- 12 Temmuz 2006
- 55.832
- 214.542
- 52
Evet o da öyle söyledi annen benim üstüme yürüse ben alttan alırdım diyor ama kıyaslama yaptığı şey çok saçma çünkü benim annem bizi zor durumda bırakacak hiçbişey yapmadı bu zamana kadar. Yani 5senedir ben bu kadını altyan alıyorum. Bu duruma sen getirdin dedikçe mevzu snnem değil diyip kapatmaya çalışıyor ve sinirlerim bozuluyor. Olayı kapatıyor yan konusmama fırsat vermiyor annen dedikçe annem değil mevzu diyo bizim senle sorunumuz annem değil sensin diyo :)
Jameya,
yazacaklarımı ne kırmak ne de incitmek için yazmıyorum, uzun süredir evli olan tecrübeli bir büyüğünüz olarak yazıyorum, eğer boşanma fikrini eşiniz çark etsin, şartınızı kabul etsin diye blöf amaçlı ortaya attıysanız bunu yapmayın, her benzer durumda boşanma fikrini siz ya da eşiniz ortaya atmaya başlar ve bir süre sonra artık böyle önemli bir kararın ciddiyeti kalmaz, aranızdaki saygı da yitip gider.
Eşiniz kısmen haklı, aranızdaki sorun eşinizin annesi değil, annesinin sorun haline gelmesine neden olan, eşinizin sizle kayınvalideniz arasında dengeyi kuramaması.
Yanlış hatırlamıyorsam daha önce yine ana içerik kayınvalideniz olan bir konu açmıştınız, galiba yemeğe gelmişti de sofra kurmaya yardım etmemişti gibi bir konuydu, net hatırlamıyorum, yine yanılmıyorsam yardım etmesi gereken eşiniz, onun düşünmesi gerekiyor gibi yorumlar olduğunda eşinizi savunmuş topu kayınvalideye atmıştınız, eşinizi çevreye karşı korumanızı anlıyorum, takdir de ediyorum ama kayınvalidenizle yaşadığınız her sorunun temelinde eşinizin düşüncesizliği var.
Sizin hayat arkadaşınız eşiniz, kayınvalideniz değil, kayınvalide suya sabuna dokunmak istemeyebilir, bulduğu her fırsatta laf da sokmaya kalkabilir, elinden geleni ardına koymamak için gayret de gösterebilir, bunların hepsine dur diyecek tek kişi var eşiniz, lakin eşiniz annesine dur demiyor, aklına esiyor yemeğe çağırıyor, aklına esiyor size yardım eder fikriyle evinize getiriyor, devamlı suretle bir araya getirme çabasında, tamam o onun annesi olabilir, et tırnaktan ayrılmaz, annesidir görüşecek, bir araya gelecek ama kayınvalide sizin hiçbirşeyiniz değil, ona saygı ve hürmeti eşinizin hatırına gösteriyorsunuz, belli durumlar hariç (hastalık, bayram gibi) bir araya gelme zorunluluğunuz yok, hele de anlaşamadığınız gün gibi ortadayken illa birlikte olun diye uğraşması ve alttan almanızı beklemesi, annesiyle eşi arasında denge kurmayı beceremeyen bir adamın topu eşine atarak sıyrılma çabasından başka birşey değil.
Sizi, eşinizi veya kayınvalidenizi tanımıyorum, mizaçlarınız nasıldır bilemem ama evlilikte bir altın kural vardır ki bunu hem kadın hem erkek mutlaka uygulamalıdır, "ailelerle eş arasında dengeyi sağlamak" kadın kendi ailesiyle eşi arasındaki dengeyi sağlayacak, erkek de kendi ailesiyle eşi arasında dengeyi sağlayacak, ortada aileleri ilgilendirmeyen, karı-koca ilişkisini, evliliği temelinden sarsacak durumlar olmadıkça ne kadının ailesi damada laf söyleme haddini kendinde bulacak, ne de erkeğin ailesi geline laf söyleme haddini kendinde bulacak, herkes kendi ailesini susturmasını bilecek.
Susturmaz, aileleri evliliğin dışında tutmayı başaramazsa işte sizin yaşadığınız bu patlama noktasına geliniyor, yıllarca ufak olan şeyler bile birikip büyük sorunlar haline geliyor, denge kurulmazsa karşınızdaki kişi gözünün üstünde kaşın var dese bile bana laf mı soktu diye düşünülüyor, evliliğiniz süresince siz kayınvalideye karşı nasıldınız bilemem, yıllar içinde kayınvalideniz size neler yaptı da bu kadar öfke dolu hale geldiniz onu da bilemem ama bana göre kayınvalidenizle sizin birbirinize karşı kabahatiniz sorunun büyümesinde yüzde 10'luk bir yer kaplıyor, sorunun bu hale gelmesine neden olan, kabahatin yüzde 90'ını üstlenmesi gereken kişi eşiniz.