• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

8 aylık hamileyim doktor oruç tutma dedi ama ben tutuyorum yanlış mı yapıyorum bilmiyorum

Dini bu kadar saplantılı şekilde yorumlamak neden. Ortada bir can söz konusu hiç bir din bir canın hayatını tehlikeye atacak birşey emretmez bana göre. Kaldı ki o kadar dindarsaniz bunun kazası falan var deniyor her yerde ama siz doktor söylemiş olmasına rağmen ve internette bununla alakalı binlerce yazı, makale olmasına rağmen hatta ve hatta Kuran'da serbest kılındığı belirtiliyor olmasına rağmen böyle birşey sorup üstüne annem tutmuş bir şey olmamış diye kusura bakmayın ama çok cahilce bir yorum yapıyorsunuz. Beslenme konusunda bir pazarlığa girebilecek hale geliyorsunuz ama iş ağır yorumlara gelince hamile kadına söylenmez diyorsunuz. Hamile kadın hele ki doğum yaklastiysa oruç da tutmaz,tutmamalı. Bu niye o kadar önemli bir gerçek değil sizin için? Burdaki insanlar buna kızıyor zaten.

Normalde su içemiyorum diye bir şey yok ki..hamile kalan insan limitini zorlaya zorlaya suyunu icecek, sigarasını bırakacak yani. İnsan ömründe kaç kere hamile kaliyor, ne bu ozensizlik???
8 aylık hamileyken de bir zahmet tutma orucunu. Dünyanın sonu değil. Hastalar, yaşlılar da oruç tutmuyor, günlük bedelini ödüyorlar fidye olarak. Siz de ödersiniz, günlük 70 tl diye açıklamış diyanet. Zaten seneye ramazanda artık çocuğunuz koca çocuk olur, ek gıdaya gecer o zaman da tutarsınız. İsterseniz sonradan ayda 3 gün ayda 3 gün, on ayda kapatırsinız borcununuzu yani. Sizden başka besin maddesi alamayan çocuğunuzun sağlığından daha mı kıymetli?
Yazın sicaginda oruçluyken bile susamayan su içmeyen ben suyla hiç aram yok bütün ömrü boyunca icmedigim suyu gebeligmde içmeye çalışıyorum zaten

Bütün doktorlar tutmayın diyor dini oalrak eğer anne yada bebeğin bir riski yoksa tutmak farz hamilelere tutabiliyorum şükür sorun yok sadece iftardan önce gözüm hafiften kararıyor gibi benim gibi oruç tutan var mı ne düşünüyorsunuz
Dinimizde zorlaştırmayınız kolaylaştırınız der. Gözünüzün karardığını söylüyorsunuz bu tutmamanız için bi etken zaten. Ben de 37. haftamdayım dini vecibelerime de önem veren bi insanım ama tutmuyorum. Burda fetva veremem tabi ki ama doktorunuz da tutmanızı tavsiye etmiyorsa bence tutmayın. Ya da madem tutacaksınız ve tutmayın diyenlere de kendinizi savunacaksınız bu tarz konu açmayın rica ediyorum. Dinimizde farz diyerek aslında dinin sağladığı kolaylığı göz ardı edip kendi tercihinizi din emrediyor gibi gösteriyorsunuz ve dinimize zarar veriyorsunuz. Tutmak istiyorum ve tutuyorum yazın. Naçizane tavsiye🌺

Dinimizde zorlaştırmayınız kolaylaştırınız der. Gözünüzün karardığını söylüyorsunuz bu tutmamanız için bi etken zaten. Ben de 37. haftamdayım dini vecibelerime de önem veren bi insanım ama tutmuyorum. Burda fetva veremem tabi ki ama doktorunuz da tutmanızı tavsiye etmiyorsa bence tutmayın. Ya da madem tutacaksınız ve tutmayın diyenlere de kendinizi savunacaksınız bu tarz konu açmayın rica ediyorum. Dinimizde farz diyerek aslında dinin sağladığı kolaylığı göz ardı edip kendi tercihinizi din emrediyor gibi gösteriyorsunuz ve dinimize zarar veriyorsunuz. Tutmak istiyorum ve tutuyorum yazın. Naçizane tavsiye🌺
Yazamadan geçemedim. Ne kadar güzel bir yorum ve tespit. Sağlıkla sıhhatle mutlulukla bebeğinizi kucağınıza alın inşallah 🍀

