merhabalar arkadaşlar
benimki dert değil ama sizlere sormak istedim
benim 8 yaşında 2. sınıfa giden bir oğlum var
we derslerine okulana öğretmenine aşırı bağlı,özellikle dersleri konusunda, sürekli ders çalışıyo test çözüyo
bi yere gitsek dersini yapmadıysa kendini mahvediyo dersimi yapamadım saatim geçti diye ağlıyor
dışarı çıkıp arkadaşlarımla oynayım demiyo evde oturuyo kitap okuyo test çözüyo babasıda çocukluğunu yaşa oğlum çık dışarı oyna eğlen ama yok
tek sevdiği ve zevk aldığı oyun satranç, kursuna da gidiyo, bide değşiklik olsun diye tekwando ya gidiyo oda babasının heveslendirmesiyle oldu
bu arada dersleride çok iyi deneme sınavlarında 480 puan alıyo ve kendnini yiyor 500 alamadım diye
babasıyla benim asla ders ve okul konusunda bi baskımız olmadı,bu güne kadar bir kere bile ders yap oğlum demedim
babası bunu sorun olarak görüyo ben pek öle düşünmüyorum ama birde sizin fikirlkerinizi almak istedim
bir keresinde komşudayız ve oğlum okuldan geldi ders yapacam eve gidelim diye tutturdu ordada yapmıyor ses var diye
bende sinirlndim ve kulağına böyle yaparsan eve gidince ders yapamazsın cezalısın dedim
çocuk nasıl ağlıyo kendini yerlere atıyo tamam anne bi daha yapmıcam diye
ben gidince komşular şok olmuş acaba ne ceza vercek çocuğa yazık nasıl ağladı diye,sonradan ben böle böle dedim diyince bir daha şok oldular :)))
işte böyle kızlar siz ne dersizinz??
içinden geliyorki çalışıyor
baskı yapmadıgınızı söylüyorsunuz yapacak bişey yok bence
ama ara sıra dışarı çıksa oynasa kafasını dagıtsa fena olmaz
merhabalar arkadaşlar
benimki dert değil ama sizlere sormak istedim
benim 8 yaşında 2. sınıfa giden bir oğlum var
we derslerine okulana öğretmenine aşırı bağlı,özellikle dersleri konusunda, sürekli ders çalışıyo test çözüyo
bi yere gitsek dersini yapmadıysa kendini mahvediyo dersimi yapamadım saatim geçti diye ağlıyor
dışarı çıkıp arkadaşlarımla oynayım demiyo evde oturuyo kitap okuyo test çözüyo babasıda çocukluğunu yaşa oğlum çık dışarı oyna eğlen ama yok
tek sevdiği ve zevk aldığı oyun satranç, kursuna da gidiyo, bide değşiklik olsun diye tekwando ya gidiyo oda babasının heveslendirmesiyle oldu
bu arada dersleride çok iyi deneme sınavlarında 480 puan alıyo ve kendnini yiyor 500 alamadım diye
babasıyla benim asla ders ve okul konusunda bi baskımız olmadı,bu güne kadar bir kere bile ders yap oğlum demedim
babası bunu sorun olarak görüyo ben pek öle düşünmüyorum ama birde sizin fikirlkerinizi almak istedim
bir keresinde komşudayız ve oğlum okuldan geldi ders yapacam eve gidelim diye tutturdu ordada yapmıyor ses var diye
bende sinirlndim ve kulağına böyle yaparsan eve gidince ders yapamazsın cezalısın dedim
çocuk nasıl ağlıyo kendini yerlere atıyo tamam anne bi daha yapmıcam diye
ben gidince komşular şok olmuş acaba ne ceza vercek çocuğa yazık nasıl ağladı diye,sonradan ben böle böle dedim diyince bir daha şok oldular :)))
işte böyle kızlar siz ne dersizinz??
Ne güzel iişte bunda sorun yapacak ne var ki.Çocuğun içinden geliyor çalışmak.Bence çocuğu kendi haline bırakın çocuk sevdiği şeyi yapsın.Birçok anne babanın istediği hatta çocuklarını zorladıkları şeyleri sizin çocuğunuz yapıyor siz memnun değil misiniz?Zaten bazı aktivitelerde bulunuyormuş,buda yeterli bence anormal bir durum göremiyorum.
şu yönden biraz üzülüyorum hani çocukluğunu yaşamıyo gibi geliyo
eşim bunu sorun olarak görüyo,aşırıya kaçtığını düşünüyo
evet rabbime şükürler olsun okul ders konusunda hiç bir sorun yaşamadık
yorumunuz için teşekkür ederim
bizde öyle diyoruz çık oyna eğlen hep ders hep ders
farklı bi çocuk yaşıtları gibi değil
Arkadasim sizi endiselendirmek istemem ama ben esinize katiliyorum bana da asiri gibi geldi durum.ve okudugum bir kitabi hatirlatti yazdiklariniz.
Siz de okursaniz goreceksiniz.
www.kadinlarkulubu.com/psikoloji-ru...akinlari-paylasim-bilgilendirme-kosesi-2.html
Kesinlikle durum boyledir demiyorum ama dikkatli ve temkinli olmanizda fayda var.lutfen beni yanlis anlamayin .
belki geleceğin ordinaryusu dur...
Benimde 8 yaşında oğlum var(Allah Bağışlarsa)
Ödevlerini eksiksiz yapar, arada kafasına takılan şeyleri araştırır.
Nasa sitesini takip eder. Geçen gün Plutonun göktaşı seviyesine indirildiğinden bahsediyordu:))
Ama bu tip bir durumu yok.
Aşırı geldi bana bu durum.
Haklısınız çocukluğunu yaşaması lazım.
Sosyalleşmesi, yaşıtlarıyla paylaşımı olması lazım.
Biz şöyle bir program yaptık oğlumla : 4:30 da eve gelir.
5.30 a kadar dinlenir, tv seyreder yada ı-pad de oynar, birşeyler yer.
5.30-6.30 arası ödevini yapar ki max 10 dk sürer.
Bir projesi var biraz beraber çalışırız üstünde, kitabını okur,ek çalışma yapar ama arada kaçar:))
sonra yatana kadar serbest.
Hafta sonları baskete gider 2 gün.
Çocuklar 8 saat okulda zaten fazla boğmaya gerek yok.
Belki bir program yapmalısınız.
Yine de bir pedagogla görüşmenizi öneririm.
yanlış anlamam canım
işte bizde acaba bi sorunmu war diyede aklımıza gelmiyor değil araştırmak lazım
yorumun tşkler...
evet garip şeyleri araştırıyo bu gune kadar benm aklıma gelmeyen soruları soruyo
birde herşeyden çabuk sıkılıyo
her gün büyünce ne olsam diye düşünüyo
bilim adamı en başada geliyo:)
acaba lise dönemlerinde de bu ders azmi olurmu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?