7000 tl lik altın çok mu ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mesele bu kadar talepkar olmanız. Adam bir tek taş almaya götürmüş o da olsun bu da olsun diye pişman etmişsiniz. Napsın korkmuş zavallı bi de mobilya almaya falan gitsek nolur diye tırsmıstır.

Merhaba arkadaşlar . Benim nişanım olacaktı aile arasında. nişanlım bana tek taşla evlenme teklifi etmedi kuyumcuya giderek beraber yüzük alınacak dedi. Kabul ettim ben tek taş sevmiyorum da damla tarzı yüzükler oluyor ya onları seviyorum tek taş yerine onlardan almak istedim . Bilen bilir zaten tek taşa nazaran da daha uygundur fiyatları.
Kuyumcuda 5 bin liralık tek taş yerine geçecek pırlanta damla yüzük bir de 2 bin liralık yarım tur yüzük almak istedim . Artı normal sarı alyanslar olacaktı.
Fakat sözlüm bu alışverişe hazır olmadığını kendisinin sadece normal alyansla aramızda yüzük takacağını düşündüğünü, bu nedenle üstünde o kadar para olmadığını siparişi verip yarın gelip almamız gerektiğini söyledi. Bende nişan için ekstra bilezik vs istemediğimi aile arasında olacağından en temel olanın bu olduğunu bunun zaten yapılması gereken en temel ritüel olduğunu söyledim ve kabul ettim ertesi gün gelir alırız dedim herhangi bir sorun çıkarmadım orada.
Sözlümün anne babası yok kendisi hallediyor herşeyi. Kuyumcudan çıkarken gayet iyiydi ertesi gün ne olduysa artık bilemiyorum beni aradı ve benim onu sevmediğimi düşündüğünü söyledi.
Şimdi ben anormal ve absürd bir şey mi talep ettim arkadaşlar. Anlayamadım neden böyle davrandığını. Benim bildiğim tek taş olur nişanda. Kaldı ki benim aldığım yüzük 0,30 karat tektaş fiyatında bir şey. Yani gayet uygun herkesin alabileceği cinsten.
Not olarak kendisinin durumunun bayağı iyi olduğunu da söyleyeyim. Yani durumu olmasa zaten pırlantaya bile girmezdim.
Nisanlanacagin kisi kendi kazandgi parasyla almiyorsa hadi bi derece anlarmda ailesinin cebindeki paradan maddiyattan size ne. Kazanip emek vermediginz bir para hakkinda ne kadar basit yorum napiyosunuz. Nisanlanacagin kisinin geliri 7bin liralik o andaki masrafa yetmiyo olablr saygi duymalsn

7bin çok değil. 5 sene önce evlendim eşimin taktigi tektaşin fiyati hemen hemen 6-7 civariydi. Durumu iyi dediginiz için diyorum ama kuyumcuya gidip beraber seçme işine girmeseydiniz keşke. Durumu iyi bile olsa "onu istiyorum, bunu istiyorum" muhabbetiniz cirkin duruyor. Ben isteyemezdim acikcasi. Hiç sevmiyorum bu ağziyla soylerek aldirma olayini, içinden gelen olmali, yaptiginiz o bakimdan yanliş bana gore.

Ayrica herhangi bir kuyumcudan pirlanta mi alinir allahaskina boşuna tektaş, yarim tur diye para verdiriyorsun adama, o kuyumcularda basilan pirlanta sertifikalari yalan yanliş. Kuyumcudan pirlanta almaya kalkacagina zirkon taksaydin daha iyi.

1 yuzuk mu 3 yuzuk mu? Kizlara bakiyorum hic bir vasfi yok kendisinin karsidakinin doktor olmasini bekliyor.. hic birikimi yok ev araba istiyor ustune.. sormak istiyorum nasil bir vasfiniz varki bu kadar seyi sadece bir soz icin istiyorsunuz? Anladik kadinsiniz.. valla tam parazit sizin gibi kadinlar evlerden irak

Pirlanta tek taş isteseydiniz daha uygun a kapatirdiniz alışverişi. Gerçekten sizinki nisanlinizin uyarılarına rağmen çok olmuş. Inanın hiç bir yüzük altın o bu huzurdan önemli değil. Olması gerekenler tabiki olacak ama abartıya kaçmadan derim. Hayallerinizden tabiki vazgecmeyin ama begenfiklerinizin daha uygunlari illakk vardir. Ailesi de yokmjs sonra zorlugu siz cekeceksiniz.

