74 üncü konum hayırlı uğurlu olsun :))

Biz deyince kızmıştın konu sahibi, kocama neden getiriyorsunuz olayı diye. Gerçekten normal değilmiş.
Hayırlısı olsun hakkında.
Ben eşimin hatalarını biliyodum size kızmamın sebebi eşime laf söylemeniz değildi ben sinirliyim kv üstüme yürümüş siz eşim naptı diye sordunuz ısrarla onu görecek değilim. Onunla konuştuktan sonra bişey yapmadığını öğrendim onu ben görmedim. O olayda kimseyi görmedim.

Ya ne demek annem bu eve gelecek. O zaman olaylar bu duruma gelmeden bir set koysaydı karıştırmasaydı annesini her şeye. Önceki konularını okudum manyak o kadın. Ne hakkı var üstüne yürümeye bir de. Kendi kızına böyle yaptırır mı acaba merak ediyorum.
Ben de kv ile görüşmüyorum hem de nişanlıykenden beri. Napalım yani dünyanın sonu değil görüşmemek. Eşimi rahatsız ediyordu sürekli şimdi onu da bıraktı herhalde ya da eşim bana söylemiyor bilmiyorum. Biz de bu kv kp yüzünden boşanma aşamasına geldik. İnsan çocuğunun huzurunu bozar mı kendi hırsları yüzünden bozuyor işte. Bu kendi evliliğinde aile hayatında mutsuz olan kadınlar sonra çocuklarının evliliğine sarıyor.
İnanılmaz mutsuz bir kadın. Mutsuzluktan huzursuzluktan beslenen biri.

Boşanacağınızı düşünmüyorum, tavrınızdan anlaşılan bu bence. Tabi kendinizi en iyi siz bilirsiniz.
Gerçekten niyetiniz bu yöndeyde çocuğu da düşünüp fazla çirkinleşmeden bu meseleyi bitirin. Hayırlısı olur umarım

Diğer konunuz da herkes eşinizi sormuştu. Bütün bu olaylar olurken eşiniz neredeydi demiştik siz de eşinizi korumuştunuz.
Görüleceği üzere bütün olay eşinizde bitiyor.
En hayırlısı neyse o olsun.
Ayrıca adli tatil bile olsa dava açabilirsiniz, bu konuda bir sorun yok.

Boşanma. Kvne gıcık oluyorsun ama kadının ekmeğine yağ sürüyorsun şu an. Amacı zaten huzursuz etmek hatta boşatmak.
Boşanma lafını edecek kadar öfkeni neden içinde biriktirdin? Ilk zamanlar o hatayı ben de yapardım şimdi ise ağzıma almıyorum o lafı.
Önce eşini umursamayarak ev işlerini yapmaya devam et. Boşanma lafını açmayın bir süre. Eşin yaklaşırsa her türlü teması yasakla :) Belki o zaman kafasına dank eder eş ne demekmiş diye. Ben bunu uyguladım.
Eşinin ailesiyle muhatap olmak zorunda kaldığında hep neşeli ol açık verme. Laf söyleyene tatlılıkla laflarını yedir. Eşin sendeki gücü görsün.Eşinle bir bütünmüş gibi davranmaya çalış. Eşin de bir süre sonra bunu gerçeğe dönüştürür umarım. Ben bu şekilde kurtardım yuvamı.
Baktın ki bunlar da fayda etmedi anca o zaman boşan derim.

evlilikte inatlaşma olmaz lütfen biraz daha sakin olmaya çalış eşinide sakin olmaya davet et ,
evet haklısın ama yaa kabul edecek ya boşanacaz deme ,

jameya, sen cocuk yüzünden gerginsin. eskiden bu kadar takmiodun.. biraz uykunu al tekrar düsün

Valla senin kocan normal degil jameya
Burda aslinda sana bu cok yazildi , bende ozelden soylemistim sana ama bu adam.normal degil

Senin kv den once es problemin var ciddi sekilde , biliyorum cok asiksin cok seviyorsun ama eger bosanmayacaksan bu adami alip bir psikologa goturmen lazim ki bunu da soylemistim sana daha oncr

Hem kendi sagligin hem bebeginin huzurlu ve mutlu bir yuvada buyumesi icin bosanmayacaksaniz mutlaka bu adami tedaviye ikna etmen lazim

Kendimi tuttum tuttum diyorsun ama burada birçok konunu gördüm. Hiçbirinde ay kendini tuttu yazık kıza dediğimi hatırlamıyorum.

