Merhabalar yeniden,
Aynurdan haberlerim var, yarın yola çıkıyorlarmış kısmetse. akşam uğramayı planlıyor, selamları vardı sizlere
Sahurdan beri bi sürü şey kırıldı evde, deliricem :) sahurda buzdolabındaki tabak kapağını açınca kendini attı yere. demin de aynurla konuşurken rüzgar perdeyi kabartıp bardağı masadan düşürdü, hem de koca bardağı. ben onu toplarken başka bi bardağı kırdım, tam bir el kol titreme, dikkatsizlik, beceriksizlik hakim bana ramazanla beraber yani
Meyracım ölçülerini yazayım ben o zaman. biz 4 kişiyiz diye 8 patlıcan kullandım, yarım kilo kadar da kuşbaşı.
patlıcanları alacalı soyup yemeklik daireler şeklinde doğradım. o arada etini koydum tavaya suyunu salıp çekti. ısıtıcada 2 litreye yakın su kaynattım, kaynayınca 1 yemek kaşığı tuzla tencereye alıp altını yaktım. patlıcanların yarısını tencereye attım, yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 8-10 dakika) haşladım. sonra onları borcama aldım. kalan patlıcan için de yine aynı ölçüde su ve tuz kaynattım, dökmesem acısı çıkabilirdi eski patlıcanların yenisine. onları da haşlayıp dizdim. 8 patlıcan büyük yuvarlak borcamı doldurdu. eti biraz suyunu çekene kadar çevirdim tavada. sonra et yağsız diye 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı koydum, yemekteki tek yağ bu. sonra soğan koydum yaklaşık 1 tane kadar doğranmış (dondurucuda vardı), soğanla az kavurunca biber doğradım 3 tane kadar yemeklik, onu da kavurdum. sonra 2 tane iri domates rendeledim, 1 tatlı kaşığı kadar salça koydum onları da az kaynattım. domates suluydu, ayrıca su koymadım. zaten haşlanmış patlıcanın da suyu oluyor. neyse bu soteyi borcamdaki patlıcanların üzerine döktüm, yaydım. fırında 250 derecede 40 dakika kadar fırınladım. etim sert olmasına rağmen pişmişti. aynı kızartmalar kadar lezzetliydi ama ağır değildi öyle.
sormak istersen bi şeyler, buradayım akşama kadar