8 ayını dolduran oğlum hala ek gıda yemek istemiyor

Uykusu nasıl bebeğinizin? Benim kızıma hiçbir şey yediremiyorduk, ağzını kitliyor, tükürüyor, ağlıyor, vuruyordu. Süt ürünleri alerjisi olduğu için de pek bir seçeneğim yoktu zaten ama uyku eğitiminden sonra iştahı açıldı, bir kase çorba içtiği ilk defa sevinçten ağlayacaktım.

Bir de kilo sorunu olan bir bebekti. Hatta rota ve dizanteri kaptı 7aylıkken, o yüzden iyice kilo verdiği dönemde hastanede yatarken bir doktor burundan beslemek istedi de biz kabul etmedik. Çok şükür uyku eğitimi iştahını da açtı ve %10-25 persentil aralığına çıktı kilosu. Hala çok seçici, dilinin ucuyla tadar, beğenmezse yemez veya dönem dönem çok sevdiği bir şeyi tükürür yemek istemez ama en azından genel olarak iştahı arttı ve istekli yiyor yediklerini

Cookk zor durumdayım 8 ayını doldurdu herşeyi denedim püre yaptım olmadı eline verdim olmadı meyve olmadı sebze olmadı peynir yoğurt bile olmadı çorba yaptım olmadı muhallebi olmadı. 4 aylıktan beri mama iciyor sadece anne sütü almıyor. ( emmeyi de reddetti) çaresizim oyun oynayarak yedirsem doydugunu ya da yemek yediğini anlayıp kusuyor anında. Ya da aç bıraksam 1 hafta o istemeden yedirmeyeyim dedim sonuc yetersiz beslenmeden çiş bile yapamaz hale gelip hastanelik oldu ama yine de yemek yemeyi reddetti gücüm tükendi ev kusmuk kokuyor sürekli halı koltuk siliyorum mama sandalyesine oturmak da istemiyor. Resmen artık depresyona girdim. Onu beslemeyi başarabilirsem(en az 2 -2.5 saatimi alıyor kusuyor tekrar hazırla yedir derken) eskiiden evi toparlar kendime bakar alsama yemek yapardım. Son 1 haftadır depresyonum ağırlaştı hissediyorum cünkü sadece saatlerce yatakta öylece kalıyorum gece ve gündüz uyuyamıyorum. Geçicek biticek diyin nolur
Benim buyuk oğlum boyleydi .Sütle büyüdü.Pütürlü hiç bir şeyi yemezdi. O kadar üzülürdüm ki .Bide ailem sen bakamıyosun bu çocuğa derlerdi. İnanır mısın 6 yaşında daha yeni yeni kusmayı unuttu. Çok zayıf ve çabuk hastalanır.

Daha çok küçük ama 8 aylık. 6-8 ay arası tadım aylarıdır zaten ağzına değse yeter kase kase yemesini beklemek hata olur.

Kilosu boyu iyiyse gelişiminde sıkıntı yok demektir.

Kan değerlerine bakıldı mı? Demir D vitamini falan kullanıyorsunuz değil mi? Bu tarz eksiklikler de iştahsızlık yapar. Reflüsü varsa mutlaka tedavi de edilmeli yatağı vs hep ona göre olmalı.

Çocuğu ve kendinizi hırpalanmayın. Çocuğunuzu dinleyin gözlemleyin doğrusunu o size gösterecektir.

Cookk zor durumdayım 8 ayını doldurdu herşeyi denedim püre yaptım olmadı eline verdim olmadı meyve olmadı sebze olmadı peynir yoğurt bile olmadı çorba yaptım olmadı muhallebi olmadı. 4 aylıktan beri mama iciyor sadece anne sütü almıyor. ( emmeyi de reddetti) çaresizim oyun oynayarak yedirsem doydugunu ya da yemek yediğini anlayıp kusuyor anında. Ya da aç bıraksam 1 hafta o istemeden yedirmeyeyim dedim sonuc yetersiz beslenmeden çiş bile yapamaz hale gelip hastanelik oldu ama yine de yemek yemeyi reddetti gücüm tükendi ev kusmuk kokuyor sürekli halı koltuk siliyorum mama sandalyesine oturmak da istemiyor. Resmen artık depresyona girdim. Onu beslemeyi başarabilirsem(en az 2 -2.5 saatimi alıyor kusuyor tekrar hazırla yedir derken) eskiiden evi toparlar kendime bakar alsama yemek yapardım. Son 1 haftadır depresyonum ağırlaştı hissediyorum cünkü sadece saatlerce yatakta öylece kalıyorum gece ve gündüz uyuyamıyorum. Geçicek biticek diyin nolur
İlk bir yıl temel gıda anne sütü yokluğunda formül mamadir. 8. Ayda bile ek gıdaya yeni gecen anneler var. Kaldı ki 8. ayda tadımlarin yeni yeni bitmesi gerekiyor. Hastaneye yattı diyorsunuz acaba mamayi yetersiz veriyor olabilir misiniz? Farklı doktordan görüş aldınız mı? İkinci olarak bebeğinize zorla yedirmek, ısrarcı davranmak ona zarar veriyor emin olun. Daha 8 aylık bebek yemiyor diye kaygilanmaniza gerek yok. Hoş 2 yaşında olsa da.gerek yok. Çünkü sizin doyma kriterinizle çocuğun ki aynı olmayabilir.