Yasadigin öfke patlamalarını her seferinde birileri lohusaliga bağladı. Ama değil. Bence bunlarla uğraşmak yerine psikolojik bir destek alman çok daha yerinde olur.

Kv yemek kurmaya yardım etmedi diye zehir zıkkım olsun diyordun, üstüne kaç defa daha yemeklerde buluşuyorsunuz.

Sen her seferinde cevabını da vermişsin burda yazdigin gibiyse. Hiç de altta kalmamışsın.

Ama bence bu olay olmamış.
Onlar aralarında tartışırken sessiz olun diye terslemen hiç hoş değil. Çocuğa kızar gibi. Çocuğu alıp yan odaya goturebilirdin veya eşine canım sessiz lütfen bebek var diyebilirdin.

Israrla sen de ona karşı tersleniyorsun ve kadın tarafından bakınca oğlu ısrarla çağırıyor, sen kızıyorsun modundasin. Ve gerçekten dilinin kemiği yok denilecek türdensin. Hiç altta kalan ezilen bir tip değilsin, neden birinin seni savunmasına ihtiyacın var gibi davranıyorsun. Bence sırf destek olursa sana yapacaklarının dozunu arttıracağından korktuğundan esin sana haklısın diyemiyor, haklı olsan da.

Üstüne yürüdü kısmını bilmiyorum da sanıyorum ki bebek arabasını cidden ittirseydi çocuk düşer diye herkes müdahale ederdi.
Kendin diyorsun çıkarmaya çalıştım ama çıkmıyordu takılmış diye. Belki o da çıkmaya çalıştı.

Ve son olarak adlı tatilde davalar gorulmez fakat dava açılabilir.
Kv ye dava açarsan kimsenin sana şahit olacağını sanmiyorum. O yüzden o boş uğraş olur evde kameranız vs. Yoksa tabi.

Ama boşanma davası sonuç bulabilir. Ama ona da ben de çoğu arkadaş gibi blöf olsun diye böyle konuştuğunu dusunuyorum. Esin de böyle düşünüp ciddiye almayacaktır galiba

Boşanma. Kvne gıcık oluyorsun ama kadının ekmeğine yağ sürüyorsun şu an. Amacı zaten huzursuz etmek hatta boşatmak.
Boşanma lafını edecek kadar öfkeni neden içinde biriktirdin? Ilk zamanlar o hatayı ben de yapardım şimdi ise ağzıma almıyorum o lafı.
Önce eşini umursamayarak ev işlerini yapmaya devam et. Boşanma lafını açmayın bir süre. Eşin yaklaşırsa her türlü teması yasakla :) Belki o zaman kafasına dank eder eş ne demekmiş diye. Ben bunu uyguladım.
Eşinin ailesiyle muhatap olmak zorunda kaldığında hep neşeli ol açık verme. Laf söyleyene tatlılıkla laflarını yedir. Eşin sendeki gücü görsün.Eşinle bir bütünmüş gibi davranmaya çalış. Eşin de bir süre sonra bunu gerçeğe dönüştürür umarım. Ben bu şekilde kurtardım yuvamı.
Baktın ki bunlar da fayda etmedi anca o zaman boşan derim.
Bu verdiğiniz tavsiyeler pek işe yaramıyor maalesef. Nerde öyle TEMA’sı kesince eş ne demekmiş anlayacak erkek :)

Bu verdiğiniz tavsiyeler pek işe yaramıyor maalesef. Nerde öyle TEMA’sı kesince eş ne demekmiş anlayacak erkek :)

Kişiden kişiye değişiyor. Ben en son çare dedim çünkü emek veriyorsun çabalıyorsun ama eş yine aynıysa en son çare budur. En azından benim öyle oldu.

Jameya sinirle hareket ediyorsun yapma.
Hakli olabilirsin ama bu olay bosanma laflariyla cok daha cirkinlesiyor ki bosanacagini da zannetmiyorum .

