- 20 Mart 2009
- 30.804
- 91.860
YENACIĞIM;
Senin misafirin bol oluyor,Allah eksikliğini göstermesin....
Misafirlere diyet yemeği yapamayacağına göre sana ablamın bir tarifini yazayım.Karnıyarık dedin ya patlıcandan dolayı aklıma geldi.
Çok kilo verdiğin bir hafta kutlama yemeği olarak yaparsın belki...Kutlamayı abartmaz ve üzerine tatlı yemezsin olur biter değilmi canım....
Patlıcanları iri küpler halinde doğrayıp;yarı pişmiş kıvamda olacak şekilde bol yağda kızartılır...
Normal kuru köfte olacak gibi köfte yapılır ve ceviz büyüklüğünde şekil verilir...
İkisi bir kapta birleştirilip üzerine biraz domates doğranıp;domates suyunda hafif pişirilir ki tadları birbirine geçsin.
Fırın kabına alınıp üzerine beşamel sos ve kaşar peyniri rendesi konarak biraz fırınlanır...Afiyet olsun...
Bu tarifi ;karnabahar,patates,brüksel lahanası gibi sebzelerle de yapabilirsin...Tabii sebzeleri buharda kendi suyuyla haşlayarak pişirirsin;patates kızartılabilir.
Brüksel lahanasını özellikle tavsiye ederim......
Arkadaşlar burası diyet topiği biliyorum yazmamam lazım ama BİZİM İÇİN DEĞİLLLLLL MİSAFİRLER İÇİN CANLARIM.....
Canım bu ne.?? PAtlıcan,köfte,beşamel sos. lezzet ötesi bir şeydir muhakak..
Beyzuşum yanlız tam bize göre..kızartma,kaşar,beşamel sos..
Ama ben yinede bunu dener ve yerimki ..sonrada tanrımm ama yine kilo veremiyorum ben galiba yapamıycam derim..
Son düzenleme: