Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

ne güzel bir duygudur değilmi çabucak doymak :KK66:

umarım grip olmadan hafif bir şekil de atlatırsınız...

yena hnm aslında çoğu kez kandırıyorum galiba kendimi...yenilmemesi gereken o kadar çok şey yedim ki ama eskiye kıyaslıyorum...az diye de seviniyorum ama yanlışı hafifletip mazaret uyduruyorum sadece...

uzun zamandır bi eksi bi fazla olmaktan çok sıkıldım iç ses sürekli yapacağım diyor ama reel hayat aman boşver yarın daha sıkacağım diyip kandırıyorum kendimi...psikolojik bi çok nedeni var ama asıl neden mutsuz olduğumuz anları yemekle yani sevdişğimiz ve mutlu oldğumuz şeyle kapatma çabası...

umarım bu ruh halinden çıkarım ben de...inş siz de daha iyisinizdir çünkü cnınızın sıkıldığını okumuştum geçen yazınızda..

ümitli olmak güzel şey...ümidimizi yitirmeyelim...

Kız bu ne misafir, aylar önce de böyleydi de mi :KK1:

Özledik tabi, valla dönmen iyi oldu. topik fazla sakindi, renk getirdin hemen :KK53:

-------------

Cücüşüm selam :KK3:

bizim ev değişik yaaa gelen gelene giden yok ama :KK1:

Evet canım malesef ayşe ablada ditti:KK34::KK34::KK34:

özlücez ayşe ablayıda hedefine ulaşmıştır umarım yoksa karayiplerdemi :KK76:

Selam kızlar,

Ben geldim iyi haberlerle. Sizler nasılsınız? Geçmişe bakayım olmadı, baya birikmiş ama.

Dayım iyi şükür. Dün yoğun bakımdan normal servise aldılar. Pazartesi çıkarırlar sanırım. Kızı aynı hastanede doktor olunca baya ilgilendiler, o da Allah şükür çabuk toparlandı. Kuzenimin 8 aylık bebeği var, onla ilgilendim ben de. bebekler çok tatlı oluyor yauf :)

Geçen ay doğum kontrol hapını bırakmıştım. Bu ay biraz erken regl oldum. Ve hap kullandığım için yıllardır yaşamadığım o ağrı yine döndü. Dünden beri tansiyon yerlerde. Eşim sabah gelip aldı da evde dinleneceğim biraz.

Umarım herkes iyidir... Özledim sizleri :)

esracıgım hosgeldın canım. guzel haberler ıle dondun sukur.Allah saglık şifa nasıp etsın ınsaallah tum aılene. beterınden korusun senı ıyı bulmadık sadece, agrın ınsaallah gecer canım cabucak. dınlen, papatya cayı rezene falan ıc rahatlatır canım.

Geçmiş baktım da;

Yeni gelen arkadaşlar hoşgelmişler. azimleri daim olsun inşallah.

Meryemcim tatilden dönünce hastalanmışsın, geçmiş olsun. ben de hem bozcaadadan hem de antepten dönünce toparlanamadım. sanırım yol yoruyor bizi. toparlanırsın bi an önce inşallah canım.

Mehtap hoşgeldin :KK16: Özledik yav, gitme bi daha o kadar.

Nevinim sen de ağrı çekiyormuşsun, geçmiş olsun canım :KK5:

1.73 annenize geçmiş olsun, inşallah toparlanır en kısa zamanda.

Ramazana kadar kapışma:KK5: ya ben şimdi reglim, kaç gündür de tartılmadım. pufff, neyse cumadan sonra ben de 2 kglık kısmına katılırım olmadı. çok hainsiniz :KK19:

Yasemin ablacım, Nevincim beni sormuşsunuz :KK16: :KK16: :KK16:

Bu arada topikte herkes kız bebek istiyor ve adları Zeynep ya da Elif olsun istiyor sanırım :KK1:

Ben de en çok Zeynep ve Elif isimlerini seviyorum. Elifi çok seviyorum ama eşimin eski bir sevgilisinin adı :) koymayız diyor o yüzden. Sanırım iki isim olursa Zeynep Bahar olur, kız olursa tabi. bir de Ekin ismini çok seviyoruz ama o kadar çocuk doğuramam sanırım :KK1:
ben de bayıldım bu arada ismine Eliz!

Zehracım 89u görmüşsün, harikasın kuzum. darısı 79un başına inşallah :KK54:

Filizcim İlknurcum evlilik yıldönümleriniz kutlu olsun, aileleriniz ömür boyu sürsün inşallah :KK16:
sanırım Meyranın ve Aynurun da bu aydı.

