• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 aylik bebege sehriye corbasi !

Hanımlar düşüncelerinizi tartışmaya girmeden, üsluplara dikkat ederek ifade eder misiniz lütfen?

6.aya kadar temel beslenme anne sütüdür. Yetmiyorsa mama ile desteklenir. 6.aya kadar ek gıdaya geçmeme sebebiniz çocuğunuzun ileride kilolu olma ihtimalinden korkuyor olmanız değil ilk yazdıklarım olmalı.

Yeni aldığı milyarlık telefonun ekranı çizilmesin diye temperli cam takılan memlekette, 4 aylık bebek bir kaşık çorba içsin nolcak yeaa gibi yorumlar görmek devrelerimi yaktı. Kendi kardeşim yeğenim de olsa kimsenin çocuğuna annesine sormadan bir şey yedirmem. Alerjisi mi var nedir ben nerden bileyim? 4 aylık bebekle 5 yaşında çocuğun alerjik reaksiyonunu bir tutanlar olmuş. Gerçekten inanılmaz. Minicik bebek yahu, hiç kıymeti yok canının? Sorsan herkes mükemmel anne.
Ayrıca konu sahibi, gitmeyin kayınvalideye bu kadar sık yahu. Altlı üstlü oturup girip çıkmayanlar var. Madem görümce hep orda siz de gitmeyin. Azcık mesafe koyun. Ne işi var bebeğin hergün hergün onlarda?

8. Sayfaya kadar yorumlari okudum ve gerisini okumaya gerek duymadım. Kesinlikle haklısınız.
Çocuğu obez yapmaktan korkmak konusunda sizi anksiyetik bulanlar olmus ama ben sizi takdir ettim. Keske herkes bu konuda boyle obsesif olsa.
Metabolik hafiza denen bir sey vardir, bebeklikten itibaren kilolu ya da obez olursaniz ileri yaslarinizda da kilo vermek sizin icin zor olur. Bu bilinen bir bilimsel gercektir. Hele bir de anne babanin kilo problemi varsa evet o cocuga ekstra dikkat etmek gerekir ki kilo almasin. Her kalitim bir olmadigi icin burda kendi cocuklarinizdan ornek vermeniz gereksiz. Hele hele 40 sene oncesiyle bebek yetistirmeyi savunanlara hic değinmiyorum bile. 40 sene once bebek ölüm oranıyla simdinin bebek ölüm orani arasinda daglar kadar fark var. Bu kafada kalsaydik hala her yıl binlerce bebek ölecekti.
Neyse.
Sert cikismaniz da iyi olmus. Uzulmeyin. Asla da yalniz bırakmayın bebegi halasiyla. Ben de halayim, ustelik isim geregi bir bebek ne yemeli, ne icmeli, ne yapmalı, ne yapmamalı bilimsel olarak bilirim ama yine de asla annesinin haberi olmadan hicbir sey yapmam. Herkes haddini bilmeli.
sizin yorumlarinizi cok begeniyorum
ozellikle bugun acilan tum sacma konulara yaptiginiz yorumlara bayildim ( bu konu haric bugun acilmadi zaten , konu sahibi yanlis anlamasin)

Merhaba. Ben de alerjik bebek annesiyim. Hem bebegime yedirmemem hem de yememem gereken çok kalabalik bir besin listesi var. Bir yıldır sizin gorumcenize karşı verdiğiniz savaşı bebeğimin hayatı tehlikesini hiçe sayan bir akraba yiyinina karşı veriyorum. Çok yorucu, bubaltici bir süreç ve insanin gerçekten öfkeden gözünü karartacak kadar düşüncesiz olabiliyor insanlar.

Merak ediyorum şu an nasilsiniz, çözümlendi mi acaba sorun?

Valla cahile laf anlatılmıyo. Bende oğlumun yanındayken asla fırsat vermiyodum böyle şeylere ama artık büyüdü 6 yaşında nerdeyse. Dedesi denize falan götürüyor veya parka. Cips vermeyin doktoru bile yasakladı hastalanıyo dememe ve benim vermememe rapmen koca paket cipsi vermişler eline. Bizimki yiyip yiyip dedesinin kucağındayken kafasından aşağı bi güzel kusmuş :D delirdim ama oh iyi olmuş da dedim. O zamandan beri özen gösteriyolar.

Siz her zaman net olun ve kızınızı yanınızdan ayırmamaya bakın. O deli görümceyle de bi kavga edip mesafe koyun yoksa işiniz iş.

siz bebeginizi korumazsaniz kimse korumaz. gorumceye dur demek icin neyi bekliyorsunuz? kusura bakmayin ama hata sizde onda degil.

