Aslında eşim daha yeni yeni beni kollamaya başladı annesine karşı. Senelerce hep altan al aman idare et diyip duruyordu fakat artık oda huzurumuzun kaçmaması için elinden geleni yapıyor sonuçta herşey moralle oluyor. Son 10 gündür eşimle babasıyla ilgilenmekten konuşamıyorduk bile hatta hastanede kaldığında bile annesi onuda yanında refakatci istemişti ve eşim ne zaman bizi dolaşmaya geldiyse hemen telefon açtı ille gel ben babanla başa cıkamıyorum delirdi yine diye. Eşimde hastaneye acele döndüğünde adamcağaz uyuyormuş her defasında. Kadın sırf eve uğramasın diye yalan söylüyormuş meğer oda çok şükür ondan sonra anladı annesinin entrikalarını
Bir ara eşim babasının, annesinin, ablasının ve kızkardeşin olduğu kocaman cerceveli bir resmi salonun duvarına asmaya niyetlenmişti o zaman bende resmen dedim beni cıldırtmaya mı calışıyorsun ananın resmini tam karşıma asarsan bende sokaktan daş toplar her gün o resmi daşlarım demiştim
Şaka sandı ama en son valla balkondan aşağı atarım dedikten sonra vazgeçti
bana oğlumu boşa diyen bir kadının resminemi bakıcam bütün gün
Biliyorum yine bir kaç gün sonra kPye kıyamayıp gidicem yine onlara ama ne yapayım öyle bir kadınla yanlız kalmasınada içim el vermiyor. Daha adamcağız yeni yatalak oldu kadın başladı iki gündür bağırmaya dün bende dayanamadım ya sen ne yapıyorsun adamcağızın aklı yerinde olsa aynı şeyleri tekrar edip dururmu diye fena bozuldu neymiş unutuyormuş mecburmuymuş herşeyi 50 kere tekrar etmeye bende gerekirse 100 kerede olsa tekrar ediceksin sonuçta seni senelerce bakmış eşin dedim fena bozuldu. Alzheimer teşhisi daha yeni kondu ve kadın hala kendini düşünüyor neymiş gezemiyormuş da eve hapis olmuş falan diye.
Böyleleride anayım fedakar eşim diye dolanıyor valla eşimin annesi olmasa yüzüne bile bakmam.