- 24 Mayıs 2010
- 7.875
- 16.884
- 31
-
- Konu Sahibi Cankiriklarim
Benim buyuk oğlum boyleydi .Sütle büyüdü.Pütürlü hiç bir şeyi yemezdi. O kadar üzülürdüm ki .Bide ailem sen bakamıyosun bu çocuğa derlerdi. İnanır mısın 6 yaşında daha yeni yeni kusmayı unuttu. Çok zayıf ve çabuk hastalanır.Cookk zor durumdayım 8 ayını doldurdu herşeyi denedim püre yaptım olmadı eline verdim olmadı meyve olmadı sebze olmadı peynir yoğurt bile olmadı çorba yaptım olmadı muhallebi olmadı. 4 aylıktan beri mama iciyor sadece anne sütü almıyor. ( emmeyi de reddetti) çaresizim oyun oynayarak yedirsem doydugunu ya da yemek yediğini anlayıp kusuyor anında. Ya da aç bıraksam 1 hafta o istemeden yedirmeyeyim dedim sonuc yetersiz beslenmeden çiş bile yapamaz hale gelip hastanelik oldu ama yine de yemek yemeyi reddetti gücüm tükendi ev kusmuk kokuyor sürekli halı koltuk siliyorum mama sandalyesine oturmak da istemiyor. Resmen artık depresyona girdim. Onu beslemeyi başarabilirsem(en az 2 -2.5 saatimi alıyor kusuyor tekrar hazırla yedir derken) eskiiden evi toparlar kendime bakar alsama yemek yapardım. Son 1 haftadır depresyonum ağırlaştı hissediyorum cünkü sadece saatlerce yatakta öylece kalıyorum gece ve gündüz uyuyamıyorum. Geçicek biticek diyin nolur
İlk bir yıl temel gıda anne sütü yokluğunda formül mamadir. 8. Ayda bile ek gıdaya yeni gecen anneler var. Kaldı ki 8. ayda tadımlarin yeni yeni bitmesi gerekiyor. Hastaneye yattı diyorsunuz acaba mamayi yetersiz veriyor olabilir misiniz? Farklı doktordan görüş aldınız mı? İkinci olarak bebeğinize zorla yedirmek, ısrarcı davranmak ona zarar veriyor emin olun. Daha 8 aylık bebek yemiyor diye kaygilanmaniza gerek yok. Hoş 2 yaşında olsa da.gerek yok. Çünkü sizin doyma kriterinizle çocuğun ki aynı olmayabilir.Cookk zor durumdayım 8 ayını doldurdu herşeyi denedim püre yaptım olmadı eline verdim olmadı meyve olmadı sebze olmadı peynir yoğurt bile olmadı çorba yaptım olmadı muhallebi olmadı. 4 aylıktan beri mama iciyor sadece anne sütü almıyor. ( emmeyi de reddetti) çaresizim oyun oynayarak yedirsem doydugunu ya da yemek yediğini anlayıp kusuyor anında. Ya da aç bıraksam 1 hafta o istemeden yedirmeyeyim dedim sonuc yetersiz beslenmeden çiş bile yapamaz hale gelip hastanelik oldu ama yine de yemek yemeyi reddetti gücüm tükendi ev kusmuk kokuyor sürekli halı koltuk siliyorum mama sandalyesine oturmak da istemiyor. Resmen artık depresyona girdim. Onu beslemeyi başarabilirsem(en az 2 -2.5 saatimi alıyor kusuyor tekrar hazırla yedir derken) eskiiden evi toparlar kendime bakar alsama yemek yapardım. Son 1 haftadır depresyonum ağırlaştı hissediyorum cünkü sadece saatlerce yatakta öylece kalıyorum gece ve gündüz uyuyamıyorum. Geçicek biticek diyin nolur
Aglatip ağzına doldurmak da bir tür şiddet, istismardir. Herhangi bir yetişkine yapamayacağiniz herşey istismardir . Şu an bebeğiniz için çok çok üzüldümAsla yok inan herşeyi denedim bal kabağından yaban mersinine kadar. Yoğurt bile yemek istemiyor. Ağlatıp ağzına dolduruyordum genzine kacıyor Öksürüp kızarıyor boğulacak diye korkuyoum. Ek gıda verirken bir önceki öğün üzeriden 6 saat bile gectigi oluyor. Formül mama da tüm besin ihityqcı karşılamıyor zaten bu yüzden kan değerleri cok düsük kandamlasına ragmen.