4 aylik bebek ek gidaya gecerse obez mi oluyomus? Zaten doktorlar 4 aydan sonra baslayabilirsin demiyo mu? Birden oturup kebap yedirmicen karnini doyurmican ek gidayla ok, ama bi cay kasigiyla sebze puresi verilir. Brokoli patates karnabahar havuc puresi gibi. Ilk ikisinde ole basladim ben. En kucukte 6 aydan sonra basladim ek gidaya tam anlamiyla, cunku hazir degildi ek gida icin.

Kp ogluma cola icirmis mesela. Kv niye icirdin deyincede: istedi o yuzden gibi sacma birsey solemisti. Eve zaten cola almiyorum. Hazir icecekte cok icirmiyorum artik, onuda aliyorum ama onun yerine su ve sut.

Ben sanırım üstüne atlar dım bunları yaparken annem bir kere çoçuğuma salatalık emzirmeye kalktıda birdaha hiç bırakmadım gecen işim çıktı kızım bana bırak dedi valla ben yokken güvenemiyorum salatalık felan verirsin aklım arkada kalıyor dedim ..
Benimde bebek arabasını alıp küçüçğk bebeğimi sarsa sarsa kullanmak isteyen arkadaşlarım akrabalarım oluyor hemen uyarıp günlerce başlarına kalkıyorum çoçuğu öyle yaptın yatırırken ağlıyo böyle yaptın şurası kızardı diye izinsiz hiç bişey yapamıyorlar ...

Bizim bir akrabamiz sen yokken ben yediririm demisti, neydi hatirlamiyorum tam olarak, o kadar cesaretliysen buyur yedir ama ondan sonra olacaklardan ben sorumlu degilim demistim. Sonra bir daha konusu acilmadi :KK48:

Ama biz de esimle fikir birligi yapamiyoruz, o da cok olmasa da aburcuburu gerekli buluyor, baba izin verince bisey yapamiyorum:KK51: ama tabi sade anne sutu aldigi donem kimse bir sey yedirmeye kalkisamadi.

Manyak mıdır nedir?
Tamam sevebilir ama annesi varken ona düşmez ne yedirip ne yedirmeyeceğinin kararı.
Biz her ay niye doktora götürüyoruz bu bebekleri? Doktor ayına uygun en gıdayı söylesin,gelişimini takip etsin diye değil mi?
Ek gıda geçişinde bile hemen herşey verilmiyor ,salçadır,yağdır,tuzdur bunların zaten 4 aylık bebeğin beslenmesinde işi yok ki uzunca bir zaman. Herşey aşama aşama.
Ben kızıma mama vermek istemedigim için,doktorumun da onayıyla 4.5 aylıkken başladım ek gıdaya ama yukarıda saydığım hiç birşeyi vermedim. Sonuçta el kadar bebek 1 kaşıkta olsa nasıl sindirsin gelişimine uygun olmayan şeyi?
Kesinlikle tersleyin ve bebeğinizi vermeyin,başbaşa bırakmayın,birşey diyecek olursa çorba falan içirirsin şimdi sen hemde kendi kaşığınla,güvenmiyorum sana,kendi bebeğime kendim bakarım deyin geçin.

cocuguma sevmek disinda hic bir sekilde dokunmani istemiyorum diyeceksin bozulursada bozulsun

Tüp bebek tedavisi meşakatli bir yol, muhtemelen sinirleri bozuk. Ama sizin de bir nebze abartılı davrandığınızı düşünüyorum.ayrica her konuyu gectim trafik ve boynu desteksiz tutma~yatirma konularinda asla esnek davranmam Cocuk konusunda ben netimdir. Yenmeyecekse verilmeyecek, güvenmiyorsam kucağından alırım ki çok kisiden almisligim da vardir cocugumu. Anlattıklarınız abartılmış degilse, istemeden de olsa yegenine zarar verme potansiyeli var, yalnız birakmayin lutfen.

bizimkiperde kendilerince biseyler tattirma plani yapiyorlardi baskasinin cocuguna o nasil bi cesaret alerji olupda nefesi kesileceknduruma gelirse napacaksiniz dedim baskasinin cocugu bile demem yetti onlara o senin cocugun kimsenin degil karisamazlar

Aynen ne gerek gormusse bebegi olmuyor gunde 40 hap iciyor hep benim cocugumu kiskaniyorlarin ustu kapali imasi gibi hissetmeme sebep oldu
Cani veren Allah alan Allah yahu bu kadar kibirlenmeyin bebekte hevesi var demekki hepimizin zamaninda agzina birseyler tikistirilmistir yanlislarla dogrularla buyumusuzdur bir eksigimiz yok bin sukur olmedik Aklende bedenende yenilerden daha saglikliyiz corba tattirildi diye cocugun genetigi degismez zaten genetik kodunda varsa ac biraksan suyla beslense olacak olan olur

Allah insallah o gorumcenize ikiz nasip ederde kendi evlatlarini istedigi gibi sever buyutur uzuldum kadina Allah gonlune gore versin
Aklen pek sağlıklı olduğunuzu düşünemedim yalniz.

Back