Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kocaeli..Hangi şehirdesiniz
Ankara ise size bir doktor tavsiye etmek isterim
Kocaeli..
Evet o kadar çok taktım ki doğumdan çıktığımda ağlıyordum narkozun etkisiyle çocuk nasıl diye
Geçmiş olsun. Bebeğiniz ne zaman kreşe başladı acaba, o zaman mı başladı bronşit hastalığı öyle anladım sanki
En çok oturup kalkamaması canımı sıkıyor inşallah birden harekete geçer , teşekkürler..
Canım oturabiliyor desteksiz. Demek istediğim oturuyorken bir yere tutup ayağa kalkamıyor yada oturuyorken yatamıyor kendi kendine. Yada yatiyorsa oturma pozisyonuna geçemiyor. Örneğin sabah uyanır beşikte tutunup kalkamıyor.13 aylık bır bebegın yurumesıne ıstınaden oturmasının gerektıgını dusuyorum. Bır sure oturt bence desteklı. Bnm oglum cok kıloluydu 9aylıkken dedteksız oturdu. Ama ona bıle komsular oturması gerekıyor bı hastaneye goturun demıslerdı. Baska doktora gıt bencr
O zaman hiiiiiic kafana takma :) ben sandimki oturamiyor. Oturuyorsa problem yok koltuklarin uzerine oyuncak koyun sizde arkada onu tutuyo olun :) erismek icin kaslarini oynatmasi gerek. Ve kaslar acilacak. 1ay sonunda farkedersiniz ins. Surekli yuruyun onunla beraber. Ben calisiyordum kv bakiyordu o zamanlar cocuk 10aylikken kv elinden tutardi benimkinden tutmazdi yurutmuyo diye kv sabah aksam yuruturdu oglumu. Aksam isten gelirdim alirdim oglumu aglaya aglaya tutardi elimden yurut diye sende hep yurut. Yurumeye baslayinca zaten kendi kendine kalkabilirde sikinti yapma hic. Bak bnm oglumda 19aylik hic konusmuyor bemde bunu sikinti yapiyorum rabbim saglik versin evlatlarimiza..Canım oturabiliyor desteksiz. Demek istediğim oturuyorken bir yere tutup ayağa kalkamıyor yada oturuyorken yatamıyor kendi kendine. Yada yatiyorsa oturma pozisyonuna geçemiyor. Örneğin sabah uyanır beşikte tutunup kalkamıyor.
Korktuğunuda düşünüyorum çünkü otururken bir zaman sonra kendini salıyor bu sefer kambur oturuyor ve kaslar esnek zaten . Koltuktan kendisi yere iniyor indiğinde oturmuyor ayakta koltuğa tutunuyor sadece. O da gezmek için hep el arıyor gezdirelim diye :) ayrıca gezerken koşarakta geziyor ama henüz popoyu yerden kendi kaldırmaya icraat etmiyor :)O zaman hiiiiiic kafana takma :) ben sandimki oturamiyor. Oturuyorsa problem yok koltuklarin uzerine oyuncak koyun sizde arkada onu tutuyo olun :) erismek icin kaslarini oynatmasi gerek. Ve kaslar acilacak. 1ay sonunda farkedersiniz ins. Surekli yuruyun onunla beraber. Ben calisiyordum kv bakiyordu o zamanlar cocuk 10aylikken kv elinden tutardi benimkinden tutmazdi yurutmuyo diye kv sabah aksam yuruturdu oglumu. Aksam isten gelirdim alirdim oglumu aglaya aglaya tutardi elimden yurut diye sende hep yurut. Yurumeye baslayinca zaten kendi kendine kalkabilirde sikinti yapma hic. Bak bnm oglumda 19aylik hic konusmuyor bemde bunu sikinti yapiyorum rabbim saglik versin evlatlarimiza..
Bosver canim bence gayet gelisimi yerinde cocuk. Koltuktan bile inebiliyorsa hic dusunme derim benKorktuğunuda düşünüyorum çünkü otururken bir zaman sonra kendini salıyor bu sefer kambur oturuyor ve kaslar esnek zaten . Koltuktan kendisi yere iniyor indiğinde oturmuyor ayakta koltuğa tutunuyor sadece. O da gezmek için hep el arıyor gezdirelim diye :) ayrıca gezerken koşarakta geziyor ama henüz popoyu yerden kendi kaldırmaya icraat etmiyor :)
İnşallah öyledir canım teşekkür ederim.Bosver canim bence gayet gelisimi yerinde cocuk. Koltuktan bile inebiliyorsa hic dusunme derim ben
Üzerine çok düştüģünüz için. . Sakınan göze çöp batti işte. Hassasiyet göstermeniz normal ama her şeyin aşırısı zarar. Benim annem benim üzerime çok düşmemiş. Bi sıkıntım yok çok şükür. Bence kendinize bu kadar yüklenmeyin. Çocuktur. Bazıları erken yürür bazıları geç. Bazıları yer bazıları yemez. Ama sonunda Allahın izni ile hepsi büyür. Normale döner..Merhaba kk.