Şırıngayı denediniz mi? Biberonu benim bebeğim de öğürüyordu. Bu yüzden mama verceğim zaman şırıngayla veriyordum ya da kendi sütümü. Ek gıdaya geçtiğimizdeyse şırıngayla ayran yapıp içiriyordum ilk zamanlar.İnanır mısın ziyarete gittiğimde evlenmiş ayrılmış 3 yaşında oğlu olan dayım var bana dedi ki Allah sana yardım etsin ben böyle şey görmedim. Hatta izinimi uzattım işe dönmedim annem dedi ki senden başkasının elinde bu cocuk belki yaşamazdı bile. Doğduğundan beri sürekli yeme sıkıntı sürekli. Emmedi emmedi 2 gün hastanede hemşire cagırdım her seansta. Oysaki hemen sütüm gelmişti. Bana hastaneden cıkarken pompa al sağ kaşıkla icir dediler. Hastanede sağdığımda sasırdılar emmemesine ragmen sütüm fazlaca geliyordu. Eve cıktık kaşıkla sütümü sağıp verdim. Meme tutsun cok istedim meşhur bi emzirme danışmanı cagırdım (oğluma takılan takıları bozdurup 1700 ödedim yeter ki emsin dedim) o bile başaramadı 4 saatte biberondan bile 10cc cekti kadın ter icinde kaldı. Artık vazgectiim sütümden formül mama verdim. Yine yemek istemedi bibeon ağzına değince öğürdü kaşık biberon aldım. Yutmadı ağlata ağlata yedirdim cok gaz yuttugundan komple kusardı. 20cc de bir gwz cıkara cıkara bu aylara getirdim umudum ek gıda idi o da olmadı. Ben belkide başaramadım anneliği
Cookk zor durumdayım 8 ayını doldurdu herşeyi denedim püre yaptım olmadı eline verdim olmadı meyve olmadı sebze olmadı peynir yoğurt bile olmadı çorba yaptım olmadı muhallebi olmadı. 4 aylıktan beri mama iciyor sadece anne sütü almıyor. ( emmeyi de reddetti) çaresizim oyun oynayarak yedirsem doydugunu ya da yemek yediğini anlayıp kusuyor anında. Ya da aç bıraksam 1 hafta o istemeden yedirmeyeyim dedim sonuc yetersiz beslenmeden çiş bile yapamaz hale gelip hastanelik oldu ama yine de yemek yemeyi reddetti gücüm tükendi ev kusmuk kokuyor sürekli halı koltuk siliyorum mama sandalyesine oturmak da istemiyor. Resmen artık depresyona girdim. Onu beslemeyi başarabilirsem(en az 2 -2.5 saatimi alıyor kusuyor tekrar hazırla yedir derken) eskiiden evi toparlar kendime bakar alsama yemek yapardım. Son 1 haftadır depresyonum ağırlaştı hissediyorum cünkü sadece saatlerce yatakta öylece kalıyorum gece ve gündüz uyuyamıyorum. Geçicek biticek diyin nolur
Tesekkur ediyorum okudum biiraz da böyle deneyeyimÖncelikle pütürlü yiyemediği kesinlikle ortada. Doktorunuza yaptıklarınızı detaylı anlatıp bir incelemesini isteyin. Belki bir problem vardır. İkincisi benim de burada konum vardı bu konuyla ilgili asla ek gıda yemiyordu. Bende çok zorlandım, çok uğraştım. 13. aydan sonra kendi kendine yemeye başladı. Ağız tadları kesinlikle var. Benimki buharda haşlanmış sebzeyle çorba yap asla içmez. Ama kavurmalı, et sulu, bulgurlu falan yap bir kase içer. Bebeğinizin seveceği şeyleri bulmanız lazım. Benim konumada bakın orada da baya tavsiye vardı.
Edit : Buldum konuyu Ek gıdadan nefret ediyorum
Denedim kandeğerleri yerlere düştüAz az verseniz ..2 tatlı kaşığı kadar mesela ..mamanın yanına ek olarak .
Ya cok sıkıntı gercekten ben anlamadım tüm umudum ek gıda idi cünkü formül mama da sevmiyor. Süt zaten emmedi off offfKiminle konuşsam herkes ek gıdadan muzdarip.bir tane de bende var bir üst modeli, 13 buçuk aylık ama hiçbir şey yemiyor. Kaşığı tabaktan kaldırdığım an ağlamaya başlıyor yemeyecegim diye, kaşığı ittiriyor ortalığı yıkıyor. Çalışıyorum işe gittiğim zaman görümcemden gayet güzel yiyiyor tabağı yalıyor, dersimin olmadığı boş gunlerimde evde benden yemiyor. Sütüne güveniyor diyor herkes, sütten kesene kadar böyle devam edermis, ben de şaşırdım ne yapacağımı sadece kız yiyiyor çocuk onun dışında yok yani
İşte bi yandan diyorum eziyet eder gibi edirmek ağlatıp tepmek onda ruhuda yara acıyordurayni benimkide oyle babasinin dibinden ayrilmaz bana gelmez benimki 13 aylik
Altini alirim aglar kizar bana
Yemek yedirirkende ayni
Surup icirirkende aglatirim
Sonra gelde sevsin seni
Hersey iyilikleri icin sevmesin napayim
Ya aslında ben de karıştırdım olmadı sade verdim olmadı ne denesem olmadı şu 2,5 aydaMamanın içine az az birseyler karıştırın yavaş yavaş alissin.mama yediği kaba ek gıdalardan koyun.ilk zamanlarda oğlum sırf yesin diye ne bulamaclar yapardım.yoğurtla yumurtayi karistirirdim.eşim derdi bu ne cocuk bunu nasıl testininmiş bulandı derdi .dedim yemesi icin mecbur.bu sayede oğlum herşeyi yiyor midesi bulanmıyor .tatlı tuzlu bile bi arada yiyor yemek seçmiyor.Bence deneyin