• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

8 aylık hamileyim doktor oruç tutma dedi ama ben tutuyorum yanlış mı yapıyorum bilmiyorum

Ben emzirme dönemin de bile tutmadım ya. Valla şaka gibi .
Ben de ne zaman emzirme bitti o zaman tutmaya başladım. Dinimizde zorlama yok aşırı şekilde aşırı emen bebeğimle vücudum susuz kalırsa zaten enerjim yok peşine koşmaya bir de oruç eklense dayanamadım. Borcum borç tutuyorum bitecek ama her zaman emzirme olmayack.
Doktor tutma demiş kendi gözü kararıp tansiyonu düşüyor riskim yok tutarım dyor arkadaş biz de alkış mi tutmalyz bilmyrm ki.
Çocuğu riske atmak neden bunu çözemiyorum ben.

Ben de seni şikayet ettim hamile bir kadına ne olursa olsun böyle yorum yapılamaz

Konu sahibi tutmamaniz doğru olan, farz da değil emzirme dönemi bitene kadar, sonra kaza edersiniz, zaten siz o bebeği layıkıyla bakıp emzirmeye kesene kadar ibadet etmiş gibi sevap kazanıyorsunuz dinimiz bile seçme hakkı vermişken biz anne olarak önce kendi evladımizi düşünmek zorundayız. İkinci trmisterda belki diyor çoğu dr ama, son 3 ay önerilmez ve hala günler uzun
Sayfalarca tutmayın diye yalvarilmis ama sonuca bakın.
Bu çocuğun gelişiminde,doğumunda böyle düşünen ve destekleyenler sorumlu.
Buyrun cimerden şikayet edin lütfen en azından bu konu yetkilileri daha çok ilgilendirir.

Sen bebeğin hayatına müdahale ediyorsun sinir bilmiyorsun bana ne hadle sinir bildiriyorsun.
O çocuklar bebekler devletin güvencesiyle doğuyor bunu bile bilmeden annelik eleştirmeye kalmışsın.
Hayatından banane o bebeğin hakkına giriyorsun hayatın mükemmel olsa da beş para etmez.
Oruç tutarak mi bebeğin hakkına giriyorum bu bir tercih tutan var tutmayan var ben de burada fikir sordum böyle saldırıya geçin diye yazmadım çok kararsiz kaldım diye yazdım oruç tutmazsam herkes oruçlu diye daha çok yemem dikkat etmem yediklerime diye böle daha iyi olacağını düşündüm anne evindeyim çünkü

Sayfalarca tutmayın diye yalvarilmis ama sonuca bakın.
Bu çocuğun gelişiminde,doğumunda böyle düşünen ve destekleyenler sorumlu.
Buyrun cimerden şikayet edin lütfen en azından bu konu yetkilileri daha çok ilgilendirir.
Ben sizi şikayet ettim, cimere değil tabiki buradaki yöneticiye çünkü üslubunuzu benim bile sinirimi bozdu. Konu sahibine asla hak vermiyorum ama böyle linç yapılmaz

Oruç tutarak mi bebeğin hakkına giriyorum bu bir tercih tutan var tutmayan var ben de burada fikir sordum böyle saldırıya geçin diye yazmadım çok kararsiz kaldım diye yazdım oruç tutmazsam herkes oruçlu diye daha çok yemem dikkat etmem yediklerime diye böle daha iyi olacağını düşündüm anne evindeyim çünkü
İcmedigin bir yudum suyun o bebekte hakkı var.
O tercihi doktorlar bize bırakmıyor şuan.
Size tutmayın denilmiş bir doktor tür ya bişey olmaz dedi diye o vebal alınmaz.

Bence bu kişiye daha fazla yazmayın

Ben sizi şikayet ettim, cimere değil tabiki buradaki yöneticiye çünkü üslubunuzu benim bile sinirimi bozdu. Konu sahibine asla hak vermiyorum ama böyle linç yapılmaz
Tabii edebilirsiniz.
İnşallah bu linç onlarca sayfada yazılanlardan fazla ise yararda bebeğin hayatını tehlike atmaya devam etmez.

