815 Vapuru Diyet Günlüğü

815vapuru

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2011
16
1
38
oldum olası şişmanım ve artık bıkmaya başladım bu kilolarımdan yıllardır kilo alıp verdim rejimler ilaçlar sporlar ama maalesef hiç birisi bir işe yaramadığı gibi daha fazla kilo aldım doktora gittim hormonlarım gayet iyi şekerim tansiyonum kolesterolüm ve insülin direncide yok şükür ki doktorun dediği gibi de gayet sağlıklıyım bana aynen şu cümleleri kurmuştu" maşaallah tabiri caizse domuz gibisin ve kiloda veremezsin sen sabitlemişsin artık bu kiloları bende veremiyorum sende veremezsin"

bu doktordan önce bir diyetisyene gitmiştim bir rejim listesi vermişti onun verdiklerinin yarısını yediğim halde haftada1 kilo ya verdim ya veremedim onun dediklerini yapınca hiç veremedim:))))
tabi bu diyetten sıkıldım 6 ayda 10 kiloyu zor verince :)
internette bakıyorum millet ayda 10 kilo veriyo bu ne be falan dedim o gün bir daha diyetisyene gitmemeye ve diyet yapmamaya karar verdim sonra rahatsızlandım ve zorla düştüğüm 76 kilodan hoop 91 sevimsiz bir ilaç sayesinde çıktım yada şiştim mi demeli bilmiyorum

düğünümde bile şişmandım ve kendimden nefret ettim eşim sıkıntı yapmadı neticde tanıştığımızda 55 değildimki tam 90 kiloydum öyle beğenmişti ama ben yinede düğüne kadar 6 ayda 82 ye zor düştüm birde birden şiştiğim için sarkmalar olmuştu kilo vermesem daha iyiydim:))))

geçen pazar günü eşimle konuşuyorken beni ne kadar sevdiğini söyledi önce ve benim için bir kenara her ay para koyduğunu söyledi ve elime verdi hayırdır ne için dedim ben dedi bir çok kıyafet beğeniyorum ve sana almak istiyorum ama bedenini bulamıyorum o yüzdende bir kenara atıyorum parayı dedi. bir kaç elbise beğenmiş ama bedenini bulamadığı için alamamış ve paralarını ayırmış 380 lirayı elime verdi

o kadar üzüldümki hem ona hem kendime" canım benim beni ne kadar sevdiğini biliorum dedim senin için zayıflayacağım söz dedim aşkitom" daha öncede denedin olmuyor biliyorum o yüzden sağlıklı ol gerisi önemli değil falan dedi

yok dedim bu defa zayıflayacam gerekirse bir şey yemeyeceğim dedim olmaz öyle doktora gidelim dedi yok dedim onlar beni zayıflatamıyor ve bence para tuzağından başka bir şey değil yok hızlı kilo vermeyin yok aç kalmayın yok mideniz delinir sallıyolar dedim ölseler afrikadakiler ölürdü dedim ben diyetle sporla zyaıflayamıyorum dedim olmuyor sadece meyve ve süt ile götürürüm bu işi dedim

iddiaya girelim etkili olsun dedik :) eylül 1 e kadar zaman verdik eğer kilo verirsem bana 3lü set alacak hangisini beğenirsem beğeneyim(yüksek ihtimal gerçek inci olacak:))) ve dolabımdakilerin tamamını atıp yeniden kıyafetler alacak kaç para tutarsa tutsun ama veremezsem bende ona takım elbise alacağım (Benimkisi karlı pazarlık şimdiden eşimin veridği 380 liram var bile :))))

bu beni gaza getirdi arkadaşlar ve ben tartıya çıktım 89 kiloydum((((( sonra yemek yememek için kendimi motive etmek amacıyla 1 hafta nette zayıflayanalrı okudum resimlerine baktım derken bir hafta oldu dün akşam tartıya çıktım 85 kiloyum:))))))) ve o çok sevdiğim düğmesini kapatamadığım gri pantolonum şu an üzerimde (ben önce göbek bölgemden alır veririrmde)

