Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

yeşimmmm bak ben napıyorum diyet listem yok ama bir kere diyetisyene gitmiştim onun öğütlerini dinliyorum verdiği yiyecekleri kendimce yorumladım. ha işe yaradı mı sanırım, yani umarım. çünkü kilo vermek mühim değil sağlıklı vermek lazım ve verdiğini almamak lazım. ilk başladığım tarih 1 nisan 2011. 108 kilo ile listeye girdim. 5.5 ay olmuş toplam 22 kilo verdim yaklaşık son ay biraz yalan oldu ama olsun. fark ettiğim seyleri paylaşayım bu dönemde;

su içmek pek mühim yaz kış 2.5 litrenin altına inmemek sart.
yeme düzeni ana öğünler ara öğünler bir düzen de olmalı, ana öğünler atlanmamalı özellikle.
günde 1 saat yürüyüş olmadı haftada en az 4 gün olmazsa olmaz.
saat 7 den sonraya akşam yemeğini bırakmamak çok iyi.

yemekler;
ben bir öğünde sebze ağırlıklı yersem diğer öğünde protein ağırlıklı yiyorum.

yağ ve ekmek sınırlamam var ama diğer seylerde kendime sınır koymadım yiyorum yani. örneğin sabah 1 dilim ekmek istediğim kadar peynir, domates vs. süt yoğurt hiç hesaplamıyorum ne kadar istersem yiyorum. yemeklerde de öyle sebze et çorba 2 tabak istersem yiyorum. ama pilav vs onlara dikkat ediyorum.

bir sabah tahıl gevreği müsli yiyorum bir gün klasik canım nasıl isterse onda da kaşık hesabı yapmıyorum. ama zamanla azalıyor.

tatlı yemiyorum yani önüme gelirse atıyorum dün ablamda baklava vardı 1 dilim hoppp yedim, yahut büskivi geçti elime atarım ağzıma. abartmadan ama. yahut özelm olarak gidip almam.

kuruyemiş en dayanamadığım sey az almaya çalışıyorum çünkü nerde görsem affetmem.

haftada en az 1 kere patlayacak gibi yediğim oldu genelde. o da haftasonu sınırlarında. durumum bu. haftasonu kahvaltılarımda genellikle sapıtık geçiyor az ekmek yemeğe çalışıyorum ama herşeyi çılgın gibi yiyorum. akşam dengeliyorum. hafta içi tekrar düzen.

bir de canım bişi istiyor diyelim bu aralar hamburger ama öyle fastfoodcuda değilde böyle iyi bir restoranda elle yapılmış istiyor canım. kendime 85 altına inince yersin diyorum bu ayda 1 denk geliyor yaklaşık. hedefim gerçekleşince mutlu mutlu yiyorum oturup en güzel sekilde.

yani 4 ay bu sekilde yaşadım özetle.

bir de yeşim kızma ama bence gene sen ağır git ama belli bir kilo örneğin 75 gibi ona cabuk ulas bence ben kendimce öyle düşünüyorum. daha rahat hareket ettiğim bir kiloya hızlıca hgelmek o da göreceli de yani ayda 4 kg vermek gibi sonra ağır hızlı pek mühim değil. yani rahat spor yapabileceğim kendimi güzel ve kendine güvenli hissedeceğim, bir kiloya fokuslanıp ulaşmak diğer bölümde ise daha çok sabitleme ve az az verme moduna geçmek gibi.

bugün 90 dakika yürüyerek bu haftaki rekorumu kırdımmmmmmmmm

cmt-60
pazar-60
pzt-70
salı-40
çrş-60
prş-90

toplam:380

bakalım bu hafta ne kadar oldum ,gerçi bugün ipin ucu kaçtı kardeşim gelnce yemek çeşidi arttı doğal olarak bende azcık ondan azcık bundan derken yedim valla
yazayım:
3 kaşık z.yağlı barbunya (2 yemek kaşığı yağla yaptım adı z.yağlı diye bolca kullanmadım :)))
3 kaşık bulgur pilavı
3-4 kaşık tavuk sote
1 kase cacık
çok mu yemişim sizce :26:

Merhabalar ben kardeşimde tartıldım 114 veya 113.5 tum Bugün orda tartıldım 109.1 çıktım evdeki tartıda tartılamıyorum çünkü pili bitiyor isterse 50 bile tartıyor şu anda şimdi YENA beni listeye hangi kiloda alıcaksın bende bilemiyorum yarın ilk işim tartıma pil almak olucak normal pil osaydı alıcaktımda yuvarlak saat pili gibi bir şey.

