- 14 Kasım 2009
- 742
- 25
- 118
Merhaba ben de öğretmenim, yardımcı olmak istedim. Elinizden geleni yapmışsınız spor, satranç. Bundan sonra ya çocuğunuzu rahat bırakın ya da çok sorun ediyorsanız bir doktora götürün rahatlayın. Önce ödevini yapımasına izin verip götürebilirdiniz. Sekiz yaşındaki çocuk çocukluğunu yaşamalı ama ödevini yaptıktan sonra da yaşayabilir. Diğer çocuklar ödev yapmıyor bu yapmayı seviyor diye anormal demek vahim bir teşhis olur. Sizi şüphelendiren bir durum varsa doktora götürün kendiniz anormal teşhisi koyarak çocuğunuza işkence etmeyin.Niye çalışma azmini törpüleyesiniz belki de çocuk çok zekidir. Durum her ne ise çözüm bu değil. Zekiyse çalışkansa değerlendirilir değilse başka sorun varsa ki ben yazdıklarınızda olumsuz bir şey göremedim çünkü çok ayrıntı vermemişsiniz, ona göre davranırsınız. Belki çocuğunuz öğretmenine mahcup olmak istemiyor. Bir daha ders çalışamazsın şeklinde ceza mı olur? Dünya tersine mi döndü ne:) Niye yıpratıyorsunuz ki çocuğu.
Zeka seviyesiyle ilgili net bilgi vermemişsiniz. Zeka düzeyi arkadaşlarından üstün olan çocuklar bazen böyle davranabiliyor. Diğerleri koşturup oynarken, bunlar ellerinde büyüteçle börtü böcek inceleyebiliyor.Ansiklopedi okuyor. Ben de öğretmen arkadaşım gibi okurken ne güzel dedim doğrusu. Çünkü okurken zeki olduğunu düşündüm. İnşallah öyledir.
Bu çocuklar genelde arkadaş edinemezler okulda yalnız takılırlar. Çünkü diğer çocuklarla ortak sohbet konuları yoktur. Birbirlerini anlayamazlar. Aslında bunu sorun da etmezler hallerinden memnundurlar. Öğretmenleri ile sohbet ederler haberlerden dünyadaki olaylardan fenden coğrafyadan sorular sorar sonra kendileri cevabını da bulur. Diğerlerinden ilerde olduklarından dolayı da test çözebilme kabiliyetleri de ileridir. Satrancı evet severler. İstanbul birincisi bir öğrencim vardı böyle davranırdı. Çok iyi bir okula girdi. Ruhsal bir problemi de yoktu.
Çok ayrıntı vermemişsiniz büyüklerle iletişimi nasıl sizinle sohbet eder mi soru sorar mı hangi konularda konuşursunuz. Takıntıları var mı ders dışında. Öğretmenine sordunuz mu sınıfta halleri nasıl.
Çok konuştum özet geçiyorum; çocuğunuzu incitip üzeceğinize işin uzmanına gidin. Doğru cevabı alın. Bunu anormal olduğunu düşündüğüm için değil yavrucağıza işkence etmeyin diye söylüyorum. Çünkü ben pek bi sevdim görmeden kendisini:)
merhabalar arkadaşlar
benimki dert değil ama sizlere sormak istedim
benim 8 yaşında 2. sınıfa giden bir oğlum var
we derslerine okulana öğretmenine aşırı bağlı,özellikle dersleri konusunda, sürekli ders çalışıyo test çözüyo
bi yere gitsek dersini yapmadıysa kendini mahvediyo dersimi yapamadım saatim geçti diye ağlıyor
dışarı çıkıp arkadaşlarımla oynayım demiyo evde oturuyo kitap okuyo test çözüyo babasıda çocukluğunu yaşa oğlum çık dışarı oyna eğlen ama yok
tek sevdiği ve zevk aldığı oyun satranç, kursuna da gidiyo, bide değşiklik olsun diye tekwando ya gidiyo oda babasının heveslendirmesiyle oldu
bu arada dersleride çok iyi deneme sınavlarında 480 puan alıyo ve kendnini yiyor 500 alamadım diye
babasıyla benim asla ders ve okul konusunda bi baskımız olmadı,bu güne kadar bir kere bile ders yap oğlum demedim
babası bunu sorun olarak görüyo ben pek öle düşünmüyorum ama birde sizin fikirlkerinizi almak istedim
bir keresinde komşudayız ve oğlum okuldan geldi ders yapacam eve gidelim diye tutturdu ordada yapmıyor ses var diye
bende sinirlndim ve kulağına böyle yaparsan eve gidince ders yapamazsın cezalısın dedim
çocuk nasıl ağlıyo kendini yerlere atıyo tamam anne bi daha yapmıcam diye
ben gidince komşular şok olmuş acaba ne ceza vercek çocuğa yazık nasıl ağladı diye,sonradan ben böle böle dedim diyince bir daha şok oldular :)))
işte böyle kızlar siz ne dersizinz??
merhabalar arkadaşlar
benimki dert değil ama sizlere sormak istedim
benim 8 yaşında 2. sınıfa giden bir oğlum var
we derslerine okulana öğretmenine aşırı bağlı,özellikle dersleri konusunda, sürekli ders çalışıyo test çözüyo
bi yere gitsek dersini yapmadıysa kendini mahvediyo dersimi yapamadım saatim geçti diye ağlıyor
dışarı çıkıp arkadaşlarımla oynayım demiyo evde oturuyo kitap okuyo test çözüyo babasıda çocukluğunu yaşa oğlum çık dışarı oyna eğlen ama yok
tek sevdiği ve zevk aldığı oyun satranç, kursuna da gidiyo, bide değşiklik olsun diye tekwando ya gidiyo oda babasının heveslendirmesiyle oldu
bu arada dersleride çok iyi deneme sınavlarında 480 puan alıyo ve kendnini yiyor 500 alamadım diye
babasıyla benim asla ders ve okul konusunda bi baskımız olmadı,bu güne kadar bir kere bile ders yap oğlum demedim
babası bunu sorun olarak görüyo ben pek öle düşünmüyorum ama birde sizin fikirlkerinizi almak istedim
bir keresinde komşudayız ve oğlum okuldan geldi ders yapacam eve gidelim diye tutturdu ordada yapmıyor ses var diye
bende sinirlndim ve kulağına böyle yaparsan eve gidince ders yapamazsın cezalısın dedim
çocuk nasıl ağlıyo kendini yerlere atıyo tamam anne bi daha yapmıcam diye
ben gidince komşular şok olmuş acaba ne ceza vercek çocuğa yazık nasıl ağladı diye,sonradan ben böle böle dedim diyince bir daha şok oldular :)))
işte böyle kızlar siz ne dersizinz??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?