Kilo konusunda Nevinim ve Yenam, bence ikinizin de sorunu duygusal açlıkla. Kilo vermek için yapılması gereken en temel şey geçmişi unutmak ve kendini, etrafındakileri affetmek. Hayatının bundan sonrasına odaklanmak ve bundan sonraki hayatında mutlu olmak için istemek lazım. Ben de kendimi aylar süren ve bana toplamda 8-9 kg almayla sonuçlanan bi süreçten sonra affettim. geçmişin artık bi önemi kalmamıştı, bundan sonraki hayatımı tasarlamak istiyordum en azından. 99u görünce ikna oldum ve başladım. siz en azından bu süreçte çok kilo almadınız, koruyabildiniz. kendinizi sevin canlarım, ikiniz de harika insanlarsınız. bence bu işin sırrı yine sizde.

Listeler için ellerinize sağlık Yenam & Eliz.
kızlar sizlerde yazın rehavetine rağmen harikasınız, yettim gari ben de bundan sonra listelere adayım :KK53:

Gelelim ramazan konusuna. ben geçen ramazan malum sıkıntılar yüzünden oruç tutamadım ve 2 kg vermiştim koşturmaktan. ama sonraki aylarda 1 kg veremediğim aylar bile oldu. bu yüzden Yenam gibi ben de sağlıklı beslenerek orucumu tutmaktan başka bir şey düşünmek istemiyorum. kilo verirsem bu arada ne ala, ama o ayın güzelliğini yaşamak istiyorum kafam rahat bi şekilde. kilo konusu benim için ramazanda öncelikler listesinde bile değil anlayacağınız. eminim o huzurla mutlu bir şekilde bir sonraki ay daha güzel kilo verebileceğime.

Yenam kızının doğumgünü kutlu olsun. ikizler desene, iyi ki yengeç olmamış. sen zaten fazla duyarlı ve duygusalsın bi de yengeç olsa depresif moddan çıkamazdı yavrum. benim de salı günü doğum günüm, şaka maka 30 oldum :))

ay bu mesajı yolluyorum artık, kalan 10 sayfada bi şey görürsem yazarım yine :) destan oldu bu haliyle.

hakıkaten hep kız muhabbetı yapmısız ve zeynep , elıf ısımlerınden bahsedıyoruzzzzzzz:KK16: sen de aynı ısımlerı begenıyorsunnnnnn:KK16:

tsk ederım canım, senın de mutlulugun daım olsunnnnnnnnnn:KK16:

Sağol İlknurcum, Allah razı olsun. ben de hiç hoşlanmıyorum hastanelerden, sürekli geriliyorum. Allahım dermansız dert vermesin, hastalara acil şifalar versin inşallah. zor bir hastalık yaşayınca bir yakının psikolojin alt üst oluyor. Yine de çok şükür bugünümüze.

Bebek konusunda top Nevin, Meryem, Özlem, Filiz, Meyra ve Aynurda önce. Benim 1 sene daha gözükmüyor planlarda. ha kendisi gelirse ne ala :KK1:

yok canım ben de en az bır yıl dusunmuyorum, ıdeal bır kıloda hamıle kalmak ıstıyorum, tup bebege gıdecegım ılaclar ve hamılelık derken 90 gormek ıstemıyorum tekrar.

ben sıramı verırım seve seveeeeeee:KK16:

ah canımmm ne güzel spor yapmışsın valla baya yakmışsın keşke bende sennin gibi spor yapabilsem :KK43: evde ancak 20-25 dk falan yapabiliyorum :KK43:( bir de doktorlar suyun en fazla üç litre tüketilmesini söylüyorlar canımm tabi yinede sen bilirsin :KK66: menün de çok güzel olmuş sağlıklı mı sağlıklı hımmmm :)

bundan sonra daha da fazla olacak gun olarak. spora daha fazla gıdecgm gun olarak. ramazanda kapalı olacak ama ramazandan sonra yıne gıderım. bugun gıtmedım arka arkaya yapıp cok hırpalanmayım dedım ıkı gundur asırı spor oldu. bugun dınlendım evde hazır ıse de gıtmemeyı fırsat bılerek haftanın uykusuzlgunun acısını cıkardım.

su konusunda haklısın fazlası da zararmıs.

menu aslında cok az oldu buaralar aksam yemıyorum ıstahım kapalı oluyor aksama dogru , bır de spora gec kalmamak ıcın hemen cıkıyorum evden.

