Merhaba arkadaşlar yogun bi hafta geçirdim yoruldum misafirim vardı hiç yememe dikkat etmedimbörek pasta ö.. Gibi yedim yarın kilo artı çıkar eminim benden adam olmaz
Evet yaaaaa cok heyecanli herkesi cok merak eediyorum insallah vermişizdirrr
canım yarın gündüz sakın uyuma uyku tut kendini böylece yarın gece çok rahat uyursun. evde yoğurt varsa kendine ayran yap iç. gündüz uykusu sarılık yapmaz rahat ol. ama uyku düzensizliği kilo yapar.Hatunlar nolur bana yardimci olungece hic uyuyamiyorum sağ dön sola dön olmuyor artik eşim erken gidiyor işe sabah 6.30da uyaniyorum 2-3saatlik uykuyla bukeZde gece uyuyamayinca gündüz uykusu oluyor oda kilo yapar sarılık olursun falan diyorlar bana bi care ablalarim
canım yarın gündüz sakın uyuma uyku tut kendini böylece yarın gece çok rahat uyursun. evde yoğurt varsa kendine ayran yap iç. gündüz uykusu sarılık yapmaz rahat ol. ama uyku düzensizliği kilo yapar.
teşekkür ederim canım ya.dediğim gibi o dönem bir diyetisyene gitmiştim. isterseniz aklımda kaldığı kadarıyla yazayım deneyimlerimi. spor kısmında kendimizi çok zorlamıyoruz. çünkü az kaloriden dolayı kaslara çok yüklendiğimiz zaman aşırı enerji ihtiyacından diyeti hiç anlamadan bozabiliriz. ağır egzersizleri koruma programına bırakıyoruz. yürüyebildiğimiz kadar yürüyoruz merdiven çıkıyoruz ve günde 50 mekik çekiyoruz. yürümek çok önemli günde 6 saat yürüdüğüm zamanları bilirim ne azimmiş :)
gelelim diyet kısmına bu diyetisyen her hafta listeye bir şeyler ekleyip çıkarırdı. metabolizma yavaşlamasın diye
ilk hafta menüsü:
sabah:domates salatalık maydanozdan salata, 1 haşlanmış yumurta (yenmesi şart) 1 dilim peynir yarım paket yani 5 tane form bisküvi
günün geri kalanı için 1 kutu küçük boy light ton balığı konsevesi,80 gr olandan(yenmesi şart) 1 haşlanmış patates, 1kg a kadar light yoğurt, sınırsız yeşillik yani marul salatalık maydanoz limon vs. ne isterseniz. bu malzemeleri ister öğlen ister akşam tüketiyoruz. mesela ben öğlen ton balığı ile salata yapardım. akşam patatesi sarımsaklı yoğurtla tüketirdim. kendimce yemek haline getirmeye çalışırdım.
tuz kesinlikle yasak. yeşilliklerin üzerine salataya vs kesinlikle yok. baharatlar serbest.
aynı şekilde sıfır şeker asla yok.
günde 1 yemek kaşığı zeytinyağı hakkınız var salatada kullanabilirsiniz.
gece uyumadan önce 1 kase light yoğurt mutlaka ( göbek yağını eritirmiş) bunu da ben eklemiştim.
evet canım benim bir kere başardım ben ama tekrar başarmam lazım hep birlikte yapalım diye paylaştım çok sevdim kızlar ben sizi :)[/QUOTE]Ellerine saglik bitanem bilgiler altin degerinde ALLAH RAZI OLSUN kuzum istersek basarablriz INŞALLAH
Canim cok tesekkur ederim gercekten cok açiklayici anlatiyorsun. Olsun, aldik ama bir daha veririz hepberaber insallah.canım koruma programında spora ağırlık veriyoruz demiştim ya ben diyette sadece yürüdüm diye. koruma programında mümkünse bir salona yazılıyoruz. haftada 3 gün en fazla 5 gün en az 1 saat kardiyo çalışıyoruz. koşu bantları bisiklet ağırlıklar hepsi bizim. imkanımız yoksa eve 2 dambıl alıyoruz, koşuya çıkıyoruz. yani artık kasları kuvvetlendirme zamanı ki bir daha vücut eski haline gelmesin.
yemek konusunda tuz ve şekere başlayabiliriz. zaten o kadar süre tüketmeyince eskisi gibi tüketmiyorsunuz. mesela ben hala tuzu pek kullanmam yaptığım yemeklere hemen çok tuzsuz denir. ki diyet öncesinde nasıl tüketirdim anlatamam. uzak kalınca damak tadınız çok değişiyor. koruma programında günlük ihtiyacınız olan kaloriyi alıyorsunuz. internette hesaplama motorları var hesaplayabilirsiniz. 1 kalori bile fazlasını almayın. diyet bitti diye iskendere baklavaya gömülmeyin. bu tarz şeyler hep kaçamak sınıfında olsun. her gün değil haftada bir gün pizzacıya gidin.dışarıda mümkün olduğunca yemek yemeyin. kalitesiz yağlar vs. hep gizli kalori. ev yemeklerine yönelin. günlük almanız gereken kalori miktarı 2000 ise 1000 kalorisini proteinden alın. unutmayın kasları güçlendiriyoruz. 3 ay boyunca koruma programını uygulayın. eğer buraya kadar başarıyla geldiyseniz zaten beslenme alışkanlıklarınız değişmiş, metabolizmanız hızlı ve kaslarınız sıkı olacaktır. bu da demektir ki yediğinizi yakarsınız. eski halinize dönmek için benim gibi çok zorlamanız ve salmanız gerek. (ne pişmanım be bu arada) akşam 10 da ekmek almaya çıkardım gece lazım olur diye, alınca da yerdim of ki ne ofmutlu kalın sevgiler
Canim benim de eşim 7de gidiyor, hafta içi bir gün uykusuz kal, aksamina 10da yatarsin sabah da erken kalkarsin duzenin oturur. Hic merak etme. Ben haftaici hep erkenden ayaktayim. Alisirsin kuzum. Benim sadece regl oncesi gunduz uykum gelir, onda da koltukta şekerleme yaparim yaniHatunlar nolur bana yardimci olungece hic uyuyamiyorum sağ dön sola dön olmuyor artik eşim erken gidiyor işe sabah 6.30da uyaniyorum 2-3saatlik uykuyla bukeZde gece uyuyamayinca gündüz uykusu oluyor oda kilo yapar sarılık olursun falan diyorlar bana bi care ablalarim
Sen simdi regl üstü oldugu icin ödem olabilir tatlim. Ayrica benden biliyorsun 15 gün sabit kaldigim oldu. Ama sizin desteginizle vazgecmedim. Kilon degismezse metabolizmayi bir gün biraz fazla k.hidrat alarak şaşirtabilirsin.Canlar tartildim kabizlik ve regliden dolayi 1 hafta var ama 1 hafta onceden sistimeski tartmda 200 300 gram vermisim anlamistim zaten
Gecen hafta
73.900 le 74 cikiyodum
bu hafta 73.700
Olsun cok şükür yaa bian uzuldum ama olsun haftaya adet olcam adet donemimden sonra birden dusedebilriim INŞALLAH dimi kizlar
evet canım benim bir kere başardım ben ama tekrar başarmam lazım hep birlikte yapalım diye paylaştım çok sevdim kızlar ben sizi :)[/QUOTE]Ellerine saglik bitanem bilgiler altin degerinde ALLAH RAZI OLSUN kuzum istersek basarablriz INŞALLAH