8 ayını dolduran oğlum hala ek gıda yemek istemiyor

Ayrıca benim bebeğim de 9 aya kadar reflüden dolayı kusardı ama anne sütünü de kusardı emdiği gibi dik şekilde yatırmazsam ya da kucakta sabit tutmazsa şarrr yukarıdan aşağıya kusmukla yıkardı bizi. Kıyafetlerim çamaşır suyu dökmüş gibi beyazlardı kusmuğun asitinden. Zorla yemek yedirirken yaşanılan kusma ile reflüyü ayırt etmek gerekiyor. Lütfen lütfen zorlamayın üzüldüm bebeğe ileride yeme bozukluğu olacak ya hiç yemeyecek ya obez olacak. Bir arkadaşıma elektrik süpürgesiyle korkutarak yemek yedirirlermiş sonra çok ciddi obezite problemi yaşadı

Ara yorumları okudum şimdi de sizde çok hata var. Bir kere dokuz aylık bebek pürüzlü şeyleri yemeli. Blender yapmamalısınız. Öğürse kussa da devam etmelisiniz. Adı üstünde katı gıdaya geçiyorsunuz blendera alışıp üç yaşında bile yiyemeyem bir çocuğunuz olacak yoksa. Büyüdükçe geçmesi daha da zor. Şu an taneli şeyleri güvenle yemesi daha kolay öğürüyot.
Benim oğlum blw bebesidir. Sizin ayınızda ben eline her tür sebzeyi, pankeki ve hatta makarnayı verirdim. Dişsiz haliyle ezer yutardı. Hatta çok zorlanırsa hemen öğürür kusardı. Normali o ayda bu. Doktorumuz bu kusmanın ekgıdaya geçişte hayat kurtardığını, bir yaştan sonra yavaş yavaş bu refleksin azaldığını bu nedenle de bir yaşından önce mutlaka bütün gıdalarla tanışmasını söylemişti.
Ayrıca yine karışımlar püreler bebeklerin çok hoşuna gitmez. Ben tek tek karıştırmadan verdim her zaman. Bazen hiç yemedi bir bazen bir loköa tadına baktı ısrar etmedim.
İlk zamanlar aç kalkan bebek şimdi her şeyi yiyor. Nedeni bence tutumundu. Anneanneler babanneler sürekli ara öğün vermek istediler engel oldum. Çok ada öğünü yoktur. Eni konu aç oturtuyorum masaya.
Mesela sabah kahvaltısı sizin için iyi nir başlangıç. Gece beslemesi yapmayın ve aç uyandığında önüne avakado, labme yumurta sarısı koyun. Eminim severek yiyecektir.
İkinci kuralım beraber yemek. Çocuğa asla ben ayrı yedirmedim, ne yedi diye bakmadım. Hep beraber oturduk aynı şeyleri ona da kendime de koydum ve yedim. O da bazen yedi bazen yemedi asla ısrar etmedim. Sonrali öğünde yer dedim.
Ne kazad zorlar ısrar ederseniz o kadar iştahsız bir çocuğunuz olur. Size direnç gösterir. Hastanelik olma kısmı inandırıcı gelmedi kilosu iyi diyorsunuz. Bırakın gerçektem bir gece aç yatsın sabaj eminim yiyecektir.
Benim oğlum o aylarda en çok makarnalütfenin sebzeli pankek ve makarnalarını severdi. Kahvaltıda o ayda sevdiği ender karışım avakado labne yumurta sarısıydı. Et suyu çorbaya hala delirir. Kuzu inciği haşlayıp suyunu yoğurt un ve yumurtayla çırpıp terbiyesini yapıyorum. Sonra içine haşladığım buğday veya pirinci didiklediğim etle veriyorum. Et köfte yemediği zamanlar bile severek yedi. Balık çorbasına da bayılırdı. Balkabağı çorbasını da çok seviyordu. Deneyin sık sık. Bençm oğlum domates püresi salça sevmez mesela, kereviz yer elması havuç ve patatesi portakal suyuyla yapıyorum çok seviyor. Portakal suyuyla da pişirmeyi deneyin bebekler seviyorlar.

Verdim eline oynarken mutlu ama ağzına attı yutacagı sırada inanılmaz tiksinip öğürdü. Bahsettiğim minicik bir peynir zerreciği idi
Bazen bazı bebeklerde öğürme refleksi çok yüksek olabilir. Oğluma ek gıdaya inanılmaz kolay geçmiştim, her bebek öyle olur sanıyordum. Sanki oğlum doğduğundan beri yemek yemeyi beklemiş gibi iştahla yemişti.

Kızımda ise bambaşka bir hikaye yaşadım. Neredeyse 9 aylık olana kadar öğürmeye devam etti. Hiç kusmadı ama öğürdüğü zaman yemek yemeyi bıraktı. Ağzını kitler ve asla açmazdı. Yaşına doğru ancak düzene girdi yutması. Ben de hiç zorlamadım. Anne sütü alıyordu, bol bol emzirdim. Sizde de formül mama varmış, aynı şey. Bebeğinizin muhtemelen zamana ihtiyacı var.

Bebeğinizi zorlamayın. Ayına uygun besinleri kendisine sunmaya devam edin. Bir öğürecek, iki kusacak.. Alışacak. Ama bunu kendi kontrolünde olmasına izin verin.

Bebeğiniz daha 8 aylık. İnanın hiç ihtiyacı yok ek gıdayla karnını doyurmaya. Şu an anne sütü/formül mama onun esas besin kaynağı. Tadım yapması, diline değdirmesi, değişik dokulara alışması onun için yeterli.

