70'lerden 50'lere Spor ve Menü Listesi

Immm yazayım canım. Tarhanalar yani süt tarhanası , ayran tarhanası , un tarhanası , bütün salçalar soslar , kuru sebzeler fasulye patlıcan kurusu , toz kırmızı biber , hurma kurusu , kuru meyveler , sumak , yani balim portakal limon mandalina avakado yani annemler çiftçi bunların hepsini kendimiz yetiştiriyoruz.eşim ve bana ait kiraz ve avakado bahçesi var . Annem ve kayın valifemin ineği var tereyegı yogurt hepsi kendimizden. Baya organik besleniyoruz yanii😀
Oğlun çok şanslı 💕
Nasıl yapıyordun peki balım?
1)Soğanlı salçalı zeytinyağlı yemeğini.😋
2)İster aynı kıymalı yemeğini.😋
3)Bazen rendeleyip yoğurt ceviz karışım yapıp çiğ.😋
4)Bazen rende yapıp hafif soteleyip yine yigrt ve ceviz .😋
5) İnce dilim doğrayıp tost makinesinde cizlatip üstüne baharat filan.😋
6) Çorbası oluyor ama onu pek beceremedim.😋

Not: Tadı muhteşem, muazzam filan olduğu için değil kilo vermek için 7 aydır yedim 😁😁

Oğlun çok şanslı 💕

1)Soğanlı salçalı zeytinyağlı yemeğini.😋
2)İster aynı kıymalı yemeğini.😋
3)Bazen rendeleyip yoğurt ceviz karışım yapıp çiğ.😋
4)Bazen rende yapıp hafif soteleyip yine yigrt ve ceviz .😋
5) İnce dilim doğrayıp tost makinesinde cizlatip üstüne baharat filan.😋
6) Çorbası oluyor ama onu pek beceremedim.😋

Not: Tadı muhteşem, muazzam filan olduğu için değil kilo vermek için 7 aydır yedim 😁😁
Haklısın canım mesela aburcubur alışkanlıgı yoktur. Markete götürsem bile 1 tane çikolata alır o kadar. Ama biraz oyuncak sever😂😂

Canım kabak diyet için vazgeçilmez ben nerdeyse her perşembe yedim.🤭
Artık her cuma olabilir 🤪
Hatta fazla yapıp bir sonraki hafta için buzluğa atardım genelde.
Şimdi hem dolapta taze kabak var .😋
Hem buzlukta hazır pişmiş .
O kadar faydasi oldu mu sudem balim ya.
Ben de hatirliyorum o dönem arada bi yedigimi ama sonucu hatirlamiyorum :KK70: tadi bide cigir cigirdi onu hatirliyorum tavada soteliyodum

Tebrikler canim zaman geçtikçe miden kuculecek artik en ufak bi fazla yemede bile kendini rahatsiz hissetceksin😍
2 kilo cok iyi durmak yok devam daha iyisini yapabilirsin☺️😍
Tesekkur ederim gulummm😍
Biliyorum zamaninda cok gectim bu yollardan...
Kuru yemisi bile.midem almazdi...
Sadece vucudum icin gerekli seylerden azar azar yerdim..
Sonra saldim:KK70:
Yasamak icin yemek yemek yerine; yemek yemek icin yasar olduk .. surda az omrumuz kaldi , kiyamet yakin ye yiyebildigin kadar aldatmacasi ile:KK70: baya yedim...
Insallah duzene giricem🤲

Tebrik ederim güzel eksi. 😀kilonuz ne kadar yani söylemek isterseniz. İnşallah hedefinize ulaşırsınız😀
Canim tesekkur ederim boyum 1.73 kilom 67 - 68 civariydi. Hedefim 60. Alti cok zayif olur.. Ilk bakista cok gibi gozukmese de, belim falan kalinlasmis, gobegim kardesimin "abla yoksa ucuncu bebek mi yolda" diyecegi kivama yaklasmisti:KK70:

Spor yapmanızi tavsiye ederim.🌺
Süper inceltiyor.🌺
Seratonin mutluluk yapıyor müthiş.🌺
Eskiden evde pilates yapardim. Kaslarim yandikca zevk alirdim:KK70: hic unutmam 2009 yili esim askerde; evde kizimla tekim. Napim napim her gun adet edinmistim pilatesi.. faydalarını fazlasiyka gordum tam karin kasim olusmustu ki askerden gelen esim "bu ne kurumussun" diyince ara vermistim... baslamak icin ah bi hazir hissetsem:KK43:

