şimdiden tebrik ederim canım mutluklar dilerim. gelinlik diyeti sanırım. temmuza daha çok var. fıstık gibi bir gelin olacaksın. ben 8 sene önce yaptığım diyete mayıs başlarında başlamıştım. öğrenciydim temmuz 1 de eve döndüğümde kimse tanıyamıştı. 14 15 kilo vermiştim.
INSALLAH kuzum iyi dileklerin icn cok sagol
Yaaaa gercekten mi ya naptin kuzum mayisin kacinda baslamistin temuz 1ne kadar supersinn alkisliyorum seni[/QUOTE]
teşekkür ederim canım ya.dediğim gibi o dönem bir diyetisyene gitmiştim. isterseniz aklımda kaldığı kadarıyla yazayım deneyimlerimi. spor kısmında kendimizi çok zorlamıyoruz. çünkü az kaloriden dolayı kaslara çok yüklendiğimiz zaman aşırı enerji ihtiyacından diyeti hiç anlamadan bozabiliriz. ağır egzersizleri koruma programına bırakıyoruz. yürüyebildiğimiz kadar yürüyoruz merdiven çıkıyoruz ve günde 50 mekik çekiyoruz. yürümek çok önemli günde 6 saat yürüdüğüm zamanları bilirim ne azimmiş :)
gelelim diyet kısmına bu diyetisyen her hafta listeye bir şeyler ekleyip çıkarırdı. metabolizma yavaşlamasın diye
ilk hafta menüsü:
sabah:domates salatalık maydanozdan salata, 1 haşlanmış yumurta (yenmesi şart) 1 dilim peynir yarım paket yani 5 tane form bisküvi
günün geri kalanı için 1 kutu küçük boy light ton balığı konsevesi,80 gr olandan(yenmesi şart) 1 haşlanmış patates, 1kg a kadar light yoğurt, sınırsız yeşillik yani marul salatalık maydanoz limon vs. ne isterseniz. bu malzemeleri ister öğlen ister akşam tüketiyoruz. mesela ben öğlen ton balığı ile salata yapardım. akşam patatesi sarımsaklı yoğurtla tüketirdim. kendimce yemek haline getirmeye çalışırdım.
tuz kesinlikle yasak. yeşilliklerin üzerine salataya vs kesinlikle yok. baharatlar serbest.
aynı şekilde sıfır şeker asla yok.
günde 1 yemek kaşığı zeytinyağı hakkınız var salatada kullanabilirsiniz.
gece uyumadan önce 1 kase light yoğurt mutlaka ( göbek yağını eritirmiş) bunu da ben eklemiştim.