8 ayını dolduran oğlum hala ek gıda yemek istemiyor

Öncelikle pütürlü yiyemediği kesinlikle ortada. Doktorunuza yaptıklarınızı detaylı anlatıp bir incelemesini isteyin. Belki bir problem vardır. İkincisi benim de burada konum vardı bu konuyla ilgili asla ek gıda yemiyordu. Bende çok zorlandım, çok uğraştım. 13. aydan sonra kendi kendine yemeye başladı. Ağız tadları kesinlikle var. Benimki buharda haşlanmış sebzeyle çorba yap asla içmez. Ama kavurmalı, et sulu, bulgurlu falan yap bir kase içer. Bebeğinizin seveceği şeyleri bulmanız lazım. Benim konumada bakın orada da baya tavsiye vardı.

Edit : Buldum konuyu Ek gıdadan nefret ediyorum

Okadar zor kii ağlatıp ağzına veriyorum busfer beni istemiyor görünce üzülüp dudağını büzüyor babasına sarılıyor daha minicik ama beni kötü görüyor kalbim acıyor
ayni benimkide oyle babasinin dibinden ayrilmaz bana gelmez benimki 13 aylik
Altini alirim aglar kizar bana
Yemek yedirirkende ayni
Surup icirirkende aglatirim
Sonra gelde sevsin seni
Hersey iyilikleri icin sevmesin napayim

Bende cocukken yemezdim
Tek tip beslenirdim salcali ekmek recelli ekmek falan
Bir peynir yiyisim vardi zerre zerre
Sinifin ennnn zayif ve en kucuguydum her hafta hastalanirdim hep antibiyotik hep antibiyotik
simdide narin bi yapim var kilom var ama baya halsizim kan degerlerim iyi bu arada
Simdiki aklim olsa oooooo neler yemezdim boyum uzasin diye
Yinede zorlamak gerekiyor oglumuda biraz zorlayarak buyuttum sukur hersey yiyo et haric tabi onu istemeyerek yiyor

Zorlayip ağlattikca cok daha fazla ters teper canim. Boyu kilosu nasıl su an? Disarda park bahçede denesen dedim ama yaşadığınız yer musait degilmis. Acaba annenin yanina falan mi gitsen bir süre? Belki farkli insanlarin yaninda bu durumu değişir? Mesela benim oglum kalabaligi ve disariyi cok seviyor. Su sira havalar soğuk salgin var diye disari cikaramiyorum ve uzun süre evde kalinca mutsuzlasiyor nispeten az yiyor. Konu komsuya gotursen orada deneseniz? Ay canım benim cok üzüldüm vallahi. Bir arkadas daha yazmis bir seferde vermek yerine atıyorum cay kaşığı ile tüm güne yaysan birkac farkli besini? File emzik denedin mi kuzum?

Az az verseniz ..2 tatlı kaşığı kadar mesela ..mamanın yanına ek olarak .

Kiminle konuşsam herkes ek gıdadan muzdarip.bir tane de bende var bir üst modeli, 13 buçuk aylık ama hiçbir şey yemiyor. Kaşığı tabaktan kaldırdığım an ağlamaya başlıyor yemeyecegim diye, kaşığı ittiriyor ortalığı yıkıyor. Çalışıyorum işe gittiğim zaman görümcemden gayet güzel yiyiyor tabağı yalıyor, dersimin olmadığı boş gunlerimde evde benden yemiyor. Sütüne güveniyor diyor herkes, sütten kesene kadar böyle devam edermis, ben de şaşırdım ne yapacağımı sadece kız yiyiyor çocuk onun dışında yok yani

Mamanın içine az az birseyler karıştırın yavaş yavaş alissin.mama yediği kaba ek gıdalardan koyun.ilk zamanlarda oğlum sırf yesin diye ne bulamaclar yapardım.yoğurtla yumurtayi karistirirdim.eşim derdi bu ne cocuk bunu nasıl testininmiş bulandı derdi .dedim yemesi icin mecbur.bu sayede oğlum herşeyi yiyor midesi bulanmıyor .tatlı tuzlu bile bi arada yiyor yemek seçmiyor.Bence deneyin

Zorlamayın ayrıca, zorladıkça tamamen reddeder yiyeceği varsa da yemez ben bir iki bakıyorum olacak gibi değil çığırmaya başlıyor bırakıyorum napim yani bir ömür bebek kalmayacak büyüyecek ve bizler gibi yemeye baslayacak. Sıkmayın canınızı sağlığı yerinde olsun, gelişimi de geride değilse elbet bir gün düzelecek. ben böyle teselli ediyorum kendimk

