Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

ay sakın yanlış anlaşılmasın arkadaşlar yasakkelimeben ordaki kızlardan bahsettim benim topiğimdeki bayanlar çok akıllı maşallah yerimseniben sakın burdaki sarışınlar üzerlerine alınmasınlar :lepi:

zeynep karasızlıklarını ve karamsarlıklarını çok iyi anlıyorum ama üstünden gelmicek bi kilon yokki senin azından söyle düşün ya 100 kşlo olsaydın işin daha zor olurdu bak şimdi 14 kilo azsın..buda bi başarı lütfen umutsuzluğa kapılma yanlız yürüyüşe çıktığında beline çöp boşeti bağla bi tayt giyin üstüne eşofman ozaman aşırı terleme oluyo görceksin farkı zaten ben çalıştığım için fırsatım şimdi yok ama bekarken verdiğim kilolarda çokkkk etkisini görmüştüm...
birde yurt dışında gittiğim bir diyetisyen bana şunu söylemişti çok önemli bence..
''bakın siz ne kadar ben kilo vericem der ve yemezseniz vücudunuz hemen beyne sinyal yolluyor ve ...aman dikkat bundan yemek gelmiyo hemen yağları depola..diyo dedi ve bu şekilde çok daha zor kilo verirsiniz dedi..aksine sıkmayın bakın nasıl vereceksiniz dedi işte o dönem o doktorun çabasıyla ben 93 den 84 indim ve burda kaldımkaydirigubbakcemile3 bitürlü bi yere gidemiyorum...
ama sana çok güveniyorum kasma bana ne yaa olursa olur de...stres de bebeğin olmaması için büyük etken birde eğer regl olamıyosan soğan suyu içi çok ama çok iyi geliyor...

napiim elli sarışın takıldı gözüme onu izliyordum hatta yorumlarıı belki okumussundur bu arada citol sona kızlarmış en akıllı olanlar elli taneden sekiz tane kaldı geriye kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 onlarda yaşça büyük olanlar neyse öyle işte yaw geyik yani bebekim uyuyor teyşeleri o uyurken bende öyle yaymış oturuyom kaydirigubbakcemile3

ohh anam bak keyfine benimkiler kendini kurtardıı
sorun çıkarmıyolar odalarındaa ohh herkes kendi halinde bizim ewde

zeynep karasızlıklarını ve karamsarlıklarını çok iyi anlıyorum ama üstünden gelmicek bi kilon yokki senin azından söyle düşün ya 100 kşlo olsaydın işin daha zor olurdu bak şimdi 14 kilo azsın..buda bi başarı lütfen umutsuzluğa kapılma yanlız yürüyüşe çıktığında beline çöp boşeti bağla bi tayt giyin üstüne eşofman ozaman aşırı terleme oluyo görceksin farkı zaten ben çalıştığım için fırsatım şimdi yok ama bekarken verdiğim kilolarda çokkkk etkisini görmüştüm...
birde yurt dışında gittiğim bir diyetisyen bana şunu söylemişti çok önemli bence..
''bakın siz ne kadar ben kilo vericem der ve yemezseniz vücudunuz hemen beyne sinyal yolluyor ve ...aman dikkat bundan yemek gelmiyo hemen yağları depola..diyo dedi ve bu şekilde çok daha zor kilo verirsiniz dedi..aksine sıkmayın bakın nasıl vereceksiniz dedi işte o dönem o doktorun çabasıyla ben 93 den 84 indim ve burda kaldımkaydirigubbakcemile3 bitürlü bi yere gidemiyorum...
ama sana çok güveniyorum kasma bana ne yaa olursa olur de...stres de bebeğin olmaması için büyük etken birde eğer regl olamıyosan soğan suyu içi çok ama çok iyi geliyor...

