7000 tl lik altın çok mu ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu adam babanız yaşındaki ve zengin olan adam mı? Hani rahat yaşamı düşündüğünüz?

ya bunu tam ben yazacaktım. hiç sevmem ama eski konulara bakma olayını burada duyduğumdan beri ben de bakıyorum :d
bi baktım 30 yaş sevgiliyle fark diye konusu varmış bu yıl içinde odur bence. :deli:

gönül bu diyeceğim ama kusura bakılmasın gönül bu kadar da konmuyordur yav.
bence de adam dolandırıcı olabilir cidden. belki konu sahibi o sebeple evleniyordu biraz araştırsın bence ailesini.
zenginse bile evlilik sözleşmesi yapmadan evlenmez diye düşünüyorum. o zenginlikte 7bin liranın hesabını yapan birisi onu da düşünmüştür :d

gönül bu diyeceğim ama kusura bakılmasın gönül bu kadar da konmuyordur yav.
bence de adam dolandırıcı olabilir cidden. belki konu sahibi o sebeple evleniyordu biraz araştırsın bence ailesini.
zenginse bile evlilik sözleşmesi yapmadan evlenmez diye düşünüyorum. o zenginlikte 7bin liranın hesabını yapan birisi onu da düşünmüştür :d
Çok tuhaf gelıyor gercekten..
Uzaktan bakınca sadece birbirlerini kullandıkları bır ılıskı gibi geliyor bilemryız tabi ama konuda bunu dogruluyor

Merhaba arkadaşlar . Benim nişanım olacaktı aile arasında. nişanlım bana tek taşla evlenme teklifi etmedi kuyumcuya giderek beraber yüzük alınacak dedi. Kabul ettim ben tek taş sevmiyorum da damla tarzı yüzükler oluyor ya onları seviyorum tek taş yerine onlardan almak istedim . Bilen bilir zaten tek taşa nazaran da daha uygundur fiyatları.
Kuyumcuda 5 bin liralık tek taş yerine geçecek pırlanta damla yüzük bir de 2 bin liralık yarım tur yüzük almak istedim . Artı normal sarı alyanslar olacaktı.
Fakat sözlüm bu alışverişe hazır olmadığını kendisinin sadece normal alyansla aramızda yüzük takacağını düşündüğünü, bu nedenle üstünde o kadar para olmadığını siparişi verip yarın gelip almamız gerektiğini söyledi. Bende nişan için ekstra bilezik vs istemediğimi aile arasında olacağından en temel olanın bu olduğunu bunun zaten yapılması gereken en temel ritüel olduğunu söyledim ve kabul ettim ertesi gün gelir alırız dedim herhangi bir sorun çıkarmadım orada.
Sözlümün anne babası yok kendisi hallediyor herşeyi. Kuyumcudan çıkarken gayet iyiydi ertesi gün ne olduysa artık bilemiyorum beni aradı ve benim onu sevmediğimi düşündüğünü söyledi.
Şimdi ben anormal ve absürd bir şey mi talep ettim arkadaşlar. Anlayamadım neden böyle davrandığını. Benim bildiğim tek taş olur nişanda. Kaldı ki benim aldığım yüzük 0,30 karat tektaş fiyatında bir şey. Yani gayet uygun herkesin alabileceği cinsten.
Not olarak kendisinin durumunun bayağı iyi olduğunu da söyleyeyim. Yani durumu olmasa zaten pırlantaya bile girmezdim.
Ben nişanlanırken tria ve nişan yüzüğü alınmıştı tria dediysem pırlanta değil normal kuyumcudan bin lira tutmamıştı o zamanda bir tam altın parası desen şuan altın 2000den fazla...

Yalnız adamın anne babası yokmuş, evet 7000 lira günümüzde çok para gibi gelebilir ama tek başına bir pırlanta yüzük bile ortalama 1000 liradan başlar 100.000 liraya kadar çıkar, 7000 lira bir şey değil bu durumda, bu hikayede adamda bir gariplik var gibi geldi bana, zengin variyetli, Porsche kullanan birinin kredi kartı limiti en az 150-200.000 lira civarında olur, banka hesabında da kredi kartı limitinin en az 2-3 katı para olmalı, bu durumda k.kartıyla tek çekimde 7000 lira harcamak zor iş değil, paralı birine 7000 liralık harcama çok görünmez, 7000 liraya 3 yüzük aldırmak isteyen kıza da benden bir şeyler koparmaya çalışıyor gözüyle bakmaz, sonuçta evlenecek kadar görüşmüşlerse kızın karakterini ölçüp tartmıştır, zengin numarası yapıyor da olabilir araba bile birilerinden ödünç ya da kiralıksa şaşırmam, evler binalar tapularını görmedikçe yine inanılmaz, herkes kıza yüklenmiş ama adamda bir tuhaflık var.
Çok iyi açıklamışsınız, bana da çok tuhaf gelmişti, ben de sonuna kadar bu adamın evlilik vaadediyle gönül eğlendirdiğini düşünüyorum, çünkü türk kızlrı evlilik kelimesini duyunca tüm varlıklarıyla teslim oluyorlar maalesef...