Aman ya Rabbii.... Kızlar coştunuz mu? 1 saatte 70e yakın bildirim 😂😂
Tatlım bizde yapıyoruz. Alanya da cokk. Hatta annemlrrin bahcede bisürü agacı var. Biz güneşte kurutuyoturuz ama enerjimin dedigi gibi baglayıp ama içi kurtlanmasın daha uzun süre kalsın diye defne yapragı karanfil kaynatıp hurmaları içine batırıyoruz.
4 sene önce de Mahmutlar pazarına almaya giderdim hurmayı. Şimdi sizin avokado ağaçlarınız da çoktur muhakkak 😁😁😁 İncim Balım, oralarda da 3 sene yaşadım 😊

O kadar faydasi oldu mu sudem balim ya.
Ben de hatirliyorum o dönem arada bi yedigimi ama sonucu hatirlamiyorum :KK70: tadi bide cigir cigirdi onu hatirliyorum tavada soteliyodum
Civcivim🐣🐥🐤
Kabak diyet dostu ödem modem bişey bırakmaz 😁😁
Tarti öncesi gün tüket efso🤭🤭
İstediğin sayı ertesi gün baskül de 😁😁
Canim tesekkur ederim boyum 1.73 kilom 67 - 68 civariydi. Hedefim 60. Alti cok zayif olur.. Ilk bakista cok gibi gozukmese de, belim falan kalinlasmis, gobegim kardesimin "abla yoksa ucuncu bebek mi yolda" diyecegi kivama yaklasmisti:KK70:
Elma 🍎 tipli yada dikdörtgen olmalısiniz.
Zira armut 🍐 ve ⏳kum saati olsa beliniz ince olurdu.

Aman ya Rabbii.... Kızlar coştunuz mu? 1 saatte 70e yakın bildirim 😂😂

4 sene önce de Mahmutlar pazarına almaya giderdim hurmayı. Şimdi sizin avokado ağaçlarınız da çoktur muhakkak 😁😁😁 İncim Balım, oralarda da 3 sene yaşadım 😊
Yaaa gercekten miiiiii. Keske dh önce tanışsaydık yaaa😞😞

Neler yapıyorsunuz mesela Balım 😋😋😋

Hii sende hurmada mı var boncuğum 😍 Evet canım, balkonla terasla falan idare ettim. Az önce tarifini vermiştim. Hemde deneyli garantili. Artık kolayca kurutabilirsin hurmaları 😊
Bir kerede salça girişimim oldu. Yol biraz karışık gitti ama sonuç iyi oldu.
Laboratuvar gibi kullanıyorum mutfağı 😂
Bu sene hiç bir şey deneyemedim. Para ile birilerine yaptırdım. Hayalim hiç market görmeyecek şekilde hepsini kendim yapabilmek. Müstakil değilde bana baya bir çiftlik lazım. Şimdilik hayal bakalım.
Evet canım hurma da var. İncir, yeşil ve kırmızı erik, dut, kayısı, nar, üzüm var meyve olarak. Çoğunu tüketemeden ziyan oluyor malesef. Saklayacak yöntemleri kullanmam lazım. Hurmayı mutlaka deneyeceğim, dut ve inciri de kurutmaya çalışacağım.

İncim senin dediğin yöntemi de deneyeceğim canım inşallah beceririm.

Kuşum sen bahçeli bir evle istediğin her şeyi çözersin. Özelikle müstakil bahçen olursa belki birkaç tavuk bile yetiştirirsin.

Merhaba kizlar🤩

Aktif olarak grupta degilim.
Sizlere katilmak istemistim ama uye alimi yokmus.
Olsundu.
Ben 2 kilo vermisim🤩
Sudan vermedigimden eminim cunku bol su iciyorum.
4 gun falan oldu sanirim yediklerime dikkat edeli..
Belli bir diyete de uymadim , ne kadar uymaya calissam da..
Ogun burada maydonoz vs yazilmisti hatta yanlis hatirlamiyorsam patlican kozleme vardi yapmadim ama maydonoz yedim bol:KK66:
Yogurdumu kendim mayalarim zaten ev yogurdu tukettim aralarda..
Yulaf yedim..
Meyve yedim..
Normal sulu yemekten az miktarda yedim ekmeksiz bol yesillikle.
Sabahlari haslanmis yumurta, diyet kraker bir iki adet.. peynir domates vs..
Aslinda
En bagimli oldugum abur cubur du. Bu da pandemide gelisen bir bagimlilikti. Onun onunu kestim.
Durum bu😍
Tekrar hoşgeldin canım 😍 evet bizler eski arkadaşlar olunca üye alımı yapmıyoruz ama sohbet etmek, motive olmak için her zaman gelebilirsin, sormak ya da paylaşmak istediklerini yazabilirsin. Kilo vermiş olmana ve yeme düzeni oluşturmana çok sevindim. Akşam belli bir saate yemeyi bırakınca hele de abur cuburu kesince hemen etkisini görüyor.