Benim bebeğim sizinki kadar olmasa da 10 aya kadar cok bişey yemedi bende mama veriyordum.. Verdiğiniz mama miktarını düşürseniz kaç cc veriyorsunuz kaç saatte bir? Ben mamayı azalttıpımda bebeğim yemek yemeye başladı yani açlık hissetmesine izin verdim biraz. Rahat olun lütfen illa ki yiyecek benim bebeğimde memeyi ağzına sürmedi kitleri o minicik haliyle ağzını.. Zorlamamak cok önemli doktorumuz zorlama birgün yer diye söylerdi. 1,5 - 2yaşuna kadar ağzına lokma sürmeyen bebekler var açlıktan ölecek hali yok bir gün muhakkak yiyecek yeter ki zorlamayın

Büyük kızım irmiğin pütürüyle bile öğürür, kusardı, hem de günde 5 öğün. Bunun denemeye devam edip pes etmemekten, bir de çocuğa sinirlenmemekten başka çaresi yok, öyle sinirinizi filan görürse yemeğe karşı olumsuz bir duygu geliştirir, iyice sarpa sarar işler. İnsanın sabrı taşıyor, şöyle saçını başını yolarak böğüre böğüre ağlayası geliyor bazen, çok iyi anlıyorum sizi. Bakıyorsunuz 6 aylık bebek elma kemiriyor, bizim bebeğin ağzına es kaza pirinç değse ööğğğkk dışarıya foşurduyor. Alt tarafı bir kaşık yemiştin, bir bardak kusmayı nasıl becerdin diye düşünüyor insan. =)) Ay neler çektim. 1,5 yaşına kadar mahvetti beni sıpam. Şimdi 4 yaşında, taşı versen kemirir yer. Sizinki de geçecek. 8 aylıkmış daha, yani ek gıdaya geçeli öyle aman aman uzun bir süre de olmamış. Eline yumuşağından bir şeyler vermeye devam. 3-5 ay yemez, 4-5 ay mıncıklar atar, tükürür. Ama sonunda yiyecek. Belki başka bebelerden daha geç yiyecek ama gittiği istikamet bu, yiyecek yani. Umutsuzluğa kapılmayın.

Benim kizimda senin bebegin gibi,yalniz degilsin.Suan 12 aylık 6. ayda ek gidaya gectigimizden beri dogru duzgun birsey yemiyor hep meme hep meme.yogurt agzina surmez yedigi bir iki meyve türü var onlardanda cok az lokma lokma.corba 2 3 kasik yer sonra kasigi iter agzini kilitler.Vel hasil cok zor gercekten yemeyen cocuk yemek saatlerinde stres oluyorum.Doktorumuza gore hersey normal kan idrar her turlu tahlil yapildi herseyi temiz sukur ama bu yemek yememesi benide cok yipratiyor.sevdigi seylerden ver diyor ama cocuk hic birseyi sevmiyor ki anne sutunden baska.Ki sutumde oyle foşur foşur degil nasil doyyor bilmiyorum.Allah bize kolaylik,yavrucuklarimizada istah versin

Son düzenleme:
Bebeğinizin boyu kilosu nasıl? Kusuyorsa midesinde birşeyler var denektir, hiç yememiş çocuk mide boş olduğunda ne çokaracak? Siz doktorların dediği gibi biraz fazla takmış olabilir misiniz, yanlış anlamayın anne yüreği diye bir şey var gerçekten ama, eşiniz aileniz ne diyor mesela?
Benim oğlum pütürlülere çok zor alıştı ve reflüden dolayı da sevmediğini hemen öğürür kusardı. Sevmediği şeye bala öğürüyor 4 yaşında! 8 aylıkken muhallebi yerdi sadece veya püre yemekler.. hipp meyveleri filan..

2,5 yaşında bir oğlum var. 9 aylık olana kadar ağzına kesinlikle kaşık sokamadık. O zamanda, şuanda yaşıtların önünde gelişimi Maşallah. Üzülmeyin düzelir. Doktorunuz sağlık açısından bir sorun görüyor mu? Yani reflü vs?

Parmak besin koymaya devam edin önüne.
Blw'ye devam yani.
Çok öğürecek, normali bu.
Uzun sürer belki ama bir problem yoksa zamanla azalır öğürmeler.
Kaşıkla denemek istiyorsanız ara ara denersiniz.
Ama zorla ağzına tıkmak asla yapmayacağınız bir şey olsun, resmen şiddet

Ben de kesinlikle öyle yapardım. Benim boyum kısa mesela eminim yemek yeme alışkanlığımın bunda etkisi çoktur. Kilom da yok. Kızım şimdilik normal gibi inşallah bana çekmez yeme açısından.

Yeme konusunda ben de çok dertliyim. Benim oğlum formül ama da içmiyor.
İş yerinde birlikte çalıştığımız arkadaşım oğlunu sadece anne sütü ile 1 yaşına kadar büyütmüş. Üzerine düşmeseniz sadwcw mama ile devam etseniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…