74 üncü konum hayırlı uğurlu olsun :))

Evet o da öyle söyledi annen benim üstüme yürüse ben alttan alırdım diyor ama kıyaslama yaptığı şey çok saçma çünkü benim annem bizi zor durumda bırakacak hiçbişey yapmadı bu zamana kadar. Yani 5senedir ben bu kadını altyan alıyorum. Bu duruma sen getirdin dedikçe mevzu snnem değil diyip kapatmaya çalışıyor ve sinirlerim bozuluyor. Olayı kapatıyor yan konusmama fırsat vermiyor annen dedikçe annem değil mevzu diyo bizim senle sorunumuz annem değil sensin diyo :)

Jameya,
yazacaklarımı ne kırmak ne de incitmek için yazmıyorum, uzun süredir evli olan tecrübeli bir büyüğünüz olarak yazıyorum, eğer boşanma fikrini eşiniz çark etsin, şartınızı kabul etsin diye blöf amaçlı ortaya attıysanız bunu yapmayın, her benzer durumda boşanma fikrini siz ya da eşiniz ortaya atmaya başlar ve bir süre sonra artık böyle önemli bir kararın ciddiyeti kalmaz, aranızdaki saygı da yitip gider.

Eşiniz kısmen haklı, aranızdaki sorun eşinizin annesi değil, annesinin sorun haline gelmesine neden olan, eşinizin sizle kayınvalideniz arasında dengeyi kuramaması.

Yanlış hatırlamıyorsam daha önce yine ana içerik kayınvalideniz olan bir konu açmıştınız, galiba yemeğe gelmişti de sofra kurmaya yardım etmemişti gibi bir konuydu, net hatırlamıyorum, yine yanılmıyorsam yardım etmesi gereken eşiniz, onun düşünmesi gerekiyor gibi yorumlar olduğunda eşinizi savunmuş topu kayınvalideye atmıştınız, eşinizi çevreye karşı korumanızı anlıyorum, takdir de ediyorum ama kayınvalidenizle yaşadığınız her sorunun temelinde eşinizin düşüncesizliği var.

Sizin hayat arkadaşınız eşiniz, kayınvalideniz değil, kayınvalide suya sabuna dokunmak istemeyebilir, bulduğu her fırsatta laf da sokmaya kalkabilir, elinden geleni ardına koymamak için gayret de gösterebilir, bunların hepsine dur diyecek tek kişi var eşiniz, lakin eşiniz annesine dur demiyor, aklına esiyor yemeğe çağırıyor, aklına esiyor size yardım eder fikriyle evinize getiriyor, devamlı suretle bir araya getirme çabasında, tamam o onun annesi olabilir, et tırnaktan ayrılmaz, annesidir görüşecek, bir araya gelecek ama kayınvalide sizin hiçbirşeyiniz değil, ona saygı ve hürmeti eşinizin hatırına gösteriyorsunuz, belli durumlar hariç (hastalık, bayram gibi) bir araya gelme zorunluluğunuz yok, hele de anlaşamadığınız gün gibi ortadayken illa birlikte olun diye uğraşması ve alttan almanızı beklemesi, annesiyle eşi arasında denge kurmayı beceremeyen bir adamın topu eşine atarak sıyrılma çabasından başka birşey değil.

Sizi, eşinizi veya kayınvalidenizi tanımıyorum, mizaçlarınız nasıldır bilemem ama evlilikte bir altın kural vardır ki bunu hem kadın hem erkek mutlaka uygulamalıdır, "ailelerle eş arasında dengeyi sağlamak" kadın kendi ailesiyle eşi arasındaki dengeyi sağlayacak, erkek de kendi ailesiyle eşi arasında dengeyi sağlayacak, ortada aileleri ilgilendirmeyen, karı-koca ilişkisini, evliliği temelinden sarsacak durumlar olmadıkça ne kadının ailesi damada laf söyleme haddini kendinde bulacak, ne de erkeğin ailesi geline laf söyleme haddini kendinde bulacak, herkes kendi ailesini susturmasını bilecek.

Susturmaz, aileleri evliliğin dışında tutmayı başaramazsa işte sizin yaşadığınız bu patlama noktasına geliniyor, yıllarca ufak olan şeyler bile birikip büyük sorunlar haline geliyor, denge kurulmazsa karşınızdaki kişi gözünün üstünde kaşın var dese bile bana laf mı soktu diye düşünülüyor, evliliğiniz süresince siz kayınvalideye karşı nasıldınız bilemem, yıllar içinde kayınvalideniz size neler yaptı da bu kadar öfke dolu hale geldiniz onu da bilemem ama bana göre kayınvalidenizle sizin birbirinize karşı kabahatiniz sorunun büyümesinde yüzde 10'luk bir yer kaplıyor, sorunun bu hale gelmesine neden olan, kabahatin yüzde 90'ını üstlenmesi gereken kişi eşiniz.

