- 9 Temmuz 2015
- 10.397
- 21.021
- 34
-
- Konu Sahibi Cankiriklarim
Reflü mü var oğlunuz da. Ondan da yemiyor olabilir. Yok mu ilacı reflünün?Emeklemeye zorluyorum ama henüz istemiyor. Reflüsü olan bir bebek de oldugundan yüzükoyun ceviremiyorum yediği iki lokma da cıkacak diye
Okadar zor kii ağlatıp ağzına veriyorum busfer beni istemiyor görünce üzülüp dudağını büzüyor babasına sarılıyor daha minicik ama beni kötü görüyor kalbim acıyor
Bende cocukken yemezdimYa bazı çocuklar iştahsız oluyor. Kuzenimin oğlu elimizde olanı almaya yemeye çalışır e benim kızım öyle değil. Yiyiyor ama yemeye düşkünlüğü yok. Arada da damarı tutunca yememek için kıyameti koparıyor.
Bir de şunu hatırlıyorum ben kendi küçüklüğümden; mutsuzsam yemek yemiyordum ayrıca annem çok zorladığında da yemek yemiyordum. Konu sahibinin çocuğu daha çok küçük ona istinaden yazmadım tabii ki.
Yani mesela yükseltmeyince kusacak kadar ağır değil ama doktorun dediğine göre aşırı kusmak mide kapakcıgını yormusReflü mü var oğlunuz da. Ondan da yemiyor olabilir. Yok mu ilacı reflünün?
Az az verseniz ..2 tatlı kaşığı kadar mesela ..mamanın yanına ek olarak .Cookk zor durumdayım 8 ayını doldurdu herşeyi denedim püre yaptım olmadı eline verdim olmadı meyve olmadı sebze olmadı peynir yoğurt bile olmadı çorba yaptım olmadı muhallebi olmadı. 4 aylıktan beri mama iciyor sadece anne sütü almıyor. ( emmeyi de reddetti) çaresizim oyun oynayarak yedirsem doydugunu ya da yemek yediğini anlayıp kusuyor anında. Ya da aç bıraksam 1 hafta o istemeden yedirmeyeyim dedim sonuc yetersiz beslenmeden çiş bile yapamaz hale gelip hastanelik oldu ama yine de yemek yemeyi reddetti gücüm tükendi ev kusmuk kokuyor sürekli halı koltuk siliyorum mama sandalyesine oturmak da istemiyor. Resmen artık depresyona girdim. Onu beslemeyi başarabilirsem(en az 2 -2.5 saatimi alıyor kusuyor tekrar hazırla yedir derken) eskiiden evi toparlar kendime bakar alsama yemek yapardım. Son 1 haftadır depresyonum ağırlaştı hissediyorum cünkü sadece saatlerce yatakta öylece kalıyorum gece ve gündüz uyuyamıyorum. Geçicek biticek diyin nolur
Ben de kesinlikle öyle yapardım. Benim boyum kısa mesela eminim yemek yeme alışkanlığımın bunda etkisi çoktur. Kilom da yok. Kızım şimdilik normal gibi inşallah bana çekmez yeme açısından.Bende cocukken yemezdim
Tek tip beslenirdim salcali ekmek recelli ekmek falan
Bir peynir yiyisim vardi zerre zerre
Sinifin ennnn zayif ve en kucuguydum her hafta hastalanirdim hep antibiyotik hep antibiyotik
simdide narin bi yapim var kilom var ama baya halsizim kan degerlerim iyi bu arada
Simdiki aklim olsa oooooo neler yemezdim boyum uzasin diye
Yinede zorlamak gerekiyor oglumuda biraz zorlayarak buyuttum sukur hersey yiyo et haric tabi onu istemeyerek yiyor
Yeme konusunda ben de çok dertliyim. Benim oğlum formül ama da içmiyor.İnanır mısın ziyarete gittiğimde evlenmiş ayrılmış 3 yaşında oğlu olan dayım var bana dedi ki Allah sana yardım etsin ben böyle şey görmedim. Hatta izinimi uzattım işe dönmedim annem dedi ki senden başkasının elinde bu cocuk belki yaşamazdı bile. Doğduğundan beri sürekli yeme sıkıntı sürekli. Emmedi emmedi 2 gün hastanede hemşire cagırdım her seansta. Oysaki hemen sütüm gelmişti. Bana hastaneden cıkarken pompa al sağ kaşıkla icir dediler. Hastanede sağdığımda sasırdılar emmemesine ragmen sütüm fazlaca geliyordu. Eve cıktık kaşıkla sütümü sağıp verdim. Meme tutsun cok istedim meşhur bi emzirme danışmanı cagırdım (oğluma takılan takıları bozdurup 1700 ödedim yeter ki emsin dedim) o bile başaramadı 4 saatte biberondan bile 10cc cekti kadın ter icinde kaldı. Artık vazgectiim sütümden formül mama verdim. Yine yemek istemedi bibeon ağzına değince öğürdü kaşık biberon aldım. Yutmadı ağlata ağlata yedirdim cok gaz yuttugundan komple kusardı. 20cc de bir gwz cıkara cıkara bu aylara getirdim umudum ek gıda idi o da olmadı. Ben belkide başaramadım anneliği