• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim, canım!

Evet o kadar çok taktım ki doğumdan çıktığımda ağlıyordum narkozun etkisiyle çocuk nasıl diye ☹️

İlgisiz bırakmamışsın nasılsa, tevekkül lazım sen elinden geleni yapmışsın. Rabbim sağlık versin yoksa da sabır ve güç versin hastalık hepimiz için. Ben kafayı bozmuştum ölümle bir ara aman şimdi araba mı çarpacak beni ya birden bayılır ölürsem diye :D sonra baktım ki bu düşünceler benim hayatımı zindan etmekten başka işe yaramıyor olmaz olursa da ne yapayım dedim ve rahatladım. Bebeğinin ve senin mutluluğun en önemlisi. Sevgiyle mutlulukla herşey aşılır. :anne::KK68:

Geçmiş olsun. Bebeğiniz ne zaman kreşe başladı acaba, o zaman mı başladı bronşit hastalığı öyle anladım sanki

Tesekkürler.Kizim 17 aylikken krese basladi.Ondan sonra da bir yil icerisinde 8 defa bronsit oldu.Sonraki yil da öyle.Ama zaman gectikce bronsitin siddeti azalmaya basladi.Kizim bronsijt olmaya yatkin.Kreste de hastalik cabuk bulasiyor.Bakalim bu sene nasil olacak.Doktorlar cocuk büyüdükce cigerleri gelisiyor , bagisiklik kazaniyorlar dediler.Cevremdeki bnir cok anne de bunu söyledi.Bana da öyle geliyor ki hastaligin dozu azaliyor.

En çok oturup kalkamaması canımı sıkıyor inşallah birden harekete geçer , teşekkürler..

Üzmeyin kendinizi mühim bir şey olsa mutlaka görülürdü
Küçük kardeşim 3 yaşında yürüdü, ben o zaman çocuktum annemin gitmediği doktor kalmadı
En son yaşlı bir doktor rahat bırakın çocuğu dedi azarladı annemi
Ve kardeşim 3 yaşının ortalarında bir gün aniden kalkıp yürüdü, hem de geri geri :)
Ondan sonra normale döndü her şey, emeklemeden direk yürüdü, şimdi 33 yaşında, gayet sağlıklı, iki çocuklu bir anne :)
Sizin hatanız değil bu, her çocuk aynı olmuyor

Artık eşimde böyle düşünüyor,birşey olsa doktorlar anlardı diyor ama annelik böyle birşemiş demekki..:anne:

13 aylık bır bebegın yurumesıne ıstınaden oturmasının gerektıgını dusuyorum. Bır sure oturt bence desteklı. Bnm oglum cok kıloluydu 9aylıkken dedteksız oturdu. Ama ona bıle komsular oturması gerekıyor bı hastaneye goturun demıslerdı. Baska doktora gıt bencr

13 aylık bır bebegın yurumesıne ıstınaden oturmasının gerektıgını dusuyorum. Bır sure oturt bence desteklı. Bnm oglum cok kıloluydu 9aylıkken dedteksız oturdu. Ama ona bıle komsular oturması gerekıyor bı hastaneye goturun demıslerdı. Baska doktora gıt bencr
Canım oturabiliyor desteksiz. Demek istediğim oturuyorken bir yere tutup ayağa kalkamıyor yada oturuyorken yatamıyor kendi kendine. Yada yatiyorsa oturma pozisyonuna geçemiyor. Örneğin sabah uyanır beşikte tutunup kalkamıyor.

Canım oturabiliyor desteksiz. Demek istediğim oturuyorken bir yere tutup ayağa kalkamıyor yada oturuyorken yatamıyor kendi kendine. Yada yatiyorsa oturma pozisyonuna geçemiyor. Örneğin sabah uyanır beşikte tutunup kalkamıyor.
O zaman hiiiiiic kafana takma :) ben sandimki oturamiyor. Oturuyorsa problem yok koltuklarin uzerine oyuncak koyun sizde arkada onu tutuyo olun :) erismek icin kaslarini oynatmasi gerek. Ve kaslar acilacak. 1ay sonunda farkedersiniz ins. Surekli yuruyun onunla beraber. Ben calisiyordum kv bakiyordu o zamanlar cocuk 10aylikken kv elinden tutardi benimkinden tutmazdi yurutmuyo diye kv sabah aksam yuruturdu oglumu. Aksam isten gelirdim alirdim oglumu aglaya aglaya tutardi elimden yurut diye ;) sende hep yurut. Yurumeye baslayinca zaten kendi kendine kalkabilirde sikinti yapma hic. Bak bnm oglumda 19aylik hic konusmuyor bemde bunu sikinti yapiyorum rabbim saglik versin evlatlarimiza..