Bende yedim az önce aynısından. Ne kadar doyurucu, salata sadece iki çatal alabildim.

Bennnnn, şeyyyy , yani güzel de ben kokusunu sevmedim. İnşallah sen seversin. Yerine pazı da oluyormuş. Evde de vardı. Kayınvalidemin bahçesinden, ama ben kabağı yedikten sonra baktım alternatiflerine 🤦🏻‍♀️
Ben karışık baharat kattım fena olmadı daha önce baharatsız yemiştim o pek hitap etmemişti bana da 💕 isot yakıştırdım acı seviyorsan 🌸

Bende yedim az önce aynısından. Ne kadar doyurucu, salata sadece iki çatal alabildim.

Bennnnn, şeyyyy , yani güzel de ben kokusunu sevmedim. İnşallah sen seversin. Yerine pazı da oluyormuş. Evde de vardı. Kayınvalidemin bahçesinden, ama ben kabağı yedikten sonra baktım alternatiflerine 🤦🏻‍♀️
Ben bir süredir çok kabak kullandım canım, bıkkınlık geldi. Yine de yiyecektim ama çürümüş. Ben bugün onun yerine mantar veya karnabahar kullanmayı düşünmüştüm, Leyla balım mantarı uygun buldu. Karnıbahar da iyi giderdi bence. Pazı da güzel fikir, kavurmasini çok severim, yumurtalı da harika olur. Hatta haftaya pazardan alıp kahvaltıda yapayım bir gün.
Immm yazayım canım. Tarhanalar yani süt tarhanası , ayran tarhanası , un tarhanası , bütün salçalar soslar , kuru sebzeler fasulye patlıcan kurusu , toz kırmızı biber , hurma kurusu , kuru meyveler , sumak , yani balim portakal limon mandalina avakado yani annemler çiftçi bunların hepsini kendimiz yetiştiriyoruz.eşim ve bana ait kiraz ve avakado bahçesi var . Annem ve kayın valifemin ineği var tereyegı yogurt hepsi kendimizden. Baya organik besleniyoruz yanii😀
Çok şanslısınız canım, ne güzel doğal besleniyorsunuz, ben sana sık sık fikir alırım senden öyleyse.

Geçmiş olsun Aslım 😕
Su ile 1/2 tatlı kaşığı kimyon yut canım. Şişkinliğe, bağırsağa ve kolay tuvalete çıkmaya çok yararlı.
Teşekkür ederim canım enerjim 🙏🏻 Şimdi biraz daha iyiyim.

Ben karışık baharat kattım fena olmadı daha önce baharatsız yemiştim o pek hitap etmemişti bana da 💕 isot yakıştırdım acı seviyorsan 🌸
Hiç acı yiyemiyorum canım. Teşekkür ederim bal Leylam ❤️

:kk77::kk77::kk77:
7.30
4 kuru kayısı posa (geceden)
Ve suyu.

10.30
2 dilim beyaz peynir,1 dilim eski kaşar.
2 ince dilim 🍍.
9 badem içi.

12.30
2 ısırık tost😋

14.20
1 büyük fincan kefir.

17.55
Kuru fasulye
Salata 🥗
Ayran
Pilav 😋

Su saymadım 🥤
Spor 7999 adım 🏃🏻‍♀️
Balım pilav miktarı falan yazmamissin ama biliyorum ki sen dengelisin bu konuda, afiyet olsun diyorum sadece 😘
Bugünün Menüsü gelsin .

09.00 2 bardak limonlu su

11.00 2 dilim peynir, 1 domates, 3 ceviz, 2 dilim ayva ( ananas yoktu bende ayva yedim. ☺️)

18.45 1 tabak yumurtalı kabak, az salata ❤️

3 litre su
Afiyet olsun canım, çok az yemiş gibisin.

X