üstelik cumartesi pazar dayanamayıp yediğim halde kararlıyım bu defa inanıyorum biliyorum zayıflayacağım

şimdi tarihleri yazalım
21 mart 2011 - 89
28 Mart 2011 - 85

Hadi bakalım hayırlısıı
zaman zaman hatta motive olmak için sık sık yazacağımı biliyorum görüşürüz arkadaşlar

Son düzenleme:
Canım maşallah herşeyini paylaşabilecegin dert ortagın gibi bir eşin var Çok güzel motive etmiş seni, sende güzelce karar vermişsin.İnşallah hep beraber vericez kilolarımızı.(benimde aşagılarda bir topicigim var:79:)Ama lüften yanlış anlama sana şunu söylemek istiyorum.Yemek yemeyerek metabolizmanı yavaşlatırsan hiç kilo veremezsin canımcım.Diyet ve besin takviyesi kullanmalısın.Bende defalarca diyet yapmış biriyim.Lütfen dikkatli ol kötü hatalar yapıp motivasyonunu mahvetme canım.Hadi hayılırsı:97:

Benımde sevgılım benı bole begendı aldı ama sımdı onada hak verıyorum kendısı cok zayıf oldugu ıcın yan yana gelmemız bır goruntu kırlılıgı yaratıyor.Onun bısey dedıgı yok ama ben zayıflamaya kararlıyım.Bızed ıddaya gırdık ama sanırım benımkı senınkınden daha karlı:))) Dövme yaptırmamı ıstemıyor sevmıyor bole seylerı.Eger zayıflarsam dovme yaptırıcam hatta oda yaptıracak :)))zayıflayamazasammı? Bilmem onu konusmadık hıc ole bı ıhtımal yok heralde...

Benimde sizinkiler gibi bir sevgilim olsada beni motive etse keşke.:97::97:
maşallah maşallah

divacım canım desteğin ve önerilerin için çok teşekkür edrim umuyorumki sende bende vericez kilolarımızı

benimkisi bir şey yiyip içmemek gibi birşey değil acıkınca ekmğe saldırmak yerine 1 paket diyet bisküvi yemek

yada kalsiyum protein vs. gibi besin öğelerinden geri kalmamak için et yemek yerine süt ve ayran içmek ki aklınızda bulunsun süt ve ayran özellikle ayran acayip tok tutuyo:)))))

yada canım şeker isteyince şekerleme yerine elma yemek yani hem bu gıdalarla besin takviyesi yapıyorum hem az kalori alıyorum hemde tok tutmuş oluyorum kendimi ama yok öyle 1 kase çorba 4 yemek kaşığı makarna yada pilav 2 dilim kepek ekmeği 1 kibrit kutusu peynir falan şu anki gidişatımla karnımın daha çok tok olduğundan emin olabilirisniz :)))))) haaa bir de bol bol su

Suyu eskiden çok az içerdim ama diyette suyun önemi kısmında araştırma yaptım nette sizde bulabilirsiniz ama diyetle bağlantısını çoğu yerde karnı tok tutma özelliğinden bahsediyorlar

daha geniş kapsamla araştırma yaparsak biyokimya yoluyla yağların yakımı için H2O dan oluşan suyun parçalanması ve diğer besinlerle birleşerek yeni besinler meydana getirmesi gerekiyor bu sayede parçalanma sağlanıyor ve yağlar yakılıyor 1ml su 1 kalorinin yakılması için gerekli aksi takdirde yakım yapılamadığı için metabolizma duruyor ve anladımki oruç tutarkende bu yüzden kilo vermiyoruz ne kadar az yersek yiyelim yeterli suyu koyamadığımız için

normal insanlarda 2000-3000 kalori günlük harcandığına göre 2-3 litre arası suya ihtiyacımız var ve biz normalde 1 litre su ile günü kapatabiliyorsak diyette kapatamıyoruz çünkü besin almadığımız için vucudumuzda olması gereken Hidrojen miktarı azalıyor parçalanma olmuyor dolayısıyla metabolizma yavaşlıyor ancak maalesef yemek yemediğimiz içinde su içme isteğimiz azalıyor

