde bu yediklerinizden sonra zayıflıyacakmısın merak ettiğim için soruyorum yoksa diet gibi bir listemi bende ramazan da kilo almak istemiyorumda

almamak için çabalamaca benimki :KK1:

bende menümü yazayım yaaaaaaaa :KK1:
1 adet haşlanmış yumurta
4 zeytin
eccük peynir
eccükte ekmek
1tane domates
devamınada bi çay bardağı süt içtim 1 litrede su içmiş olabilirim :KK9::KK9:

Son düzenleme:
Kuzu doğum günün kutlu olsun 24 oldun iyiki oldunnn:KK16::KK16::KK71::KK71::KK71::119::119::119::119::119::119::119:

Eklentiler

• $MM-1.jpg
    $MM-1.jpg
    23,4 KB · Görüntüleme: 26
  • $MM-2.jpg
    $MM-2.jpg
    52,9 KB · Görüntüleme: 26
Menümü paylaşayım istedim bugün de ben.
İftar: 1 kase mercimek çorbası
2 yemek kaşığı zeytinyağlı taze fasulye
2 yemek kaşığı pilav ve 2 yemek kaşığı kadar haşlanmış tavuk göğsü
Salata
1 tane de hurma

Şimdi yeşilçayımı içiyorum. Teravihe gidip gelip sporumu yapıcam inşallah.
Ramazan girmeden önceki haftasonundan kalan epeeeey bir artım vardı. Bugün iftar öncesi baktım çoğu gitmiş 300 gramcık bişi kalmış :KK1::KK1: Cumaya kadar o da gider, üstüne de gider inşallah :KK8:

menü süper sen bu haftada listeleri sallıycaksın kuzum:KK34::KK34:

ben de bugünkü menümü paylaşayım;

sahur
2 dilim kepekli ekmekle tost
domates salatalık
yarım bardak muzlu süt
2 porsiyon karışık meyve

iftar
1 tane hurma, 1 tane kuru kayısı
1 kase cacık
1 kase salata
3 kaşık etli patlıcan
4 kaşık zeytinyağlı barbunya
1 dilim pide

ara (saat 12ye doğru)
2 tane kayısı
yeşil çay

suyumu içerim bol bol. 11 gibi de yarım saat yürüyeceğim yine koşu bandında.

bu arada ben de tartıldm iftardan önce. geçen cuma 85dim, bugün 83.7 çıktım. çok sevindim :KK16:

Esram senin menüde görünce kayısı ve hurma alacam diyorum ama öyle bir koşturmacadayım ki herşey ucu ucuna yetişiyor unutuyorum.kabızlığı aşmak lazım:KK53:

Kurbağalar kaçtı daficim..Bugün 2 kez istifra edince gitti onlar ses mes yok artık :KK66:)

Bu arada yediklerin bence normal...Yarım kaşık bir kaşık diye sıralamışsın...

Yenam kuzum geçmiş olsunnn.soğuk su gerçekten çok zararlı olabildiğince ılık su içmek lazımda inşallah mikrobik değildir dr gittinni??

günaydınnn güzellerr, gece sohbetlerinin dibine vuruyosunuz ne güzelll

benim koşturmaca hep haftada 3 günde spor var koştur koştur spor olduğu günler 22:45 de eve geliyorum duş ,çay falan içiyorum sonra hemen yatıyorum sahura kalktıktan sonrada pek uyuyamıyorum yani her ramazan gibi uykusuz geçiricem.Allah sağlık sıhhat versinde hem orucumuzu tutalım hem koşturmaacalarıma yetişiriz.

diyet açısından iyiyim yani diyet gibi düşünmüyorum 2 gündür sahurda kalkınca birşey yiyemiyorum zorlamayla anca..iftarlarda ilk gün sakıncalıydı ama dün düzenli ve sakıncasız şeyler yedim:KK34::KK34:

neyse kuzular öptüm hepiciğinizii:KK16::KK16::KK16:

arada cöööö derim(maalesef vakit sorun işte ))