Kişiden kişiye değişiyor. Ben en son çare dedim çünkü emek veriyorsun çabalıyorsun ama eş yine aynıysa en son çare budur. En azından benim öyle oldu.
Valla işe yaradıysa helal olsun maaşallah diyorum. Geneli daha çok sinirleniyor çünkü

Jameya,
yazacaklarımı ne kırmak ne de incitmek için yazmıyorum, uzun süredir evli olan tecrübeli bir büyüğünüz olarak yazıyorum, eğer boşanma fikrini eşiniz çark etsin, şartınızı kabul etsin diye blöf amaçlı ortaya attıysanız bunu yapmayın, her benzer durumda boşanma fikrini siz ya da eşiniz ortaya atmaya başlar ve bir süre sonra artık böyle önemli bir kararın ciddiyeti kalmaz, aranızdaki saygı da yitip gider.

Eşiniz kısmen haklı, aranızdaki sorun eşinizin annesi değil, annesinin sorun haline gelmesine neden olan, eşinizin sizle kayınvalideniz arasında dengeyi kuramaması.

Yanlış hatırlamıyorsam daha önce yine ana içerik kayınvalideniz olan bir konu açmıştınız, galiba yemeğe gelmişti de sofra kurmaya yardım etmemişti gibi bir konuydu, net hatırlamıyorum, yine yanılmıyorsam yardım etmesi gereken eşiniz, onun düşünmesi gerekiyor gibi yorumlar olduğunda eşinizi savunmuş topu kayınvalideye atmıştınız, eşinizi çevreye karşı korumanızı anlıyorum, takdir de ediyorum ama kayınvalidenizle yaşadığınız her sorunun temelinde eşinizin düşüncesizliği var.

Sizin hayat arkadaşınız eşiniz, kayınvalideniz değil, kayınvalide suya sabuna dokunmak istemeyebilir, bulduğu her fırsatta laf da sokmaya kalkabilir, elinden geleni ardına koymamak için gayret de gösterebilir, bunların hepsine dur diyecek tek kişi var eşiniz, lakin eşiniz annesine dur demiyor, aklına esiyor yemeğe çağırıyor, aklına esiyor size yardım eder fikriyle evinize getiriyor, devamlı suretle bir araya getirme çabasında, tamam o onun annesi olabilir, et tırnaktan ayrılmaz, annesidir görüşecek, bir araya gelecek ama kayınvalide sizin hiçbirşeyiniz değil, ona saygı ve hürmeti eşinizin hatırına gösteriyorsunuz, belli durumlar hariç (hastalık, bayram gibi) bir araya gelme zorunluluğunuz yok, hele de anlaşamadığınız gün gibi ortadayken illa birlikte olun diye uğraşması ve alttan almanızı beklemesi, annesiyle eşi arasında denge kurmayı beceremeyen bir adamın topu eşine atarak sıyrılma çabasından başka birşey değil.

Sizi, eşinizi veya kayınvalidenizi tanımıyorum, mizaçlarınız nasıldır bilemem ama evlilikte bir altın kural vardır ki bunu hem kadın hem erkek mutlaka uygulamalıdır, "ailelerle eş arasında dengeyi sağlamak" kadın kendi ailesiyle eşi arasındaki dengeyi sağlayacak, erkek de kendi ailesiyle eşi arasında dengeyi sağlayacak, ortada aileleri ilgilendirmeyen, karı-koca ilişkisini, evliliği temelinden sarsacak durumlar olmadıkça ne kadının ailesi damada laf söyleme haddini kendinde bulacak, ne de erkeğin ailesi geline laf söyleme haddini kendinde bulacak, herkes kendi ailesini susturmasını bilecek.

Susturmaz, aileleri evliliğin dışında tutmayı başaramazsa işte sizin yaşadığınız bu patlama noktasına geliniyor, yıllarca ufak olan şeyler bile birikip büyük sorunlar haline geliyor, denge kurulmazsa karşınızdaki kişi gözünün üstünde kaşın var dese bile bana laf mı soktu diye düşünülüyor, evliliğiniz süresince siz kayınvalideye karşı nasıldınız bilemem, yıllar içinde kayınvalideniz size neler yaptı da bu kadar öfke dolu hale geldiniz onu da bilemem ama bana göre kayınvalidenizle sizin birbirinize karşı kabahatiniz sorunun büyümesinde yüzde 10'luk bir yer kaplıyor, sorunun bu hale gelmesine neden olan, kabahatin yüzde 90'ını üstlenmesi gereken kişi eşiniz.

