- 11 Mart 2013
- 325
- 831
- 103
Gerçekten az yiyorum ama gram gidio her hafta biraz yesem kiko olarak geri dönmesinden
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Gerçekten az yiyorum ama gram gidio her hafta biraz yesem kiko olarak geri dönmesinden
Su terapisi korkulduğu gibi wc ye kilitlemiyor insanı hiç korkma.Selamün Aleyküm kızlarrrrrrr
Herkese hayırlı akşamlar
ASlında kurstan saat 17:00de geldim ama dünki yorgunluğumu atamadım sanırımbir yarım saatçik de olsa uyumuşum
Yine gayet keyifli bir kurstuBol bol sohbet edip işlerimizi işledik ve yeni bir çeşit iş öğrenmeye başladım
Öğlen arasında yine hatunlar hadi yemeğe gidelim dediler ve ben diğerlerine rağmen gayet güzel beslendiğimi düşünüyorum
Millet lahmacunları götürürken ben;
1 kase Ezogelin çorbası
1 karışık salata yedim
Sadece bizimle gelen bir abla ille boğazımdan geçmez sende lahmacun ye diye tutturunca 1/4 lahmacun yedim
İşin garibi normalde ben 3 lahmacunu bile rahat götürürken hiç cazip gelmedi o 2 - 3 ısırık
Bu arada eşim ilaçlarımı eczaneden almaya gittiğinde yine o eczacıda aynı şeyi söylemiş bir ilaç için ( piyasada yok diye )
Raporlu ilacında bir eksik ibaresi olduğu için veremem demişNeyse artık çarşamba günü hastaneye göğüs ultrasonu için gittiğimde endokrine uğrayıp o doktoru bulur kontrol süresi geçmedi nasılsa tekrar raporu düzenletir diğer ilacıda değiştirmesini isterim
Japon su terapisini bende duymuştum hatta buradada paylaşmıştım ama bir türlü yoğunluktan başlayamadım ( sabahtan bir yerlere gitmek icap ettiği için tuvalet sorunsalı olur diye içemedim)
Yarın nasipse evden çıkmayacağım temizlik falan yapacağım ve sabahtan bakalım bende denemek isterimtuvalet sorunu yaşamazsam her gün devam ederim bundan sonra
Şeker orucunu denedim bende ama genelde 21 günün sonuna doğru ya bir şey yediğim oluyordu şekerli yada içinde şeker olduğundan haberim olmayan birşeyler yerdim :) ama çok uzun zamandır bizde karı koca ne kahveye ne çaya şeker kullanmıyoruz hatta en son ne zaman eve şeker aldık haberim yok
Bu arada faydasını gördüğünü zaten yazmışsında kilo olarak miktar ne kadar gitti
Canım normal Marketlerde olan çayların içinde de var o Şeftalili bitkisel çaylardancidden çok tok tutuyor
Canım inan kızların dediği gibi zamanla oturuyor evliliklerbizde ilk 2 sene baya birbirimize girdik
seninki yine evdeymiş benimki sağ olsun kahve alışkanlığıda vardı işten direk kahveye gider ve genelde 10 - 11 gibi eve gelirdi
hatta ben arayıp çağırdıkça bana inat geç gelirdi
telefonunu kapatırdı sırf arkadaşları dalga geçmesinler diye ( oooo bulaşıklar seni bekliyor sanırım diye dalga geçerlermiş
) bu sefer iş inada bindi diye bende kahveyi arardım
Bu seferde eve gelince kapışırdık vay sen beni milletin diline düşürdün diye
Hatta bir keresinde eşimi 12yi geçirdi diye eve almadımgitmiş arabada 2 saat yatmış o zaman
sonra tekrar kapıya gelip sessizce ya ne olur aç millete rezil olmayalım demiştide eve almıştım
