9 aylık bebeğim

ek gıda yediği zamanda kusuyor.

ne yiyor ne kadar yiyor hangi aşamada kusuyor

mesela bazı bebekler pütürlü şeylerden rahatsız yani boğazlarına bir şey dokununca kusar

kuzenim öyle kusardı yemeğini

zar zor yedi diyelim o arada ağzına bir şey soktu ise yine kusardı

bir seferinde portakalın kabuğundan küçücük koparmış onunla kusmuştu mesela

hassas gırtlak yapısı olanlarda bu sıkıntı var

yukarıda da yazdım benim oğlum da kusardı zor bir süreç insanı yıpratıyor

az az yedirin, çok sıvı yedirmeyin

mesela kıymasını makarnası ile yedirin, sebzeyi çorba değil de yemek olarak yedirin

çorbasını taneli yapın, kahvaltısını bulamaç yapmayın her şeyini ayrı ayrı verin ve sıvı değil nispeten katı şeyler yesin

kolay gelsin

fıskırır tarzda kusuyor . fazla beslenme değil buna eminim çünkü açlıktan ağlıyor mide bulantısından beslenemiyor çocuk. birde bugün bakıcısı aşıya götürdü orda bıngıldağı kapanmış normalde 1,5 yaş civarında tam kapanma olur erken kapanmış cocuk doktoru görsün demişler . bu ciddi bir sorun olur mu yedim bitirdim kendimi sabahtan beri. perşembe randevu aldık götüreceğiz.
En dogru şeyi doktor soyler. Bingildak icin mutlaka cocuk doktoruna götürün. Bir de kusma için çocuk gastroenteroloji bölümüne götürebilirsiniz, kabizlik yasiyor mu?

ne yiyor ne kadar yiyor hangi aşamada kusuyor

mesela bazı bebekler pütürlü şeylerden rahatsız yani boğazlarına bir şey dokununca kusar

kuzenim öyle kusardı yemeğini

zar zor yedi diyelim o arada ağzına bir şey soktu ise yine kusardı

bir seferinde portakalın kabuğundan küçücük koparmış onunla kusmuştu mesela

hassas gırtlak yapısı olanlarda bu sıkıntı var

yukarıda da yazdım benim oğlum da kusardı zor bir süreç insanı yıpratıyor

az az yedirin, çok sıvı yedirmeyin

mesela kıymasını makarnası ile yedirin, sebzeyi çorba değil de yemek olarak yedirin

çorbasını taneli yapın, kahvaltısını bulamaç yapmayın her şeyini ayrı ayrı verin ve sıvı değil nispeten katı şeyler yesin

kolay gelsin
katıda denedim kustu sıvı da denedim gene kustu mama yı da kustu kaşık mamalarını da çocuk da ne gibi bir sorun var çözemedik .

En dogru şeyi doktor soyler. Bingildak icin mutlaka cocuk doktoruna götürün. Bir de kusma için çocuk gastroenteroloji bölümüne götürebilirsiniz, kabizlik yasiyor mu?
gastronomi ye götürdük gelişimine bakıp gönderiyorlar . kabızlık diş döneminde yaşıyor evet . bıngıldağı nı da dert ettim kendime . çevrenizde duydunuz mu erken kapanan ?

geç sindiriyor benim bebek de onu farkettim. Ama acıktığı zaman ağlıyor mamasını istiyor fakat bulantıdan içemiyor . zorlayınca da kusuyor .

şimdi benim yıllar geçti de acıkıp ağlayan bebek var mı

yani ne bileyim hiç acıkıp ağladığını görmedim benimkinin (bebekken ağlar emzirilir de 9 aylık konuşamaz da acıktım da diyemez neden ağladığını bilemeyiz)

önerim düzenli ve az az yedirmek

yani o mamanın tarifinde atıyorum 100 ml ise siz 50 verin üstüne yiyecek verin

ben hiç mama kullanmadım o konuları bilmiyorum ama oğlumun o zamanki fotoğrafları var çorba denilen şey bakliyatlar karması idi bol kıymalı

bir kaç kaşık yerdi ama düzenli saatinde yerdi

öğlen yer uyur ikindi de yoğurdunu ekmekle yerdi

akşama yine bir öğün daha yerdi

arada da meme emer ya da sağılmış sütünden içerdi

tabii ki aman kasede kalmış iki kaşık bunu da yesin dersek kusardı da

mesela o demir damlası vardı onu içirirken boğazına kaçarsa kusardı

mini bir hap vardı flor hapı kırmızı mercimek kadar

bazen onu boğazına değdirir ve kusardı

geçiyor bu günler ama geç sindirdiği için mide hep dolu olabiliyor, biz de üstten koyunca taşıyor

az az yedirin bir süre de öyle deneyin derim naçizane

Son düzenleme:
şimdi benim yıllar geçti de acıkıp ağlayan bebek var mı

yani ne bileyim hiç acıkıp ağladığını görmedim benimkinin (bebekken ağlar emzirilir de 9 aylık konuşamaz da acıktım da diyemez neden ağladığını bilemeyiz)

önerim düzenli ve az az yedirmek

yani o mamanın tarifinde atıyorum 100 ml ise siz 50 verin üstüne yiyecek verin

ben hiç mama kullanmadım o konuları bilmiyorum ama oğlumun o zamanki fotoğrafları var çorba denilen şey bakliyatlar karması idi bol kıymalı

bir kaç kaşık yerdi ama düzenli saatinde yerdi

öğlen yer uyur ikindi de yoğurdunu ekmekle yerdi

akşama yine bir öğün daha yerdi

arada da meme emer ya da sağılmış sütünden içerdi

tabii ki aman kasede kalmış iki kaşık bunu da yersin dersek kusardı da

mesela o demir damlası vardı onu içirirken boğazına kaçarsa kusardı

mini bir hap vardı flor hapı kırmızı mercimek kadar

bazen onu boğasına değdirir ve kusardı

geçiyor bu günler ama geç sindirdiği için mide hep dolu olabiliyor biz de üstten koyunca taşıyor

az az yedirin bir süre de öyle deneyin derim naçizane
teşekkür edrim az az yedirmeyi de denedim . ağzını kitliyor açmak ne mümkün .

