• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

8 yaşındaki oğlum....bir bakarmısınız arkadaşlar

elian

~~2oğlan1kız annesi~~
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2008
545
12
118
39
Ankara
merhabalar arkadaşlar

benimki dert değil ama sizlere sormak istedim

benim 8 yaşında 2. sınıfa giden bir oğlum var

we derslerine okulana öğretmenine aşırı bağlı,özellikle dersleri konusunda, sürekli ders çalışıyo test çözüyo

bi yere gitsek dersini yapmadıysa kendini mahvediyo dersimi yapamadım saatim geçti diye ağlıyor

dışarı çıkıp arkadaşlarımla oynayım demiyo evde oturuyo kitap okuyo test çözüyo babasıda çocukluğunu yaşa oğlum çık dışarı oyna eğlen ama yok

tek sevdiği ve zevk aldığı oyun satranç, kursuna da gidiyo, bide değşiklik olsun diye tekwando ya gidiyo oda babasının heveslendirmesiyle oldu

bu arada dersleride çok iyi deneme sınavlarında 480 puan alıyo ve kendnini yiyor 500 alamadım diye

babasıyla benim asla ders ve okul konusunda bi baskımız olmadı,bu güne kadar bir kere bile ders yap oğlum demedim

babası bunu sorun olarak görüyo ben pek öle düşünmüyorum ama birde sizin fikirlkerinizi almak istedim

bir keresinde komşudayız ve oğlum okuldan geldi ders yapacam eve gidelim diye tutturdu ordada yapmıyor ses var diye

bende sinirlndim ve kulağına böyle yaparsan eve gidince ders yapamazsın cezalısın dedim

çocuk nasıl ağlıyo kendini yerlere atıyo tamam anne bi daha yapmıcam diye

ben gidince komşular şok olmuş acaba ne ceza vercek çocuğa yazık nasıl ağladı diye,sonradan ben böle böle dedim diyince bir daha şok oldular :)))

işte böyle kızlar siz ne dersizinz??

merhabalar arkadaşlar

we derslerine okulana öğretmenine aşırı bağlı,özellikle dersleri konusunda, sürekli ders çalışıyo test çözüyo

bi yere gitsek dersini yapmadıysa kendini mahvediyo dersimi yapamadım saatim geçti diye ağlıyor

dışarı çıkıp arkadaşlarımla oynayım demiyo evde oturuyo kitap okuyo test çözüyo babasıda çocukluğunu yaşa oğlum çık dışarı oyna eğlen ama yok

tek sevdiği ve zevk aldığı oyun satranç, kursuna da gidiyo, bide değşiklik olsun diye tekwando ya gidiyo oda babasının heveslendirmesiyle oldu

bu arada dersleride çok iyi deneme sınavlarında 480 puan alıyo ve kendnini yiyor 500 alamadım diye

babasıyla benim asla ders ve okul konusunda bi baskımız olmadı,bu güne kadar bir kere bile ders yap oğlum demedim

babası bunu sorun olarak görüyo ben pek öle düşünmüyorum ama birde sizin fikirlkerinizi almak istedim

bir keresinde komşudayız ve oğlum okuldan geldi ders yapacam eve gidelim diye tutturdu ordada yapmıyor ses var diye

bende sinirlndim ve kulağına böyle yaparsan eve gidince ders yapamazsın cezalısın dedim

ben gidince komşular şok olmuş acaba ne ceza vercek çocuğa yazık nasıl ağladı diye,sonradan ben böle böle dedim diyince bir daha şok oldular :)))

içinden geliyorki çalışıyor
baskı yapmadıgınızı söylüyorsunuz yapacak bişey yok bence
ama ara sıra dışarı çıksa oynasa kafasını dagıtsa fena olmaz

içinden geliyorki çalışıyor
baskı yapmadıgınızı söylüyorsunuz yapacak bişey yok bence
ama ara sıra dışarı çıksa oynasa kafasını dagıtsa fena olmaz

bizde öyle diyoruz çık oyna eğlen hep ders hep ders

farklı bi çocuk yaşıtları gibi değil

merhabalar arkadaşlar

Ne güzel iişte bunda sorun yapacak ne var ki.Çocuğun içinden geliyor çalışmak.Bence çocuğu kendi haline bırakın çocuk sevdiği şeyi yapsın.Birçok anne babanın istediği hatta çocuklarını zorladıkları şeyleri sizin çocuğunuz yapıyor siz memnun değil misiniz?Zaten bazı aktivitelerde bulunuyormuş,buda yeterli bence anormal bir durum göremiyorum.

