7000 tl lik altın çok mu ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eve gidip anne babasına anlatınca,

Oğlum bu kız seni sevmiyor, baksana gözü para pulda demiştir.

Nişanlın da ailesinin dolduruşuyla sen beni sevmiyorsun demiş belli ki.

Ayrıca çok çok isteyen gelinler neden bilmiyorum ama hep baş tacı oluyor. Bunu da anlamadım gitti. Çok birşey istememişsin ki.

Yengem, (abimin karısı yani) ve ailesi resmen babamı soymuştu.

16 burgu bilezik, takı seti, günlük kolye küpe yüzük, tektaş ve saat alınmıştı ona. Yetti mi hayır ailesi baştan aşağıya giydirildi yetmedi komşusu da giydirildi. Yetti mi hayır. Babam 0 ev aldı, içini dayadı döşedi. Takılan takılar abimle yengeme kaldı.

Babama ise bir ton borç...

Ben evlenirken eşim 7 bilezik, gerdanlık seti, saat ve alyans aldı. Düğünü tek başına yapıyordu.

O yengem ise benim için ucuza gitti demiş... Eee herkesi babam gibi yolunacak kaz sandı.
anne babası yokmuş

Aynı yüzüklerin zirkon olanları da olduğu için gerekli görmemiş olabilir mi? Bir de herkesin görüşü veya maddi ölçüleri hatta maddiyatı olsa bile önemsediği ölçüler farklı olabilir.

Tek taşım pırlanta ama yarın turu pırlanta niye alayım gibi düşünürüm ben. Tabii maddi ölçüler geniş olsa elbet öyle ister insan ama.. O yüzük yerine ince bir set tercih etmek istemiş olabilir mi?

Benim nişan yüzüğüm ayrıydı. Alyansim ayrı. :)

Çok enteresan. Alyans zaten nişan yüzüğü demek. Yani hem halk arasında öyle kullanılıyor hem de sözlükte de anlamı o şekilde. Hatta bazıları düğünden sonra sağ elinden sol eline geçirmeyi unutuyor, espiri konusu oluyor.

Herhalde ya sizin ya eşinizin ailesinde o şekilde yapılıyordur, o yüzden sizinki de öyle olmuştur.

Çok enteresan. Alyans zaten nişan yüzüğü demek. Yani hem halk arasında öyle kullanılıyor hem de sözlükte de anlamı o şekilde. Hatta bazıları düğünden sonra sağ elinden sol eline geçirmeyi unutuyor, espiri konusu oluyor.

Herhalde ya sizin ya eşinizin ailesinde o şekilde yapılıyordur, o yüzden sizinki de öyle olmuştur.

Sebebini hiç hatırlamıyorum . Evlenme teklifinde tek taş aldım. Nişanda nişan yüzüğü. Düğünde de alyans :)

Nişanda alyans hiç görmediniz mi? Gittiğiniz nişanlarda kesilen kurdelenin her iki ucunda ne oluyor?

Nişan yüzüğü dediğiniz alyans işte. Nişanda sağ ele takılır. Düğünde sol ele geçer.
Bizde de sözde nişanda ve düğünde ayrı ayrı yüzükler takılır tektaş dışında. Hepsi alyans görünümlü üç farklı yüzük olur yani genelde. Söz ve nişan bir aradaysa tek yüzük ve küpe kolye yüzük ya da bileklikli set takılır.

Tektaşı zaten evlenme teklifinde yada sözde alır erkek. Nişanda da alyans takılır . 3 tane yüzüğe gerek yok bence şu aşamada.

7bin TL.lik 2 yüzüğü takıp, dışarıda güvenle dolaşılır mı bu devirde?

Yok her zaman takmayacaksanız, neden almak bu kadar önemli?

Gösteriş, desinler, derken, huzuru kaybediyoruz malesef.

7bin TL.lik 2 yüzüğü takıp, dışarıda güvende dolaşılır mı bu devirde?

Yok her zaman takmayacaksanız, neden almak bu kadar önemli?

