Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

cnm nohutta cok kalori var yememelisin cnm ben yemiyom nohut kuru fasülye,makarna bilav :ecrin_bebek:

mutluyuz canım benim bak belli kısıtlamalar yaparsak düzenli ve dengeli beslenme diye bişey kalmaz ortada. Mesela herkesin dediği bişeydir diyet yapıcaksan ekmeği makarnayı pilavı kesiceksin.

Ama böyle olmamalı.Halamın kızı bir dr a gitmişti kadının ona verdiği liste benim çok şey öğrenmeme sebep oldu.Bunlardan biride makarna pilav gibi kesinlikle yasak gibi bilinen bi çok şeyin yenebileceğini. Yanlış olan makarna pilav değil yanlış olan makarna pilavla ekmek yemek.

Bir öğünde karbonhidrat,protein ve sebze meyve üçlüsünü tüketmemiz lazım.
Yani = makarna veya pilav veya ekmek veya patates, et veya tavuk veya balık veya yumurta, her türlü sebze yemeği ama etsiz ve/veya salata

Baklagillerde protein içerikli olduğundan bu sıraya rahatça girebilir.

Küçük bir kase çorba 7-8 kaşık nohut,fasulye,barbunyanın yanına ( tabi etliyse 5 kaşık) 2 kaşık pilav makarna ekleyince bir dilim ekmek yemiş gibi oluyoruz ve bu fazla değil.

Bizim yapacağımız herşeyin miktarını cinsine göre ayarlamak ve daha az kalorili olanı daha sağlıklı olanı seçmek.Pirinç pilavı yerine bulgur pilavı gibi a.s kızarmış köfte tavuk balık yerine ızgara yada haşlama gibi a.s

Ben uygulamaya geçtiğimde 2 ayda 8 kiloyu geçmiştim görümcem ıspanak haşlıyodu diyetinde kilo vereyim derken halsiz kaldı ve yüzü göçmüştü delikafadulden bende ne pişiriyosam ondan kaşık hesabıyla yiyodum ve halsiz kalmıyodum dipçik gibiydim -tatlicadiarzu- bu düzeni bıraktıktan sonra aynı yere döndüm ama artık bırakmaya niyetim yok

Hep destek tam destek a.s. kaybettim o listeyi bi bulsam yazıcam size

Kalkın beyaaa uyku tulumları kaydirigubbakcemilekaydirigubbakcemile

Kalktım beeeeeeennnnnnnnn. Günaydıııııııııııııııııııınnnnnnnnnnnnnnn:1rolleyes:şutarafagitti

Dün sabah kahvaltı da 1 dilim ekmek ve bikaç zeytin yedim. Öğlen biraz makarna yedim. Arada süt içtim ( ders çalışırken üşüdüm ısınmak için içtimmirmirmirmir) akşam da pırası yemeği ve 1 dilim ekmek yedim. Yatmadan bi saat önceydi sanırım yarım elma yedim.yerimseniben

mutluyuz canım benim bak belli kısıtlamalar yaparsak düzenli ve dengeli beslenme diye bişey kalmaz ortada. Mesela herkesin dediği bişeydir diyet yapıcaksan ekmeği makarnayı pilavı kesiceksin.

Ama böyle olmamalı.Halamın kızı bir dr a gitmişti kadının ona verdiği liste benim çok şey öğrenmeme sebep oldu.Bunlardan biride makarna pilav gibi kesinlikle yasak gibi bilinen bi çok şeyin yenebileceğini. Yanlış olan makarna pilav değil yanlış olan makarna pilavla ekmek yemek.

Bir öğünde karbonhidrat,protein ve sebze meyve üçlüsünü tüketmemiz lazım.
Yani = makarna veya pilav veya ekmek veya patates, et veya tavuk veya balık veya yumurta, her türlü sebze yemeği ama etsiz ve/veya salata

Baklagillerde protein içerikli olduğundan bu sıraya rahatça girebilir.

Küçük bir kase çorba 7-8 kaşık nohut,fasulye,barbunyanın yanına ( tabi etliyse 5 kaşık) 2 kaşık pilav makarna ekleyince bir dilim ekmek yemiş gibi oluyoruz ve bu fazla değil.