Baktım inan inat ettikçe çok daha kötü olduk bende taktik değiştirdimasla benle ilgilenmiyorsun demedim, aksine o umursamada ona çok güler yüzlü davrandım, sırf kahveden erken gelsin diye Anne babasını eve davet ettim
babasının korkusuna mecbur gelirdi
dikkatinin bana yöneldiğini gördüğüm an hemen bir noktaya boş boş bakıp bana hayırdır birşeymi var dediğinde yooo iyiyim derdim
Yani anlıyacağın ufak ufak bilinç altına işleyip ona vicdan azabı yaşattımhani ben bu hatunu aldım ama sanki mutlu değil diye düşünmesine sebep oldum
Evde o yokken açıp müziği umursamadan oynuyorsam o aşağıdan zile bastığı an tvyi kapatıp sanki bütün gün kös kös oturmuşum havası veriyordum
Bana hadi gel bir hava alalım desede ilk bir kaç kere yok ya canım istemiyor kendimi hiç iyi hissetmiyorum diyip yatardım
adamın nasıl bilinç altını etkilediysem her gün haftasonu dahil sadece yatmaya gelen adam ( ki o dönem kumar oynadığını söyleyenlerde olmuştu ama ben gözümle görmedim
) birden bana odaklandı
sadece haftasonu gitmeye başladı hatta bir kaç ay sonra onlarda kesildi
Her fırsatta hadi gel şuraya gidelim buraya gidelim demeye başladı ve her dışarı çıktığımızda uzun uzun konuştuk hiç sinirlenmeden sanki iyi bir arkadaşla dertleşir gibi konuştum onunla ( ama tabiki her konuşmamızda devamlı ona evet biliyorum beni canından çok seviyorsun aldığım her nefesle ilgilisin ve beni asla kırmak istemezsin ama şuda bir gerçek senin şu şu halin beni üzdü bir an da olsa diye çaktırmadan ona gazı vere vere konuştumadamın beynine çaktırmadan koca bir aşk kazıdım
şükürler olsun bak 17 sene bitti ve hala ilk günki gibi hatta eşimin demesine göre ilk günkinden çok çok daha yoğun bir aşkla bakıyoruz birbirimize
İnan hala evde bile yarım saat birbirimizse bakmadan duramıyoruz hatta büyük kızım bile şaşırıyor ve bazende diyor yahu yeterin hala baygın baygın bakıyorsunuz birbirinize diye
![]()
![]()
)
Sende sabırla yaklaş eşinegerekirse bir iki gün hiç bir şey yokmuş gibi davran sonra sinirler iyice yatışınca güler yüzle en tatlı halinle konuş eşinle
hatta güzel bir sofra hazırla ve en güzel yemeklerini yap
TV dahi açma sakin bir müzik eşliğinde sessizce yemeğinizi yedikten sonrada oturup konuş onunla
onu çok sevdiğini ve kaybetmek istemediğini anlat
bunun için elinden geleni yapacağını ve onunda kesinlikle bunu yapacağına emin olduğunu söyle
Erkekler çocuk gibidironlara yaptırmak istediğini kendi fikriymiş gibi empoze edersen her dilediğini yaptırırsın
![]()
Su terapisi korkulduğu gibi wc ye kilitlemiyor insanı hiç korkma.
Şeker diyetinin 4. Günündeyim. Ben zaten 15 yaşımdan beri yani nerdeyse 20 yıldır çaya kahveye şeker atmam. Tatlı da pek sevmem ama pasta çikolata paket ürürnler ve soslar meyve suları çok kullanırdım. Kola içmem ama meyve suyu içerdim sağlıklı sanıp ama o da zehirmişşeker alıyorum elbet vücudun ihtiyacı var ama işlenmiş şeker almıyorum. Meyve yiyorum mesela her gün bü porsiyon öğlen. Şeker pancarı yiyorum, çiğ sebze (salata) yiyorum. Ha karbonhidrat da alıyorum ama beyaz ekmek yemiyorum direk. Ya inçe bir dilim tam buğday ekmeği, ya iki kaşık makarna/pilav vs.
