Ara yorumları okudum şimdi de sizde çok hata var. Bir kere dokuz aylık bebek pürüzlü şeyleri yemeli. Blender yapmamalısınız. Öğürse kussa da devam etmelisiniz. Adı üstünde katı gıdaya geçiyorsunuz blendera alışıp üç yaşında bile yiyemeyem bir çocuğunuz olacak yoksa. Büyüdükçe geçmesi daha da zor. Şu an taneli şeyleri güvenle yemesi daha kolay öğürüyot.
Benim oğlum blw bebesidir. Sizin ayınızda ben eline her tür sebzeyi, pankeki ve hatta makarnayı verirdim. Dişsiz haliyle ezer yutardı. Hatta çok zorlanırsa hemen öğürür kusardı. Normali o ayda bu. Doktorumuz bu kusmanın ekgıdaya geçişte hayat kurtardığını, bir yaştan sonra yavaş yavaş bu refleksin azaldığını bu nedenle de bir yaşından önce mutlaka bütün gıdalarla tanışmasını söylemişti.
Ayrıca yine karışımlar püreler bebeklerin çok hoşuna gitmez. Ben tek tek karıştırmadan verdim her zaman. Bazen hiç yemedi bir bazen bir loköa tadına baktı ısrar etmedim.
İlk zamanlar aç kalkan bebek şimdi her şeyi yiyor. Nedeni bence tutumundu. Anneanneler babanneler sürekli ara öğün vermek istediler engel oldum. Çok ada öğünü yoktur. Eni konu aç oturtuyorum masaya.
Mesela sabah kahvaltısı sizin için iyi nir başlangıç. Gece beslemesi yapmayın ve aç uyandığında önüne avakado, labme yumurta sarısı koyun. Eminim severek yiyecektir.
İkinci kuralım beraber yemek. Çocuğa asla ben ayrı yedirmedim, ne yedi diye bakmadım. Hep beraber oturduk aynı şeyleri ona da kendime de koydum ve yedim. O da bazen yedi bazen yemedi asla ısrar etmedim. Sonrali öğünde yer dedim.
Ne kazad zorlar ısrar ederseniz o kadar iştahsız bir çocuğunuz olur. Size direnç gösterir. Hastanelik olma kısmı inandırıcı gelmedi kilosu iyi diyorsunuz. Bırakın gerçektem bir gece aç yatsın sabaj eminim yiyecektir.
Benim oğlum o aylarda en çok makarnalütfenin sebzeli pankek ve makarnalarını severdi. Kahvaltıda o ayda sevdiği ender karışım avakado labne yumurta sarısıydı. Et suyu çorbaya hala delirir. Kuzu inciği haşlayıp suyunu yoğurt un ve yumurtayla çırpıp terbiyesini yapıyorum. Sonra içine haşladığım buğday veya pirinci didiklediğim etle veriyorum. Et köfte yemediği zamanlar bile severek yedi. Balık çorbasına da bayılırdı. Balkabağı çorbasını da çok seviyordu. Deneyin sık sık. Bençm oğlum domates püresi salça sevmez mesela, kereviz yer elması havuç ve patatesi portakal suyuyla yapıyorum çok seviyor. Portakal suyuyla da pişirmeyi deneyin bebekler seviyorlar.