- 13 Haziran 2015
- 2.236
- 5.504
- 31
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
anne babası yokmuşEve gidip anne babasına anlatınca,
Oğlum bu kız seni sevmiyor, baksana gözü para pulda demiştir.
Nişanlın da ailesinin dolduruşuyla sen beni sevmiyorsun demiş belli ki.
Ayrıca çok çok isteyen gelinler neden bilmiyorum ama hep baş tacı oluyor. Bunu da anlamadım gitti. Çok birşey istememişsin ki.
Yengem, (abimin karısı yani) ve ailesi resmen babamı soymuştu.
16 burgu bilezik, takı seti, günlük kolye küpe yüzük, tektaş ve saat alınmıştı ona. Yetti mi hayır ailesi baştan aşağıya giydirildi yetmedi komşusu da giydirildi. Yetti mi hayır. Babam 0 ev aldı, içini dayadı döşedi. Takılan takılar abimle yengeme kaldı.
Babama ise bir ton borç...
Ben evlenirken eşim 7 bilezik, gerdanlık seti, saat ve alyans aldı. Düğünü tek başına yapıyordu.
O yengem ise benim için ucuza gitti demiş... Eee herkesi babam gibi yolunacak kaz sandı.
Nişanda alyans hiç görmediniz mi? Gittiğiniz nişanlarda kesilen kurdelenin her iki ucunda ne oluyor?
Nişan yüzüğü dediğiniz alyans işte. Nişanda sağ ele takılır. Düğünde sol ele geçer.
Benim nişan yüzüğüm ayrıydı. Alyansim ayrı. :)
Çok enteresan. Alyans zaten nişan yüzüğü demek. Yani hem halk arasında öyle kullanılıyor hem de sözlükte de anlamı o şekilde. Hatta bazıları düğünden sonra sağ elinden sol eline geçirmeyi unutuyor, espiri konusu oluyor.
Herhalde ya sizin ya eşinizin ailesinde o şekilde yapılıyordur, o yüzden sizinki de öyle olmuştur.
Bizde de sözde nişanda ve düğünde ayrı ayrı yüzükler takılır tektaş dışında. Hepsi alyans görünümlü üç farklı yüzük olur yani genelde. Söz ve nişan bir aradaysa tek yüzük ve küpe kolye yüzük ya da bileklikli set takılır.Nişanda alyans hiç görmediniz mi? Gittiğiniz nişanlarda kesilen kurdelenin her iki ucunda ne oluyor?
Nişan yüzüğü dediğiniz alyans işte. Nişanda sağ ele takılır. Düğünde sol ele geçer.
Aynen, sözümde ayrı, nişanda ayrı, düğünde ayrı yüzüğüm vardı.Benim nişan yüzüğüm ayrıydı. Alyansim ayrı. :)
Ben takıyorum, denize girerken dahi parmağımdadır.7bin TL.lik 2 yüzüğü takıp, dışarıda güvende dolaşılır mı bu devirde?
Yok her zaman takmayacaksanız, neden almak bu kadar önemli?
Gösteriş, desinler, derken, huzuru kaybediyoruz malesef.
Adamı bin pişman etmişsin teklif ettiğineMerhaba arkadaşlar . Benim nişanım olacaktı aile arasında. nişanlım bana tek taşla evlenme teklifi etmedi kuyumcuya giderek beraber yüzük alınacak dedi. Kabul ettim ben tek taş sevmiyorum da damla tarzı yüzükler oluyor ya onları seviyorum tek taş yerine onlardan almak istedim . Bilen bilir zaten tek taşa nazaran da daha uygundur fiyatları.
Kuyumcuda 5 bin liralık tek taş yerine geçecek pırlanta damla yüzük bir de 2 bin liralık yarım tur yüzük almak istedim . Artı normal sarı alyanslar olacaktı.
Fakat sözlüm bu alışverişe hazır olmadığını kendisinin sadece normal alyansla aramızda yüzük takacağını düşündüğünü, bu nedenle üstünde o kadar para olmadığını siparişi verip yarın gelip almamız gerektiğini söyledi. Bende nişan için ekstra bilezik vs istemediğimi aile arasında olacağından en temel olanın bu olduğunu bunun zaten yapılması gereken en temel ritüel olduğunu söyledim ve kabul ettim ertesi gün gelir alırız dedim herhangi bir sorun çıkarmadım orada.
Sözlümün anne babası yok kendisi hallediyor herşeyi. Kuyumcudan çıkarken gayet iyiydi ertesi gün ne olduysa artık bilemiyorum beni aradı ve benim onu sevmediğimi düşündüğünü söyledi.
Şimdi ben anormal ve absürd bir şey mi talep ettim arkadaşlar. Anlayamadım neden böyle davrandığını. Benim bildiğim tek taş olur nişanda. Kaldı ki benim aldığım yüzük 0,30 karat tektaş fiyatında bir şey. Yani gayet uygun herkesin alabileceği cinsten.
Not olarak kendisinin durumunun bayağı iyi olduğunu da söyleyeyim. Yani durumu olmasa zaten pırlantaya bile girmezdim.
Hemen olmaması dert mi ben bunu anlayamadım. Ev kurmak zaten masraflı...Ben takıyorum, denize girerken dahi parmağımdadır.
Çocuklarım olduğu için, onları zedelememesi açısından çıkarıyorum yoksa gayet bir uzvum gibi yatıyor, duşa da giriyordum.
Her insan farklıdır, kimi saat kimi küpe kolyesiyle bütünleşir.
Ben gibiler de yüzükleriyle, yani ortada abes bir şey yok.
Ayrıca pırlanta maddi değeri olarak da konu sahibinin dediği gibi oldukça düşük meblağlı bir seçim yapmış, 7 binlik yüzük diye abartmaya gerek yok.
Tercih etmeyen 70 liralık da alabilir ama mücevher dediğiniz anda onbinler normal hatta uygun rakamlardır.
Yüzüklerden sete sıra gelmemişNişanda set takmıyorlar mı? Bu kız istememiş galiba
Şöyle ki, tektaşsız söz olmaz.Hemen olmaması dert mi ben bunu anlayamadım. Ev kurmak zaten masraflı...
Eşim çocuklarımın doğumlarında bana böylesi hediyeler aldı, takmıyorum o başka...
Neyse,her iki nişanlı çiftte mutlu bir evlilik kursunlar, önemli olan bu "bence" .
E adam da iste tam bu yüzden beni sevmiyosun demiş paramı seviyo diye bunu anla adam varlıklı ondan istedim deme kim olsa öyle düşünürArkadaşlar yorumlarınızı gerçekten varlıklı bir adam için yapınız . Ben belirttim zaten çok varlıklı olduğunu yaptığı hareket varlıklı bir adama göre normal gelmedi bana . Bu insanın altında por..he marka arabası binaları falan var. Ben bu adama göre normal değil diyorum ben .
Kaybetti valla zengin kocayızaten adamı asıl rahatsız eden sızın bırsey ıcın gıttıgınız yerden baska seylerde talep ederek dönmenız :) bende de oyledır alacagım varsa da gıcık olurum almam ondan sogumustur o yoksa mesele para olsa yunan adasında nişan dıyorsunuz bır gecede bınlerce para harcıyor dıyorsunuz mevzu paradan öte tavrınızdan ınce hesaplar yapmanızdan rahatsız olmus