Suyun vucuda 2. yararı ise bilindiği üzere karaciğer yıkımla sorumludur yani yağların deposu yada yıkımı ona aittir ancak böbreklerden yeterince su geçmezse karaciğer böbreklerin işini üstlenir dolayısıyla karaciğer yıkım işini yeteri kadar yapamaz yarım performans ile çalışır diyebiliriz

araştırmalarım sonucu anladıklarım ve öğrendiklerim bunlar meğer o yüzden 6 ayda 10 kiloyuı zor vermişim sususzluktan hemde halsiz kalıyodum şimdi canavar gibiyim su içmeye zorlşuyorum kendimi:)))))))

kısacası arkadaşlar diyet yaparken bol su içerseniz biraz daha hızlı kilo verirsiniz ki matebolizmayı hızlandırmanın yollarından biride su içmekmiş

mursh canım benim senin kilo vereceğine sevgilin inanıyor demekki kaybedersen ihtimalini düşünmemiş bile bence onu ve kendini hayal kırıklığına uğratma hepimiz buradayız çünki kilo vermemiz gerekiyor herşeyden önce kendimizi daha çok sevmek ve sağlıklı olmak sonrada çevremizdeki insanları mutlu etmek için kesinlikle zayıflamalıyız ama ben dövme yaptırmam söyleyim :)))))))))))

Çok güzel düşünüyosun canım.Araştırmana ve bilinçli bir şekilde bu işe girmene çok sevindim.Ben haftalık diyetistyen listesi paylaşıcam topicimde haberin olsun o listelerede bakabilirsin.KK'da seçenek çok.

Bu harika bilgiler için teşekkürler cnm bende su ıcmeyı cok sevmıyorum cok wc cıkarıyor dıe demek ıcsem daha cok verecektım sımdıye kadar ii geldi bana bu bılgıler ama çiiişşş ne olcak yawww :26:

mursh'cum sen zayıflama yolunda su içmenin yararını bilmiyormuydun "Her yemekten önce 2 bardak su içmek.Saatli bir şekilde ve az yağlı az tuzlu beslenmek." Bu işin kuralı budur.Ancak bu kuralı hayatınıza yaymazsanız benim gibi verdiginiz 24 kilonun 20sini bir yılda geri alırsınız.Neyse bu kötü anılarımı hatırlatmayayım kendime şimdi nerde çıktı bu aaa :89:

Cnm bunu bılmeyen mı kaldı bu devırde.Bende bılıorum bole olması gerektıgını ama benım gıbı düzensız bır ıste calısıyorsan cok uygulama sansın olmuyor malesef.Tabıkı elımden geldıgınce suyumu ıcıyorum ama ben gunde 1 1.5 lıtre ıctıgımde WC den cıkmıyorum.İçilmesi gereken en az 2.5 lıtre benım masamı WC tasımam gerekır oleyseİşime gelmedıgınden dıyelım.