Abartmadım hakkımı helal etmiyorum. Benim hislerimin hesabını soracak değilsiniz sonuçta kendi bileceğim iş. Evliliğimi mahfetti neyini abartıyorum????????

Yukarıda yazanı bir daha okumanı tavsiye ederim.
Evliliğimi mahveden kayınvaliden değil. Eşin.

Eski konularında da belli yaşanmışlıkların etkisi ile bilemiyorum, kadına karşı aşırı tahammülsüz davranıyordun.
Sana çok kişi söyledi, basit şeylere içinden büyük tepkiler veriyorsun. Tabağını kaldırmadı diye beddua ediyorsun mesela... kendince haklı olabilirsin geçmişi düşününce. Ama bu sana zarar veriyor. Kendin için, çocuğun için yardım almaya başlamalıydın. Hatta eşinle birlikte gidebilirdiniz.
Eşine de hatalarını düzeltmesi için fırsat olurdu.
Sende bu aşırı öfkeli her an patlamaya hazır bomba gibi duran halden kurtulurdun..
Ama yapmadın. Çünkü eşini seviyorsun ve ona toz kondurmuyorsun.
Çünkü sen daima haklısın. İyi de bunlar çözüm getirmedi işte...
her şeyi çözümsüzlük döngüsüne sokup boşanmayı ortaya attın.
Sanmıyorum ki boşanasın... eşin de bunu biliyor ki ilk sinir anın geçsin, zaman geçsin hallolur diye düşünüyor.
Sen De yaptığın bu blöfle aranızdaki ilişkiyi bir tik aşağı çekmiş oldun.
Hakkınızda hayırlısı olsun diyeyim. Umarım daha geniş açıdan bakmaya çalışırsın, öfkene yenilmezsin.

bu gidişle erken yaşlanırsın sana söyleyeyım
hayatı cok ciddiye alıyorsun
biraz esnek ol

sürekli kv ile ugrasıyorsun , sürekli cddiye alıyorsun onu
kv demi zerre kadar sevmem
zamanında cok ugrastı benımle ama böyle karsılıklı savaşa girmedim hiç

Valla işe yaradıysa helal olsun maaşallah diyorum. Geneli daha çok sinirleniyor çünkü

Ben elimden geleni yapıyordum o ise rahattı baktı benim devreler yandı bir iki höt yaptı ama ben daha çok üstüne gittim o zaman sinirlenmeyi bıraktı. Mücadeleden vazgeçmemek lazım.

Valla senin kocan normal degil jameya
Burda aslinda sana bu cok yazildi , bende ozelden soylemistim sana ama bu adam.normal degil

Senin kv den once es problemin var ciddi sekilde , biliyorum cok asiksin cok seviyorsun ama eger bosanmayacaksan bu adami alip bir psikologa goturmen lazim ki bunu da soylemistim sana daha oncr

Hem kendi sagligin hem bebeginin huzurlu ve mutlu bir yuvada buyumesi icin bosanmayacaksaniz mutlaka bu adami tedaviye ikna etmen lazim
Kendisi için tedavi olabilir ben nasıl sinirlerim bu derece yıprandığını hissedip doktora gideceksem o da gidebilir bir bağım kalmadı evden gidecek.
Burda konuları açarken öfkeme yenik düşüp ters yazıyorum diye sorunlu taraf ben oluyorum nedense ama ne biçim insanla mücadele ettiğimi bi ben biliyorum bu kadın benim kıçımda dolanıyo canımı sıkmak için. Yatak odasına girince bile peşimden geliyo bıd bıd yapmak için. Eşimin gözü önünde yapmadığından görmüyor ne yazıkki. Zaten öyle bir kadınla büyümek böyle sorunlu bir insan yaratır eşimin sorunlu taraf olduğunun farkındayım

X