8 ayını dolduran oğlum hala ek gıda yemek istemiyor

Gercekten mi o kadar sene bile sürbiliyor mu? inan sinirlerim boşaldı artık hayattan zevk almıyorum uyanmak istemiyorum
Her çocuk farklı tabiki bazı bebekler görüyorum maşallah herşeyi yiyorlar ama benim ki yok ekmek görmesin sabahtan akşama ekmek yer bi sebze bi et hayatta yemez kusar ama öyle öğğ diye değil bildigin yıkıyor bizi kusmukla o yuzden saldım artık bence sizde üzülmeyin elbet yicekler birgün hep böle kalmazlar yanı sıkma canını sen boşverr

Aynen işte yıkıyor bizi üstümüz icimiz dısımız kusmuk doluyor. İnşallah ya böyle cok stresli bir başıma başka şehirde ilk anneliğim benim kücük kardesim de yoktu hic bebek görmeden böyle bişeye düşmek cok zor geldi bana

Cok zor cokk tüm dünya yemek yedirmek gibi inan hayattan zevk alamaz oldum

Gittim kilosu iyi diye bir cözüm getrmiyor. Açlıktan hastanelik olunca da zofran yaptılar kusamasın diye ama ne fayda...

Ben de bebekken süt ve meyve dışında bir sey yemiyormusum doktor daha ne istiyorsunuz demiş o zaman. Gel gör kii inek sutu cok ta yararli değil o zamanlar doktor öyle dememiş. Ben gunde 3 litre inek sutu içermişim geçer inşallah bugünler de. Belki bebeginizin damak tadı çok gelismis bir gurmedir daha farkli seyler deneyin

Evet dmi okadar övdüler sütü şimdi yerin dibine sokuyolar. Sorma dilinin ucunu değdiriyor ve ağzını kitliyor

Cok zor cokk tüm dünya yemek yedirmek gibi inan hayattan zevk alamaz oldum
bak tam 1 saattir sut icirmekle ugrasiyorum iccekmisin dedim evet dedi istedi icmeyi halbuki ama bir saat oldu. Kahvalti yapmadi bugun kizdim biraz sonra cok uzuluyorum ama ne yapmsamda yemyr anne sutunu bile kusardi. Bugunde cok ugrastim yedirmek icin cok yorulyrum yedirken cignemyr iatah yok agzina bsy koydumu bekletyr hafi cigne dyrum midesini bulandryr kendi elinde birazda blyrum insan cok yipranyr benmde bi akrabam var aynem bu sekilde cocuklari vardi hala der bnmkiler 5 yasina kadar kustilar diye oda ne mamalar yapardi ama simdi bi gorsen masaalh dersin nasil istahlilar. Yalniz deglsin yani bende cok kusmuk temizledim en sonuncusu bi kac gun onceydi.. Yemeyen yemyr.

Ben olsam 1 yaşına kadar mama ağırlıklı gider hiçbir yemek için zorlamazdım
Yemekleri de koyardım devrilmez bi tabağa, gerçekten acıktığında oynarken falan önüne oyuncak niyetine koyardım parçalasın elini daldırsın mıncıklasın. Karşısında ona hiç bakmadan kendim iştahla yerdim ona verdiğim yemeğin aynısını. Her yemek saatinde onu da bizimle aynı anda sofraya oturturdum o yemese bile yine önüne koyardım.
Gece doktora danışarak beslenmeyi kesebilirsiniz 8 aydan sonra.
Bir gün tek bir gıdımcık yese bile zamanla artacağını düşünüyorum. Siz kendiniz stres oldukça yememeye devam edecek.

Vallahi bütün mesajları okudum.cok şaşırdım..
Benim.kizim.dogustan aç..
Şuan 2 yaşınızdayız..
Herseyi yiyor.. turp turşu.. butun yemekleri..
Balık hariç.. Küçüklüğünden belli uyanir uyanmaz hemen birseyler yemek ister.. agladiginda eline birseyler veririm hemen yer. Sarımsaklı makarna. Et, tavuk pilav, bulgur pilavi, yogurt, yeşil fasulye, kuru fasulye... uzar gider..
Inanın.bende kizimin.cok yemesine şaşırıyorum.bir çocuk hiç mi tok.olmaz..
Maşallah tabikide..
Ama gercekten.. benimde bir arkadaşım var.. cocuk emmiyor sadece yemek.yemiyor.. konuyu takipteyim.inşAllah butun.bebişler yer. Okadar zor ki yememesi bir anne olarak.
Iciniz parçalanıyor
Dis çıkarınca kızında yemezdi acaba dis mi çıkarıyor..
Benimkide emmedi ama mamayida çok sevdi.