Yorumlarınıza saygı duyuyorum kendim doğru yaptğımı düşünsem dert olarak konuyu açmam. Formül mamanın tadını sevmedi her marka denedim o yüzden belkii ek gıda sever de dengeleriz dedim olmadı. Hastaneye gidişimizi inandırıcı bulmayanlar olmuş. Kilosu iyi oldugundan. Yalnız sıkıntımız çiş yapmaması İdi nerdeyse 1 haftadır günde 1 çişli bez cıkardı ben iştahına saygı duyduğumda ve 300 gram vermiş 1 haftada...

Götürdüm doktorlar ciddiye almıyor kilosu iyi diyorlar(formül mama sayesinde şişman) sen büyütüyosundur yoksa bu cocuk topaç gibi olmaz diyorlar. Ama hala ben saat kurup gece bile uyandııp formül mama veriyorum. Anlatamıyorumderdimi
Artik gece formul mama vermeyin hem tok tutar hemde refluye yol acar daha tadim asamasinda zaten zaman taniyin

Yorumlarınıza saygı duyuyorum kendim doğru yaptğımı düşünsem dert olarak konuyu açmam. Formül mamanın tadını sevmedi her marka denedim o yüzden belkii ek gıda sever de dengeleriz dedim olmadı. Hastaneye gidişimizi inandırıcı bulmayanlar olmuş. Kilosu iyi oldugundan. Yalnız sıkıntımız çiş yapmaması İdi nerdeyse 1 haftadır günde 1 çişli bez cıkardı ben iştahına saygı duyduğumda ve 300 gram vermiş 1 haftada...
Yapcak bir şey yok üzülme boş ver . Seni çok iyi anlıyorum Bazı çocukların gırtlak yapısı dar oluyor ve farklı tatlara açık değiller Mama verceksin .Sonrada inek sütüne geç beni taşlıyacak ama . Vitaminlerle takviye et Zamanla biraz daha iyi oluyor . Benim oğlum 6 yaşında bu yıl daha iyi . Her gecen sene daha da iyileşiyor .

Yapcak bir şey yok üzülme boş ver . Seni çok iyi anlıyorum Bazı çocukların gırtlak yapısı dar oluyor ve farklı tatlara açık değiller Mama verceksin .Sonrada inek sütüne geç beni taşlıyacak ama . Vitaminlerle takviye et Zamanla biraz daha iyi oluyor . Benim oğlum 6 yaşında bu yıl daha iyi . Her gecen sene daha da iyileşiyor .
Burada okudugum yorumlarda bile aynı anne farklı bebeklerde farklı deneyimler yaşamış. Tutumum içime sinse zaten konu acmazdım ancak sanki ben vicdansızca sadistce zevk alıyorum bu durumdan gibi bazı yorumlar...

Mamayı 120 cc veriyorum. 4 saatte bir ama şöyle 3 öğün mama 2 ya da 1 öğün ek gıda yiyor günde. Saat cok sasıyor sürekli kustugudan
Mesela mama saatleri ve uyku saatleri nasıl uyanır uyanmaz mama içiyorsa 4 saatte acıkmayabilir benim bebeğim 3 uyku yapıyordu o zaman uyumadan maa içiyor sabah kahvaltı. Olarak veriyordum 3 saat sonra mamam içiyordu 2 saat uyku uyandıktan 2 saat sonra yine yemek

Mesela mama saatleri ve uyku saatleri nasıl uyanır uyanmaz mama içiyorsa 4 saatte acıkmayabilir benim bebeğim 3 uyku yapıyordu o zaman uyumadan maa içiyor sabah kahvaltı. Olarak veriyordum 3 saat sonra mamam içiyordu 2 saat uyku uyandıktan 2 saat sonra yine yemek
Gündüz cok uykusu olmuyor birer saat kestiriyor ama aksam 22 gibi derin uykuya geciyor ben 00 gibi kaldırıp yediriyorum mama bir de gece 4-5 gibi kalkıyorum. Sabh o 7 gibi kalkıyor bekliyorum 9a doğru yine mama veriyorum bir soraki yani 13 gibi ek gıda onu yedirmek de 15.00i buluyor bazen geciyor. Sonra yine aksam 1900 gibi ek gıda ve 00 mama

Burada okudugum yorumlarda bile aynı anne farklı bebeklerde farklı deneyimler yaşamış. Tutumum içime sinse zaten konu acmazdım ancak sanki ben vicdansızca sadistce zevk alıyorum bu durumdan gibi bazı yorumlar...
Anlamıyorlar yemeyen bebek annesi olmanın ne kadar zor olduğunu. Aç olunca mecbur yiycek derler ama benimki açlıktan ölmeyi tercih ederdi. 1 yaşına kadar her şeyi kustu. Sonra sabahları muzlu cevizli sütlü peynirli bir karışım yaptım onu yemeye başladı .peyniri tek verince öğürmeye başlardı .Sadece bir çesit çorbası vardı başka çeşit çorbayı reddederdi. Sonra sonra ıslak kek yumuşak ekmekler vb şimdi okula başladı yedikleri daha çeşitlendi. Yapcak bir şey yok zamanla düzelecek. İkinci cocuğum 1 yaşında her şeyi yiyor onunda annesi benim . Bebeğin kaç haftalık doğdu hamileyken süt ve süt ürünlerini çok tükettin mi

Benim kizimda 8 aya kadar yememisti oguruyordu herseye
Doktor kilosu iyiyse sutun yetiyorsa cok zorlama demisti zamanla duzeldi

X