8 ayını dolduran oğlum hala ek gıda yemek istemiyor

Zorlamayınca hic yemiyor ve inanın hic yemek de aramıyor. Yememesi değil sıkıntım öyle bir hale geliyor ki çiş bile cıkmıyor. Tahlil icin akşam 7den gece 4e kadar cis bekledik. Yemeyip icmeyince cis de olmuyor bu tehlikeli

Mamayı 120 cc veriyorum. 4 saatte bir ama şöyle 3 öğün mama 2 ya da 1 öğün ek gıda yiyor günde. Saat cok sasıyor sürekli kustugudan

Yaa tam olarak beni anlatmışsın gercektenn bugün o şekil ağladım ışıkları bile yakmadım eşim gelene kadar. Beneğim de tam olarak seninki gibi. İrmik veremiyorum öğürüyor sadece pirinc unu onu da ben istemedim boş kilo yapıyor diye muz koyuyorum pirinc unu yerine ama yok aslaa yemiyor

Amiiin İşte benim doktor da tahlil yaptı kan değeri düşüktü ilacı düzenli ver dedi ki alarm kuruyorum kan damlasına sabahları. İnşallah iştahlaı acılır daha yaım sat kala stresi sarıyor beni beslemenin

Kilosu güzel hatta fazla bile 9.5. Boyu da 72,5 cm. Ama kilo formül mamadan. Ben istiyorum ki onu azaltıp ek gıda vereyim olmuyor buarada benimki de reflü cok rahat istemediğini oturdugu yerde ağzını yukaı kaldırıp cıkaıyor

Doktora göre sağlıklı bir topaç ama kan değerleri düşük. Bana diyor et ver imkansız eti ne kadar blender eondo yapsam da elbet bir pütür kalıyor ben de suyunu verebiliyorum corbalarla byle pürüzsüz yqpıyorumonu da kusuyor. Reflüsü var cok rahat istediği an kusuyor

İşte ben de öyle düsünüyorum inn kusmadan gecen öğün bile sevinemiyorum. Mesela uykulu oluyor o sıra mızıldanrken veriyorum ama bu doğru değil

Bu ayki mamalar tam besin ihtiyaı karşılamıyor 0-6 gibi değil. Ek gıda düşünülerek daha hafif tutulmus cok yedirince sadece sisko oluyr sağlıklı değil maalesef

Mamayı 120 cc veriyorum. 4 saatte bir ama şöyle 3 öğün mama 2 ya da 1 öğün ek gıda yiyor günde. Saat cok sasıyor sürekli kustugudan
3 ögün 120 cc mama 8 aylık bi bebegin tok kalmasina yeter
Burdaki bazı önerileri kan degerleri düşüyor diye göz ardı etmeyin
Sizin aglatarak yedirdiginiz yemekten ziyade vereceginiz şevkat daha mühim
Lütfen yanlis anlamayin amacım elestirmek degil.13 yaşında ki oglumu büyük stresle buyuttum yemiyor diye oturup agladim.o kadar pismanim ki ona ve kendime yaptigim eziyetten.
Simdi kizim 2.5 yasinda ve belki 1 yildir yiyordur belki de 8 aydir bilemiyorum yedigide azicık azicik
Ama aynı hatayi yapmadigim icin mutluyum.simdi 13 yasinda ki cocuguma yemek yerken cok yedigi için uyariyorum
Bu gunlerde gececek ve normal beslenecek cocugunuz.lutfen sevgi ve şevkatinize daha fazla ihtiyaci var

Ah kıyamam geçmiş olsun.. Kıyma koyun çorbalarına benim oğlana çorba içinde herşeyi yediriyordum. İyice blend ediyordum hiç anlamıyordu.

Tek şansım belkide doğduğundan beri hava karardıgı an kendi kendine ne ninni ne sallama ne kucak uyur öylece yatagında. Uykusu hep düzenlydi biz uyandırmasak doğduğundan beri gee uyanıp ağlamaz mama diye

Yemiyor deseniz normal de, kusuyor diyorsunuz.
Bebeğinizin midesinde problem var.

Yemeyen veya az yiyen bebek çoktur. Ama bir bebek her öğünde kusuyorsa önce reflü diye düşünürüm..

Yeğenim mama içtikten sonra kusardı. Hem de ne kusma? Öyle süt kesiği falan değil, oluk oluk..
2,5-3 yaş civarı endoskopi çekildi ve midede yara görüldü.
13 yaşında hala bazı şeyler yasaktır..

İşte evet oluk oluk kusuyor ende endoskopi düsündüm de yaşı cok kücük dmi

bende su anda sennle ayni durumdayim benimki 4 yasinda ustelik kusmasi hala var ama azaltti gibi eskiye gore bende bsy yedirirken cok yorulyorum bi tarafina toplyr bekletyr hadi ye hadi cigne diye diye.yedrrum baktim olmyr hala blendir kullandigim olyr . Boyle acikip geldigi pek nadir cok mutlu olyrum kendi bsy istediginde ama ben vrrmesem hicbsy yemez icmez sabhtan aksama kadar yedirmekle ugrasyrum. Bu arada hep boyleydi su anda daha iyi oncedn puturlu falan hic yemezdi bogulur gibi olurdu hep zorla yedirdim huy edinmisler bunu cunku ben iyi anladim. Bu arada cok goturdum doktora vitamin verin dedim yemyr dedim hepsi kilosu boyu normal yedigi kadar yesin dediler.. Seni coookk iyi anlyrum dedigim gibi ben hala blendir kullanyrum telefonla yedryrum.

Aglatip ağzına doldurmak da bir tür şiddet, istismardir. Herhangi bir yetişkine yapamayacağiniz herşey istismardir . Şu an bebeğiniz için çok çok üzüldüm
İnanın eğitimciyim ve şuan oral dönemde böyle zorlamanın yarattıgı yaraların farkındayım ama doğdugundan beri yemeyen bir bebek. Kendi haline bırakınca onun isteklerine uyunca aclıktan hastanelik oluyorr

Şiringa denedim beslenme sondası denedim 6 aya onlarla geldik. Ek gıdayı sıınga denemedim

Farkında oldugum icin konu actım. Belki sevebileceği bi tarif yedirebilecegimfqrklı bir yol buluum umuduyla. Eğitimciyim mesela cok değişik bağlantılar var oral dönemi doğru geciremeyen bireylerin ileride sigara icmeye veya ağzını mesgul edecek seylere daha yatkın oldugunu ya da anal dönemde gec kalan bireylerin ileride cimriliğe meyilli oldugu gibi... ama bazen olmuyor sökmüyor ne yapsam

İşte sonumuz hastanede bitmese ben bırakıyorum kendi haline ama olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…