Afiyet olsun canım, umarım çok seversiniz. ben yaparken baya moralim bozlumuştu, et sertti, patlıcan çekirdekliydi. tadına da bakamayınca çekine çekine koydum sofraya. neyse ki güzel olmuştu, gece boyu dilinden düşürmedi bizimkiler. üstelik hafifte, daha ne olsun :))

ben de demin abdest alıp yasin okudum. peşinden de bildiğim sureleri... nazar değildir, dikkatsizlik kanımca. yine de ferahladım çok, uzun zamandır hissetmediğim kadar iyi hissediyorum. ramazan bitecek diye üzülüyorum bi yandan...

Aynurcum hadi inşallah bu sefer hayırlısıyla gidersiniz. çok öpüyorum seni, Allah razı olsun duaların için. Meryemi de öp bu arada, tatlı fıstık ya :))

Nilaycım ben de patates çok severim. diyette de arada tüketiyorum. fırınlayınca aynı kızartma gibi oluyor. 3-4 tane patatesi elma dilim doğruyorum. 1 yemek kaşığı ay çiçek yapını, 2 yemek kaşığı suyu, 1 tatlı kaşığı salçayı, tuz ve diğer baharatları blendırdan geçirip sos yapıyorum. tüm sosu patateslere yedirip yağlı kağıt üzerinde kızarana kadar fırınlıyorum. istersen fırınladığın patatesi ayrı, patlıcanları ayrı ayrı yapıp servis yaparken birleştirebilirsin bence :)

kızlar patates, bezelye, mısır, havuc konusunda dıkkatlı olmanızı ve mumkun oldugunca az tuketmenızı tavsıye ederım az gıbı gorunse de seker mevcut bunlarda ve mesela benım gıbı ınsulın dırencı olanlar, ya da pkolular ya da seker hastaları ıcın mumkun oldugunca az tuketmelerı soylenıyor

ben ekmeği bıraktım cnm yanı diyete başladım başlayalı gıdım ekmek yemedim eferim dimi bana :KK9:

ekmegı tamamen kesmeyeceksın nılce. kahvaltıda ozellıkle ekmek yemelısın tabıkı beyaz ekmek dısında. oglen pılav, makarna varsa aynı sekılde aksam menunde de varsa ekmek yemeyeceksın ama yoksa yıne ekmek yıyeceksın. gunlluk 9 dılım ekmege denk gelecek sekılde bu besınlerı tuketmemız gerekıyor

kilo sıkıntısı başka hiçbir şeye benzemiyor, hele kadınların yaşadığı kilo yüzünden hastalıklı ve dışlanmış hissi gerçekten çok ağır. Allah razı olsun senden, bu kadar destek vermen bile harika başkalarına. biz ideal kilosuna yaklaşınca neler edenler gördük burada, sağol, varol bu iyiliğin için.

neler oldu esracıgım ? hor gorme ya da kıbırlı tavırlar mı oldu ?

canım yağ yakımı için hiç bir şey uygulamadım özel olarak.
ama sana beslenme tarzımı şöyle anlatayım
her gün aynı düzen...

sabah kalkınca bir bardak su
kahvaltıda
5-6 zeytin
2-3 dilim tam tahıl ekmeği
iki kibrit kutusu kadar peynir(istediğim peynirden yedim)
bol roka maydanoz (üstüne limon sıktım.)

saat 10-11 gibi
bir kase yoğurt, veya bir avuç kuruyemiş, veya bir bardak yarım yağlı süt,

öğlen 12-13 arası
ızgara et, balık, tavuk, yada haşlama tavuk but (kalçalı)
yoğurt, bol salata, bir kase çorba
1 dilim tam tahıl ekmeği

saat 15-16 arası
bir elma veya bir portakal veya bir kase küçük meyvelerden

saat en geç 19 da akşam yemeği

bir porsiyon z.yağlı yemek (asla suyunu içmek yok)
bol salata, yoğurt
1 dilim ekmek

saat 8 gibi bir tane meyve

günde 3 lt su içilecek.
1 saat spor

:) bu kadarr

1 saat spor yazmıssınız, hem yuruyus muydu bu ?