Gösteriş, desinler, derken, huzuru kaybediyoruz malesef.
Ben takıyorum, denize girerken dahi parmağımdadır.
Çocuklarım olduğu için, onları zedelememesi açısından çıkarıyorum yoksa gayet bir uzvum gibi yatıyor, duşa da giriyordum.
Her insan farklıdır, kimi saat kimi küpe kolyesiyle bütünleşir.
Ben gibiler de yüzükleriyle, yani ortada abes bir şey yok.
Ayrıca pırlanta maddi değeri olarak da konu sahibinin dediği gibi oldukça düşük meblağlı bir seçim yapmış, 7 binlik yüzük diye abartmaya gerek yok.
Tercih etmeyen 70 liralık da alabilir ama mücevher dediğiniz anda onbinler normal hatta uygun rakamlardır.

Merhaba arkadaşlar . Benim nişanım olacaktı aile arasında. nişanlım bana tek taşla evlenme teklifi etmedi kuyumcuya giderek beraber yüzük alınacak dedi. Kabul ettim ben tek taş sevmiyorum da damla tarzı yüzükler oluyor ya onları seviyorum tek taş yerine onlardan almak istedim . Bilen bilir zaten tek taşa nazaran da daha uygundur fiyatları.
Kuyumcuda 5 bin liralık tek taş yerine geçecek pırlanta damla yüzük bir de 2 bin liralık yarım tur yüzük almak istedim . Artı normal sarı alyanslar olacaktı.
Fakat sözlüm bu alışverişe hazır olmadığını kendisinin sadece normal alyansla aramızda yüzük takacağını düşündüğünü, bu nedenle üstünde o kadar para olmadığını siparişi verip yarın gelip almamız gerektiğini söyledi. Bende nişan için ekstra bilezik vs istemediğimi aile arasında olacağından en temel olanın bu olduğunu bunun zaten yapılması gereken en temel ritüel olduğunu söyledim ve kabul ettim ertesi gün gelir alırız dedim herhangi bir sorun çıkarmadım orada.
Sözlümün anne babası yok kendisi hallediyor herşeyi. Kuyumcudan çıkarken gayet iyiydi ertesi gün ne olduysa artık bilemiyorum beni aradı ve benim onu sevmediğimi düşündüğünü söyledi.
Şimdi ben anormal ve absürd bir şey mi talep ettim arkadaşlar. Anlayamadım neden böyle davrandığını. Benim bildiğim tek taş olur nişanda. Kaldı ki benim aldığım yüzük 0,30 karat tektaş fiyatında bir şey. Yani gayet uygun herkesin alabileceği cinsten.
Not olarak kendisinin durumunun bayağı iyi olduğunu da söyleyeyim. Yani durumu olmasa zaten pırlantaya bile girmezdim.
Adamı bin pişman etmişsin teklif ettiğine
Bencede sevmiyorsun adamı yeme dersindesin oda öyle düşünmüş zaten arkasına bakmadan kaçsın

Ben takıyorum, denize girerken dahi parmağımdadır.
Çocuklarım olduğu için, onları zedelememesi açısından çıkarıyorum yoksa gayet bir uzvum gibi yatıyor, duşa da giriyordum.
Her insan farklıdır, kimi saat kimi küpe kolyesiyle bütünleşir.
Ben gibiler de yüzükleriyle, yani ortada abes bir şey yok.
Ayrıca pırlanta maddi değeri olarak da konu sahibinin dediği gibi oldukça düşük meblağlı bir seçim yapmış, 7 binlik yüzük diye abartmaya gerek yok.
Tercih etmeyen 70 liralık da alabilir ama mücevher dediğiniz anda onbinler normal hatta uygun rakamlardır.
Hemen olmaması dert mi ben bunu anlayamadım. Ev kurmak zaten masraflı...

Eşim çocuklarımın doğumlarında bana böylesi hediyeler aldı, takmıyorum o başka...

Neyse,her iki nişanlı çiftte mutlu bir evlilik kursunlar, önemli olan bu "bence" .

Hemen olmaması dert mi ben bunu anlayamadım. Ev kurmak zaten masraflı...