Valla ağzıma geleni saydım zaten sizin kadar pislik bir aile görmedim bile dedim ben nereye düştüm nasıl insanlarla muhattabım dedim. Kimse katlanmamış senin annene ben mı katlanıcam dedim. Ki gerçekten alrabaları bile bu kadının yatacak yeri yok diyor. Kimseyi alttan almak iyi değil işte ben saygısızlık olmasın arada kalmasın dedikçe tepeme çıkarmışım hepsini. Ama hakkımı helal etmiyorum o kadın can veremicek buna şahit olucam

Esinizin annesinin can verememesini izlemek istiyorsunuz oyle mi? Bunun nedenleri de klasik kaynana gelin cekismeleri. Baskalarindan once kendinizi dusunun insan olarak boyle bir kini nasil iciniz de barindiriyorsunuz.
Esim veya bir baskasi benim ailemden birine pislik dese hayatimda yeri olmazdi. Tartisma sekliniz tavirlariniz saygisizligi gectim hakaret iceriyor. Yarin bir gun en ufak bir tartismada esinizin de size hakaret etmesinin yolubu aciyorsunuz tartisma seviyeniz yerlerde. Simdi esinizi bosanmayla tehdit ettiniz hakaret ettiniz ailesine ama yine barisacaksiniz. Sizce bir sonraki tartismanizda esiniz sizi ve sorunlarinizi bu uslupla ne kadar ciddiye alacak.
Ayrica sizin sorununuz kaynanizla degil esinizle. Bu tavirla siz omur boyu esinizle tartisdanizda o sizi ciddiye alip annesiyle aradaki dengeyi saglamayacak.

inanilir gibi degil. her sey eşinin yanında olmasina rağmen nasıl kabul etmez..

Jameya,
yazacaklarımı ne kırmak ne de incitmek için yazmıyorum, uzun süredir evli olan tecrübeli bir büyüğünüz olarak yazıyorum, eğer boşanma fikrini eşiniz çark etsin, şartınızı kabul etsin diye blöf amaçlı ortaya attıysanız bunu yapmayın, her benzer durumda boşanma fikrini siz ya da eşiniz ortaya atmaya başlar ve bir süre sonra artık böyle önemli bir kararın ciddiyeti kalmaz, aranızdaki saygı da yitip gider.

Eşiniz kısmen haklı, aranızdaki sorun eşinizin annesi değil, annesinin sorun haline gelmesine neden olan, eşinizin sizle kayınvalideniz arasında dengeyi kuramaması.

Yanlış hatırlamıyorsam daha önce yine ana içerik kayınvalideniz olan bir konu açmıştınız, galiba yemeğe gelmişti de sofra kurmaya yardım etmemişti gibi bir konuydu, net hatırlamıyorum, yine yanılmıyorsam yardım etmesi gereken eşiniz, onun düşünmesi gerekiyor gibi yorumlar olduğunda eşinizi savunmuş topu kayınvalideye atmıştınız, eşinizi çevreye karşı korumanızı anlıyorum, takdir de ediyorum ama kayınvalidenizle yaşadığınız her sorunun temelinde eşinizin düşüncesizliği var.

Sizin hayat arkadaşınız eşiniz, kayınvalideniz değil, kayınvalide suya sabuna dokunmak istemeyebilir, bulduğu her fırsatta laf da sokmaya kalkabilir, elinden geleni ardına koymamak için gayret de gösterebilir, bunların hepsine dur diyecek tek kişi var eşiniz, lakin eşiniz annesine dur demiyor, aklına esiyor yemeğe çağırıyor, aklına esiyor size yardım eder fikriyle evinize getiriyor, devamlı suretle bir araya getirme çabasında, tamam o onun annesi olabilir, et tırnaktan ayrılmaz, annesidir görüşecek, bir araya gelecek ama kayınvalide sizin hiçbirşeyiniz değil, ona saygı ve hürmeti eşinizin hatırına gösteriyorsunuz, belli durumlar hariç (hastalık, bayram gibi) bir araya gelme zorunluluğunuz yok, hele de anlaşamadığınız gün gibi ortadayken illa birlikte olun diye uğraşması ve alttan almanızı beklemesi, annesiyle eşi arasında denge kurmayı beceremeyen bir adamın topu eşine atarak sıyrılma çabasından başka birşey değil.