Bizim yapacağımız herşeyin miktarını cinsine göre ayarlamak ve daha az kalorili olanı daha sağlıklı olanı seçmek.Pirinç pilavı yerine bulgur pilavı gibi a.s kızarmış köfte tavuk balık yerine ızgara yada haşlama gibi a.s

Ben uygulamaya geçtiğimde 2 ayda 8 kiloyu geçmiştim görümcem ıspanak haşlıyodu diyetinde kilo vereyim derken halsiz kaldı ve yüzü göçmüştü delikafadulden bende ne pişiriyosam ondan kaşık hesabıyla yiyodum ve halsiz kalmıyodum dipçik gibiydim -tatlicadiarzu- bu düzeni bıraktıktan sonra aynı yere döndüm ama artık bırakmaya niyetim yok

Hep destek tam destek a.s. kaybettim o listeyi bi bulsam yazıcam size

a.s.a.s.a.s.a.s.a.s.a.s.a.s. ne güzel anlatmışsın kız. Hayran hayran okudum :roflol:

uyanmayanların metebolizması dursun emiiii-tatlicadiarzu-

nursena seni tenzih ederim yeavrim -tatlicadiarzu- 1 dilim tahıllı ekmek peynir yarım domates yarım saltalık şiştim deermişim :)))

Son düzenleme:
peki kızlar yarında bir arkadaşa gitcem nasıl hareket etmem doğu olur bir fikir verin
yesen olmuyo yemesen olmuyo :uhm:

arkadaşım kendine tabak hazırla her dilimi 2 ye böl salata varsa ye bide 1tatlı 1 tuzlu sana göre az kalorili olandann al ben geçen güne gittim mantı vardı normalde 2tabak yerdim 5 kaşık koydum salca sos dökmedim öğle yemeğide yemezsen sorun olmaz arkadaşlarında böyle yaparsan alışırlar bi daki gitmene daha az yaparlar

uyanmayanların metebolizması dursun emiiii-tatlicadiarzu-

uyandık ayaollllllll günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnn bugün sızmışım bennnnnnnnnn daha kahvaltı edecemmmmmm metebolizma durdu bileeee peeehhhh

nursena seni tenzih ederim yeavrim -tatlicadiarzu- 1 dilim tahıllı ekmek peynir yarım domates yarım saltalık şiştim deermişim :)))

aman bende yicem şimdik çok iştah açıcı bi menü sundun kalkim bari senağlama

çok teşşekkürrrrrrrrra.s.

Evet sabah kahvaltım 1 dilim ekmek, bikaç zeytin ve küçük bi domates. :1rolleyes:KK43: Bonus duymasın ama hec yumurta yemiyom he. Yarın sabah yiyeyim barim:jeyyar:)

Evet sabah kahvaltım 1 dilim ekmek, bikaç zeytin ve küçük bi domates. :1rolleyes:KK43: Bonus duymasın ama hec yumurta yemiyom he. Yarın sabah yiyeyim barim:jeyyar:)

Yumurtanı peynirini düzenli ye adamı hasta etme lenn:1closedeyes:

Yumurtanı peynirini düzenli ye adamı hasta etme lenn:1closedeyes:

Geçen tv de bi dr anlatıyodu peynir midede toksitlenme mi ne yapıyomuş çok tüketmeyin falan diyodu ben de o bakımdan az tüketiyoma.s ne kadar doğru bilemiyorum ama kafamçokkarıştı

Neyse ben kalkim de ders çalışmaya başlim. Sonra görüşürüz. Öpüldünüz hepiniz:1hug:

Geçen tv de bi dr anlatıyodu peynir midede toksitlenme mi ne yapıyomuş çok tüketmeyin falan diyodu ben de o bakımdan az tüketiyoma.s ne kadar doğru bilemiyorum ama kafamçokkarıştı

Neyse ben kalkim de ders çalışmaya başlim. Sonra görüşürüz. Öpüldünüz hepiniz:1hug:

Azı karar çoğu zarar dimek istiyorum sana -tatlicadiarzu- allah zihin açıklığı versin balımm :asigim:

kahvaltımı aldım yanım okuyarak ediyorum kızlar nerdesinizzz 1 domates 1 salatalık 1 yumurta 1dlm kepekli ekmek nescafe 2 tane de zeytinnn

günaydın arkadaşlar nur yumurtayı ihmal etme benim listemde haftada 3 veya 4 tane yumurta var ona göresüprizzzzz:eek:klava:

X