ya bunu tam ben yazacaktım. hiç sevmem ama eski konulara bakma olayını burada duyduğumdan beri ben de bakıyorum :d
bi baktım 30 yaş sevgiliyle fark diye konusu varmış bu yıl içinde odur bence. :deli:

Kullanıcı adından hatırladım ben. Baktım doğru hatırlamışım.
Eğer o adamsa neyin tatavasını yapıyor anlamadım. Kızı yaşındaki kadınla evlenme planı yaparken "kuru soğan ekmeğe razıyım yarim" denmeyeceğini düşünmeliydi.
Yok o adam değilse konu sahibinin karşısına çıkan adamların hepsinin zengin olması ayrı bir şok sebebi.

Konuya yorumumu da yapayım.
Tektaş ve alyans için gidip 3. yüzüğü seçmek hoş değil. Adam o kadar zenginse keriz değildir herhalde.
Ben olsam karşı tarafa sunamadığım hiçbir şeyi kendime beklemem. İnsan nerede duracağını bilmeli.

Nişanlının zengin olup olmaması değil sorun, normal standartta olsa belki çok gelse de alırdı. Adamın kafasına takılan sizin paraya düşkün olduğunuzu ve onunla parası için evleneceğinizi düşünmesi. Ben öylesiniz demiyorum ama zenginlerde bu şüphe hep oluyor. Sizin de nişanda 3 yüzük istemeniz kafasında soru işareti bırakmış.

Ekstra bilezik vs istememiş olduğunuzu belirtiyorsunuz her mesajınızda iyi yapmışsınız istenmez zaten. Ben şahsen tek taş bile istemedim ama tek taşım, 3 taşım , 5 taşım hepsi nişanda alındı. Düğünde de tam tur . Yani siz durun alacaksa alır zaten. Böyle isteyince paragöz oluyoruz.

Nişan yüzüğü dediğinde çıkarıyorlar .
Allah Allah şaşırdım. Benim bildigimde nisanda alyanslar takılır içine isimler yazilir. Düğünde de tarih atılır düğün tarihi ama bazısı nisan tarihini atıyor yuzugun icine.

Keşke bi nda değil de ara ara işleye işleye isteseydin bi anda olunca adam neye uğradığını şaşırmış.. Ama neyse geçmiş.. Benim nişan alışverişim küpelerim kolyem 2 yüzüktü.. Ve bunların hepsi 1200 tuttu :) hem de 3 sene önce.. Yani evet çeşitli şeyler aldım ama en ucuzlarından aldım ve tektaşım ve kolyem dışında hiçbirini sevmedim.. Ve kıymetim oldu mu tbi ki olmadı..
Düğündeki altınları bozsurup banka hesabına yatırdılar ve ben içinden para alıp 2 bileklik aldım diye acayip paragöz görmemiş vs ne varsa o oldum..

pırlanta dıye hepınız kanıyorsunuz en sacma sey turkıyedekı pırlantalar alt tasın ustune pırlanta tozundan ust katman yapıstırma yahu :KK70: alemsınız bes para etmez tası dunyanın parasına satıyorlar onun yerıne altın alın madem dunyanın her yerınde herzaman kıymetlıdır her donemde asla kıymetı dusmez

pırlanta nedır ısık yansıması fazla olsun dıye degısık sekılde kesılmıs tastır :KK70:

Yaniliyorsunuz ulkemizde de uluslararasi sertifikalari olan kaliteli pirlantalar satiliyor. Ornegin GIA ve HDR gibi tum dunyaca kabul goren sertifikalar.

Ayrica pirlanta ( elmas ) diger sentetik taslarla karsilastirilamaz bile. En genc pirlanta 900 milyon yasinda. Yani parmagimizda tasidigimiz o minicik tas dinazorlar yokken bile varmis. Milyonlarca hatta milyarlarca yil once doga ana tarafindan olusturulan bir madeni yuzuk veya herhangi bir taki olarak tasiyor olmak oldukca etkileyici bence..

Konu sahibesinin durumuna gelince bence tek şik olmayan durum 3 yuzugu ayni anda istemeniz olmus.. Yarim tur ya da tam tur alyans yerine geciyor zaten. 2. Bir alyansa ne gerek vardi? Sadece tek tas ile pirlanta alyansi ya da normal alyansi alabilirdiniz..

Ama adamin maddi gucunu goz onunde bulundurursak 7000 TL cok degil. Hem ben tek tastan anlamam birlikte secelim diyor hem de boyle yapiyor. Akil alir gibi degil cidden. Evet 1 yuzuk fazla istemissiniz ama aranizda konusup halledebilirdiniz. Seven adam hele de maddi durumu yerindeyse - pinti degilse tabii- lafini bile etmez alirdi.. Bu adamda bir tutarsizlik var ama cozemedim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X