Merhaba arkadaşlar . Benim nişanım olacaktı aile arasında. nişanlım bana tek taşla evlenme teklifi etmedi kuyumcuya giderek beraber yüzük alınacak dedi. Kabul ettim ben tek taş sevmiyorum da damla tarzı yüzükler oluyor ya onları seviyorum tek taş yerine onlardan almak istedim . Bilen bilir zaten tek taşa nazaran da daha uygundur fiyatları.
Kuyumcuda 5 bin liralık tek taş yerine geçecek pırlanta damla yüzük bir de 2 bin liralık yarım tur yüzük almak istedim . Artı normal sarı alyanslar olacaktı.
Fakat sözlüm bu alışverişe hazır olmadığını kendisinin sadece normal alyansla aramızda yüzük takacağını düşündüğünü, bu nedenle üstünde o kadar para olmadığını siparişi verip yarın gelip almamız gerektiğini söyledi. Bende nişan için ekstra bilezik vs istemediğimi aile arasında olacağından en temel olanın bu olduğunu bunun zaten yapılması gereken en temel ritüel olduğunu söyledim ve kabul ettim ertesi gün gelir alırız dedim herhangi bir sorun çıkarmadım orada.
Sözlümün anne babası yok kendisi hallediyor herşeyi. Kuyumcudan çıkarken gayet iyiydi ertesi gün ne olduysa artık bilemiyorum beni aradı ve benim onu sevmediğimi düşündüğünü söyledi.
Şimdi ben anormal ve absürd bir şey mi talep ettim arkadaşlar. Anlayamadım neden böyle davrandığını. Benim bildiğim tek taş olur nişanda. Kaldı ki benim aldığım yüzük 0,30 karat tektaş fiyatında bir şey. Yani gayet uygun herkesin alabileceği cinsten.
Not olarak kendisinin durumunun bayağı iyi olduğunu da söyleyeyim. Yani durumu olmasa zaten pırlantaya bile girmezdim.
Valla ben çiftlerin birbirinden maddi beklentilere girmesine her daim karşı olmusumdur. Şuan evlilikte iki yılı doldurmak üzereyim bu fikrimin zararını görmedim yararını gördüm. Ben doğuluyum bizim kültürümüzde kız isteme olur vs sonra aileler kıza takılacak altını konuşur bana çok çirkin gelir. Kendi aileme de özellikle belirttim kesinlikle böyle bir konu açılsın istemiyorum diye. Eğer onlar açarsa siz uygun bir dille kapatın dedim. Vakti zamanı geldi onlar konuyu açınca babam " biz evladimiza yatırım yaptık okuttuk büyüttük ,ahlaki temelini verdik Allah a şükür sizde bunları yapmışsınız bizim saygıdan başka istediğimiz birşey yok bu saatten sonra, arık oğlan benim oğlum kızım da sizin kızınız sayılır ben ekonomik olarak yapabileceğim desteği vereceğim siz de nasıl destek olmak isterseniz öyle olun " dedi.
Her türlü masrafimi kendim hallettim gelinliğe davetiyeye kadar . Eşimin aileside eşimde sağ olsun ellerinden geleni yaptılar .hiç bir aşamada sorun yaşamadık iki yetişkin insan olarak herşeyi ikimiz hallettik.

Ben öğretmendim evlendiğimde, eşim de benim üç katım kazanıyordu, o zamanlar pırlanta pek moda değildi, hiçbir şey istemedim, basit bir yüzük aldık nişanda, düğünde de alyans..Şimdi olsa yine istemem, benim karakterime çok ağır gelir, istemek...

Siz ne alacaksiniz/takacaksiniz?

Bence fazla. Ama siz de yuksek degerli hediyeler alacaksaniz, yasam seviyeniz cok yuksekse normal olabilir. 50 bin liraya kimi insan araba alir kimi insan yüzük alir :) herkesin duzeyi farkli.

Fazla olmasindan öte, alyans haric digerleri hediyedir. Icinden gelip almıyorsa bir kiymeti de yok bence.