Ben de seni şikayet ettim hamile bir kadına ne olursa olsun böyle yorum yapılamaz

Konu sahibi tutmamaniz doğru olan, farz da değil emzirme dönemi bitene kadar, sonra kaza edersiniz, zaten siz o bebeği layıkıyla bakıp emzirmeye kesene kadar ibadet etmiş gibi sevap kazanıyorsunuz dinimiz bile seçme hakkı vermişken biz anne olarak önce kendi evladımizi düşünmek zorundayız. İkinci trmisterda belki diyor çoğu dr ama, son 3 ay önerilmez ve hala günler uzun
Saolasin canim başlıkta da söylerken çok kararsız kaldigimi söylemiştim ilk gebeligim burada amaç çoğu tecrübeli annelerden faydalanmakti kararımı netlestirmek için aynı şeyi farklı şekilde soleyebilrilerdi keza söyleyenler var zaten tutmamaya karar verdim yorumlarda da söyledim ama bu kadar saldırı üslubu anlamis değilim

Bütün doktorlar tutmayın diyor dini oalrak eğer anne yada bebeğin bir riski yoksa tutmak farz hamilelere tutabiliyorum şükür sorun yok sadece iftardan önce gözüm hafiften kararıyor gibi benim gibi oruç tutan var mı ne düşünüyorsunuz
Doğumdan sonra, eğer emzirirseniz de memeden kestikten sonra tutarsınız. Niye kendinizi zora sokuyorsunuz ki... Hamileyken tutmadım, geçen yıl emzirirken de tutmadım, hâlâ emziriyorum ve bu sene de tutmuyorum. Kendime güvenemiyorum, emzirirken çok susuyorum. Bebeğimin suyu sınırdaydı, acil sezeryana aldı doktorum beni, riske atmak istemedi bizi. Siz de riske atmayın kendinizi ve bebeğinizi.

Hayır kendi doktorum demedi memlekette devlet hastanesindeki doktor dedi 32+3 1892 Gr haftasına göre tam doktor niye öyle dedi anlamadim dedim
Devlet hastanesindeki doktor tıp mezunu değil mi? İşinize geleni dikkate alıyorsunuz, gelmeyeni sallamıyorsunuz herhalde. Doktorların cihazlarında farklı ölçümler çıkabiliyor. Doğruya yakın olan takibinizi yapan değil, devlet hastanesindeki de olabilir. 🤦🏻‍♀️

İcmedigin bir yudum suyun o bebekte hakkı var.
O tercihi doktorlar bize bırakmıyor şuan.
Size tutmayın denilmiş bir doktor tür ya bişey olmaz dedi diye o vebal alınmaz.
Ya lütfen cok duyarlı vatandaş gibi düşünmeyin bebeğe en büyük zarar stres sırf rahat bir gebelik geçireyim diye anne evindeyim kaç aydır eşimden uzağım bebeğim için eşim orda düzeni yok ben burda daha çok yiyorum ailemle köy yumurtasi köy yoğurdu vesaire diye bebeğin hakkını benden daha çok düşünüyormuş gibi yapıp bu kadar berbat bir üslupla yazıyor olup gebe kadını strese sokmaniz bu daha hak bence iyi düşünun

Doğumdan sonra, eğer emzirirseniz de memeden kestikten sonra tutarsınız. Niye kendinizi zora sokuyorsunuz ki... Hamileyken tutmadım, geçen yıl emzirirken de tutmadım, hâlâ emziriyorum ve bu sene de tutmuyorum. Kendime güvenemiyorum, emzirirken çok susuyorum. Bebeğimin suyu sınırdaydı, acil sezeryana aldı doktorum beni, riske atmak istemedi bizi. Siz de riske atmayın kendinizi ve bebeğinizi.
Böyle insanı çok normal bir yorum yaptığınız için teşekkür ederim öyle yapicam zaten 🥰

Sahi siz neden konu açtınız?
Neyin cevabını arıyorsunuz?
Karnındaki bebeğine benim gibi kast eden var mı?
Bunu soruyorsunuz ama yok. Bunu hiçbirimiz yapmayız.
Körü körüne savunduğunuz dinde; kaza diye bir kavram var. Yaratıcı bunu hoş görüyor çünkü.
Ama yok, ayet öyle diyor, en müslüman sizsiniz. Cennette locanız hazır. Tamam.
Ne diyelim, sizin akıl edemediğinizi biz dileyelim yaradandan. Allah size rağmen sağlık versin o doğmamış yavrucağıza.

