7000 tl lik altın çok mu ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Diğer yorumlara bakınca ben de tavırdan rahatsız olduğunu düşündüm. Konu sahibi hala çok parası var ben az bile istedim düşüncesinde.

Tepki almak istemem ama bence yedi bin tl makul bir rakam. Asgari ücret almıyor ise eş adayının tek taş alması normaldir 5 bin tl tek taş için uygundur. Benim arkadaşım nişanlanacak ve nişanda kurdela bağlayıp kesmek için alyans aldılar, o esnada arkadaşın tam tur da aldı, alyans yerine de takarım diye. Ve kızın bir karatlık nişan yüzüğü var. Paragözlük değil bu, nişanlısının durumu iyi, en güzelini almış. Ben işsizlikten henüz evlenemiyorum, bir karat diye tutturmam ama sevgilimin 5 bin tllik bir yüzük almasını beklerim, anne babası memur çünkü orta gelirliler. Bu forumda durumu olmayanlar olabilir Allah onlara herşeyin en iyisini nasip etsin, fiyat yüksek gelmiş olabilir ancak bir akşam yemeğine 500 tl verebilen birinin laf edeceği bir rakam asla değil.

Bence sizin sorununuz şu, sanıyorum eş adayınızın yaşı ileri ve yanında bu işlerden anlayan birisi yok. İkiniz için sadece alyans alınacak diye düşünmüş, size tek taş alması gerektiğini düşünememiş, teklifsiz evlenmeye karar verdiniz sanırım. Sizin üç yüzük seçmenizi bilmediği için ters algılamış, kendine ve ya size güveni olmadığı için de sen beni sevmiyosun demiş. Eş adayınıza tek taşın da alyans gibi önemli olduğunu, bunun dışında bir takı istemediğinizi, buna rağmen paragöz muamelesi yaptığını söyleyin. Ve nişanı erteleyin, güven probleminizi çözün. Mutsuz olursunuz size güvenmeyen biriyle evlenirseniz. Eğer gerçekten sizin niyetiniz temiz ise bu çirkin lafı yutmayın.

İstedikleriniz az mı,çok mu?Bilemem.
Bu kişiden kişiye değişir.
Bununla birlikte adamın çok zengin olması,
sizin talepleriniz karşısında rahatsız olmasına engel değil ki.
Belli ki ya yüzüklerin toplam tutarı ya da alışverişteki tavrınız nişanlınızı rahatsız etmiş.
Bu kız beni değil,sağlayacağım imkanları seviyor diye düşünmüş.
Haklı mı?
Tartışılır.

Bir de şu var yeğenime başka hiç bir şey istemediği için nişanda
25.000 TL'lik tek taş aldı damat.
Karşılığında görümcem de Tag marka saat taktı o da 14.000 TL idi.
Damada beğendirdi.
Siz ne takacaksınız damada?

Sözde sadece alyans ve tektas takılır hadı pırlanta ıstedınız düşük karatlı 2 bınede var 5 bın cok annesı babası olmayan herseyı kendı ustlenmıs bı gence zaten suan yaptıgınız masraflar ılerde sızden cıkacak evlwnınce o borc sızınle odenecek.

Ben tek yüzuk aldim tektas falanda almadım ölmedim yani zaten herşey pahalı bu zamanda gosteris diye çok abartiya kaçmayın derim. gelip geçici şeyler için huzurunuzu bozmayın.

Bu konuda herkesten farklı düşünüyorum galiba.
Sonuçta tek taş alsa daha pahalı alacakmış.
Ben olsam ben de sen beni sevmiyorsun derim.
Bana çok tuhaf geldi açıkçası.
Bana zaten dese ki tek taş ve alyans yeter ona da tamam derdim . Benim zaten kendi pırlantalarım takılarım var. Ben onda değilim ki. Bunu kendisi de biliyordu. Benim yaşam standartlarımı biliyor yani. Ama bişe demezdim . Kendisinin beni sevmiyorsuna çevirmesine üzüldüm .
Ve sanırım bu yüzden kendisiyle evlenmeyeceğim. Kaç saat ağladım çok üzüldüm. Telefonlarına bakmıyorum

Sadece parası var diye 30 yaş büyük adama niyetlenen senin için nasıl normal oluyor? Adam için sakız parasıdır orası ayrı.

Borçla alınmayacaktı kendisi 38 yaşında hali vakti yerinde birisi.

Ağlamayın ya. tek taşlar kurban olsun size

O kadar gereksiz ki. 400liralık düz alyans aldık onu taktılar. Hiç bir şekilde de eksik hissetmedim kendimi. Parmağımda takılı 7
bin TL nin bana ne faydası olabilir ki? Hele ki bunun için araların bozulması çok gereksiz. Boşuna üzmeyin kendinizi.

Bu arada bana çok çelişkili geldiniz. Hayatı bu kadar hızlı yaşamanız, bir yandan otuz yaş farkına ragmen sırf iyi yaşatacak biri aramanız ve buna ragmen pırlantalarım altınları im var hayat şartlarım çok iyi demeniz garip. Eleştirmek ve alay etmek istemiyorum yani amacım bu degil ama uydurma rahatsızlığınız olabilir mi? Yanlış bilmiyorsam mitomani deniliyordu

Sadece parası var diye 30 yaş büyük adama niyetlenen senin için nasıl normal oluyor? Adam için sakız parasıdır orası ayrı.
Ben o adamla da parası için düşünmemiştim. O konumu okursanız evlenmek isteme sebeplerimi yazmıştım. Manevi boşluktu maddi değil. Açıp orda yazdıklarımı okuyun lütfen burda gerçek dışı yorumlar yapmak yerine.

Sadece yüzük için çok tabi zaten yanlız yapıyormuş herşeyi keşke biraz makul yüzük seçseydin

Sonra da duzgun adamlar neden evlenmiyor diyorlar, boyle bir deneyimden sonra bu adam neden evlensin?
Durumun iyiligi ile de alakasi yok bunun, ne kadar varlikli olursam olayim, hediyesini secmeye goturdugum bir insan birdenbire, bi de ondan, bi de bundan diyip 3 tane hediye secse ve uzerimde para olmadigini soylememe ragmen geri adim atmasa, kendimi yolunmaya hazir kaz gibi hissederim.
Ayrica 7000 tl de az degil bu devirde, bir aylik gecim parasi, 3 parca taşlı metale verilir mi?

Arkadaşım o konumu okuyunuz maddi durum değildi asıl evlenme isteğim 30 yaş büyük insanla . Bunu belirtmiştim zaten

Ben Bi alyans birde tektaş almıştım ama pırlanta değil o da altın
İkisi 750₺ tutmuştu 3sene önce
Herkesin durumu farklıdır ama bana çok geldi

Yani o kısım tercih meselesi ben mücevherat a yatırılan parayı gereksiz bulduğumdan normal düz alyans ve tektaş yüzük aldım. Onun dışında bilezik künye kolye aldım satarken değer kaybetmeyecek cinsten. Benim için 5 bin ₺ sadece bi yüzüğe vermek pahalı ve gereksiz. Tabi dediğim gibi tercih meselesi. Elinize bir bütçe verseydi onunla ister 1 tane tektaş alırdınız ister 3-4 tane çeşit çeşit altın takı. Hatası size bütçe söylememek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…