mutluyuz canım benim bak belli kısıtlamalar yaparsak düzenli ve dengeli beslenme diye bişey kalmaz ortada. Mesela herkesin dediği bişeydir diyet yapıcaksan ekmeği makarnayı pilavı kesiceksin.
Ama böyle olmamalı.Halamın kızı bir dr a gitmişti kadının ona verdiği liste benim çok şey öğrenmeme sebep oldu.Bunlardan biride makarna pilav gibi kesinlikle yasak gibi bilinen bi çok şeyin yenebileceğini. Yanlış olan makarna pilav değil yanlış olan makarna pilavla ekmek yemek.
Bir öğünde karbonhidrat,protein ve sebze meyve üçlüsünü tüketmemiz lazım.
Yani = makarna veya pilav veya ekmek veya patates, et veya tavuk veya balık veya yumurta, her türlü sebze yemeği ama etsiz ve/veya salata
Baklagillerde protein içerikli olduğundan bu sıraya rahatça girebilir.
Küçük bir kase çorba 7-8 kaşık nohut,fasulye,barbunyanın yanına ( tabi etliyse 5 kaşık) 2 kaşık pilav makarna ekleyince bir dilim ekmek yemiş gibi oluyoruz ve bu fazla değil.
Bizim yapacağımız herşeyin miktarını cinsine göre ayarlamak ve daha az kalorili olanı daha sağlıklı olanı seçmek.Pirinç pilavı yerine bulgur pilavı gibi a.s kızarmış köfte tavuk balık yerine ızgara yada haşlama gibi a.s
Ben uygulamaya geçtiğimde 2 ayda 8 kiloyu geçmiştim görümcem ıspanak haşlıyodu diyetinde kilo vereyim derken halsiz kaldı ve yüzü göçmüştü delikafadulden bende ne pişiriyosam ondan kaşık hesabıyla yiyodum ve halsiz kalmıyodum dipçik gibiydim -tatlicadiarzu- bu düzeni bıraktıktan sonra aynı yere döndüm ama artık bırakmaya niyetim yok
Hep destek tam destek a.s. kaybettim o listeyi bi bulsam yazıcam size