Yenam ne büyüklüğü, büyük olsam hiç kilo gibi bi sıkıntı yaşamazdım :)

Aslında beni sarıp ele geçirmesine izin verdim, baya bi teslim olmuştum. Üzgünken rahatlayana kadar ağlamak gibi kendini sıkmadan... Sonra anladım ki başka çarem yok. Çaresizlikten başladım ben. Eşimi çok seviyordum, daha çocuğum bile yokken kilo almak mutsuzluk demekti. Eşim beni bikaç ay daha kilo alirken görse başta içerler sonra kabullenirdi. Allahtan biraz homurdandı da kendime geldim. Yoksa ben kendi kendime zor toparlanırdım. Hoş hala Dünya kadar yolum var...

Biz kadınlarda öyle bir durum var. Bizi olduğumuz gibi (kilolu, tembel ya da bakımsız hiç farketmez ne olduğu) kabûl ederlerse sanki bunları değiştirmeye çalışmak yadırganacak bi şeymiş gibi geliyor. Beni böyle kabul ettiler diye hem kahroluyoruz hem rahatlıyoruz. Oysa mesele dışardan nasıl algılandığımız değil nasıl olmak istediğimiz. Ben başta öyle algılanmak istemediğimi, neden sonra da öyle olmak istemediğimi farkettim.

Ay ne uzun yazdım. Can sıkıcı olmaz umarım okuyanlar için. Ama kilo beslenme alışkanlıklarından çok psikolojik bi sorun çoğumuz için. Ben benle ilgili kısmını paylaşmak istedim sizlerle :)

Yenam ben senin kendine bi yerde izin vereceğine inanıyorum kilo verme konusunda da. Şu an kendine izin vermiyorsun, ama vereceksin bence. Harika bi kadınsın sen, belki de hayat bu kadar zorken kilo vermeye çalışmak çok yüzeysel bi çaba gibi geliyordur. Belki kilo verme çabası hayatın tümünün içinde çok boş geliyordur. Ama sen kilo vermeye çalıştığında da tek derdi kilosu olan o boş kadınlardan olman mümkün değil. Her halinle duyuları hep açık bi insansın, öyle de olacaksın.

Filizcim sağol canım güzel dileklerin için inşallah hiçbirimiz sağlıklı ömürler yaşarız.
Evet kız istiyoruz sanırım hepiniz. Allah hayırlısını versin hakkımızda. Belki aynı zamanlarda gebe kalırız kim bilir :)

Filizcim sağol canım güzel dileklerin için inşallah hiçbirimiz sağlıklı ömürler yaşarız.
Evet kız istiyoruz sanırım hepiniz. Allah hayırlısını versin hakkımızda. Belki aynı zamanlarda gebe kalırız kim bilir :)

ınsaallah canım hayırlısı bakalım nasıp bılmıyoruz kı hıccccccccc:KK16:

Aslında beni sarıp ele geçirmesine izin verdim, baya bi teslim olmuştum. Üzgünken rahatlayana kadar ağlamak gibi kendini sıkmadan... Sonra anladım ki başka çarem yok. Çaresizlikten başladım ben. Eşimi çok seviyordum, daha çocuğum bile yokken kilo almak mutsuzluk demekti. Eşim beni bikaç ay daha kilo alirken görse başta içerler sonra kabullenirdi. Allahtan biraz homurdandı da kendime geldim. Yoksa ben kendi kendime zor toparlanırdım. Hoş hala Dünya kadar yolum var...

Biz kadınlarda öyle bir durum var. Bizi olduğumuz gibi (kilolu, tembel ya da bakımsız hiç farketmez ne olduğu) kabûl ederlerse sanki bunları değiştirmeye çalışmak yadırganacak bi şeymiş gibi geliyor. Beni böyle kabul ettiler diye hem kahroluyoruz hem rahatlıyoruz. Oysa mesele dışardan nasıl algılandığımız değil nasıl olmak istediğimiz. Ben başta öyle algılanmak istemediğimi, neden sonra da öyle olmak istemediğimi farkettim.

Ay ne uzun yazdım. Can sıkıcı olmaz umarım okuyanlar için. Ama kilo beslenme alışkanlıklarından çok psikolojik bi sorun çoğumuz için. Ben benle ilgili kısmını paylaşmak istedim sizlerle :)

Yenam ben senin kendine bi yerde izin vereceğine inanıyorum kilo verme konusunda da. Şu an kendine izin vermiyorsun, ama vereceksin bence. Harika bi kadınsın sen, belki de hayat bu kadar zorken kilo vermeye çalışmak çok yüzeysel bi çaba gibi geliyordur. Belki kilo verme çabası hayatın tümünün içinde çok boş geliyordur. Ama sen kilo vermeye çalıştığında da tek derdi kilosu olan o boş kadınlardan olman mümkün değil. Her halinle duyuları hep açık bi insansın, öyle de olacaksın.