Eşim çocuklarımın doğumlarında bana böylesi hediyeler aldı, takmıyorum o başka...

Neyse,her iki nişanlı çiftte mutlu bir evlilik kursunlar, önemli olan bu "bence" .
Şöyle ki, tektaşsız söz olmaz.
Söz olmadığı için nişana geçmişler, konu sahibi de anladığım kadarıyla pırlanta bir alyansla normal bir alyans daha seçmiş.
Belki tamtur, yarım tur denilen şey düğüne bırakılabilirdi ama burada da görgü ve istekler devreye giriyor.

Ben eşimden evlenirken 3 tane şey istedim, biri de istediğim tamturdu mesela.
Düğün yapmasa, ev almasa falan umrumda olmazdı hatta yapmayalım diye öneride de bulundum ama herkesin hayali diyoruz ya, bazılarının nasıl kabarık kabarık gelinlik hayali vardır bazılarının ise beyaz elbiseyi bile abes bulur; onun gibi bir şey durum.
Şart mı, elbet değil.
Ama imkan varken esirgenmesi ve gerçekten uygun bütçeli bir şeyde paragöz muamelesi yapılması hoş değil.
Çiftler birbirlerini imkan dahilinde mutlu etmeyi amaçlamalı, imkanı işportaya yeterse bu bile kaşıkçıdan değerli olabilir.
Esirgemek, aza kanaat ettirmek bir evlilikte olmamalı.

Arkadaşlar yorumlarınızı gerçekten varlıklı bir adam için yapınız . Ben belirttim zaten çok varlıklı olduğunu yaptığı hareket varlıklı bir adama göre normal gelmedi bana . Bu insanın altında por..he marka arabası binaları falan var. Ben bu adama göre normal değil diyorum ben .
E adam da iste tam bu yüzden beni sevmiyosun demiş paramı seviyo diye bunu anla adam varlıklı ondan istedim deme kim olsa öyle düşünür
Bide utanmadın mı gerçekten ya onları isterken

zaten adamı asıl rahatsız eden sızın bırsey ıcın gıttıgınız yerden baska seylerde talep ederek dönmenız :) bende de oyledır alacagım varsa da gıcık olurum almam ondan sogumustur o yoksa mesele para olsa yunan adasında nişan dıyorsunuz bır gecede bınlerce para harcıyor dıyorsunuz mevzu paradan öte tavrınızdan ınce hesaplar yapmanızdan rahatsız olmus
Kaybetti valla zengin kocayı 🤣🤣

Ben başından beri bu konuda bir gariplik var düşüncesindeyim. Adamın porchesi var, binaları var ama bir yandan da ailesi yok, düğünü kendisi yapacak vurgusu. Adam Herhangi bir yemek için 500 lira ödeyebiliyor ama 7,000 liralık bir alışverişin ödemesini yapmak için ertesi gün tekrar gelmesi gerekiyor dükkana. Bir de konu sahibinin bir cümlesi vardı konuyu ilk açarken : “Kendisinin sadece normal alyansla aramızda yüzük takacağımızı düşündüğünü” söylediğini yazmıştı ama daha sonrasında nişanlısının nişanı Yunan Adalarında yapacağını da yazmıştı. Ben hatta konu sahibine kaç yaşında olduğunu sormuştum ve cevap alamadım. Zira bir yoruma karşılık olarak , ben hiçbir erkeğin, babanın, kocanın veya erkek kardeşin maddi imkanlarından faydalanmadan herşeye sahibim zaten demişti. Pırlantalarım var, takılarım var demişti ben de o yüzden özellikle yaşını öğrenmek istemiştim. Burada da ayrıca bir ayrıntı var gözüme çarpan : kendi zenginliği, pırlantaları, takıları olan bir kişi bir tektaş için bile çok az olan 7,000 tl lik bir rakamı üç yüzüğe bölerek , en ucuzundan yüzükler seçmez. O da olsun, bu da olsun nev’inden Davranmaz. Bir tane alır, tam alır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X