aynisindan bende de bir tane var, 27 aylik oldu anca basldi o da cooooook az miktarlarda ve sadece iki uc cesit. (yumurta tarhana corbasi ve makarna)onlari bile bir saatte ve cizgifilm esliginde yedirebiliyorum sadece. onun disindaki herseyi reddediyor. tadina bile bakmiyor baksa sevecek belki.

emziriuordum, ancak sutum yetmiyordu tabiki artik buyudugu icin yemekte yemeyince cok ciddi sindirim sorunlari yasadik, bu yaz meme ve mamayi keserek mecburen yiyecegini dusundum ama kabiz oldu, hemde ne kabiz hastanelik olduk butun makati catladi kan revan icinde kaldi, ama yine de yemedi yemedi yemedi...

emzirmeyi biraktim gecen ay, simdi gun icinde yedigi kadar ek gida, uyku oncesi de mama. ama tabiki yeterli beslenmedigi icin gece 4 saatte bir uyanip mama iciyor. kesmeye calisinca yine kabizla bas basa kaliuoruz. doktor en sonunda akisina birakin illaki yiyecektir dedi, biraktik oyle ayda binlira mama parasi verip "nabalim omur boyu icmeyecek ya mamayi" diyerek kendimizi rahatlatmaya calisiyoruz

Asla yok inan herşeyi denedim bal kabağından yaban mersinine kadar. Yoğurt bile yemek istemiyor. Ağlatıp ağzına dolduruyordum genzine kacıyor Öksürüp kızarıyor boğulacak diye korkuyoum. Ek gıda verirken bir önceki öğün üzeriden 6 saat bile gectigi oluyor. Formül mama da tüm besin ihityqcı karşılamıyor zaten bu yüzden kan değerleri cok düsük kandamlasına ragmen.
Aglatip ağzına doldurmak da bir tür şiddet, istismardir. Herhangi bir yetişkine yapamayacağiniz herşey istismardir . Şu an bebeğiniz için çok çok üzüldüm

Benim kızım da iki yıl hiç bisey yemedi sadece anne sütüyle beslendi.sutten kesince yedi.kilosu gelişimi iyiyse zorlamayın bence

Bu durumları bizzat yaşamış olan bir anne olarak yazayım sana arkadaşım.. benim kızım tam bir yemek düşmanıydı doğduğundan beri. 10 aylık ama nasıl bu zamana geldim bir ben bir Allah bilir 😁 doğdu emmek istemedi , emzirme danışmanı doktorlar neler neler yapmadım. Hadi zor bela tuttu 4. Ayında bıraktı o kadar ağladım uğraştım, yok istemedi. Bende formül mamayla yola devam ettim, biberona kriz çıkardı almak istemedi. Neyse ona da alıştı derken ek gıda vakti geldi , yoğurtla başlamıştım o kadar sevdi ki aha dedim ek gıda beni kurtaracak 🤣 halbuki sevdigi sayılı şeylerden biriymiş ben anca öğrendim. Tam senin çocuğunun vakitlerinde yani 7-8. aylarını hafızamdan silmek istiyorum desem çok mu vicdansız olurum bilmiyorum o kadar nefret etmiştim ki yedirmeye uğraşmaktan artık benim midem bulanip duruyodu. O haldeydim🤦 şuan artık mecburen bıraktım belli başlı şeyleri yiyo en azından artık doyuyo diyip teselli ediyorum kendimi. Mesela benim kızım tarhana sevdalısı. İçine az az yemesini istediğim başka yemeklerden katıp veriyorum anlamıyor. Çok çok uzun yazdım farkındayım ama yalnız değilsin bunları yaşayan biri olarak. İnşallah yavaş yavaş duzeliyo benim kızım. Allah yardımcımız olsun bütün annelerin.

İnanır mısın ziyarete gittiğimde evlenmiş ayrılmış 3 yaşında oğlu olan dayım var bana dedi ki Allah sana yardım etsin ben böyle şey görmedim. Hatta izinimi uzattım işe dönmedim annem dedi ki senden başkasının elinde bu cocuk belki yaşamazdı bile. Doğduğundan beri sürekli yeme sıkıntı sürekli. Emmedi emmedi 2 gün hastanede hemşire cagırdım her seansta. Oysaki hemen sütüm gelmişti. Bana hastaneden cıkarken pompa al sağ kaşıkla icir dediler. Hastanede sağdığımda sasırdılar emmemesine ragmen sütüm fazlaca geliyordu. Eve cıktık kaşıkla sütümü sağıp verdim. Meme tutsun cok istedim meşhur bi emzirme danışmanı cagırdım (oğluma takılan takıları bozdurup 1700 ödedim yeter ki emsin dedim) o bile başaramadı 4 saatte biberondan bile 10cc cekti kadın ter icinde kaldı. Artık vazgectiim sütümden formül mama verdim. Yine yemek istemedi bibeon ağzına değince öğürdü kaşık biberon aldım. Yutmadı ağlata ağlata yedirdim cok gaz yuttugundan komple kusardı. 20cc de bir gwz cıkara cıkara bu aylara getirdim umudum ek gıda idi o da olmadı. Ben belkide başaramadım anneliği
Şırıngayı denediniz mi? Biberonu benim bebeğim de öğürüyordu. Bu yüzden mama verceğim zaman şırıngayla veriyordum ya da kendi sütümü. Ek gıdaya geçtiğimizdeyse şırıngayla ayran yapıp içiriyordum ilk zamanlar.

Bebeğinizle tek iletişiminiz onu beslemeniz üzerinden olmaya başlamış ve bebeğiniz kusarak sizi protesto ediyor; "anne bana bunu yapmayı artık bırak" diyor...bu şekilde devam ederseniz bebeğiniz büyüdüğünde beslenme olayına çok farklı anlamlar yükler ve yeme bozuklukları oluşur..size ,hayata olan öfkesini, mutluluklarını yemek üzerinden gösterir..sürekli yiyen veya mutsuz olduğu dönemlerde gizli gizli kusan birine dönüşür...bebek de olsa onun annesi olarak beslenme ve ilerde tuvalet alışkanlıklarında onun biyolojik saatine saygı gösterin aşırı baskıcı /katı tutum içerisinde olmayın derim..

Doktora gittiniz mi? Belki midesel ya da başka bir sorun vardır. Ya da iştah açıcı bir şeyler verirler

Öncelikle pütürlü yiyemediği kesinlikle ortada. Doktorunuza yaptıklarınızı detaylı anlatıp bir incelemesini isteyin. Belki bir problem vardır. İkincisi benim de burada konum vardı bu konuyla ilgili asla ek gıda yemiyordu. Bende çok zorlandım, çok uğraştım. 13. aydan sonra kendi kendine yemeye başladı. Ağız tadları kesinlikle var. Benimki buharda haşlanmış sebzeyle çorba yap asla içmez. Ama kavurmalı, et sulu, bulgurlu falan yap bir kase içer. Bebeğinizin seveceği şeyleri bulmanız lazım. Benim konumada bakın orada da baya tavsiye vardı.

Edit : Buldum konuyu Ek gıdadan nefret ediyorum
Tesekkur ediyorum okudum biiraz da böyle deneyeyim🙏🏻

Kiminle konuşsam herkes ek gıdadan muzdarip.bir tane de bende var bir üst modeli, 13 buçuk aylık ama hiçbir şey yemiyor. Kaşığı tabaktan kaldırdığım an ağlamaya başlıyor yemeyecegim diye, kaşığı ittiriyor ortalığı yıkıyor. Çalışıyorum işe gittiğim zaman görümcemden gayet güzel yiyiyor tabağı yalıyor, dersimin olmadığı boş gunlerimde evde benden yemiyor. Sütüne güveniyor diyor herkes, sütten kesene kadar böyle devam edermis, ben de şaşırdım ne yapacağımı sadece kız yiyiyor çocuk onun dışında yok yani
Ya cok sıkıntı gercekten ben anlamadım tüm umudum ek gıda idi cünkü formül mama da sevmiyor. Süt zaten emmedi off offf

:KK12::KK12::KK12: ayni benimkide oyle babasinin dibinden ayrilmaz bana gelmez benimki 13 aylik
Altini alirim aglar kizar bana
Yemek yedirirkende ayni
Surup icirirkende aglatirim
Sonra gelde sevsin seni
Hersey iyilikleri icin sevmesin napayim
İşte bi yandan diyorum eziyet eder gibi edirmek ağlatıp tepmek onda ruhuda yara acıyordur :KK43:

Mamanın içine az az birseyler karıştırın yavaş yavaş alissin.mama yediği kaba ek gıdalardan koyun.ilk zamanlarda oğlum sırf yesin diye ne bulamaclar yapardım.yoğurtla yumurtayi karistirirdim.eşim derdi bu ne cocuk bunu nasıl testininmiş bulandı derdi .dedim yemesi icin mecbur.bu sayede oğlum herşeyi yiyor midesi bulanmıyor .tatlı tuzlu bile bi arada yiyor yemek seçmiyor.Bence deneyin
Ya aslında ben de karıştırdım olmadı sade verdim olmadı ne denesem olmadı şu 2,5 ayda

X