haklısın canım bazılarımızın esı bu konuda rahat ve sorunsuz oldugu ıcın bızler kendımızı daha cok salmısız, ben evlenmeden once farkında degıldım evlendıkten sonra ıyıce saldım hem esımden dolayı. cunku benı sevıyordu sıkıntısı yoktu. donem donem de şöyle bır psıkolojı oldu nıye zayıflayayım nıye onun ıcın bunu yapayım nıye zayıflayıf tup bebege gıdeyım dıyordum ama sorun su kı kendım ıcın yapmak zorundayım, ayagım kırılınca ıyıce anladım bunu cunku kılom az olsaydım ıncınme ya da daha kucuk bır kırık olacakken bılegımde ıkı kırıga sebep oldu. bu demek oluyor kı benı her an her konuda tehlıke beklıyor bır kere.

belkı gec aydınlandık, detsgımız de yoktu bılgımız de yoktu oyuzden bu zamana kadar uzadı ama benden bundan sonra herseyın daha ıyı olacagına ınanıyorum hepımız ıcın.

menum:

yıne klasık apartman gurultulerınden dolayı kac kez uyandım uyudum derken seme oldum ama uyumak guzel de oldu ıyıce dınlendım.

saat 1 de

ac karnına ıkı bardak su
bır adet balık yagı

kalhavltı:
bır domates
bır salatalık
bır bardak sut
3-4 catal karpuz
5 adet marul
ıkı dılım tam bugday ekmegı, cok az kaşar ve ıkı yumurta ıle kendıme omlet yaptım ekmeklerı dılımleyıp kızartıp ustune omletı dokerek yapıyorsunuz ben cok sevıyorum bır arkadasımdan ogrendım yakın zaman once.

ara: 1 lt su, 20 adet kıraz

aksam esımle yemek yedım bugun, uzun zaman sonra aksam yemegı yedım. garıp geldı valla.

yoresel yogurt corbası ( ıcınde yarma ve bıraz nohut var, komsuma yaptırdım salcasız bol nanelı, yogurdu bıle ev yapımı suzme yogurt ), ıcını kendı hazırladıgım kofteyı fırında pısırdım, 5 adet kofte ( parmak koftededen az buyuklukte ), 5 kasık yogurt,
kozlenmıs bır domates ve ıkı bıber

bır lıtre daha su ıcerım, cay ıcerım ve gunumu kapatırım

bugun spor yapmadım evdekı ıslerımı yaptım zaten cok da gec kalktım yarın kahvaltıdan sonra esımle dısarda baya yururum gezer dolasırız spor nıyetıne.

menum:

yıne klasık apartman gurultulerınden dolayı kac kez uyandım uyudum derken seme oldum ama uyumak guzel de oldu ıyıce dınlendım.

saat 1 de

ac karnına ıkı bardak su
bır adet balık yagı

kalhavltı:
bır domates
bır salatalık
bır bardak sut
3-4 catal karpuz
5 adet marul
ıkı dılım tam bugday ekmegı, cok az kaşar ve ıkı yumurta ıle kendıme omlet yaptım ekmeklerı dılımleyıp kızartıp ustune omletı dokerek yapıyorsunuz ben cok sevıyorum bır arkadasımdan ogrendım yakın zaman once.

ara: 1 lt su, 20 adet kıraz

aksam esımle yemek yedım bugun, uzun zaman sonra aksam yemegı yedım. garıp geldı valla.

yoresel yogurt corbası ( ıcınde yarma ve bıraz nohut var, komsuma yaptırdım salcasız bol nanelı, yogurdu bıle ev yapımı suzme yogurt ), ıcını kendı hazırladıgım kofteyı fırında pısırdım, 5 adet kofte ( parmak koftededen az buyuklukte ), 5 kasık yogurt,
kozlenmıs bır domates ve ıkı bıber

bır lıtre daha su ıcerım, cay ıcerım ve gunumu kapatırım

bugun spor yapmadım evdekı ıslerımı yaptım zaten cok da gec kalktım yarın kahvaltıdan sonra esımle dısarda baya yururum gezer dolasırız spor nıyetıne.

yine güzel bir menü :) canım ama aklıma birşey takıldı uzun zamandır akşam yemeği yemiyormuydun ??? peki ne yiyodun ki :)

esraaaaaaaaaaaaaaaaa öyle güzel yazmışsın ki !!!