Riskli gebelikle alakalı değil,son ayınız bebeğin sıvı alımı çok önemli. Ben 2021 de aynı sizinki gibi ramazan 8ci ayıma denk geldi ama tutmadım. Kazasını yaparsınız bir güne bir gün olacak
Şekilde. Ayrıca doktorunuzda tutmayın demiş neden bu kadar ısrarla tutmak istiyorsunuz. Allah korusun dışardan sizin fark etmediğiniz bir sıkıntı olursa ne yapacaksınız

Dayanmanıza hayran kaldım benim elim ayağım titriyordu hem su içmezseniz son aylar enfeksiyon riski daha çok artıyor

Bu arada doktoruma bu şekilde yaptığımı söyledim oruç tutabilirsin bu sekilde dedi
O zaman bu konuyu kapattırın kafanıza koyduğunuzu uygulamaya size inandığınız dininiz tarafından sağlanan onca esnekliğe rağmen devam edin. Zira çocuğunun sağlığını tehlikeye atma ihtimalini göze alabilecek kadar en Müslüman sizsiniz onu anlamış olduk👏👏👏

Bütün doktorlar tutmayın diyor dini oalrak eğer anne yada bebeğin bir riski yoksa tutmak farz hamilelere tutabiliyorum şükür sorun yok sadece iftardan önce gözüm hafiften kararıyor gibi benim gibi oruç tutan var mı ne düşünüyorsunuz
Tutmak farz değil dini olarak doktorun söylediği fetva hükmündedir tutma dediyse tutmaman gerekir doğumdan sonra kaza edersin

Boşuna laf anlatmaya çalışmışsıniz kadın çocuğunun sağlığını düşünmüyor. Siz sadece kendinizi sinirlendirmissiniz. Kusura bakmayın ama bu modeller böyle. İki gün sonra çocuğa bir şey olsa Kaderimde bu varmış diye burda aglayacak
Modeller ne be boş konuşma uslupsuz

Boşuna laf anlatmaya çalışmışsıniz kadın çocuğunun sağlığını düşünmüyor. Siz sadece kendinizi sinirlendirmissiniz. Kusura bakmayın ama bu modeller böyle. İki gün sonra çocuğa bir şey olsa Kaderimde bu varmış diye burda aglayacak
Tabi canim siz daha çok düşünüyorsunuz bebeğimin sagligini başından beri pinpirikli olmadım hamilelegimde çok iyi geçti bebekte çok iyi çok üstünde durunca çok iyi oluyor manasına gelmiyor

O zaman bu konuyu kapattırın kafanıza koyduğunuzu uygulamaya size inandığınız dininiz tarafından sağlanan onca esnekliğe rağmen devam edin. Zira çocuğunun sağlığını tehlikeye atma ihtimalini göze alabilecek kadar en Müslüman sizsiniz onu anlamış olduk👏👏👏

Bu bebek senden besleniyor ama şu an direkt olarak. Senin şu an aç durman bebeğinin aç durması demek 🥺

O zaman bu konuyu kapattırın kafanıza koyduğunuzu uygulamaya size inandığınız dininiz tarafından sağlanan onca esnekliğe rağmen devam edin. Zira çocuğunun sağlığını tehlikeye atma ihtimalini göze alabilecek kadar en Müslüman sizsiniz onu anlamış olduk
Burdaki yorumlardan sonra doktoruma sordum tutmamaya karar vermistim gayette alanında iyi biri tutmayabilirsin bu şekilde dedi bı kaç aclikta bı sıkıntı olmaz dedi

Back
X