İlköğretim Yorum ve Soruları 8. sınıf anneleri TEOG için birbirimize destek olalım

merhaba.benim kızımda bu yıl 8 de. aynen sizler gibi bende ondan çok heyecanlıyım.geçen yıl dersaneye gitmişti. bu yılda devam.pazartesi gününden itibaren başladı ders çalışmaya. her gün farklı bir ders çalışıyor.

benim düşüncem dershanede işledikleri konuyu gelince tekrar ve konu ile ilgili pekiştirme soruları yapması.öğretmenlerde soru ödevi veriyorlar zaten.günde en az 200 soru çözülmesi gerekiyormuş.üzlüyorum onlara ama maalesef hayatı için geleceği için şart bunlar.

Adanada mısın?
Öyle düşünme,çcouklar güvenli bir ortamda okudular,inşallah bu yılda bizim azmimizle iyi bir lise kazanacaklar.:KK17:

istanbuldayım ama Adanalıyım :KK50:
eşim duysa her yerde buluyorsun birini derdi

Allah emeklerini boşa çıkarmasın,bize de güç versin :)

bencede konuları biriktirmeden günlük çalışırlarsa sorun yok. fakat benim kızımın problemi deneme sınavlarında çok saçma hatalar yapıyor. en basıt soruları kaçırıyor. zor soruları doğru yapıyor. biraz araştırdım kolay soru üzerinde düşünmeden ve acele cevap verdiği için hata yapıyormuş. şimdi telkinde bulunuyorum. her soruya aynı derece zorlukta gör diye.

Merhaba hanımlar, benim kızım da bu yıl girecek sınava. Ben de aynı endişeler içindeyim. Yazın hiçbişey yapmayarak geçirdik tatili. Yani onun için gezmeli tozmalı bol bilgisayarlı telefonlu tatil oldu. Şimdi de Şehir dışına gidicek akrabalarımla 1 hafta tatile. Tatilde şehir dışına çıkamadığımızdan izin veriyorum. Derslerine gelince karnesi iyi takdir alıyo hep. Fakat dersane sınavlarında yerlerde sürünüyo. Çok kötü oluyo dersane sınavları. Abartmıyorum gerçekten kötü oluyo. Okulda bu kadar iyiyken dersanede böyle olması baya kafamı karıştırıyo. Bu sene ne yapacağımı ben de bilmiyorum. Bi de evde küçük oğlum var rahat da vermiyo pek ablasına. Zaten kızımın da aman aman ders çalışma derdi de yok. Hep zorlamayla. Ya uykusu geliyo ya karnı acıkıyo 1 saat çalışma masasına oturduğu görülmemiştir. Neyse ben biraz bunları yazmak istedim dertleşmek anlamında. Sizi takip edicem nasıl bir yol izlediğinizi ben de anlatırım neler yaptığımızı. Yoğun bir sene hadi hayırlısı.

Merhaba hanımlar, benim kızım da bu yıl girecek sınava. Ben de aynı endişeler içindeyim. Yazın hiçbişey yapmayarak geçirdik tatili. Yani onun için gezmeli tozmalı bol bilgisayarlı telefonlu tatil oldu. Şimdi de Şehir dışına gidicek akrabalarımla 1 hafta tatile. Tatilde şehir dışına çıkamadığımızdan izin veriyorum. Derslerine gelince karnesi iyi takdir alıyo hep. Fakat dersane sınavlarında yerlerde sürünüyo. Çok kötü oluyo dersane sınavları. Abartmıyorum gerçekten kötü oluyo. Okulda bu kadar iyiyken dersanede böyle olması baya kafamı karıştırıyo. Bu sene ne yapacağımı ben de bilmiyorum. Bi de evde küçük oğlum var rahat da vermiyo pek ablasına. Zaten kızımın da aman aman ders çalışma derdi de yok. Hep zorlamayla. Ya uykusu geliyo ya karnı acıkıyo 1 saat çalışma masasına oturduğu görülmemiştir. Neyse ben biraz bunları yazmak istedim dertleşmek anlamında. Sizi takip edicem nasıl bir yol izlediğinizi ben de anlatırım neler yaptığımızı. Yoğun bir sene hadi hayırlısı.