O zaman hiiiiiic kafana takma :) ben sandimki oturamiyor. Oturuyorsa problem yok koltuklarin uzerine oyuncak koyun sizde arkada onu tutuyo olun :) erismek icin kaslarini oynatmasi gerek. Ve kaslar acilacak. 1ay sonunda farkedersiniz ins. Surekli yuruyun onunla beraber. Ben calisiyordum kv bakiyordu o zamanlar cocuk 10aylikken kv elinden tutardi benimkinden tutmazdi yurutmuyo diye kv sabah aksam yuruturdu oglumu. Aksam isten gelirdim alirdim oglumu aglaya aglaya tutardi elimden yurut diye :KK66: sende hep yurut. Yurumeye baslayinca zaten kendi kendine kalkabilirde sikinti yapma hic. Bak bnm oglumda 19aylik hic konusmuyor bemde bunu sikinti yapiyorum rabbim saglik versin evlatlarimiza..
Korktuğunuda düşünüyorum çünkü otururken bir zaman sonra kendini salıyor bu sefer kambur oturuyor ve kaslar esnek zaten . Koltuktan kendisi yere iniyor indiğinde oturmuyor ayakta koltuğa tutunuyor sadece. O da gezmek için hep el arıyor gezdirelim diye :) ayrıca gezerken koşarakta geziyor ama henüz popoyu yerden kendi kaldırmaya icraat etmiyor :)

Korktuğunuda düşünüyorum çünkü otururken bir zaman sonra kendini salıyor bu sefer kambur oturuyor ve kaslar esnek zaten . Koltuktan kendisi yere iniyor indiğinde oturmuyor ayakta koltuğa tutunuyor sadece. O da gezmek için hep el arıyor gezdirelim diye :) ayrıca gezerken koşarakta geziyor ama henüz popoyu yerden kendi kaldırmaya icraat etmiyor :)
Bosver canim bence gayet gelisimi yerinde cocuk. Koltuktan bile inebiliyorsa hic dusunme derim ben

tetchy tetchy selamlar. Neler yaptınız. Benim bebeğime de gelişim geriligi teşhisi kondu. Şu anda 11 aylık. Emekleme ve hareket yok çok zorlayarak oturmayı öğrettim. Benimki bebek zor bir bebekti. Alerjisi vardi çok mizmizdi. Biz de norolojiye gittik. Belirli bir neden yok. Siz sebep bulabildiniz mi? Tedavi için neler yapıyorsunuz.

Merhaba kk.
Benim bebeğim şuan 15aylık. Öncelikle en başından anlatayım hamilelikte down sendrom riski çıktı dörtlü taramada neyse detaylı ultrasonda sorun yok dendi ama hep içimde acabayla geçti hamileliğim. Tabiki down sendromu olsada benim canım kanım olacaktı. Çok şükür sağlıklı doğdu.İlk çocuğumuz tecrübesiz ve acemiyiz herseyini ince detayına kadar dikkat ettik, internetten arastirdik ,en ufak hapsirsin doktora koştuk vs.. Üç aylıktı benim çıkardığım seslerin taklidini yapardı,kilosu ayından hep öndeydi (kilonun sağlıkla bı alakası yok biliyorum). Beni hiç yormadi gayet uysal,uykusu düzenli bı bebekti.Ta ki ek gıdaya geçene kadar. Hiç bir türlü hiç bir şey yemedi ve gözle görülür bir şekilde geriledi , olduğu gibi yatıyordu hep. Zayifladi,hareketlerinde azalma oldu, baba,dede,mama diyordu onalari demeyi bıraktı . Ve 9.ayda patlak verdi ve rahatsızlandi kısa bir süre hastanede kaldık derken anca kendini toparlamaya başladı.Daha yeni yeni yemek yemeğe başladı. Ve emekleme, sıralama, oturduğu yerden kalkma gibi eylemleri yok. Yani yaşıtlarından geri. Altıncı ayından beri sürükleniyor yerde bu aralar daha seri, muhtemelen beslenmesinden kaynaklı.Ve şuan sadece baba, cız diyor, elinden tutunca kosarcasina yürüyor yani yapabildikleri bu kadar. Çok doktor gezdik, nörolojiye dahi gittik acaba zihinsel bir problemi mi var diye yok dedi. İçim içimi yiyor benim yüzümden böyle olduğunu ona iyi bir anne olamadığımı düşünüyorum. O kadar üstüne dustugumuz halde böyle oldu. Her bebek farklı biliyorum ama annelik böyle bir şeymiş demek ki. Sadece içimi dökmek istedim..
Üzerine çok düştüģünüz için. . Sakınan göze çöp batti işte. Hassasiyet göstermeniz normal ama her şeyin aşırısı zarar. Benim annem benim üzerime çok düşmemiş. Bi sıkıntım yok çok şükür. Bence kendinize bu kadar yüklenmeyin. Çocuktur. Bazıları erken yürür bazıları geç. Bazıları yer bazıları yemez. Ama sonunda Allahın izni ile hepsi büyür. Normale döner..