Sizi, eşinizi veya kayınvalidenizi tanımıyorum, mizaçlarınız nasıldır bilemem ama evlilikte bir altın kural vardır ki bunu hem kadın hem erkek mutlaka uygulamalıdır, "ailelerle eş arasında dengeyi sağlamak" kadın kendi ailesiyle eşi arasındaki dengeyi sağlayacak, erkek de kendi ailesiyle eşi arasında dengeyi sağlayacak, ortada aileleri ilgilendirmeyen, karı-koca ilişkisini, evliliği temelinden sarsacak durumlar olmadıkça ne kadının ailesi damada laf söyleme haddini kendinde bulacak, ne de erkeğin ailesi geline laf söyleme haddini kendinde bulacak, herkes kendi ailesini susturmasını bilecek.

Susturmaz, aileleri evliliğin dışında tutmayı başaramazsa işte sizin yaşadığınız bu patlama noktasına geliniyor, yıllarca ufak olan şeyler bile birikip büyük sorunlar haline geliyor, denge kurulmazsa karşınızdaki kişi gözünün üstünde kaşın var dese bile bana laf mı soktu diye düşünülüyor, evliliğiniz süresince siz kayınvalideye karşı nasıldınız bilemem, yıllar içinde kayınvalideniz size neler yaptı da bu kadar öfke dolu hale geldiniz onu da bilemem ama bana göre kayınvalidenizle sizin birbirinize karşı kabahatiniz sorunun büyümesinde yüzde 10'luk bir yer kaplıyor, sorunun bu hale gelmesine neden olan, kabahatin yüzde 90'ını üstlenmesi gereken kişi eşiniz.
Hayır blöf yapmıyorum çok ciddiyim bu konuda görüştürmek istemememi kabul etmezse boşanıcam bana bu konuda resmen baskı yapıyor şuan. Şartımı kabul etmediğini söylediği için boşanma konusunda karsrlıyım.
Kayınvalideme evliliğim boyunca hep saygılı davrandım ve hiçbir zaman kalbini kırmadım.
Evet açıkçası fazla dolduğum için herşeyi gözüme batıyor ve defalarca eşime de durumu anlattım. Dinlemedi orta yol bulmak yerine ortadaki kızgınşığa rağmen bizi bir araya getirdi ısrarla.
Sözde torun için ama öyle birşey yok kadın zaten torunla değil benle ilgileniyor her geldiğinde.
Ben kadınla defalarca saygılı bir şekilde uyarmama rağmen üstüme gelmeye devam etti. Eşime anlattım ama dinlemedi yada ciddiye almadı.
Ona da söyledim en büyük sebebi sensin bu hale gelmesinden ama pek anlamış gibi görünmüyor orta yolu bulmayı hiçbir zaman beceremedi. Hala beni düşünmen lazım biri eşim biri annem hanginize tepki vereyim diyor halbuki tek beklediğim annesini alıp götürmesi ben çıkmaya çalıştım ortam gerilimce ama bebek arabası sıkıştığı için çıkamadım. Evet eşimi savundum ama bu konuda yine savunabilirim kötü niyetli değil sadece orta yolu bulamıyor ve herşeyi batırıyor.
Ama bu demek değildir ki herşeye karşı susup oturucam. Ben hakkımı aramak istiyorum kabul etmiyorsa boşanmada kararlıyım mutsuz olduğum yerde durmak istemiyorum sevmediğim bir insanla yan yana gelmek zorunda brakılmak istemiyorum.

Boşanmak için basit bir konu gibi görünüyor ama olayı zora sokan eşiniz. Önceki konuyu da okumuştum. Siz ona "annenle görüşme" demiyorsunuz sonuçta. Sizin kiminle görüşüp görüşmeyeceğinize karışamaz. Annesi sizi sinir hastası mı etsin istiyor, ne istiyor? Çok kıymetliyse kendisi gitsin görüşsün. Erkekler neden bunu gurur meselesi yapıyor anlamıyorum. Annelerinin sevilmediği düşüncesiyle dünya başlarına yıkılıyor, birbirine tahammül edemeyen kadınları zorla görüştürerek ellerine ne geçiyor ki...
Öyle bir düşüncye girdi ki benim ona annesiyle görüşmemden rahatsız olduğumu sanıyor halbuki ona annene git görüş diyen de bendim her zaman. Annesiyle ilgilenmesini söyleyen de bendim.
Gurur haline getirmiş olmasını anlamıyorum çünkü daha önce anlaşamıyorsanız görüşmeyin diyen kendisiydi ama yine buna rağmen getiren de kendisi. Ya bütin sorunların başı eşim zaten bunu kabullense keşke.

Sizin tek hatanız var o da yerinde tepki vermemeniz. Eğer en başta sustursaydınız belki o gün de o tartışma olmayacaktı. Boşanmak çocuk oyuncağı falan mı? Yapmayacağınız şeyi söylemeyin sonra çok pişman olursunuz.
Bir de merak ettim de çocuk neden beşiğinde değil de evde bebek arabasının içinde anlamadım?
Çocuk uyanıkken neden beşiğinde olucak orayı bende anlamadım? Yanımızdaydı bebek arabasını evde kullanıyorum çok da işime yarıyor tavsiye ederim. Blöf de yapmıyorum ayrıca anasının dibinden agrılmayanı koca yerine koyamıyorum artık.