şu karın ağrısı her çocukta mı oluyor :) kitap alerji yapıp karınlarını ağrıtıyor herhalde .oğlumda da aynı karın ağrısı olur ders çalışırken.
yaz tatili bizimde sizin anlattığınız gibi geçti.
ben de hep ağustos böcüğüm diye sevdim.aman anne deyip gitti.halledecem bendeee diye birde trip atıyor sıpa.

dersane sınavları okul notlarına orantılayacak olursak çok kötü geldi. kızım da çok üzüldü. yaz boyu 7. sınıf derslerini evde tekrar etti. hergün 150 soru çözdü.7. sınıfı anlarsam 8 de zorlanmam diyor. tek sorunumuz dikkatsizlik.saçma sapan hatalar yapıyor

okul notları bizim de iyi.not ortalaması önemli diye öğretmenler kolay soru sorup biraz fazla not veriyor.dengesizlik bundan oluyor bence.maalesef benim oğlum çok az kitap okuyor bu sebeple okuduklarını tam anlamadan geçiyor.şaşırtmacalı sorularda yanlışı işaretliyor.
tek çözümü çok soru çözüp uzun metin okumak dedi öğretmeni.

bencede konuları biriktirmeden günlük çalışırlarsa sorun yok. fakat benim kızımın problemi deneme sınavlarında çok saçma hatalar yapıyor. en basıt soruları kaçırıyor. zor soruları doğru yapıyor. biraz araştırdım kolay soru üzerinde düşünmeden ve acele cevap verdiği için hata yapıyormuş. şimdi telkinde bulunuyorum. her soruya aynı derece zorlukta gör diye.
Kızınızda dikkat eksikliğide olabilir.
Benim oğlumda aynı sizinki gibi,psikiyatr dikkat eksikliği teşhisi koydu.
Ama yeni sınav sistemi bizimkiler gibi çocuklar için iyi oldu.
Her dersten ayrı ayrı sınava girecekleri için dikkat dağılmasını çok fazla yaşamazlar diyor öğretmenleri.

Benimkide hiç çalışmadı,üstelik okuldan bize sıkı talimat geldi ''çocuklar yaz taitilini doyasıya eğlenerek geçirecekmiş,ders çalışıp stres yapmayacakmış,sınav kolaymış,gereksiz bilgi öğrenmemelilermiş:KK57:''
Bizde uyduk söylediklerine.
Bakalım bu kadar kendilere güvenmekle haklılar mı?
Okuldaki deneme sınavları nasıl?
Onlarda iyiyse dershanede belki stres yapıyordur.

okul notları bizim de iyi.not ortalaması önemli diye öğretmenler kolay soru sorup biraz fazla not veriyor.dengesizlik bundan oluyor bence.maalesef benim oğlum çok az kitap okuyor bu sebeple okuduklarını tam anlamadan geçiyor.şaşırtmacalı sorularda yanlışı işaretliyor.
evet kitap okumaları gerekiyor. fakat benim kızımda pek okumaz.keşke kazandırabilseydik okuma alışkanlığını.

Burda adaletsizlik var ama.
Sınav açıklanınca işyerinde bir temizlik işçisi yanıma geldi,çocuğun sınav sonucuna bakarmısınız diye.
Notlarını bir görseniz,okuldaki matematik yazılısı 100,teogdan 45 almış.
Çok ciddi bir abartma var bazı okullarda,bunun kontrolü sözde yapılıyor ama hiçbir yaptırım uygulanmıyor.

evet kitap okumaları gerekiyor. fakat benim kızımda pek okumaz.keşke kazandırabilseydik okuma alışkanlığını.