benım spor hocası, kosmam baya zor olmasına ragmen sadece yuruyerek kılo veremezsın kosmalısın vs falan dıyıp baskı yapıyor bana. oyuzden merak ettım

ayrıca ben gercekten yuruyerek cok ıyı kılo veremedım gecen yıl 2 saat yurudum nerdeyse her gun ama suankı yaptıgım spordan daha az kılo verdım ve ustelık daha fazla sıkılastım su an. yanı benım de aklıma yatmıyor degıl. eforu yuksek spor yaparsak sıkılasmak daha fazla mumkun oluyor ve kılo vermek de dıye dusunmeye basladım bu konuda aslında kafam karısık

bır de calısıyormuydunuz bu dıyetı yaparken ? yoksa evdemıydınız ?

ayy tamam sodada içeyim yaa vakit kalmıyor hemen sahur geliyor kaç gibi içsem acaba sodayıı ? köfteye de dikkat edeyim dünki köftede vardı :26: artık kattırmam onlardan

aman filizzz çok susarsın aç karnına annem bana izin vermiyor aç karnına spor yapayım düşüp bayılırmışım:KK53: sende dikkat et kuzummm bari çok yapma aman diyimmm

sorunumu yiyerek kapatmak !!! işte cümle budur ben sinirlendiğimde sevindiğimde üzüldüğümde her durumda herkoşulda yiyen bir insandım rabbime şükürler olsun ki bu topikteyim ve sizlerle birlikteyim yoksa asla başaramazdım ve kalan hayatıma da şişko bi kız olarak devam ederdim ama artık öyle değil incelicem zayıf biri olucam başka yolu yokk En Büyük KK

güzel dileklerin ve dualerın için aminnnnnnnnnnnnnnn inşallah canım

umut candır umut burda umudum sizlersiniz :KK19::KK19:

esra ben deneyecegım ıftardan once sporu. elbette cok yuklenemem. aksama kadar masada otursak bıle sonucta erkenden kalkıp ıs oluyor yorgunluk ve susuzluk aksama kadar yukselıyor ama her seyı denemek ıstıyorum saglıgımı bozmadan. bugun ılk denemeyı yapacagım ınsaallah.

evet kofte harcları ve corbalara dıkkat et. elınden geldıgınce hersey organık olmaya calıssın eskı anam babam usulu beslenmemız lazım aslında. dıyet degıl saglıklı yasam bıcımıne gecıs her konuda aslında. meyvelı yogurt mu yıyeceksın katkı maddelı olmasın kendın yap. hatta yogurt annen yapsın vs vs anlatabılmısımdır umarm.

cok neselı, cok ıcten, cok enerjık bır ınsansın. ıhtıyacın olan tek sey bılınclenmek, kararlı olmak ve destek almak. bunların ucu de su an var. oyuzden basarmaman ıcın hıc bır engel yok. hayat bundan sonra her acıdan daha ıyı olacak ben ınanıyorum guzel gunler beklıyor senııııııı

hoşgeldin canımm kendi adıma konuşayım oruçla aram gayet iyi diyebilirim ki hiç acıkmıyorum ama fena susuyorum onun haricinde bişey yok gibi annem bugün yemekleri bana attı dünden çorba var bir de yemek salata yapıcammm tamamdır tatlı yok cumaya düşünüyorum gerçi annemler şekerpare yapmışlar ama ben yemiyorumm ille de sütlü tatlı :KK1::KK1:

maasallah bak ne guzel. evde tatlı var ama sen yemıyorsun sabredıyorsun tebrık ederım hep boyle azımlı ve kararlı olmanı dılerım

X