Çok ilginç. Sonra hatıra olarak mı saklanıyor ikisi?
Evet onlar bir daha kullanılmıyor da satılmıyor da. Hepsi alyans aslında ama söz yüzüğü nişan yüzüğü vs diye farklı adları oluyor. Bir de genelde gördüğüm sözde takılan yüzük daha bir kalın, sarı altın klasik alyans görünümlü. Düğüne doğru yüzükler de incelip yüzüklerin taşları da artıyor.

Sizin sevdiğiniz karşınızda da sizi seven bir adam var. Bu dünyanın bütün mücevherlerinden kıymetli bir şey değil mi..

Kuyumcuya gidip şundan şundan şundan diye seçtiniz mi gerçekten :işsiz:benim bildiğimde bi çift yüzük alınır ki altın gayet pahalı şu anda o takılır tektaşdır tam turdur bilmem hiç bide 7bin çok değil mi ya ben mi çok fakirim :KK53:
Neredeyse iki maaşım
Az gelmedi
Çocuk şimdiden böyleyse diye düşünmüştür açıkçası

Ben başından beri bu konuda bir gariplik var düşüncesindeyim. Adamın porchesi var, binaları var ama bir yandan da ailesi yok, düğünü kendisi yapacak vurgusu. Adam Herhangi bir yemek için 500 lira ödeyebiliyor ama 7,000 liralık bir alışverişin ödemesini yapmak için ertesi gün tekrar gelmesi gerekiyor dükkana. Bir de konu sahibinin bir cümlesi vardı konuyu ilk açarken : “Kendisinin sadece normal alyansla aramızda yüzük takacağımızı düşündüğünü” söylediğini yazmıştı ama daha sonrasında nişanlısının nişanı Yunan Adalarında yapacağını da yazmıştı. Ben hatta konu sahibine kaç yaşında olduğunu sormuştum ve cevap alamadım. Zira bir yoruma karşılık olarak , ben hiçbir erkeğin, babanın, kocanın veya erkek kardeşin maddi imkanlarından faydalanmadan herşeye sahibim zaten demişti. Pırlantalarım var, takılarım var demişti ben de o yüzden özellikle yaşını öğrenmek istemiştim. Burada da ayrıca bir ayrıntı var gözüme çarpan : kendi zenginliği, pırlantaları, takıları olan bir kişi bir tektaş için bile çok az olan 7,000 tl lik bir rakamı üç yüzüğe bölerek , en ucuzundan yüzükler seçmez. O da olsun, bu da olsun nev’inden Davranmaz. Bir tane alır, tam alır.
Yani evet o denilen maddi durumdaki adamın kredi kartında 7000 lira limit olmaması garip değil mi

Bu adam babanız yaşındaki ve zengin olan adam mı? Hani rahat yaşamı düşündüğünüz?
Eğer bahsettiği nişanlı bu adamsa konuda her şey yerli yerine oturur
Anası babası olmayan genç çocuğun bu kadar parasının olması garip gelmişti
Hem etrafa karşı bilmem nerede nişan yaptık dedirtecek hem kızın 7000 liralık yüzükleri gözüne gelmiş adam para için evlendiğini düşünüyorsa gözüne batmıştır durum

1 yuzuk mu 3 yuzuk mu? Kizlara bakiyorum hic bir vasfi yok kendisinin karsidakinin doktor olmasini bekliyor.. hic birikimi yok ev araba istiyor ustune.. sormak istiyorum nasil bir vasfiniz varki bu kadar seyi sadece bir soz icin istiyorsunuz? Anladik kadinsiniz.. valla tam parazit sizin gibi kadinlar evlerden irak
Hanfendinin avukatı gibi oldum ben de

Adam zenginmiş anladığım kadarıyla kadında zengin ya da durumu epey iyi. Bunlar benim hayat standartım zaten diyor. Kendi çalışarak sahip olmuş mal varlığına. Yorumlarda öyle yazmış. Aslında güncelleme yapıp konusunda belirtse keşke bunları. İnsanlar bilmediği için anladıkları gibi yorum yapıyorlar
O kadar zengin adamın 7 bin liraya laf etmesi ilginç gerçekten. Kıyas edince memur maaşıyla geçinen birinin 1 liralık yüzük falan alması gerek öyleyse

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X