canımmm çok haklısın bende ilk geldiğimde stresten bahsetmiştim halaa bahsediyorum stres yok :eek:klava: yürüü bee kim tutar seni delikafadulden bu arada ne kadar zamanda verdin nasıl bir yöntem uyguladınız bir anlatırmısın canım

ohh anam bak keyfine benimkiler kendini kurtardıı
sorun çıkarmıyolar odalarındaa ohh herkes kendi halinde bizim ewde

o günlerde gelicek inşallah gamyoncuiremsuannesini koluna takacak salına salına yürücez o yüzden bende benden utanmasını istemediğim için şimdiden kilolarımı atmaya çalışıyrumsenağlama

valla benim çocuklarım boynuma atlayıp sakın zayıflama anne biz seni böyle seviyoruz diyoo
depresyondayken bana en büyük moral onlların bu tarz konuşması oldu

bilmiyorum ki canım yaf ergenlik döneminde farklı oluyorlar biliyorsun o yüzden korkuyorum benneyaptımki

Dereotu mucizesi

Profesör Saraçoğlu, “Ben bunu bulduğumda heyecanımdan günlerce uyku uyuyamadım” diyor… Ne mi o? Tiroidin hızlı ya da az çalışması durumunda dereotu çok etkilidir. 3 ay boyunca bir yemek kaşığı dereotu sabah, öğle ve akşam öğünlerinden 15 dakika önce tüketilecek. Bu konuda 5 ay sonra ilaçlarını bırakan hastaların oranı yüzde 90’dır.

Dereotu zayıflama mucizesi
Sofraya oturmadan 15 dakika önce bir yemek kaşığı dereotu yerseniz sofradan daha erken kalkarsınız. 10 dakika sonra tokluk hissi artacaktır. Daha az yemek yersiniz. Diyet yapanların özellikle yemesi gerekir. Açlık duygusuna fren yaptıran dereotudur. Hatta yemek arasında da yiyebilirsiniz. İştahınızın yavaş yavaş kalktığını görürsünüz. Göreceksiniz ki iştahınız daha erken kapanacak ve doygunluk duygunuz daha erken gelecektir.
arkadaşlar belki işinizi kolaylaştırır...ben denicem bu hafta bakalım

Tokluk Hissi Veren Besinler

--------------------------------------------------------------------------------

Karbonhidratların sağlıklı beslenme planında nasıl kullanılacağı yıllar
boyu tartışma konusu olmuştur. 20 yıldır yapılan beslenme
araştırmalarına bakıldığında; yağdan fakir, kompleks karbonhidrattan
zengin beslenmenin kalp hastalıkları, şeker hastalığı ve şişmanlığın
oluşumunu önlemede önemli bir yol olduğun yaygın bir şekilde
vurgulandığını gördüm. Ancak toplumlar diyetlerinde yağı azaltmalarına
rağmen kalp hastalıklarının artmasında sadece beslenme değil farklı
nedenlerin olabileceği düşüncesindeyim. Cinsiyet, yaş, fiziksel
aktivite durumu, genetik faktörlerin dışında toplumların basit
karbonhidrat alımlarında aşırı tüketimlerinin kalp hastalıkları,
diyabet ve şişmanlık için risk oluşturduğu da bir gerçek. Bu nedenle
karbonhidratların sağlıklı beslenmede yeri tartışılmaz önemli. Bu
araştırmalar ve bilim merakı farklı karbonhidrat kaynakları tüketiminin
farklı kan şekeri düzeylerinin kavranılması ile Glisemik İndeks kavramı
ön plana çıktı. İlk önce sadece şeker hastaları için düşünülen bu
indeks, daha sonraları kardiyovasküler hastalıklar ve şişmanlığın
önlenmesinde ve tedavisinde de etkin olduğu görülünce sağlıklı beslenme
stratejileri ile beraber anlatılmaya başlandı.

2002 yılında ilk defa Avusturalya besin etiketlerinde besinin Glisemik
İndeks değerlerini etiketleyerek bir ilke imza atmıştır. Amacı
insanları daha bilinçli besin seçimine yönlendirmektir.

Glisemik İndeks (Gİ) yenilen herhangi bir besinin kan şekerini
yükseltme yeteneğine denir. Tükettiğiniz besin kan şekerini ne kadar
uzun zamanda ve az miktarda yükseltiyorsa besinin Gİ düşük denir. Gİ
düşük besinler bireylerin daha uzun süre tok kalmalarını sağlarlar.
Ancak besinin Gİ değerini etkileyen birçok etken bulunmaktadır. Besinin
içerisindeki nişasta miktarı, posa türü, pişirme ve hazırlama şekli,
protein ve yağ miktarı gibi… Besinlerin pişirilme şekli, nişasta
içeriği, protein ve yağ içeriği, lif içeriği, hazırlama şekli glisemik
indeksi etkilemektedir.

