• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

8 aylık hamileyim doktor oruç tutma dedi ama ben tutuyorum yanlış mı yapıyorum bilmiyorum

Kişilik karekter neyse herkese o ölçüde yaklaşırsınız emin olun özünüzde sorun olmasa dilinize bu kadar yansımaz
Ya güzel kardeşim, sinirlenilen asıl konu sen kocaaa tıbba inanmayıp doktorunu dinlemeyip gelip burada soruyorsun ya, ona kızılıyor.
Hala anlamıyorsun mevzuyu.
Takibini yapan o doktor, bedenini tahlilini bilen o, sen aksini yapıp burada bizim tecrübemizle karar vermeye çalışıyorsun.
İşin uzmanına neden güvenmek yok da hala muallak var, sonra yok üslup yok strese soktun.
Ay her dişi doğuruyor allasen, hepimiz doğurduk.
2 laf duyduk diye strese giriyorsak çocuk mocuk da yetiştiremeyiz, koca evrende neler duyup yaşayacağız o çocuklara bakarken ohoo…
Biricik değiliz, siz de değilsiniz, bu sebeple tıp dünyası ‘önermiyoruz’ diyorsa tutmayacaksınız.
Şurada 3 5 kadın tut dese, bunu çöpe atacak zihniyete kızgınlık…

Canim o artik bir bebek bugun dogumun olsa allah korusun yasayacak kapasitede bir insan tasiyorsun icinde yani kisaca dunyada olsa ac birakabilir misin 10 saat senden besleniyor suan sonucta dini olarak rahatsiz hissediyor isen dogumu bekle yine borcunu odersin niye kendini ve bebegi zorluyorsun ?
Tutmucam artık canim 🥰

Ahg ulan haci abe bani atmazsa gorecek bu kadin uslup nee. Neyseee bani yemeden ciao👋
Abartmayın isterseniz o kadar da uzun boylu değil ne yaptı kadın sanki küfür mü etti elestirebilirsiniz ama böyle kırıcı bı yorum yapacak kadar da haddinizi aşmayın

Bütün doktorlar tutmayın diyor dini oalrak eğer anne yada bebeğin bir riski yoksa tutmak farz hamilelere tutabiliyorum şükür sorun yok sadece iftardan önce gözüm hafiften kararıyor gibi benim gibi oruç tutan var mı ne düşünüyorsunuz
Doktor diyorsa neden tutuyorsunuz. Bebek doğduktan sonra kazasını edersiniz. Şu an iyi hissedebiliyor olabilirsiniz ama bebeğin ihtiyaçları, suyu vs var. Lütfen kafanıza göre iş yapmayın

Arkadaşlar çok kötü hissettim gerçekten bu kadar mı kötü birşey yapıyorum
Hanımefendi anlıyorum ibadetinizi yapmak istiyorsunuz fakat olay doktorunuz dahil olmak üzere bu kadar kişi yanlış yapıyosunuz dediği halde tamam tutmayacağım demek yerine hala kendi doğrunuzu savunmaya çalışıyorsunuz. Ben hemşirelik okuyorum. Yaptığınız doğru değil

Hanımefendi anlıyorum ibadetinizi yapmak istiyorsunuz fakat olay doktorunuz dahil olmak üzere bu kadar kişi yanlış yapıyosunuz dediği halde tamam tutmayacağım demek yerine hala kendi doğrunuzu savunmaya çalışıyorsunuz. Ben hemşirelik okuyorum. Yaptığınız doğru değil
Doğrumu savunmadim bu şekilde yapıyorum dedim sonradan amaç herşeyi yemek değil düzenli yemek diyenler olunca anladım

6 bucuk ayligim suan rahatlikla。tutuyorum sivi alimini iftardan sonraya biraktim。ebe kendini nasil hissetigine bagli kotu hissettigin an birak demisti。 sukur hep bi kosturma anlayamadim bile。annem oruclu doguma gitmisti mesela。bunyeyle alakali sanirim fetva vermek gibi olmasin

6 bucuk ayligim suan rahatlikla。tutuyorum sivi alimini iftardan sonraya biraktim。ebe kendini nasil hissetigine bagli kotu hissettigin an birak demisti。 sukur hep bi kosturma anlayamadim bile。annem oruclu doguma gitmisti mesela。bunyeyle alakali sanirim fetva vermek gibi olmasin
Bünye değil. Bebeğin ihtiyacı önemli

Bütün doktorlar tutmayın diyor dini oalrak eğer anne yada bebeğin bir riski yoksa tutmak farz hamilelere tutabiliyorum şükür sorun yok sadece iftardan önce gözüm hafiften kararıyor gibi benim gibi oruç tutan var mı ne düşünüyorsunuz
Doktorunuz tutma demiş neden aksini yapıp bebeği tehlikeye atiyorsunuz

Dini açıdan içim rahat etmedi normalde de çok su içemiyorum yani iftar ile sahur arası normalde yediklerimi içtiğimi yine aynı şekilde tüketiyorum
Bizim dinimiz kolaylık dini,bol su içmek önemliyken yaptığınz bebeğe zarar, iftardan sona içiyorum diyorsunuz ama su içmenin bir dengesi var. Lütfen sizden besleniyor yavrucak,a Allah kolaylık vermiş sonradan tutabilirsiniz ama bu şekilde riske atiyorsunuz

Riske atmamanız gerektıgını dusunuyorum dr bosa tutma demez bence

Dini açıdan içim rahat etmedi normalde de çok su içemiyorum yani iftar ile sahur arası normalde yediklerimi içtiğimi yine aynı şekilde tüketiyorum
Normalde su içemiyorum diye bir şey yok ki..hamile kalan insan limitini zorlaya zorlaya suyunu icecek, sigarasını bırakacak yani. İnsan ömründe kaç kere hamile kaliyor, ne bu ozensizlik???
8 aylık hamileyken de bir zahmet tutma orucunu. Dünyanın sonu değil. Hastalar, yaşlılar da oruç tutmuyor, günlük bedelini ödüyorlar fidye olarak. Siz de ödersiniz, günlük 70 tl diye açıklamış diyanet. Zaten seneye ramazanda artık çocuğunuz koca çocuk olur, ek gıdaya gecer o zaman da tutarsınız. İsterseniz sonradan ayda 3 gün ayda 3 gün, on ayda kapatırsinız borcununuzu yani. Sizden başka besin maddesi alamayan çocuğunuzun sağlığından daha mı kıymetli?

Ben bir gün tutup bir gün tutmuyordum. Bana da tutma demişti ama bi problem olmadı. Benim bi de önceden çok oruç vardı o yüzden tuttum.

Back
X