Benim kizim 3 aylikken emmeyi birakti. 1 yaşa kadar ayni sizin gibi ek gida resmen reddediyordu. Hazir mama, ev yapimi seyler, ozellikle yogurt hic yediremedim. Hele 11 12 aylikken lokma sokamiyoduk sadece mama icti o donem. Üstelik hic bir zaman kiloluda olmadi. O donem kansizlik artinca 3 ay kan damlasi kullandık. 15 aylikken once danone sonra yogurt yemeye basladi. Azar azarda olsa yeneye basladi.
Evet suan 29 aylık ve hâla istahsiz. Cok sık hastalanıyor. Balik yagi, multivitamin verdim faydasi olmadı. Simdi multivitanini biraktik. Kan surubu ve d vitamini basladik

Benim oğlumda nerdeyse 1 yaşında geçti ek gıdaya sürekli emiyordu 19 aylık oldu halen emziriyorum hamdolsun ama ek gıdaya çok zor geçtik ben ona kendimiz ne yersek ona da onu vererek bizimle sofraya oturtarak alıştırdım bizimle yer bizimle içer öyle öyle alıştırdım elimden yemeği sevmiyor kendi yemek istiyor dışarda biraz zorlayıcı oluyor kilosu baksanız halen düşük metabolizması oldukça hızlı çalışıyormuş doktorumuz öyle dedi umarım sizde çözüm bulursunuz ben stresten Gül hastalığına yakalandım

120 cc veriyorum cok mu 4 saatte bir
Sadece mama ise çok değil bence. Gece beslenmesini azaltabilirsiniz doktor olur derse. Saat kurup kalkmaya gerek var mı 8. Ayda?

Benim ufaklık 13 aylık ve 7.5 kilo
Pek yediği söylenemez, doktor bana önce ek gıda sonra mama demişti. Yarı toksa kızım ağzına bile sürmüyor ek gıdayı.
Kusma düşündürdü beni. Bi sıkıntısı olmasa neden kussun
Bizim reflüsü vardı 7 ay kadsr sürdü sonra bitti kusma

Ben benimkini gazlıyorum vallahi. A harika yiyorsun falan diye ama sizinki daha ufak anlamaz. Şu sebzeli makarnaları alıp deneyin. Belki makarnayla beraber iştahı gelir en azından

Formülü de çok vermeyin o halde. Dikkat edin bakın siz biraz bu çocuk yemiyor diye paikolojinizi bozmuşsunuz gibi geldi bana..
reflü öğürtüyor bizimki de aynıydı işte, ben hep öğünlerde azıcık yedirdim kusmasın biraz yesin midesinde kalsın diye..

Her canlı hayatta kalma içgüdüsüyle doğar ve davranır.
Dolayısıyla bebeğin -beslenmeyi reddetmek- gibi bir davranışı doğal olarak kazanması ve sürdürmesi mümkün değil.
Bu bebek tamamen annenin kendi iç dünyasında başedemediği duygularını,
yine tamamen hatalı bir yaklaşımla bebeği üzerinden dışa vurmasının kurbanı.
Konu bebekle değil anneyle ilgili.

'Bu tavrımın onu etkileyeceğinin farkındayım, ben de eğitimciyim' diyor konu sahibi.
Etkilemek kelimesi hafif kalır.
Bebek fiziksel olarak büyüsün, beslensin derken psikolojik olarak eziyet görüyor.

Keşke bir dev adam olsa, böyle yetişkinleri kenara sıkıştırıp, istemediği, sevmediği yiyecekleri zorla ağzına doldursa,
yut onu diye korkutsa...

Yüksek lisans bitirme konusu erken çocukluk döneminde yeme davranışları ve annelerin tutumu olan bir psikolojik danışman olarak konu sahibinin acil psikolojik desteğe ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

İşte sonumuz hastanede bitmese ben bırakıyorum kendi haline ama olmuyor
Güzelim 8 aylık bir bebeğin "kilosunun fazla yanaklarının dolu olması " için günde toplam 360 CC aldığı ve bunun bir kısmını kustugu formül mama asla yetmez. Sence bu nasıl oluyor? Yani bebeğin nasıl kilo alıyor ama besinsizlikten hastahanelik oluyor?

Konunu okudum da bebekte sorun görmeyen sadece ben miyim? Bu aylar daha tadım ayları. Lütfen bebeğin mamasını ana öğün olarak ver ve yarım saat sonra da bir iki kaşık muz ezmesi olur, meyve püresi, sebze püresi vs ne veriyorsan onu ver yemiyorsa asla ısrar etme çünkü ihtiyacı yok 1 yaşa kadar hiç ek gıda almayabilir. Demiri vs ek gıdalarla karşılanamaz bu kadar küçük bebeklerde ne yiyecek ki demir alacak? Formül sütlerde anne sütünde demir oluyor ama demir eksikliği varsa onun için etkili bir demir damlası kullanırsın. Eğer bu şekilde zorlarsan bebeğin ileride asla ek gıda yemek istemez. Sana birisi kusturana kadar yemek yedirse zorla? Bir daha o sofraya oturur musun? Tokluk duygusuna saygı duymalıyız. Lütfen oradan buradan özellikle de internet ortamından çok sevgili instamomlardan gördüğünüz gibi 6 aydan itibaren sabah kahvaltısı öğle yemeği bilmem ne ara öğünü yedireceğiz diye strese girmeyin. Bebeğinizin karnını ek gıdayla doldurmayın yeni yeni tatlarla tanıştırın bu dönemde. Aşinalık oluşsun sadece. Ha bebek iştahlıdır mamayı yer üstüne ek gıda da yer ama istemiyorsa YEMEK ZORUNDA DEĞİL

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…