• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

8 aylık hamileyim doktor oruç tutma dedi ama ben tutuyorum yanlış mı yapıyorum bilmiyorum

Ac kalmiyoeum geç uyaniyorum zaten burda ezan erken okunuyor 6 buçuk saat toplasan 3 saat uyanık oluyorum iftara kadar
Ama sen uyusan bile vücuduna giren besin yok ki canım, gerekli vitamin zamanında gitmiyor mineral zamanında gitmiyor. Sen bir düşün güzelce orucunun kazasını yaparsın Allah biliyor halini sonuçta. Bebeğini önde tut şu an

Eger doktor öyle diyorsa dinlemelisin bence riske girmeye gerek yok . Allah muhafaza bebegin basina birsey gelse veyahut ikinizede Bunun hesabini veremezsin göz göre göre günaha girersin

Bütün doktorlar tutmayın diyor dini oalrak eğer anne yada bebeğin bir riski yoksa tutmak farz hamilelere tutabiliyorum şükür sorun yok sadece iftardan önce gözüm hafiften kararıyor gibi benim gibi oruç tutan var mı ne düşünüyorsunuz
Allah akıl fikir versin.

Ac kalmiyoeum geç uyaniyorum zaten burda ezan erken okunuyor 6 buçuk saat toplasan 3 saat uyanık oluyorum iftara kadar
Orucu uyuyarak geçiriyorsunuz bu sorun değil ama hamileyken tutmamak mı sorun?
Orucu günü normal yaşarken (zorunlu şartlar olmadıkça) tutmak gerekir,ibadetler yapılarak mümkünse geçirilir bu ay,siz tuttum demek için tutuyorsunuz resmen.
Ayrıca iftar ve sahur arası isterseniz aralıksız yemek yiyin ve su için bu önemli değil. Siz kendinizi aç bırakıyorsunuz şekerinizle oynuyorsunuz bu bebek için tehlikeli, heleki düzenli su içmemek dahada tehlikeli. Saatlerce aç kalıp bir anda vücuda yükleme yapıyosunuz hamile olmasanız sorun yok ama hamileyken sorun.

Burdaki yorumlardan sonra doktoruma sordum tutmamaya karar vermistim gayette alanında iyi biri tutmayabilirsin bu şekilde dedi bı kaç aclikta bı sıkıntı olmaz dedi
Yahu fikir almak için konu acmissiniz burda herkes zararlı olabilir diyor ama hala o bunu dedi ben bunu dedim diyorsunuz. Tutun o zaman bize ne çocuk sizin cocugunuz sağlığını riske atıyor olmak da sizin sorumluluğunuzda. Bu tüm gün uyuyarak oruç tutma olayını da asla anlayamicam sanırım. Öyle herkes oruç tutar ne güzel kılıfına uyduruyosunuz pes.

Yani demek istediğim riskli bir gebelik geçirmiyorum şükür
Riskli bir gebelik geçirmekle alakası yok. Bir arkadaşım senin gibi oruç tutuyordu ramazan boyu oruç tutarken doktor kontrolünde kan değerlerş çok kötü çıktı, doktor oruç tutmayı bırak dedi, üzerine doğumdan sonra çocuğu küvezde kaldı kan değerlerinde sıkıntı vardı. Yani riskli bir gebelikle alakası yok. Hamileyken oruç tutmamalısın, bebeğinin alacağj vitaminler, gelişimi ve suyu için önemli. Hayır yani bebeğinin canı mı önemli yoksa oruç mu, rabbim zorlaştırmayın kolaylaştırın diyor. Ne diye hayatı zorlaştırıuorsunuz ki?

🤦🏻‍♀️
Doğum izin belgesi için devlet Hastanesi'ne gittim memleketteyim kendi doktorum değil gitmişken kiloyu da öğreneyim dedim sen de zayifsin bebeğin de zayıf yemek ye dedi ama internete bakınca bu haftada 1800 Gr 2 kilo arası diyor yani açıkçası çok anlamadım sizde durumlar nasıl ya da nasıldı hanımlar

Tabi canim siz daha çok düşünüyorsunuz bebeğimin sagligini başından beri pinpirikli olmadım hamilelegimde çok iyi geçti bebekte çok iyi çok üstünde durunca çok iyi oluyor manasına gelmiyor
Sağlığa dikkat etmek,bebeğin için olması gerekeni yapmak ile üstünde çok durmak farklı şeyler.

Gelişim için bebeğinizin sizin tükettiğiniz besinlere ihtiyacı var düzenli su içmeniz lazım siz uyusaniz da karninizda gelişmeyi bekleyen bir can var .
Kaza edersiniz iyi düşünün size diyanetin açıkladığı yazıyı koyuyorum huraya
Screenshot_2023-03-26-21-44-01-91_4641ebc0df1485bf6b47ebd018b5ee76.webp

Bütün doktorlar tutmayın diyor dini oalrak eğer anne yada bebeğin bir riski yoksa tutmak farz hamilelere tutabiliyorum şükür sorun yok sadece iftardan önce gözüm hafiften kararıyor gibi benim gibi oruç tutan var mı ne düşünüyorsunuz
Sigara içtiğinizde de bedeninizde bir şey hissetmezsiniz ama zarar veriyordur. Hocalar gebenin oruç tutma durumunu doktor yorumuna bırakıyor. Doktor tutma dediği halde tutarken bu sebepten bebeğinize zarar gelirse bunu bile bile yapmış olacaksınız. Gebelik şekeri var mı bunu biz hislerimizle anlayamayız, bebeğe giden kan akışı azaldı veya suyu azaldı mı bunu anlayamayız. 3 günlük ihtiyacınızı 1 günde yiyip diğer 2 gün aç kalınca doğru beslendim diyebilir misiniz? Suyu depolayamıyoruz, Ramazan dışında yeterince su içmemek de sizin sorumluluk aksatmanız.

Wala ne diyim guluyorum sadece.Tutun tabi.Madem içiniz rahat edicek 8 aylık gebe halinizle.Tutun tütün.Ne soruosunuz ki burda.

Back
X