İshal bile yapıyor bazı bebeklerde. Ne alaka ama oluyor işte. Başka bir sıkıntı veya sağlık sorunu olmadığına göre muhtemelen bundandırdiş çıkarıyor fakat bu kadar mide bulantısı yapar mı ?
herkese merhaba , 9 aylık bir bebeğim var tecrübesi olan annelerden yardım istiyorum son 1 haftadır sürekli mide bulantısı var mama sını yemek istemiyor ağzını kitliyor sürekli. doğduğundan beri sürekli beslenme problemi vardı.gitmediğimiz hastahane doktor kalmadı fakat teşhis konulmadı. bebgin boy ve kilosu normal deyip gönderildik. buarada gerekli kan testleri ve ulrason yapıldı ordada bi sıkıntı çıkmadı. bir süre normal devam ettik fakat 1 haftadır gene beslenmek istemiyor. sürekli mide bulantısı ayın 20 sinde tekrar götürücem ama başından buna benzer bir durum geçen varsa yardımcı olabilir mi
kusuyor sürekliMidesinin bulandigını nerden anladiniz ?
Kusması nasıl peki? Fışkırtır tarzda öğürerek, kasılarak mı kusuyor, yoksa normal yediğinin fazlası çıkar gibi mi kusuyor? Ne sıklıkta kusuyor?kusuyor sürekli
Kusması reflü olduğu anlamına geliyor beslenme sonrası dik pozisyonda dursunkusuyor sürekli
fıskırır tarzda kusuyor . fazla beslenme değil buna eminim çünkü açlıktan ağlıyor mide bulantısından beslenemiyor çocuk. birde bugün bakıcısı aşıya götürdü orda bıngıldağı kapanmış normalde 1,5 yaş civarında tam kapanma olur erken kapanmış cocuk doktoru görsün demişler . bu ciddi bir sorun olur mu yedim bitirdim kendimi sabahtan beri. perşembe randevu aldık götüreceğiz.Kusması nasıl peki? Fışkırtır tarzda öğürerek, kasılarak mı kusuyor, yoksa normal yediğinin fazlası çıkar gibi mi kusuyor? Ne sıklıkta kusuyor?
İki ihtimal var:
Eğer fışkırtır tarzda, sık aralıklarla kusuyorsa hemen hastaneye gidin durmayın. Bebeklerde kusma ishal çok çabuk etkiler onları.
Yok yemekten sonra kusuyor ise, fazla besliyor olabilirsiniz. Atak dönemindedir, mama/meme istemiyordur ancak doysun diye veriyorsunuzdur, o da kusuyordur.
Yani sadece kusuyor'dan daha fazla detay vermeniz lazım.
alerji testi yaptırdık herhangi birşey çıkmadıSöylenenlere ek olarak alerji testi de yaptırabilirsiniz. Alerji de çocuklarda beslenme reddi ve kusma yapar.
ek gıda yediği zamanda kusuyor.ek gıda tüketiyor olması lazım. ek gıda yerken de aynı kusması oluyor mu? sadece mamada mı oluyor?
mamayı sevmiyor olabilir veya mama gerçekten dokunuyor ve midesini bulandırıyor olabilir. mama fazla geliyor olabilir, doktorların kilo ve boyda sorunu yok dedikleri düşünüldüğünde.
ben oğlumun 6. ayından itibaren mamayı günde 2ye düşürmüştüm. mama yerken akabinde bir parça kusan bebek ek gıdaya geçtikten ve mamayı azalttıktan sonra kusmaları kesilmişti. yoğurt, yoğurtlu haşlanmış sebze, sebzeli çorba, meyve vs yiyebiliyordu. 9. ayında az kıymalı çorba, az yağlı tuzsuz kıymalı sebze yemekleri, peynir vs yiyebiliyordu mesela.
bence mamayı azaltarak öyle bi deneme yapabilirsiniz.
geç sindiriyor benim bebek de onu farkettim. Ama acıktığı zaman ağlıyor mamasını istiyor fakat bulantıdan içemiyor . zorlayınca da kusuyor .Kusuyor mu
Mide bulantısı dediğiniz nedir
Kusuyorsa ne miktarda yani yiyip bir miktar kusuyorsa çok geliyor olabilir
Reflü olabilir geç sindiriyor olabilir
Benim oğlum geç sindirirdi 2-3 saat sonra kusardı bir önceki öğün gittiği gibi dururdu ama boyu kilosu önde giderdi kakasını her gün yapar çişi de olağandı
Biraz büyüyünce ince ve uzun oldu sonra ilaç vs kullanıldı pek fayda etmedi bıraktırdı
10 yaşında hala ince ama emilim sorunu yok boyu uzun
umarım başka bir sorun yoktur. ishal olmadı ama kabızlık sorunuyaşıyor her dişteİshal bile yapıyor bazı bebeklerde. Ne alaka ama oluyor işte. Başka bir sıkıntı veya sağlık sorunu olmadığına göre muhtemelen bundandır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?