Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Berşule sıkı dur yolluycam birazdan, net kopup duruyor bugün..
deniz_güneş çıkmam gerenkMerak etme haberleşiriz gelip gelmediğine dair delaaaanlı:)
Ok. Nihayet yollayabildim. Bağlantı sürekli gitti bugün nedense..Sorun olursa haber verirsin ok?
2* Yazacağınız öykü de anlatacağınız olay drama tarzında yazılmalıdır..Dram;Türkçe’de ''acıklı'' gibi anlam kazanmasına karşın, elbete bu sözcüğün anlamı bu değildir. ''Etkili, canlı, tiyatral, göz alıcı'' gibi anlamlara gelen bu sözcük drama, sözcüğüne hizmet eden bir anlam taşımaktadır.
bildiğim kadarıyla dramalar içinde hüzünde neşe de barındırabiliyor.
benim sorum şu;
Drama diyince konuşma metinleri gibi birşey olur.yani gelen metinler karşılıklı konuşma ağırlıklı
tiyatro oyunu oynanabilir konumda olacaktır.siz bizden öyle birşey yazın ki sahne oyunu oynanabilsin türünde birşey mi istiyorsunuz,bol diyaloglu vs..
istenilen bu mudur anlayamadım da ben tam olarak?:uhm:
Dramalarda karşılıklı konuşmalar esastır elbette..Ama benim anlatmak istediğim yazacağınız öykülerde konunun ana içeriği dram tarzında olmalıdır demekti..Yani yazacağınız öykülerde konunun içeri bizlere neşe,sevinç yada coşkulu bir hava vermemeli,hayatın bir kesitinden(elbetteki hayali) acı olan,bizleri derinden etkileyebilen bir kısmının ele alınabilmesidir.
Dramı tiyatral anlamda düşündüğümüzde de,yine acıklı bir tiyatro oyunu olduğu aklımıza gelmektedir..İçinde diyalog,tasvir,karakterler,yer ve zaman belirtmeler elbette olmalıdır..
Dramdan kastım sadece bu idi..Yoksa bol diyaloglu,karşılıklı konuşma içeren bir yazı olmuş olsaydı gerçekten uzun bir çalışma meydana çıkardı..Ama öykülerin özellikleri de,anlatılmak istenen olayların,tiyatral şekilde kısa olarak bizlere sunulması olayıdır..
Hem dram tarzında(üzüntülü bir olayın tasviri), hem de öykü(anlatılacak olayların kısa şekilde ele alınması) şeklinde bir çalışma istedim:))
Bence çok doyurucu bir açıklama olmuş.a.s.
Bu arada şu ana kadar kaç eser var elimizde acaba?
(Eser dedim farkındaysanızjeyyar)
Dramalarda karşılıklı konuşmalar esastır elbette..Ama benim anlatmak istediğim yazacağınız öykülerde konunun ana içeriği dram tarzında olmalıdır demekti..Yani yazacağınız öykülerde konunun içeri bizlere neşe,sevinç yada coşkulu bir hava vermemeli,hayatın bir kesitinden(elbetteki hayali) acı olan,bizleri derinden etkileyebilen bir kısmının ele alınabilmesidir.
Dramı tiyatral anlamda düşündüğümüzde de,yine acıklı bir tiyatro oyunu olduğu aklımıza gelmektedir..İçinde diyalog,tasvir,karakterler,yer ve zaman belirtmeler elbette olmalıdır..
Dramdan kastım sadece bu idi..Yoksa bol diyaloglu,karşılıklı konuşma içeren bir yazı olmuş olsaydı gerçekten uzun bir çalışma meydana çıkardı..Ama öykülerin özellikleri de,anlatılmak istenen olayların,tiyatral şekilde kısa olarak bizlere sunulması olayıdır..
Hem dram tarzında(üzüntülü bir olayın tasviri), hem de öykü(anlatılacak olayların kısa şekilde ele alınması) şeklinde bir çalışma istedim:))
evet şimdi daha açıklayıcı oldu ilgiliniz için teşekkür ederima.s