9 yasinda kizimin kil tüy derdi

MissKitty86

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2010
385
202
303
Almanya
Merhaba arkadaslar, dün kizimin icin icin aglamasindan sonra bu konuyu bir an önce cözmem gerekiyor. Benim kizim malesef cok killi. Ve okulda alay ediliyor. O kadar cok dert etmis ki kendine kisa kollu giymiyor artik. Bu konuda ona sagligini bozmadan nasil yardimci olabilirim? Lazer icin tabiki cok kücük. Epilasyon da istemiyorum ama ne yapabilirim onun icin?

Öncelikle cocugunuzu doktora götürerek hormon testi yaptırın. Hormonlarinda bir sorun var muhakkak. Daha sonra doktoruyla görüşün. Kendisi size ne yapmaniz gerektigini onerecektir.

Malesef kızınıza değil de onunla dalga geçen arkadaşları eğitilmeli bu konuda şahsen ben böyle düşünüyorum :/
Orasi öyle tabi. Ben aylardir kizima bu konu yüzünden mücadeleci ve özgüvenli olmasi gerektigini söylüyorum ve telkin veriyorum ama artik öyle kötü ki dün kisa kollu elbise cikardim giymesi icin aglaya aglaya giymek istemedigini söyledi. Bu sicakta uzun kollu ile dolaniyor pisiyor terliyor ama ne kadar icine dert olduysa cikartmiyor

Ergenliğe giriş ile beraber kıllanma da başlıyor işte. Benim önerim agdadan jiletten makinadan daha az can yakıcı ve tehlikesiz olduğu için tüy dökücü krem.
Ben pre-ergenken çok populerdi-kullanirdim. Kremi sürüyorsun,ayakkabı cekecegi gibi bir aletle temizliyorsun gidiyor kıllar. Ama o yaşta hormonlar çok çalıştığı için bir haftaya kalmaz yeniden çıkar.yine de ben olsam yapardım.. birkaç seneye zaten ağda yapacak yasa gelir-kendi sorununu kendi halleder.
Kolay gelsin simdiden

Evet sarartici benimde aklima geldi ama bir yandan yardim etmek istiyorum bir yandan sagligina zarar vermekten korkuyorum

Yani biz bile etkilenebiliyoruz böyle durumlardan. Kızınızın yaşı küçük özgüvenli olması zor biraz siz ne kadar anlatsanız da. Esmer ise tüy sarartıcı daha kötü olur. Uyuşturucu sprey zarar vermiyorsa güvenli bir yerde ağda yaptırsanız.

Çocuğum yok zararlı mı bilemiyorum aklıma gelen fikirleri söylüyorum

Öncelikle cocugunuzu doktora götürerek hormon testi yaptırın. Hormonlarinda bir sorun var muhakkak. Daha sonra doktoruyla görüşün. Kendisi size ne yapmaniz gerektigini onerecektir.
Benim hic aklima gelmedi. Kücüklügünden beri cok killi, bende olmasada ailede bazi kadin akrabalarda var bu sorun ve onlara cekti herhalde demistim. Yarin ilk isim randevu almak olacak

Fazla kıllı olması hormonal bir problemden kaynaklanıyor olabilir mi acaba?
Gittiniz mi doktora?
Yukarda bir arkadas da söyledi hormonlari ve doktoru. Benim neden aklima gelmedi diye vicdan yapiyorum su an ve yarin ilk isim randevu almak olacak

Malesef kızınıza değil de onunla dalga geçen arkadaşları eğitilmeli bu konuda şahsen ben böyle düşünüyorum :/
Benim oğlumunda bıyıkları erken terlemeye başladı. Bizde bir dermatolog a gittik, en sağlıklı ne şekilde çözüm buluruz diye. Şimdi ismini hatırlamıyorum. Sadece kıl rengini değiştiren bir epilasyon tekniği yaptırmamızı önerdi. Sarartıcıları kimyasalları asla önermedi. Biz epilasyona başladıktan sonra uygulayandan öğrendik ki meğer o kadar çocuk varmış ki bu tekniği yaptıran. Ama maalesef üç hafta da bir tekrarlamak gibi bir dezavantajı var. Benim oğlan epey ergen oldu artık. Biz artık arada bir makina ile aldırmaya başladık bıyıklarını. Bıraktık artık

Ergenlikten degil dogustan fazlasiyla killi malesef. Tüy dökücü kremi kimyasallari agir oldugu icin cekiniyorum ama baska care kalmazsa artik bunu yapacagiz

Evet onun icin gercekten cok zor bir durum artik. Bunca zaman birsey yapmamak icin direndigim icin kendime kiziyorum.

yurt disindayim ve burda 9 yasinda ki cocuga agda yapmazlar diye düsünüyorum

Büyük kızım 4,5 yaşında, kolları ve bacakları tüylü. Dediğiniz gibi özgüvenli bir çocuk olarak yetiştirmeye çalışıyoruz. Ama ileride ne yaşayacak kestirmek zor, akran zorbalığına karşı bazen çareler tükenebiliyor. Öğretmeniyle konuştunuz mu bu konuyu? Sınıf olarak akran zorbalığı ve farklılıklar üzerinde durmaları faydalı olur belki. Ne bileyim aklıma bu geldi ama... Hani hiçbir konuşma, telkin, taktik işe yaramadı diyelim; ağda demiş arkadaşlar ama bu kadar küçük çocuğa acısı fazla bence. Doktorunuza sorsanız, ev tipi lazerler var, yaşı dolayısıyla bir sakıncası var mı bilmiyorum ama... Tüy dökücü kremlerden daha kalıcı bir çözüm olur.

Yurt disindayim malesef burda cocuklara öyle islemler uygulanamiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…