Bide solemesı ayıp su alttan cıtcıtlı badylerden gıyıyorum calıstıgım yerde cok erkek var egılırken kalkarken kıcım basım acılmasın dıe(Malum koca popolu oldugumdan pant. kayıyo asagıya)wc gırınce onu acmak sonra tekrar cıtcıtlamak usengecım galıba bırazzz

Hehehehhe evet sende bu konuyla ilgili bir üşengeçlik var.Ama elinizden geldigince suyunuzu ve yeşil çayınızı eksik etmeyin.

evet birde o form çaylar var tabi bitkilerim metabolizmanız ve bedeniniz üzerinde canlandırıcı ve rahatlatıcı etkisi

bende denemeyi düşünüyorum (yeniden) ama çok faydalı olacağını da zannetmiyorum

ama elmanın zayıflatıcı etkisi kanıtlandı elma sirkesi deneyebilirsiniz mükemmel iştah kapatıyo ve zaten mideniz bulanıyo yemek isteği falan kalmıyo yazmayı unutmuşum sabahları aç karnına elma sirkemide içiyorum 1 saat sonra bende bi yanma bi ter sanırım içerde baya çalışma oluyo o sıralarda:)

Canım benim deneyimleyerek gördügüm en güzel zayıflatıcı içecek "Maydonoz suyu".Diyetimi devam ettirebilseydim maydonoz suyuyla çok daha güzel kilolar verebilirdim zamanında:95:

kızlar benle sizinle aynı kiloda sayılırım tabi benm sizin gibi motive eden sevgilm veya eşim yok
burda hep beraber zayıflayabiliriz ben 2 haftadır yememe dikkat edıyorum 93 kiloydum şuan 90 kiloyum ve daha 22 yaşındayım hayatın başındayım çıtır bir genç kız olmak ıstıyorum....

canım benim aramıza hoşgeldin sevgilin yada eşin yoksa biz varız ne diye dert ediyosunki:))))) hade bakalım bismillah demişsin zaten şimdi devam etme zamanı sıkıldıkça yemek istedikçe yazalım buraya zaman geçer ve birbirimize destek olursak iştahımızı da kapatabiliriz

canım süpersin valla bende 2 hafta ağır diyet yapıp ve hergün 4 km yürümeme rağmen 1 kilo verdim e haliyle motivasyon falan kalmadıbide canım spor falan yaptınmı

mursh canım benim işyerindeki erkekleri takma ben koca işyerinde tek bayanım öyle bi korkuyolarki benden onlar benden çekiniyo ilk başlarda ayrı tuvaletimiz bile yoktu bir iki defa daldım tuvalete :))))
onlar benden utandı bana tuvalet yaptılar çoğu zaman onlar benden kaçıyolar sen gönül rahatlığıyla iç suyunu

bu arada tatlı krizi tutanlara hurma da önerebilirim ne sanki 10 tane yesen ortalama 150 kalori yapar zatende içini bayar 10 dilim baklavadan iyi olur hurma sağlıklıdır besleyicidir ve de tok tutar peygamber efendimiz(S.A.V.) günde 3 tane hurma yer ve o şekilde günü kapatabilirmiş sağlıklı olmasa faydalı olmasa bunu yapmazdı değilmi şiddetle öneririm

hoşbulduk cnm.... haklısın cnm açıktıkca burda buluşalım ki birbirimizi motive edelim. Ama şuna çok inanıyorumki insan zayıfladıkca kendine güvenı gelıyor.... Zayıflamak için yaptıklarımızı felan yazalım... Bide şu karın yaglarından nasıl kurtulcam ona çara bulmak lazım

canım süpersin valla bende 2 hafta ağır diyet yapıp ve hergün 4 km yürümeme rağmen 1 kilo verdim e haliyle motivasyon falan kalmadıbide canım spor falan yaptınmı

canım ilk başta kilolar gıdıyor ama yagdan degil vucutta bırıken sular gidıyor onun için şuan kilo vermem yavaşladı... Bende sabahları yarım saat yürüyorum mekik çekıyorum ip atlıyorum işyernde sürekli oturdugum için eve gidince haret etmeye çalışıyorum bol bol bide su içmeye özen gösterıyorum elimden geldiginde birşeyler yapıyorum. Canım bende yaklaşık 1 haftadır sabahları aç karnına birde gece uyumadan önce elma sirkesi+ su içiyorum etkili oluyormu bılmıyorum ama en az bir ay denemek gerekmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…