çok teşekkür ederim canım rabbim tüm hastalara acil şifalar versin inşallah...
inşallah canım ya çok üzgünüm, umarım umduğundan daha kolay geçer dediğin gibi ,dayanamıyorum canım ya ondan daha çok acıyor canım, allahın izniyle çıkarız kolayca inşalah
ya bir dur nereye o montu lcw den aldım beraber giyelim sen de alllll

geçmiş olsun ablamm inş kötü bir yokturr

ibatumm batuna geçmiş olsunn

mutluu montunn çok güzel miş güle güle giyy
çok teşekkür ederim canım benim allah razı olsun
sağol canım ... sende 90 altına inmişsin maşallah valla
liste gayet güzel görünüyor mmmmmmmmmm

akşam yemeklerimiz aynıymış bendede tavuk ve bulgur pilavı vardı ve yoğurt yerine cacık :))))
bence şeftali ye yarın tartı günü benim yaptığımı yapma :)
yarın yersin dondurmayı sen beni dinle ...

canım benim neden kızayım. cok haklısın. öncelikli olarak dediğin gibi daha yakın bir sayıya inmeyi hedeflemek daha dogru. kesinlikle cok takdir ediyorum seni. ama senin yediklerini ben yesem yürüyüş yapmadıgım için cok basarılı olabilecegimi sanmıyorum :) diyetisyenide bırakmak istemememin sebebi yani biz kadınlar biraz zor bunu itiraf ederiz ama ben tüm çıplaklıgı ile söyleyeyimki gercekten incecik bir hatunun önünde tartılacak olmak beni ekstra motive ediyor. yoksa biliyorum kendimi iyice salarım. nitekim bir önceki diyetisyen serüvenimde aynen bu dediğin gibi bende ondan herseyi ögrendiğim için dedimki ben bunu kendimde yapabilirim gerek yok artık. ama sonra en iyi listeleri kendi kendime yazma kabiliyetim olmasına ragmen yapamadım diyeti devam edemedim. hep erteledim. simdi kesin kararım 65 kiloyu görene kadar haftada bir gün mutlaka bir kadının önünde tartılacagım :) ah su spora dair kendimi bir motive edebilsem afedersin su koca popomu bir kaldırabilsem hersey süper olacak ama dur bakalım kısmet :)

canım bence hicte cok yememişsin. en fazla 1 dilim ekmek ayarında fazla kalori almıssın okadar. yag almaktan iyidir korkma

iyi geceler hepinize. benim koca öyleeee gözlerini dikti bana bakıyor ne yapıyorsun hala pc basında sıkılmıyormusun bütün gün iş yerinde zaten diye kızıyor :) öpüyorummmm ...

ooo harikasın valla aynen devam

cok tesekkurler canım cok kılom var bu dıyetı cok uzun yapamam ama baslangıc böle olsun ıstedım.regl olmama ragmen gıttı ama kılo ama su bılmıyorum ama mutlu oldum.sızlerde cok azımlısınız bayıldım.burda hepımız zayıflıcaz.

menümü yazayım da beni dövün
sabah simit peynir domates
ara azcık üzüm
akşam tavuk döner dürüm ayran
sonra dondurma
sonra 2 dilim baklava 2. dilime eşim zorladı
bide sabah kalkınca biraz çiğ badem ve kayısı yemiştim hadi ne derseniz razıyım
kaç gündür ev ayakta doğru dürüst sulu yeme yapamıyorum
okullar açılınca hepsi düzene girecek inşallah

dün geçmişe daldım ne güzel menülerim varmış tam örnek diyet listesi yani
yeşimcim ben de mutluya katılıyoruz bu ara azcık hızlansan süper olur mutlaka yürü canım ne yap et yürü zaten başladınmı gerisi gelir
ilk baştaki gayretle kilo kilo gidiyor bak biz şimdi gram gram uğraşıyoruz

bugün herkes tavuk ve bulgur yapmış anlaşılan
harikasın canım ya maşallah
az öncede alıntı yaptım ama sanırım gözümden kaçmış :) canım ya bende çok beğendim çok cici bi model güle güle giy bayıldımmmmmmm
canım benim rabbim senin gibi cici birinede nasip edecek inşallah umudunu hiç yitirme canım, vereceksin ve bebeğin olacak ,benimkide ilki karnımda öldü sonra olmadı bende ilaçlar vs derken geçen yılda 92yi gördüm inat ettim 75e indim ve tedaviye başladım rabbime binlerce şükürler olsun ki nasip etti,inşallah sana da isteyen herkesede nasip edecek umudunu yitirme canım ......
tek kelime ile harikasın ve bende senin dediğini yapıyorum öyle diyet listem falan yok canımmı istedi 1 lokma ,1-2 tane o kadar, zaten uzun bir yol onu yeme bunu yeme biter mi... ve 5,5 ayda vermişsin bravo inşallah bende verebilirim senden tek eksiğim spor o da şükür yenice girdi hayatıma bakalım :)
yememişim değilmi ay rahatlattın canım sağol :)