merak etme tatlim benim oglum 7 yasina girdi anaokula ve birinci siniftayken aynen boyleydi bu yil 2.sinifa gidiyor ogretmeni cok iyi dedi ama bazen ben bazen babasi zorluyoruz normal ogretmeni verdigi dersler icin biz takip edip yaptirmasak asla umrunda degil yada son dk yapmaya kalkar bu yil cok degisti cabuk SIkildi

Ne güzel iişte bunda sorun yapacak ne var ki.Çocuğun içinden geliyor çalışmak.Bence çocuğu kendi haline bırakın çocuk sevdiği şeyi yapsın.Birçok anne babanın istediği hatta çocuklarını zorladıkları şeyleri sizin çocuğunuz yapıyor siz memnun değil misiniz?Zaten bazı aktivitelerde bulunuyormuş,buda yeterli bence anormal bir durum göremiyorum.

şu yönden biraz üzülüyorum hani çocukluğunu yaşamıyo gibi geliyo

eşim bunu sorun olarak görüyo,aşırıya kaçtığını düşünüyo

evet rabbime şükürler olsun okul ders konusunda hiç bir sorun yaşamadık

yorumunuz için teşekkür ederim

şimdi benim oğlum bunun yarısı kadar olsa keşke diyenleri görür gibiyim :)
Boş boş gezmektense faydalı şeyler yapıyor bence güzel ama tek başına birsey yapmıyorsa siz onu dinlendireceksiniz. Birlikte sinemaya gidin, babasıyla yüzmeye bowlinge falan gitsin haftasonları ona boş zamanı siz ayarlayın.
Varsa okulda da danışmanıyla bu konuyu görüşün bir sakıncası yoktur heralde keşke bizde böyle çalışsaydık :)

Bence sakin ol :)) oglusunun masallahi var yanisira spor yapiyirsa birakin istedigi gibi ders calissin desdek olun kendine bukadar yuklenmemesi konusunda desdek olmaya calisin bence.
Arkadasini eve davet edin mesela.. beraber evde ders calisirsiniz diyerek:D

Bence cocukdaki tek sorun hirsi bunu dengelesin sorun yok...

şu yönden biraz üzülüyorum hani çocukluğunu yaşamıyo gibi geliyo

eşim bunu sorun olarak görüyo,aşırıya kaçtığını düşünüyo

evet rabbime şükürler olsun okul ders konusunda hiç bir sorun yaşamadık

yorumunuz için teşekkür ederim

Anlıyorum sizi tabi çocuklugunuda yasasın malesef gıden gerı gelmıyor keske cocuk olsam hıcbırsey dusunmeden oynasam korktuklarımdan korkmasam annemın babamın kardeslerımın yanında olsam

Bende ders calısmayı cok severdım tek derdım okul bırıncısı olmak ıyı yerlerı kazanmaktı 27 yasımdayım 14 yasımdan berı annemlerden uzagım ve cok pişmanım yasayamadıgım cocukluguma:43:

Sız beraber vakıt gecırmek ıcın bırseler yapın

Çok hırslı demek kı oğlunuz ama fazlası zarar

Gercı zamanlada sıkılabılır

Benimde 8 yaşında oğlum var(Allah Bağışlarsa)
Ödevlerini eksiksiz yapar, arada kafasına takılan şeyleri araştırır.
Nasa sitesini takip eder. Geçen gün Plutonun göktaşı seviyesine indirildiğinden bahsediyordu:))
Ama bu tip bir durumu yok.
Aşırı geldi bana bu durum.
Haklısınız çocukluğunu yaşaması lazım.
Sosyalleşmesi, yaşıtlarıyla paylaşımı olması lazım.
Biz şöyle bir program yaptık oğlumla : 4:30 da eve gelir.
5.30 a kadar dinlenir, tv seyreder yada ı-pad de oynar, birşeyler yer.
5.30-6.30 arası ödevini yapar ki max 10 dk sürer.
Bir projesi var biraz beraber çalışırız üstünde, kitabını okur,ek çalışma yapar ama arada kaçar:))
sonra yatana kadar serbest.
Hafta sonları baskete gider 2 gün.
Çocuklar 8 saat okulda zaten fazla boğmaya gerek yok.
Belki bir program yapmalısınız.
Yine de bir pedagogla görüşmenizi öneririm.