senelerdir içimde tuttuğum şeyler bunlar eşimle biz tanıştığımızda en faz 75 kilo falandım ancak her geçen gün artan kilom beni huzursuz etmiyordu :KK43: onunda rahatlığıyla işte tartı en on 107 yi gördü ama bu süreçte eşimin inceden inceden bazı mesajlarını yakalıyorum sanırım mesela ufacık göbeği çıksa hemen diyet yapmalıyım diyor ki o en fazla 63 kilo falan yada ne bileyim birlikte spora gidelim diyor belliki beni üzmemek için yüzüme birşey söylemiyor ama ben hep kilo konusu açılınca sinir yapıp insanlara küstüğüm için pek bana bişey demezler mesela diyor ki sanada bu şorttan alalım şorta bakıyorum mini diyorum yok ben giymem aslında o ben giyemem olacak !!!! yani kuzummm şu an eşim yanımda değil ay başında geliyor ve benim on günüm var en azından o gelene kadar biraz kilo veripp az da olsa incelmiş olarak karşısına çıkmak istiyorumm cumayı sabırsızlıkla bekliyorum tartılmak için az kilo vermiş olmaktan çok korkuorumm :KK43:

sabah
bir bardak ılık limonlu su
bir kase kauflex ile kahvaltımı yaptım
öğle
bir haşlanmış yumurta salata 1 küçük dilim ekmek
10 adet kiraz
ikindi
çay ile birlikte 4 kuru kayısı ( ama esmer değil babam bunlardan almış :KK43: )
3 tatlı kaşığı dondurma
akşam
kapuska :KK43: bir tabak sarımsaklı yoğurt ile
yemek öncesinde ve yemekle su bol su içtiğim için tabağımı bitiremedim yani 2-3 çatal kaldı acayip doymuştum ama yalancı doygunlukmuş :) su gidince ben acıktım tabiki yemicem form çayımı içer yatarım :)

bugün böyleydi bana çok yedim gibi geldi öylemi ???????????

iyi akşamlar güzellerrrr

filizcim esrammmmmm sizlerede iyi akşamlar kimseler yok sanırım 2-3 kişi takılıyoruz.

yoğun v eyorucu bir günden sonra sonunda akşam oldu ve yarın pazar ev işi ve v.s işlerden sonra dinlenebilirsem.

Eşim işle ilgili alanyaya gitti yarın dönücek anlıycağınız pc bana kaldı:KK1::KK1:

kızlar yine ard arda yazdım biliyorum ama kaç gündür dicem dicem hep unutuyorumm !

benim dışarda spor imkanım yok malum evde yapıyorum spor en çok da dans ediyorum ama öyle bir video var ki haraketleri yapayım derken şekilden şekile girip acayip yakıyorsunuz adını yazıcam lütfennn izleyin ve varsa yapabilen bi yazsınn kuzularrrrrrrrr merak ediyyorummmm ?

Şarkımız beyonce all the single ladies

Beyoncé - Single Ladies (Put A Ring On It) - YouTube

link koydum ama umarım olurrr

yine güzel bir menü :) canım ama aklıma birşey takıldı uzun zamandır akşam yemeği yemiyormuydun ??? peki ne yiyodun ki :)

kullandıgım bır ılacım var yan etkılerı arasında ıstah azalması da varmıs ıstahım azaldı, aksam yemek ıstemıyorum sanırım ıkı haftadır haftasonu dısında yemedım aksam yemegı. onu kastettım meyve yedım cok az ya da sut ıctım.

iyi akşamlar güzellerrrr

filizcim esrammmmmm sizlerede iyi akşamlar kimseler yok sanırım 2-3 kişi takılıyoruz.

yoğun v eyorucu bir günden sonra sonunda akşam oldu ve yarın pazar ev işi ve v.s işlerden sonra dinlenebilirsem.

Eşim işle ilgili alanyaya gitti yarın dönücek anlıycağınız pc bana kaldı:KK1::KK1:

iyi akşamlar kuzummmm valla ben de bakındım kimseler görünmüyorr :) aynen ben de yarın evi temizlicem :KK43: püffffffffffff hiç sevmiyorum

İyi akşamlar
Esracım gelmiş sevindim dayın da iyiymiş şükür
Biz de bugün nikaha gittik kayınvalidemlerle beraber öğlen evden çıktık bir saat kadar önce geldik eve iş güç yapmadım ama ordan oraya gitmek yordu beni yine de bu telaşı da atlatmış olduk neyse
Moral olarak da iyiyim şükür dün küçük mesele olumlu halloldu gibi inşallah
Yarın da kardeşime gideceğiz kızlarla beraber yeğenleri severiz bol bol :))
Bir resim ekleyim de bakın kayınvalidemin evden çıkınca çekti eşim bu akşam

X