Merhaba Arkadaşlar, benim 9 yaşında bir kızım ve diğeri 4 yaşında bir oğlum var. Sorunum kızımın davranışları, şöyle ki, kardeşini ço kıskanıyor ve sürekli zarar vermeye çalışıyor hatta bazen biz görmeden veriyorda mesela odalarına çağırıyor oynayalım diye sonra çat diye suratına bir tane yapıştırıyor oğlum ağlayarak geliyor ablam bana tokat attı diye. Normalde ufak tefek kavgalarına karışmıyorum bana gelmeyin kendi aranızda çözün diyorum ama işin içine fiziksel şiddet girince müdahale ediyorum tabii. Ama kızım sürekli siz oğlunuzu benden fazla seviyorsunuz o doğduğundan beri beni sevmiyorsunuz gibi düşünceler taşıyor. Pedagog'a da götürdüm 5 seans gittik tamamen kardeş kıskançlığı dedi ama hiçbir düzelme olmadı. Babasına ve bana karşı da çok saygısız evin içinde bir şey istesek mesela kumandayı açıyor ağzını yumuyor gözünü bir oturtmadınız (ki yaptığı tek iş o gün boyunca) ödevlerini yap kumandayı getir ağzını bir açıyor kızım tamam yeter sus artık dememe rağmen uzattıkça uzatıyor artık sinirlerime hakim olamayıp bağırınca susuyor. Evde bakıcıları var kızım okula gidiyor öğlenci ama akşam bizden bir saat önce geliyor okuldan ve o bir saatlik sürede yapıyor yapacağını size yakın zamandaki yani dünkü örneği vereyim. Okuldan gelmiş koltuğa uzanmış kardeşinin yanaklarını sıkıyormuş, bakıcı da kalk kızım ellerini yıka bak okuldan geldin üstünü değiştir şöyle rahatla öyle oyna kardeşinde, bak ellerini yıkamazsan hem sen hem de kardeşin mikrop kaparsınız demiş. Kızımsa yattığı yerden bakıcıya dil çıkartmış dilini bir o tarafa bir bu tarafa götürüp durmuş bakıcı kızım niye böyle yapıyorsun diyince ne var ne yaptım bir şey mi oldu çıkarttıysam diye cevaplar vermeye başlayınca bakıcı susmuş ve mutfağa gelmiş, bu durumda artık ben nasıl bir yol izleyeceğimi şaşırdım arada bağırıyorum ama asla vurmuyorum çünkü biliyorum ki vurmak hiçbir zaman çözüm değil. Lütfen bana bir akıl verin kızımın davranışlarını nasıl düzeltebilirim. Şimdiden herkese teşekkürler.