evet ilk başta verebildiğini görmek insanı daha çok motive ediyor ama fazla uzatma canım bünyeni sarsma sporla yavaşça ver :)

valla bayağı gitmiş ama sende haklısın hiçbi şey diyemem evini düzene oturt sonra döveriz, yooooook kıyamammmmm

kıyın bana haketmişim ama neyse ya 40 dk yürüdüm bir sürü temizlik yaptım bide okul işleri için koşturdum yazık bana değilmi

İyi akşamlar güzel hanımlar......

Asucuğum;

Provakasyona gelme canım...Sanırım eşin seni kıskanmaya başladı;baksana ısrarla cısss mamalar yediriyor sana...

Eee o da haklı tabii;böyle güzel karısı olunca insan kıskanır....

Asucuğum;bazen böyle coşuyor ve diyet dışı davranabiliyoruz.Bence umursama ama sıkta tekrarlanmasına izin verme...Çok güzel kilo veriyorsun,sekteye uğramasın...

çoook geçmiş olsun anca gördüm yoktur inşallah birşey.
teşekkürler...
canımmmm çok teşekkür ederim...
yağmurgözlü,çok geçmiş olsun canım..Nerde yapıılıcak merak ettim..
Aslında benimde o işlemi yapmam gerek.. arızalı mide bendede var..
Rahatlıkla atlatırsın umarım...

yenacım çok sağol özel bir hastanede yapılıcak ssk anlaşmalı biraz fark ödedim...inşallah iyi geçer...bu gece uyku tutmaz beniben gayet iyiydim yaa ufak tefek ekşimeler yanmalar oluyordu ama önemsiz bu ağrı nerden çıktı... Allahım düşmanıma vermesin çok zor...
iyi akşamlar
yağmurgözlü geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah önemli bişey çıkmaz
Aminnnnn...canım çok teşekkür...
teşekkür ederimmmm

kıyın bana haketmişim ama neyse ya 40 dk yürüdüm bir sürü temizlik yaptım bide okul işleri için koşturdum yazık bana değilmi

yok canım ya sen o kadar iş yapmışsın bence fazlasını bile harcamışsındır, yazık tabi ama bak bir dahakine affetmeyiz ona göre :)

Yağmurgözlüm;
Geçmiş olsun canım.Tabii ki tüm dualarımızda şifa bekleyenler var..

Sakın endişelenme genel anesteziye gerek olmayan bir işlem.Ben de yaptırdım epey endişeli gittim ama korkulacak bir şey olmadığını yaşayarak gördüm...

Öcelikle damardan hafif anestezik veriyorlar ve aynı anda ağız ve boğazına ayrıca bir uyuşturucu sprey sıkıyorlar...Sonrasını hatırlamıyorum; uyandığımda her şey bitmişti...

Ayrıca sonuç konusunda da korkun olmasın,mutemelen ülser sonucu alacaksın.Aklına daha kötü ihtimaller getiriyorsun eminim ama sakın korkma aklına getirdiğin kötü hastalıkta midede ağrı olmuyor.....Her şey iyi olacak canım...Sakın merak etme ,tiroid ilacının yanına birde mide ilacı eklenecek o kadar.....

Sonrasında birtakım besinleri yememem gerekecek,ya da mümkün olduğu kadar az tüketmeni tavsiye edecekler.
Benim Dr um hiç bir besini yasaklamadı.Yememem gereken şeyleri sen hissedeceksin ve yemeyeceksin dedi;çünkü dokunan beinler kişiden kişiye değişiyormuş.Deneyerek hastanın saptaması daha iyiymiş...
Şimdiden geçmiş olsun canım.....

İLBATUM;
Geçmiş olsun kuzucuğuna canım.
Her şey kolay ve sağlıklı olacaktır emin ol...Sen anne olarak endişeleneceksin tabii ama unutma tüm küçük yavruları Rabbimiz korur..

MUTLUCUĞUM;

Giysin çok güzel.Güle güle kullan;eminim san da çok yakışmıştır....

beyzuş ablacım tavsiyelerine uyacağım tabii ki bugün oldu artık bi daha yapmam eşimle yarın fazladan yürüyeceğiz bir saatten fazla söz verdi yatsıdan sonra inşallah ben gündüz de yaparım inşallah bişeyler bir şekilde telafi edeceğiz napalım
ilbatum inşallah bir daha tekrarlamam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…