Kg olarak ben cuma 3. Takımdaydım 66,4 olarak başladım orada, aktif grup olmadığı için buraya geçtim ama cumayı baz alıyorum, bugün 4. Şekersiz günüm, sabah 65,5 idim. 1 kg ya yakın gitmiş. Onun yanında insan hafiflediğini hissediyoe
Sabah
1 havuç
Yarım avokado
Bir yemek kaşığı lor
2 haşlanmış yumurta
2 zeytin
1 inçe dilim tam buğday ekmeği
Yeşil çay
Öğlen
Oğlum hasta olduğu ve gece sabahladığımız için çok halsizdim , öğle yemeği yerine oğlumla öğle uykusunu tercih ettim :)
Akşam
Bir kepçe yayla çorbası
Bir kepçe yağsız tusuz haşlanmış makarna
4 tçyemek kaşığı biberli havuçlu mangalı zeytinyağlı tavuk sote
Kendine haşlayıp süzdüğünden ni kepçe ayır. Ev halkı yağlı mı soslu mu nasıl yerse öyle yesinCanım menün harikatebrik ederim
Bende akşamlık ne yesek ne yesek derken eşimin isteği üzerine makarna yaptım1 tabağa yakın yedim ama şimdi midem ağrıyor
sanırım artık bünyede istemiyor
şükür ve bir daha tövbe yemem
Kek olmamış ama gerisi güzel. Çalışıyor muaun bilmem ama sabah kahvaltını sağlam tutmanı öneririm. Gün içinde açlık krizini önler rahat acıkmadan geçer gününKahvalti
Yarim dilim kek
1 kahve
Oglen
1 döner
1 ayran
Yarim tulumba tatlisi
Aksam
1 tabak fasulye
3 yk pilav
1.5 saat yürüyüş
Ben de tiksiniyorum şekerli çay kahveden. Bazen eşimle bardaklar karışır dipte kalmış şeker bile midemi bulandırıyor :) benim de şeker adaylığım var hem genetik hem iri bebek doğumu ve gebelik şekerinden dolayı risk grubundayım. Şu dediğim belgeseli izletin çok da keyifli dille animasyon gibi anlatmış adamHarika o zaman hemen yarın bende başlıyorum su terapisineBen eskiden ufak çay bardağına bile 3 şeker atardım ( 2sini annem görürdü diğerini gizli atardım bekarken
kadın bazen bir kontrol ederdi kızardı şerbet bu Allah seni ne yapsın diye
) evlendikten sonrada hep şekerli kullandım çayımı kahvemi ama dediğim gibi bir bıraktık pir bıraktık :)
Sanki beni anlatmışsın :) inşallah şekerede daha fazla dikkat ederim bundan sonrazaten benim şeker sınırda
insüline düşmek istemiyorum
Piuwww soslu makarnalar vezirler parmaklarSlm kızlar bugünku menüm sabah bir yumurta peynir domates zeytin bir dilim ekmek çay kahve 52 dk yürüyüş Akşam bir tabak güveç, iki kaşık domatesli makarna, bir bardak ayran iki vezir parmağı
Kendine haşlayıp süzdüğünden ni kepçe ayır. Ev halkı yağlı mı soslu mu nasıl yerse öyle yesin![]()
Ben de tiksiniyorum şekerli çay kahveden. Bazen eşimle bardaklar karışır dipte kalmış şeker bile midemi bulandırıyor :) benim de şeker adaylığım var hem genetik hem iri bebek doğumu ve gebelik şekerinden dolayı risk grubundayım. Şu dediğim belgeseli izletin çok da keyifli dille animasyon gibi anlatmış adam
Kızlar bir bilgi daha size :) d vitaminlerinize baktırın. Onun düşük olması ki kış aylarında özellikle düşüyor kg vermeyi engelliyor . Ben yurtdışında yaşıyorum. Türkiyedeyken d vit eksiğim çıkmıştı aylık d vit ampul kullanıyordum. Şimdi biraz daha güneşsiz bir ülkede yaşıyorum, haftalık d vitamini hapları var onu kullanıyorum.
Tabiki yemeyeydin iyiydi canim ama olsun afiyet olsun ozellklele boyle kacamklarda destek olmk icin buradayz zaten ipin ucunu hep beraber tutucazki kacmasin:)Valla çok güzeldi halada var Eltim dün bizdeydi yemekleri KV yaptı vezir parmağınida Eltimle yaptık yesem hepsini yerimde yemiycem :)))