teşekkür edrim az az yedirmeyi de denedim . ağzını kitliyor açmak ne mümkün .

bir de arada gördüm bakıcısı varmış

anneye daha eziyet ediyorlar

bakıcıdan yerken anneden yemiyorlar

bırakın biraz aç olduğu için değil de başka sebeple ağlıyordur, diş vs fena yapıyor

serin şeyler verin eline

havuç mesela, salatalık mesela soksun ağzına

Benim bebeğim de 6 aylıkken çok kusuyodu idrar yolu enfeksiyonu çıkmıştı. İlaç tedavisi sonrası düzeldi. Reflü de olabilir ama idrar yolu enfeksiyonu daha olası duruyor. Bir de kızım 11 aylık şuan, durduk yere pat diye mamayı bıraktı. Mamadan soğumuş da olabilir

bir de arada gördüm bakıcısı varmış

anneye daha eziyet ediyorlar

bakıcıdan yerken anneden yemiyorlar

bırakın biraz aç olduğu için değil de başka sebeple ağlıyordur, diş vs fena yapıyor

serin şeyler verin eline

havuç mesela, salatalık mesela soksun ağzına
bakıcı arıyor sabahtan beri kustu diye . dün bugün iki gündür daha da kötü oldu çocuk . mesela dün akşam 21:00 da yedi mama bugün 11:00 a kadar mama içmedi bu kadar uzun süre normal gelmedi bana

Benim bebeğim de 6 aylıkken çok kusuyodu idrar yolu enfeksiyonu çıkmıştı. İlaç tedavisi sonrası düzeldi. Reflü de olabilir ama idrar yolu enfeksiyonu daha olası duruyor. Bir de kızım 11 aylık şuan, durduk yere pat diye mamayı bıraktı. Mamadan soğumuş da olabilir
ek gıdayı da kusuyoır

fıskırır tarzda kusuyor . fazla beslenme değil buna eminim çünkü açlıktan ağlıyor mide bulantısından beslenemiyor çocuk. birde bugün bakıcısı aşıya götürdü orda bıngıldağı kapanmış normalde 1,5 yaş civarında tam kapanma olur erken kapanmış cocuk doktoru görsün demişler . bu ciddi bir sorun olur mu yedim bitirdim kendimi sabahtan beri. perşembe randevu aldık götüreceğiz.
Fıskirir tarzda kusuyorsa bir saglik problemi olabilir ama bulamadilar belkide

bakıcı arıyor sabahtan beri kustu diye . dün bugün iki gündür daha da kötü oldu çocuk . mesela dün akşam 21:00 da yedi mama bugün 11:00 a kadar mama içmedi bu kadar uzun süre normal gelmedi bana

mama işini bilmiyorum, o nedenle yorum yapamıyorum

mesela mama yemedi ama 9 aylıkken ne yer onu da unuttum, uzun yıllar geçti

ekmek yer, makarna yer onları da mı yemiyor, elma armut vs

ya da mamasının başka çeşidi vs var mı onu da deneseniz

yine randevu almışsınız gider doktora da danışırsınız

hem diş hem aşı sarsmış da olabilir

geçmiş olsun

mama işini bilmiyorum, o nedenle yorum yapamıyorum

mesela mama yemedi ama 9 aylıkken ne yer onu da unuttum, uzun yıllar geçti

ekmek yer, makarna yer onları da mı yemiyor, elma armut vs

ya da mamasının başka çeşidi vs var mı onu da deneseniz

yine randevu almışsınız gider doktora da danışırsınız

hem diş hem aşı sarsmış da olabilir

geçmiş olsun
aşıdan önce kusmaları vardı aşıyı bugün oldu . mama dışında verdiğim ek gıdalarıda istemiyor. zorlayınca da kusuyor

Bıngıldak dıstan kapansa bile bazen içten hücresel faaliyet devam ediyor bunu ancak çocuk Dr u hatta cocuk nörolojisi idi yanılmıyorsam o anlar. Hemen korkmayın ama iyi bir oediatriste götürün.
Dr öncesi ne yedi miktarı ile beraber ne kustu seklinde liste yapın.

herkese merhaba , 9 aylık bir bebeğim var tecrübesi olan annelerden yardım istiyorum son 1 haftadır sürekli mide bulantısı var mama sını yemek istemiyor ağzını kitliyor sürekli. doğduğundan beri sürekli beslenme problemi vardı.gitmediğimiz hastahane doktor kalmadı fakat teşhis konulmadı. bebgin boy ve kilosu normal deyip gönderildik. buarada gerekli kan testleri ve ulrason yapıldı ordada bi sıkıntı çıkmadı. bir süre normal devam ettik fakat 1 haftadır gene beslenmek istemiyor. sürekli mide bulantısı ayın 20 sinde tekrar götürücem ama başından buna benzer bir durum geçen varsa yardımcı olabilir mi
Mide bulantısını nasıl anladiniz 9 aylik bebekte
Benim bebeğimde de dönem dönem iştahsızlık yemek yememe durumu oldu dişten kaynakli oldukça zayıfladı
Yememesi bundan kaynaklı olabilir extra çok fazla huysuzluk yapıyor bide

Back