Devlet hastanesindeki doktor tıp mezunu değil mi? İşinize geleni dikkate alıyorsunuz, gelmeyeni sallamıyorsunuz herhalde. Doktorların cihazlarında farklı ölçümler çıkabiliyor. Doğruya yakın olan takibinizi yapan değil, devlet hastanesindeki de olabilir. 🤦🏻‍♀️
Hayır birsuru hasta var ve görseniz baştan savma yapıyordu kendi doktorumda dedi ultrasyonun kalitesi çok kotu dedi çıktısının fotoğrafını çekmiştim bir de dediğim gibi o kilo haftasına göre tam kendi doktoruma tekrar sordum normal dedi

9. ayımdayım ben de.
Oruç tutmuyorum.
Bebeğimin sağlığını korumak annesi olarak görevim.
Saatlerce aç susuz kalmak hamile biri için sakıncalı. Risksiz bir gebelik geçirse dahi sakıncalı. Bir can taşıyorum.
Sorumsuzca davranamam bebeğime karşı.
Onu dünyaya getirmek istediysem korumak zorundayım. Doktorlar ne derse o. 🙃
Sonuç olarak Allah’ın verdiği bu canı düşünmeyip, sağlığını tehlikeye atarak dini bir kuralı uygulamakta diretmek günahtır esas.

Sahi siz neden konu açtınız?
Neyin cevabını arıyorsunuz?
Karnındaki bebeğine benim gibi kast eden var mı?
Bunu soruyorsunuz ama yok. Bunu hiçbirimiz yapmayız.
Körü körüne savunduğunuz dinde; kaza diye bir kavram var. Yaratıcı bunu hoş görüyor çünkü.
Ama yok, ayet öyle diyor, en müslüman sizsiniz. Cennette locanız hazır. Tamam.
Ne diyelim, sizin akıl edemediğinizi biz dileyelim yaradandan. Allah size rağmen sağlık versin o doğmamış yavrucağıza.
Konuyu niye açtığım belli kararsız kaldigim için ok

Ya lütfen cok duyarlı vatandaş gibi düşünmeyin bebeğe en büyük zarar stres sırf rahat bir gebelik geçireyim diye anne evindeyim kaç aydır eşimden uzağım bebeğim için eşim orda düzeni yok ben burda daha çok yiyorum ailemle köy yumurtasi köy yoğurdu vesaire diye bebeğin hakkını benden daha çok düşünüyormuş gibi yapıp bu kadar berbat bir üslupla yazıyor olup gebe kadını strese sokmaniz bu daha hak bence iyi düşünun
Evinden ayrı eşinden ayrı bu kadar stresle birde oruç bravo.
Gayet duyarlı bir vatandaş olarak düşünmeye devam edeceğim.
Üslubum berbat değil ben katılmıyorum.
Bebeği düşünen anne orucunu kaza edebileceğini de bilir ve düşünür.
Gayette bu durumda sizden fazla düşünüyorum o bebeği yazık ya.
Yeterince stres içinde yaşarken bu tepkileri göze alkarak bu konuyu açtığınızi da hatırlatırım

Ben olsam riske atmazdm hemde 8. Ayında. Ben 23 haftalık hamileyim hiç tutmaya yeltenmedim bu durumda oruç tutmayan dinden çıkack diye bi ayet yok ki çocuğumu riske atamazdm ben sonuçta siz ne yerseniz sizden besleniyor. Açlık süresi çok uzun. Doktorun da tutma demiş dinlememissin bizi mi dinliceksin ki burada soryosun ilginç 🤷🏻‍♀️

Evinden ayrı eşinden ayrı bu kadar stresle birde oruç bravo.
Gayet duyarlı bir vatandaş olarak düşünmeye devam edeceğim.
Üslubum berbat değil ben katılmıyorum.
Bebeği düşünen anne orucunu kaza edebileceğini de bilir ve düşünür.
Gayette bu durumda sizden fazla düşünüyorum o bebeği yazık ya.
Yeterince stres içinde yaşarken bu tepkileri göze alkarak bu konuyu açtığınızi da hatırlatırım
Hanımefendi eşimden ayrı stresli yaşamıyorum aile evinde çok rahatım gurbete gelin gittim yalnız başıma orada çok kötü oluyorum burada daha rahat ve stressiz bir gebelik geçirdiğim için ailemin yanındayım diyorum

Anne evinde bile olsanız hamilesiniz. Müsade ister, yersiniz kimseyi rahatsız etmeden. Zaten koca koca insanlar sizin yemek yemenizden rahatsız mı olacak sanki. Kendiniz için değil, bebeğiniz için yiyeceksiniz, içeceksiniz. Sonra ödersiniz oruç borcunuzu.

Back
X