Pişirme şekli: Örneğin karbonhidrat içeriği yüksek olan
patatesi haşlarken oluşan glisemik yanıt fırınlanmış patatese göre daha
yüksektir. Bu nedenle besinleri fırınlayarak tüketiniz!

Nişasta içeriği: Kurubaklagiller, tam taneli tahıllar
(pirinç, buğday, mısır vb&#8230:KK66: makarna, kuskus, muz, ekmek yüksek oranda
nişasta içerirler ve glisemik indeksleri düşüktür. Saflaştırılmış ve
basit şeker içeren besinlerden kaçının.

Protein-yağ içeriği: Besindeki protein ve yağ miktarı
besinin mideden boşalımını geciktirir ve glisemik yanıta cevabı da
düşük olur. Örneğin yağlı sütler light süte oranla daha düşük glisemik
yanıt verirler.

Lif içeriği: Besinin posa içeriği arttıkça sindirimi
geçikir ve glisemik yanıtı da düşük olur. Kepekli besinlerin
saflaştırılmış besinlere oranla glisemik indeksleri düşüktür. Örneğin,
kepekli ekmek, çavdar ekmeği, kepekli pirinç, kepekli spagetti, kuru
fasülye, mercimek, nohut, soya fasülyesi, iç bakla, elma, greyfurt,
portakal, şeftali. Besinin lifinden yararlanmak istiyorsanız
kabuklarını soymadan tüketiniz.

Hazırlama şekli: Yine besinleri parçacıklar, püre, suları
çıkartılarak tüketmek glisemik yanıtı arttırır. Meyveleri suyu yerine
bütün olarak tüketmek, patatesi püre yerine fırınlayarak bütün
tüketmek, makarnaları küçük parça yerine (boru, kelebek, spiral)
spagetti olarak tüketmek glisemik indeksi düşürür ve daha kolay kilo
vermenize yardımcı olur.

Not: Besinleri tüketirken bütün halde tüketin, parçalara ayırmayın.
Besinleri pişirirken mümkün olduğunca besinin kendi suyu veya çok az su
ile düdüklü tencere veya buharda pişirin.

Gİ etkileyen birçok etken olsa dahi, beyaz ekmek veya şekerin kan
şekerini yükseltme düzeyi temel alınarak hangi besin ne kadar değerli
olduğunu bilmek hiç de zor değil. Aşağıda bulunan tabloda besinlerin
glisemik indeks değerlerini göreceksiniz. Gİ 60 ve altındaki besinleri
tercih ederseniz kan şekerinizi daha normal sınırlarda ve daha uzun
süre tutarak acıkmanızı engellemiş olursunuz.

EKMEK ADI GLİSEMİK İNDEKS

Beyaz ekmek 100

Tam taneli buğday ekmeği 93

Yulaf ekmeği 93

Buğday ekmeği 73

Arpa ekmeği 58

Çavdar ekmeği 54

BESİN ADI GLİSEMİK ENDEKS

Glukoz, Beyaz ekmek 100

Tam buğday ekmeği, Kuru üzüm, Yulaf ekmeği 90

Pirinç, Yulaf lapası, Patates 80

Muz, Kepekli kahvaltılık tahıl gevreği, Krakerler 70

Portakal suyu, Kuru fasulye, Spagetti 60

Yoğurt, Elma, Çavdar ekmeği, Arpa ekmeği 50

Yağsız süt, Şeftali, Portakal 40

Kakaolu süt 35

Tam süt, greyfurt 25

çok güzel bilgiler cimcimem çok sağol canım hemen uygulamaya geçmemiz lazım.kaydirigubbakcemile5 ya bu arada kızlar yaf bitkisel tablet kullanıp yada çay faydasını görneler varmı aranızda özellikle fazla kilo verenlere soruyorum canlarımcokacimcoook

