• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

8 aylık hamileyim doktor oruç tutma dedi ama ben tutuyorum yanlış mı yapıyorum bilmiyorum

Bütün doktorlar tutmayın diyor dini oalrak eğer anne yada bebeğin bir riski yoksa tutmak farz hamilelere tutabiliyorum şükür sorun yok sadece iftardan önce gözüm hafiften kararıyor gibi benim gibi oruç tutan var mı ne düşünüyorsunuz
İki hamileliğimde de tutmadım. Dini olarak kim sağlık sorunu yoksa tutmak farz diyor. Adetliyken tutmuyorsun hamileyken tutmak bebeğinin hakkına girmektir. Hem de 8 aylık, en fazla gelişeceği zaman. Vicdansızsınız.

Ramazanda doğarsa Doğduğunda da iftar sahur saatleri arasında mı besleyeceksiniz. Yapmayacaksınız değil mi? Doğana oruç tutturmayacaksınız ama karnınızdayken tutturuyorsunuz. Hak mı bu. Bir çikolata yiyorsun yatım saat sonra bebek kımıldamaya başlıyor. Yediğin içtiğin anında etkiliyo bebeği, bu da demek oluyor ki bebeğini karnında aç bırakıyorsun

Ilk aylarda tutulabiliyor doktorlar musade ediyor. Ama son aylar riskli. Ortanca cocuguma hamileyken 7 8 aylik hamileydim , 1 gun tutayim su iftar sevincinj yasayim dedim ona bile izin vermedi doktorum. Sekerim düserse ve bebeginde sekeri dusebilir demisti.

Gereksiz anne baba olmaktan iyidir.
Size bişey olacağından değil bebeği düşünüp konuştu herkes ama kafa belli.
Konu ne olursa olsun yanlış üslupla kimse kimseye birşey katmaz amaç iyilikse burdaki kimse bebeğimi benden daha çok düşünecek değil ona bakarsanız çok hareketliyim gebeligimde çevreme kalsa bin defa düşmüştü bebek çok tehlikeli ama tam tersi çok sorunsuz bir gebelik geciriyorum ve doktorum da böylesini daha iyi olduğunu söyle demişti

Ben bu konu ve sahibi için comerden ihbarda bulundum
Böyle devam ederse sağlıklı bebeğin ölümüne sabep olacak ve incelenmesi şart.
Yapabilen cimerden şikayette bulunsun sosyal hizmetler takibine alınsın.
Şimdi karnındayken boyle dogunce bebek ne halde olacak.
At gozlugu takmış doktoru bile dinlemeyen insandan herşey beklenir.

Doktorum da mı cinayete teşebbüs ya cidden yorum yazarken hiç mi dusunmuyorsunuz hayır sizin gibi üslupla yazanlarin yorumlarını istemiyorum dedim
Doktorun ismini soyadını verin onu da şikayet edeceğim
Ayrıca şikayet metnine bir doktorun bunu onayladığını da yazdım.

Şaka gibi cidden şaka gibi böyle birşey olamaz ne kadar gereksiz bir insansınız yemin ederim ne işsiz ya sizin gibiler anne olmasın asıl ya yemin ederim ya wallahi olmasın ya sanane ya sanane tutarım tutmam sanane ya sakamisin fikir sordum diye hayatımın bekcisimi oldunuz yorum bile yapmayin diyorum böylelerinin

Konu ne olursa olsun yanlış üslupla kimse kimseye birşey katmaz amaç iyilikse burdaki kimse bebeğimi benden daha çok düşünecek değil ona bakarsanız çok hareketliyim gebeligimde çevreme kalsa bin defa düşmüştü bebek çok tehlikeli ama tam tersi çok sorunsuz bir gebelik geciriyorum ve doktorum da böylesini daha iyi olduğunu söyle demişti
Ben çalışıyorum, okula yürüyerek giderim, evi çekip çeviriyorum, bir de çocuğum var. Mecbur hareketliyim yani. İlk gebeliğimde spor da yapıyordum. Ne alaka, hareketle bebek mi düşer? Doktor size bebek zayıf demiş, gelişimi geride sanırım. Ona rağmen nedir bu inat?

Şaka gibi cidden şaka gibi böyle birşey olamaz ne kadar gereksiz bir insansınız yemin ederim ne işsiz ya sizin gibiler anne olmasın asıl ya yemin ederim ya wallahi olmasın ya sanane ya sanane tutarım tutmam sanane ya sakamisin fikir sordum diye hayatımın bekcisimi oldunuz yorum bile yapmayin diyorum böylelerinin
O karnındaki çocuk devletin çocuğu ve en küçük şeyde devlet buna müdahale eder.
Daha doğmadan çocuğa eziyete başlamış birde benim anneligime laf ediyor.
Çok şükür sizin gibi at gözlüklü biri olmadığım için çocuğumu büyüttüm yetiştirdim.
Yorum yapıyorum ve yapacağım boyleleri konu açtıkça bende susmuyorum.

Ben çalışıyorum, okula yürüyerek giderim, evi çekip çeviriyorum, bir de çocuğum var. Mecbur hareketliyim yani. İlk gebeliğimde spor da yapıyordum. Ne alaka, hareketle bebek mi düşer? Doktor size bebek zayıf demiş, gelişimi geride sanırım. Ona rağmen nedir bu inat?
Hayır kendi doktorum demedi memlekette devlet hastanesindeki doktor dedi 32+3 1892 Gr haftasına göre tam doktor niye öyle dedi anlamadim dedim

O karnındaki çocuk devletin çocuğu ve en küçük şeyde devlet buna müdahale eder.
Daha doğmadan çocuğa eziyete başlamış birde benim anneligime laf ediyor.
Çok şükür sizin gibi at gözlüklü biri olmadığım için çocuğumu büyüttüm yetiştirdim.
Yorum yapıyorum ve yapacağım boyleleri konu açtıkça bende susmuyorum.
Ya ne diyorsun ya devletin çocuğu ne demek ya sınırını bilsene sen artık insanlarin hayatlarina mudahele ederken bin kez düşün çok şükür her anlamda çok şanslı bir bebegim olacak emin ol buradan bir post açtım diye butun hayatim karekterim hakkında nasıl yargıya varırsınız

Ya ne diyorsun ya devletin çocuğu ne demek ya sınırını bilsene sen artık insanlarin hayatlarina mudahele ederken bin kez düşün çok şükür her anlamda çok şanslı bir bebegim olacak emin ol buradan bir post açtım diye butun hayatim karekterim hakkında nasıl yargıya varırsınız
Sen bebeğin hayatına müdahale ediyorsun sinir bilmiyorsun bana ne hadle sinir bildiriyorsun.
O çocuklar bebekler devletin güvencesiyle doğuyor bunu bile bilmeden annelik eleştirmeye kalmışsın.
Hayatından banane o bebeğin hakkına giriyorsun hayatın mükemmel olsa da beş para etmez.

Ben de seni şikayet ettim hamile bir kadına ne olursa olsun böyle yorum yapılamaz

Konu sahibi tutmamaniz doğru olan, farz da değil emzirme dönemi bitene kadar, sonra kaza edersiniz, zaten siz o bebeği layıkıyla bakıp emzirmeye kesene kadar ibadet etmiş gibi sevap kazanıyorsunuz dinimiz bile seçme hakkı vermişken biz anne olarak önce kendi evladımizi düşünmek zorundayız. İkinci trmisterda belki diyor çoğu dr ama, son 3 ay önerilmez ve hala günler uzun

Back
X