Arkadasim sizi endiselendirmek istemem ama ben esinize katiliyorum bana da asiri gibi geldi durum.ve okudugum bir kitabi hatirlatti yazdiklariniz.
Siz de okursaniz goreceksiniz.

www.kadinlarkulubu.com/psikoloji-ru...akinlari-paylasim-bilgilendirme-kosesi-2.html

Kesinlikle durum boyledir demiyorum ama dikkatli ve temkinli olmanizda fayda var.lutfen beni yanlis anlamayin .

yanlış anlamam canım

işte bizde acaba bi sorunmu war diyede aklımıza gelmiyor değil araştırmak lazım

yorumun tşkler...

Benimde 8 yaşında oğlum var(Allah Bağışlarsa)
Ödevlerini eksiksiz yapar, arada kafasına takılan şeyleri araştırır.
Nasa sitesini takip eder. Geçen gün Plutonun göktaşı seviyesine indirildiğinden bahsediyordu:))
Ama bu tip bir durumu yok.
Aşırı geldi bana bu durum.
Haklısınız çocukluğunu yaşaması lazım.
Sosyalleşmesi, yaşıtlarıyla paylaşımı olması lazım.
Biz şöyle bir program yaptık oğlumla : 4:30 da eve gelir.
5.30 a kadar dinlenir, tv seyreder yada ı-pad de oynar, birşeyler yer.
5.30-6.30 arası ödevini yapar ki max 10 dk sürer.
Bir projesi var biraz beraber çalışırız üstünde, kitabını okur,ek çalışma yapar ama arada kaçar:))
sonra yatana kadar serbest.
Hafta sonları baskete gider 2 gün.
Çocuklar 8 saat okulda zaten fazla boğmaya gerek yok.
Belki bir program yapmalısınız.
Yine de bir pedagogla görüşmenizi öneririm.

evet garip şeyleri araştırıyo bu gune kadar benm aklıma gelmeyen soruları soruyo

birde herşeyden çabuk sıkılıyo

her gün büyünce ne olsam diye düşünüyo

bilim adamı en başada geliyo:)

acaba lise dönemlerinde de bu ders azmi olurmu:31:

benim kocamda böyleymiş OYS 11. ve ayrıca fen lisesi sınavı 1.

o benim tanıdıgım en akıllı insan.

Son düzenleme:
yanlış anlamam canım

işte bizde acaba bi sorunmu war diyede aklımıza gelmiyor değil araştırmak lazım

yorumun tşkler...

Sizi tebrik ediyorum dikkatinizden ve tespitlerinizden dolayi - anne baba cocugunun her durumunun takipcisi olmali -en ufak bir ayrinti cok cok onemli insan hayatinda...

komşumun oğlu vardı onunla oynamaya inerdi bazen

komşumun dediği oğlum için dedikleri:
"ben okdar çocuk tanıdım çocuğumla okdar çocuk oynadı (tedaviyle bir oğlu oldu üstüne çok düşer sürekli oyun arkadaşı ara oğluna)
ben böyle çocuk görmedim oyun oynaması çocukla iletişimi başka, bu çocukla özellikle ilgilenin çok değişik bir çocuk,ilerde çok öenmli işler yapabilir"
aynen bunları söylüyor

evet garip şeyleri araştırıyo bu gune kadar benm aklıma gelmeyen soruları soruyo

birde herşeyden çabuk sıkılıyo

her gün büyünce ne olsam diye düşünüyo

bilim adamı en başada geliyo:)

acaba lise dönemlerinde de bu ders azmi olurmu:31:

IQ sü yüksek bir çocuk anlaşılan
Benim oğlumda öyle.
Ama sosyallikte çok önemli.
O konuda rahatım, 4 yaşında okuma ,yazma, 5 basamaklı sayıları biliyordu.
Uyum sorunu olur mu dedik ama o kadar sosyal bir çocuk ki:nazar:
Merak en önemli özellikleri bu çocukların zaten.
Yoksa 8 yaşında çocuk ışık hızı- ses hızının saniyede kaç metre olduğunu merak eder mi?
Ama dışarıda ki hayata kapamamalı kendini.
Sadece ders çalışmak yaşıtlarından alacağı modellemeleri kaçırmasına neden olur.
EQ da çok önemli insanlar için.
Bir danışın derim naçizane:31:

Aslında güzel birşey hevesli olması ama endişelenmeniz çok normal bence, bende olsam endişelenirdim, yani bildiğimiz gibi çocukların büyük yüzdesi dersten nefret eder..
Ama demek ki hırslı, inatcı ve ders konusunu takıntı yapan bir oğlunuz var..
Olsun maşallah ya aksi olsaydı.. Ama ben olsam bir psikiyatriye sorardım en azından var mı böyle diye, onlar size en iyi cevabı verir..

Back