çok güzel bilgiler cimcimem çok sağol canım hemen uygulamaya geçmemiz lazım.kaydirigubbakcemile5 ya bu arada kızlar yaf bitkisel tablet kullanıp yada çay faydasını görneler varmı aranızda özellikle fazla kilo verenlere soruyorum canlarımcokacimcoook

kesinlikle yeşil çay ve biberiye çayı..inanılmaz ödem ye yağ atıyo..

kesinlikle yeşil çay ve biberiye çayı..inanılmaz ödem ye yağ atıyo..

canım yaw yeşil çay içiyorum yanında ikibuçuk ltr suda içiyom görsen lavobaya on dak bir gidiyom kaydirigubbakcemile3 ama şöyle hızlı kilo verdiren kendime güvenimi biraz daha arttıracak bişey dedim bakınıyorum ama düzgün bişey bulamıyom :1no2:

canım yaw yeşil çay içiyorum yanında ikibuçuk ltr suda içiyom görsen lavobaya on dak bir gidiyom kaydirigubbakcemile3 ama şöyle hızlı kilo verdiren kendime güvenimi biraz daha arttıracak bişey dedim bakınıyorum ama düzgün bişey bulamıyom :1no2:

ben senin yerinde olsam asla hızlı kilo vermeye çalışmam...sen içmeye devam et yeşil çayı ..yediğin yemeğe de dikkat et yeter bence zaten verirsin o zaman

ben senin yerinde olsam asla hızlı kilo vermeye çalışmam...sen içmeye devam et yeşil çayı ..yediğin yemeğe de dikkat et yeter bence zaten verirsin o zaman

artık yapcaz artık bişeyler birazda bu bkonuda sabırlı olsam hiç fena olmica ama işte insan hemen istiyor sonucu görmek-tatlicadiarzu- bende bu durumlarda bambu ağacını okuyom faydası oluyor başta belki yavaş olacak ama sonra hızlancak inşallahdelikafadulden

selam kızlar dünden beri giremedim çok özledim sizi hafta sonu sapıtanlardanım ama çok hareket ettim yürüdüm dün 1tane kıymalı pide yedim öğlen 3te daha yemedim gece öldüm açlıktan resmen ama buğün bi davete gittik 1 tane gözleme yedim valla ama çok yürüdüm hareket ettim bugün başka bi şey yemedim daha ne yicem demi2 gün götürdüm bozdum eşime göre çok deil daha öncelere göre diyo bilmeme artı 5 gün sıkıcam artık
kızlar merhaba yeni eve geldikk hemen kilomu bildiriyorum kızlar,malesef buhafta kilo verememişim,86kiloyum.diyetisyenime gittim ve allak bullak oldum,tüm diyeti harfiyen uymama ragmen verdigim 2kgda yagdan degil su ve kastan vermişim,ben biliyordum böle olacıgını bende diyordum nasıl 2kg verdim,ben ayda 1kg zor veriyorumm off offf öle moralim bozukki,ben bu kilolarla yaşamaya mahkummuyum yaa,diyetisyenim hergün 1.5saat yürüsen dedi daha ne yapayım yaa aclık sınırında yaşıyorum hergünde 1saat düzenli yürüyorum,yakında diyecekki hergün 1saatte amuda kalksan:)))offf da offfffff .
zeynep yazdıklarını okudum aaa valla ben senin yazdıklarından destek alırken olmaz ama böle karamsarlık diyetine devam et seni burda görmek istiyorum hayat çok güzel ya eşin yanında sıcacık bi yuvan var ve sana destek üzülme sakın:eek:klava:

valla benim çocuklarım boynuma atlayıp sakın zayıflama anne biz seni böyle seviyoruz diyoo
depresyondayken bana en büyük moral onlların bu tarz konuşması oldu

benim kızımda bana anne karnında bebek var demi diyo güleyimmi ağlayayımmı bilemiyom yolda hamile görse anne bak senin gibi karnı var diyo kadınlarda aaa sizinki kaç aylık diyo beni bi görün ozaman beynimden kaynar sular boşalıyo:eek:

X