• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları 9 aylik bebegim cok hareketiz

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

hati_cem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2009
17
0
86
48
Almanya
arkadaslar ben tüp bebek tedavisi ile ikizlerim oldu Allah isteyen herkese versin yarabbim .9 ayliklar simdi biri kiz biri erkek kiz herseyi yapyior yürümenin disinda ellerinden tutrsam onuda yapyiyor ama erkek cok hareketsiz boynunu bile tutamiyor nerdeyse ayaklariyla yere basmiyor henüz cok saskinim doktorlar hareket bozuklugu var dediler ve jimnastik önerdiler bizde ona basladik yerdeyken kendi döne biliyor kafasini kaldiriyor hemen burnunun uzerine düsüyor...

Son düzenleme:
canım bebeğin çok kilolu mu? benim bir arkadaşımın bebeği oğlumla aynı yaşıtlar ama bebek cok kilolu olduğu için aynı tarif ettiğin şeklindeydi 8 aylıkken dönemiyordu bile.. Moralini bozma sakın düzelir zamanla jimnastiğe devam et bakalım eminim faydasını görürsün..

canım bence başka bir doktora daha götür fizik tedavide önerebilirler doktor gözetiminde ve cimnastiğinide aksatma bu tür rahatsızlıklar böyle cimnastikle düzeliyor.acil şifalar diiyorum

cnm ikizlerde oluyo öyle biri ileri biri geri kalabiliyo bu taa anne karnında böyle oluyo birinin gelişimi ilerde birininki geride oluyo zamanla düzelir sıkma canını dr un dediğini uygula hareket ettir

Canım benim bi tabıdığımın üçüzleri var.2 kız 1 oğlan.. doktor anne karnındayken oğlanın kalbinin zayıf olduğunu söylemiş.. Şimdi 10 aylık oldular ve oğlan kızları geçti.. Sen jimnastik hareketlerini aksatmadan yapmaya çalış.. Ve tek doktorla kalma özel ve devlet hastanesine göster... her doktor kendince farklı şeyler söylüyor.. İnşallah çarcabuk hareketlenir yavrun

canım erken doğum mu... kafasını tutamaması çok ciddi...çocuk nörolojiye götürün bence... inşallah sorun yoktur sadece tembelliktir...

çok geçmiş olsun inşallah önemli bişeyi yoktur. ama sen yınede arkadaşların dediği gibi tek doktorla kalma başka bir doktora daha götür.

peki canım kasılmaları falan var mı... eller nasıl yumruk şeklinde mi açıldı mı..oturması yada dönmesi nasıl...
eğer nörolojik muayenesi yaoılmadıysa mutlaka götürmelisin... çocuk nöroloji bakıyo buna...
ihmal etme canım....

peki canım kasılmaları falan var mı... eller nasıl yumruk şeklinde mi açıldı mı..oturması yada dönmesi nasıl...
eğer nörolojik muayenesi yaoılmadıysa mutlaka götürmelisin... çocuk nöroloji bakıyo buna...
ihmal etme canım.

evet önceleri vardi kasilma ellerini ellrini yumruk gibi SIKIYORDU simdi yapmiyor her iki tarafada döne bilyior kendi basina ama oturamiyor henüz ben oturtmaya kalksam kafasini asagiya sarkiyor ama kendisi düzeltmeye calisiyor ,benimle ilgilendiginiz icin cok tesekküt ederim tum arkadaslar allah sizlerden razi olsun

Canım benim bebeğime benziyor biraz...ek olarak benim bebeğim yeni dönmeye başladı şu an 1 yaşında...
Benim kızıma periventriküler lökomolozi teşhisi kondu... Yani inşallah değildir ama bi nörolojiye gitmende fayda var... Celebrial palsi olabilir bana öyle gibi geldi...
Inşallah bişey yoktur sadece tembelliktir canım... çok geçmiş olsun hayırlı haberlerini alırız inşallah bize haber vermeyi unutma...

ihmal etme canım.

evet önceleri vardi kasilma ellerini ellrini yumruk gibi SIKIYORDU simdi yapmiyor her iki tarafada döne bilyior kendi basina ama oturamiyor henüz ben oturtmaya kalksam kafasini asagiya sarkiyor ama kendisi düzeltmeye calisiyor ,benimle ilgilendiginiz icin cok tesekküt ederim tum arkadaslar allah sizlerden razi olsun

bak arkadaşım moralini bozmak gibi olcak ama sen kesinlikle nörolojiye götürmelisin.
benim oğlumda aynı...12 aylık olcak desteksiz oturamıyor ,yürüyemiyor, emeklemiyor ,göz kusuru var .bugün doktora gittik.(tabi öncedende çok gittik başka yerlere)

açıkcası doktor hanım bana demedi ama bi sorun var.(ifadesinden hemen anladım.)beyaz cevher diye bi hastalıktan şüphe duydu.çok ciddi bi hastalık.bu çarşamba mr çektircez.o zaman asıl sorunu öğrencez ve benim şuan tek duam tek tembellik olsun da başka bişey olmasın.geç olsun ama olsun yani...çok korkmaktayım.senide korkutmak istemezdim ama kusura bakma...aşırı derecede hassasım ve başkalarınında aynı şeyi yaşadığını görmek üzüyor.

ayrıca bu geriliği eşimle çok araştırdık bir sürü hastalıkla karşılaştık.hepside ciddi...

yerinde olsam geç olmadan başka doktorlarada gösteririm.

rabbim tüm meleklerimize ,yavrularımıza sağlık sıhhat eylesin.dermansız dert vermesin.

canım biz doktora götürdük zaten... periventrüküler lökomolozi teşhisi kondu bize... beyaz cevher diye geçiyo halk arasında... sizin de mi aynısı çıktı... evet baya tedavisi zor bi hastalık... ama ben inanıyorum inşallah iyileşecek kuzularımız... canım eğer aynı hastalıksa özelden msn gönderir misin bana beraber takkip edelim. bildiklerimizi öğrendiklerimizi paylaşalım... inşallah allahın izniyle iyileşecek kuzularımız...

biz 2 aydır fizik tedaviye gidiyoruz... eğer aynıysa siz de başlarsınzı... fizik tedaviyle ve balık yağıyla şu an kendisi sırt üstünden yüzüstüne dönebiliyor ama geri gelemiyor henüz...

canım biz doktora götürdük zaten... periventrüküler lökomolozi teşhisi kondu bize... beyaz cevher diye geçiyo halk arasında... sizin de mi aynısı çıktı... evet baya tedavisi zor bi hastalık... ama ben inanıyorum inşallah iyileşecek kuzularımız... canım eğer aynı hastalıksa özelden msn gönderir misin bana beraber takkip edelim. bildiklerimizi öğrendiklerimizi paylaşalım... inşallah allahın izniyle iyileşecek kuzularımız...

biz 2 aydır fizik tedaviye gidiyoruz... eğer aynıysa siz de başlarsınzı... fizik tedaviyle ve balık yağıyla şu an kendisi sırt üstünden yüzüstüne dönebiliyor ama geri gelemiyor henüz...
aslında arkadaşa demiştim nörolojiye götür diye...senin yazıda alıntılanmış :)

senin zaten kontrol altında olduğunu biliyorum. :)

yok canım daha belli değil.sadece şüpheden ibaretti...olabilirde olmayabilirde.belli değil...

sonuçlansın yazışırız. iyileşcek tabikisi :)

(baya geç görmüşüm yazıyı...)

Back