Benim bebeğim şuan 15aylık. Öncelikle en başından anlatayım hamilelikte down sendrom riski çıktı dörtlü taramada neyse detaylı ultrasonda sorun yok dendi ama hep içimde acabayla geçti hamileliğim. Tabiki down sendromu olsada benim canım kanım olacaktı. Çok şükür sağlıklı doğdu.İlk çocuğumuz tecrübesiz ve acemiyiz herseyini ince detayına kadar dikkat ettik, internetten arastirdik ,en ufak hapsirsin doktora koştuk vs.. Üç aylıktı benim çıkardığım seslerin taklidini yapardı,kilosu ayından hep öndeydi (kilonun sağlıkla bı alakası yok biliyorum). Beni hiç yormadi gayet uysal,uykusu düzenli bı bebekti.Ta ki ek gıdaya geçene kadar. Hiç bir türlü hiç bir şey yemedi ve gözle görülür bir şekilde geriledi , olduğu gibi yatıyordu hep. Zayifladi,hareketlerinde azalma oldu, baba,dede,mama diyordu onalari demeyi bıraktı . Ve 9.ayda patlak verdi ve rahatsızlandi kısa bir süre hastanede kaldık derken anca kendini toparlamaya başladı.Daha yeni yeni yemek yemeğe başladı. Ve emekleme, sıralama, oturduğu yerden kalkma gibi eylemleri yok. Yani yaşıtlarından geri. Altıncı ayından beri sürükleniyor yerde bu aralar daha seri, muhtemelen beslenmesinden kaynaklı.Ve şuan sadece baba, cız diyor, elinden tutunca kosarcasina yürüyor yani yapabildikleri bu kadar. Çok doktor gezdik, nörolojiye dahi gittik acaba zihinsel bir problemi mi var diye yok dedi. İçim içimi yiyor benim yüzümden böyle olduğunu ona iyi bir anne olamadığımı düşünüyorum. O kadar üstüne dustugumuz halde böyle oldu. Her bebek farklı biliyorum ama annelik böyle bir şeymiş demek ki. Sadece içimi dökmek istedim..
Sıkmayın canınızı benim oğlum 18 aylıkken yürüdü , 2,5 yaşını geçiyordu konuşmaya başladığında ki sadece mama , dede , baba diyordu anne bile demiyordu , kendi kendine oturmaya başladığında 13 aylıktı , insan tedirgin oluyor tabi ama 18 ayllıkekn hiç emeklemeden kalktı yürüdü , konuşmaya direkt öznesi yüklemi zamiri yerli yerinde içinde edat , bağlaç içeren cümlelerle başladı :) Şimdi susmak , oturmak bilmiyor , her çocuk farklıdır , takipte olun ama fazla telaşlanmayın , bir iki kelime söylüyor ve de göz teması kuruyorsa sorunda yoktur muhtemelen , kocaman öpün onuMerhaba kk.
Benim bebeğim şuan 15aylık. Öncelikle en başından anlatayım hamilelikte down sendrom riski çıktı dörtlü taramada neyse detaylı ultrasonda sorun yok dendi ama hep içimde acabayla geçti hamileliğim. Tabiki down sendromu olsada benim canım kanım olacaktı. Çok şükür sağlıklı doğdu.İlk çocuğumuz tecrübesiz ve acemiyiz herseyini ince detayına kadar dikkat ettik, internetten arastirdik ,en ufak hapsirsin doktora koştuk vs.. Üç aylıktı benim çıkardığım seslerin taklidini yapardı,kilosu ayından hep öndeydi (kilonun sağlıkla bı alakası yok biliyorum). Beni hiç yormadi gayet uysal,uykusu düzenli bı bebekti.Ta ki ek gıdaya geçene kadar. Hiç bir türlü hiç bir şey yemedi ve gözle görülür bir şekilde geriledi , olduğu gibi yatıyordu hep. Zayifladi,hareketlerinde azalma oldu, baba,dede,mama diyordu onalari demeyi bıraktı . Ve 9.ayda patlak verdi ve rahatsızlandi kısa bir süre hastanede kaldık derken anca kendini toparlamaya başladı.Daha yeni yeni yemek yemeğe başladı. Ve emekleme, sıralama, oturduğu yerden kalkma gibi eylemleri yok. Yani yaşıtlarından geri. Altıncı ayından beri sürükleniyor yerde bu aralar daha seri, muhtemelen beslenmesinden kaynaklı.Ve şuan sadece baba, cız diyor, elinden tutunca kosarcasina yürüyor yani yapabildikleri bu kadar. Çok doktor gezdik, nörolojiye dahi gittik acaba zihinsel bir problemi mi var diye yok dedi. İçim içimi yiyor benim yüzümden böyle olduğunu ona iyi bir anne olamadığımı düşünüyorum. O kadar üstüne dustugumuz halde böyle oldu. Her bebek farklı biliyorum ama annelik böyle bir şeymiş demek ki. Sadece içimi dökmek istedim..
bosuna caninizi sikiyorsunuz benim cocugum 1.5 yasinda emekledi 2 yasinda yurudu cok sukur saglik problemi yok acele etmeyin gec olsun güç olmasinMerhaba kk.
Bizim akrabamızin kızı da geç yürüdü sanırım 2 yaşına doğru ve bıcır bıcır konuşuyor maşallah benim kızım dan 5 ay kuçuk ve benim kızım cümle kurmuyor mesela herşey normal her çocuğun gelişimi farklı oluyor bende sabirsizlikla konuşmasını bekliyorum Rabbim bağışlasınMerhaba kk.