Kadın 5 yıldır alttan aldım diyor, saygısızlık etmedim diyor.
Ay bırakında yardırsın yahu? Adamı doğuran anaysa konu sahibini leylekler mi getirdi yani? Hayır konu sahibinin ailesi yok mu yani?
Bu nedir?

İstikrarlı, kararlı oluşunuza bayıldım. Böyle olun. Alttan almayın saygısızlık bir yere kadar. Ömrünüzün bu güzel günlerinde bir saygısız kadının ağız kokusunu çekmek zorunda değilsiniz.
Aynen öyle bana edilen hakaretlerden sonra az bile saydırdım. Edepsizliğe karşı susmak zorundaymışım gibi davranılıyor kimse benim üstüme yüründüğü için özür dilemiyor ama özür bekleniyor çünkü gelinim.

Evlendiğin adamı doğuran bir anne o.
Keske ne yaparsa yapsın cevap vermeseydin.Belliki sinirsel bi hastalığı var,eşin ikna edip dr.a götürmeli.

Benim annem senelerdir psikiyatrinin verdiği bir ilaç kullanıyor,yaklasik 1 yil önce iyilestigini dusunup kafasına gore bırakmış. Herşeye kızıp kavga çıkarıyordu.Bir keresinde kardesimle atışıyordu,sirf krdesimi savundum diye bana hayatinda hic el kaldirmamis olan annem,cinnet geçirip sacıma yapisti,'Senin çocuklarını oldurecegim' dedi. Hemen doktora gittik,bu olayı bile hayal gibi hatırladı.Sebebi senelerdir içtiği ilacı bırakmasıymis. Gerçektende tekrar almaya başlayınca normal hayatına döndü.
Lütfen sağlık ile ilgili ihtimali de düşünüp öyle fevrilesin. Afedersin ama kv sana satasinca s.dik savaşına döndürmeyin. Eşin konusunda bisey diyemem,onun beynini gagalayabilirsin.
O senin annen. Kv benim dış kapımın dış mandalı bana göre ne demek sussaydım? Zaten sustuğum için evimde soframda bas bas bağırılıyor?????

İşte insanoglunu kırk yil sırtında taşırsın. Beş dakika yoruldum diye indirirsen en kötü sen olursun. Zamanından ağzınıza geleni saysaniz en azından rahatlardiniz. Belki kv de rahatlardi canı kavga istiyordu demek ki :deli:
Saygısızlık etmiyim aman kırulmasın diye diye zaten sustum keşke susmasaymışım aynen öyle.

Ablan star diyosun :confused:

Bencede boşanma abartı olmuş
Jameya eşin inatlaşıyor şuan sadece ağır da saçmalıyor ayrıca.
Umursama bence gelmeyecek de kapat konuyu kendi konuşup susar
Ağır saçmaladığının farkındayım.
Ya öyle anadan ne gördü ki adam da haklı ona da üzülğyorum şahsen. Ne tartışmasını biliyo ne orta yol bulmasını biliyo. Normaldr inatlaşacak biri de değil de şimdi gurur yaptı annesine terbiyesiz dedim diye. Muhtemelen ablasıyla da konuyu konuşmuştur ablası bana ayrı ona ayrı oynuyor diye tahmin ediyorum.

Ya ne demek annem bu eve gelecek. O zaman olaylar bu duruma gelmeden bir set koysaydı karıştırmasaydı annesini her şeye. Önceki konularını okudum manyak o kadın. Ne hakkı var üstüne yürümeye bir de. Kendi kızına böyle yaptırır mı acaba merak ediyorum.
Ben de kv ile görüşmüyorum hem de nişanlıykenden beri. Napalım yani dünyanın sonu değil görüşmemek. Eşimi rahatsız ediyordu sürekli şimdi onu da bıraktı herhalde ya da eşim bana söylemiyor bilmiyorum. Biz de bu kv kp yüzünden boşanma aşamasına geldik. İnsan çocuğunun huzurunu bozar mı kendi hırsları yüzünden bozuyor işte. Bu kendi evliliğinde aile hayatında mutsuz olan kadınlar sonra çocuklarının evliliğine sarıyor.

Eşinle aynı fikirdeyim ha değil kv vs kimin hatalı kimin hatasız olması ile ilgili
Bu kadar takıntılı birinin ruh sağlığı iyi olamaz bunu muhalefet olmak için söylemiyorum
Gerçekten bir yardım almalısınız

X