Merhaba kk.
Benim bebeğim şuan 15aylık. Öncelikle en başından anlatayım hamilelikte down sendrom riski çıktı dörtlü taramada neyse detaylı ultrasonda sorun yok dendi ama hep içimde acabayla geçti hamileliğim. Tabiki down sendromu olsada benim canım kanım olacaktı. Çok şükür sağlıklı doğdu.İlk çocuğumuz tecrübesiz ve acemiyiz herseyini ince detayına kadar dikkat ettik, internetten arastirdik ,en ufak hapsirsin doktora koştuk vs.. Üç aylıktı benim çıkardığım seslerin taklidini yapardı,kilosu ayından hep öndeydi (kilonun sağlıkla bı alakası yok biliyorum). Beni hiç yormadi gayet uysal,uykusu düzenli bı bebekti.Ta ki ek gıdaya geçene kadar. Hiç bir türlü hiç bir şey yemedi ve gözle görülür bir şekilde geriledi , olduğu gibi yatıyordu hep. Zayifladi,hareketlerinde azalma oldu, baba,dede,mama diyordu onalari demeyi bıraktı . Ve 9.ayda patlak verdi ve rahatsızlandi kısa bir süre hastanede kaldık derken anca kendini toparlamaya başladı.Daha yeni yeni yemek yemeğe başladı. Ve emekleme, sıralama, oturduğu yerden kalkma gibi eylemleri yok. Yani yaşıtlarından geri. Altıncı ayından beri sürükleniyor yerde bu aralar daha seri, muhtemelen beslenmesinden kaynaklı.Ve şuan sadece baba, cız diyor, elinden tutunca kosarcasina yürüyor yani yapabildikleri bu kadar. Çok doktor gezdik, nörolojiye dahi gittik acaba zihinsel bir problemi mi var diye yok dedi. İçim içimi yiyor benim yüzümden böyle olduğunu ona iyi bir anne olamadığımı düşünüyorum. O kadar üstüne dustugumuz halde böyle oldu. Her bebek farklı biliyorum ama annelik böyle bir şeymiş demek ki. Sadece içimi dökmek istedim..
Sıkmayın canınızı benim oğlum 18 aylıkken yürüdü , 2,5 yaşını geçiyordu konuşmaya başladığında ki sadece mama , dede , baba diyordu anne bile demiyordu , kendi kendine oturmaya başladığında 13 aylıktı , insan tedirgin oluyor tabi ama 18 ayllıkekn hiç emeklemeden kalktı yürüdü , konuşmaya direkt öznesi yüklemi zamiri yerli yerinde içinde edat , bağlaç içeren cümlelerle başladı :) Şimdi susmak , oturmak bilmiyor , her çocuk farklıdır , takipte olun ama fazla telaşlanmayın , bir iki kelime söylüyor ve de göz teması kuruyorsa sorunda yoktur muhtemelen , kocaman öpün onu

İnşallah bir rahatsizligi yoktur bebeginizin ama birazda rahat birakin bence hem kendinizi hem onu. Benim kizim 7-8 ay ayaginin ustune basmadi, 1 yasinda popo ustu surundu. Bu arada tutunup kalkamiyordu hic. 15 aylikken siraladi, 20 aylik yurudu ama tam yuruyemedi bile. Dusuyordu kalkamiyordu arkasindan ben kaldiriyordum . 2-2.5 yasina kadar duzgun yurumedi. Suan 4 yasini gecti hala yuksek bir basamak olsa elinden tutmadan cikip inemez
Ama cok.sukur hic bir sıkıntımız yok krese gidiyor. Sadece kaba motor gelisimi biraz yqvas ilerliyor. Bende telasla cok doktora goturdum ama biraz beklemekte fayda var.

Merhaba kk.
bosuna caninizi sikiyorsunuz benim cocugum 1.5 yasinda emekledi 2 yasinda yurudu cok sukur saglik problemi yok acele etmeyin gec olsun güç olmasin

Merhaba kk.
Bizim akrabamızin kızı da geç yürüdü sanırım 2 yaşına doğru ve bıcır bıcır konuşuyor maşallah benim kızım dan 5 ay kuçuk ve benim kızım cümle kurmuyor mesela herşey normal her çocuğun gelişimi farklı oluyor bende sabirsizlikla konuşmasını bekliyorum Rabbim bağışlasın

Back