kitap okumayı alışkanlık olarak kazandırmak artık çok zor.bilgisayarlar telefon internet...her şey kolay ve eğlenceli.kim oturacak.hatta kitabı tabletten okuyorlar.
şuan tek yapılacak çok soru çözmek gibi.
bende dikkat eksikliği olabilir diye dr. götürdüm.aceleci davranma ve konuya tam hakim olamadığından oluyor sorun dedi.
bizim zamanımızda olsa tembel der geçerlerdi.şimdi süslü cümlelerle söylüyorlar :)
ama bu benim oğlum için geçerli sizin farklı olabilir.

parkon dikkat eksikliği olduğunu nasıl tespit ettiniz.sadece sınavda dikkatsiz davranmasıyla genelleme yapmalı mıyım?psikiyatr nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini söyledi mi?

kitap okumayı alışkanlık olarak kazandırmak artık çok zor.bilgisayarlar telefon internet...her şey kolay ve eğlenceli.kim oturacak.hatta kitabı tabletten okuyorlar.
şuan tek yapılacak çok soru çözmek gibi.
bende dikkat eksikliği olabilir diye dr. götürdüm.aceleci davranma ve konuya tam hakim olamadığından oluyor sorun dedi.
bizim zamanımızda olsa tembel der geçerlerdi.şimdi süslü cümlelerle söylüyorlar :)
ama bu benim oğlum için geçerli sizin farklı olabilir.
haklısınız. bencede panıkle çok aceleci davranıyorlar sınavda.umarım teogda aynı sorunları yaşamayız. fakat dediğiniz gibi 20 şer sorular ve 40 dk süre. çocuk acele etmeden sakin sakin soru üzerinde düşünebilecek.bu da dikkatsizlik sonucu yapacağı hata sayısını düşürür. umarım

konuyu ve soruyu biliyorsa dikkat dağılması falan olmadan çözüyor.yarım biliyorsa ordan oraya atlıyor ve tabii yanlış yapıyor.
çözüm çok çalışmada.dershane başladığı için biraz daha toparlanmaya başladı.zaten ilk deneme sınavından sonra gerçekleri görüp daha sıkı çalışacaktır diye umut ediyorum.

parkon dikkat eksikliği olduğunu nasıl tespit ettiniz.sadece sınavda dikkatsiz davranmasıyla genelleme yapmalı mıyım?psikiyatr nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini söyledi mi?
Bizimkinin ilkokula başladığında çok barizdi ,mesela sınava giriyor son 20 soru veya ilk 10 soru komple yanlış çıkıyordu.
Öğretmeni öve öve bitiremiyor,ama çocuk sınavda biryerde kopuyordu.
Psikiyatr a götürdüm,test yaptı dikkat eksikliği var ama başarılı bir çocuk olduğu için ilaç kullanıp uyuşturmanın bir manası yok dedi.Bende de çok ileri düzeyde varmış ve bu gen anneden geçermiş.
Kalemkutusu kullanmayın,odasında oyuncak,süs eşyası ,poster vs. bulundurmayın dedi.Sürekli toplu olsun odası ve çantası dedi.Sınıfta ön sıralarda oturtulmalı,sınavlara su ve şekerle girsin,kafası dağıldığı anda kafayı kaldırıp bir nefes alsın,bir yudum su içip bir şeker atsın ağzına dedi.
Bunları uyguluyoruz,eskisi kadar değil artık,en fazla 2-3 soru kaçırıyor dikkatsizlikten.

konuyu ve soruyu biliyorsa dikkat dağılması falan olmadan çözüyor.yarım biliyorsa ordan oraya atlıyor ve tabii yanlış yapıyor.
çözüm çok çalışmada.dershane başladığı için biraz daha toparlanmaya başladı.zaten ilk deneme sınavından sonra gerçekleri görüp daha sıkı çalışacaktır diye umut ediyorum.
İlk deneme sınavı 2 hafta sonraymış,bende büyük bir merakla bekliyorum.

dikkat eksiği olmasa da gayet güzel tavsiyeler aynen uygulayacağım evde.ama kalem kutusunu anlamadım.ne alakası var ?

X