7 yaş erken ergenlik

Bende 2 doktorla devam ediyorum.biri Acibadem hastanesinde Sema Eryilmaz digeri Prof.Abdullah Bereket.doktor arayisiniz varsa Abdullah Bereket öneririm.
Bende duydum abdullah bereketi ama muanehanesine gitmek istesem ücreti çok pahalı..😕

İyi akşamlar hanımlar yazdiklarinizin hepsini okudum çok geçmiş olsun sanirim benim kızım aranızda en küçük olan daha 2.5 yaşında ve erken ergenlik olabilir dedi doktor kemik yaşı normal hormonlar yüksek çıktı tekrar uyarı testi yapılacak çok korkuyorum

Merhabalar suan kızınız ergenlik olarak ne durumda bilgi verirmisiniz
Merhaba banami sordunuz🥰.bana sorduysanuz.cok şükür bizde meme dokusu hala yok ama arada uçları çıkıp gidiyor.mayis sonu kontrolümüz var.tabi yediklerine içeriklerine hala çok dikkat ediyorum.

İyi akşamlar hanımlar yazdiklarinizin hepsini okudum çok geçmiş olsun sanirim benim kızım aranızda en küçük olan daha 2.5 yaşında ve erken ergenlik olabilir dedi doktor kemik yaşı normal hormonlar yüksek çıktı tekrar uyarı testi yapılacak çok korkuyorum
Cok geçmiş olsun.aslinda sizin kizinizin yasinda genelde yalanci ergenlik oluyor umarim oyledir.

Hiç bu kadar küçük yaşta (2.5) başına gelen var mı?
Ben kızımı götürürken hemşire söylemişti.3 yasinda olan vardı.gozlem altında idi.sonra annesi farketmis cok cilek yiyiyor.cilegi kesince düzeldiğini söylemişti.yani böyle durumlarda var.zaten hemen tedaviye başlamazlar diye düşünüyorum.

Benim kızımda çok fazla çikolatalı süt içiyordu günde 3 4 tane çok paketli gıda tüketmez ama sütü biraz kaçırdik inşallah ondandir. Yaklaşık 1 aydır memede şişlik var ben farkettigimden beri sütü kestim hiç vermedim ama düzelme olmadı henüz

Benim kızımda çok fazla çikolatalı süt içiyordu günde 3 4 tane çok paketli gıda tüketmez ama sütü biraz kaçırdik inşallah ondandir. Yaklaşık 1 aydır memede şişlik var ben farkettigimden beri sütü kestim hiç vermedim ama düzelme olmadı henüz
Okuduğum bir Bilimsel makalede ortalama 4 Ila 8 ay arasında gerileme olduğu yazıyordu.1 ay erken olabilir.paketli gıda vermemeye devam edin siz.bizimki 3 aydan sonra gerilemeye başladı.4.aydayız su anda.

Okuduğum bir Bilimsel makalede ortalama 4 Ila 8 ay arasında gerileme olduğu yazıyordu.1 ay erken olabilir.paketli gıda vermemeye devam edin siz.bizimki 3 aydan sonra gerilemeye başladı.4.aydayız su anda.
Siz tedaviye başladınız mı? Bekleme sürecinde misiniz?

Siz tedaviye başladınız mı? Bekleme sürecinde misiniz?
Tedaviye başlamadık.6 yasinda meme dokusu oluştu..kemik yasi pelvik ultrason ve kan degerleri yasi ile uyumlu idi.uyari testinde LH yuksek cıktı bununda erken ergenlik olduğunu söyledi doktorumuz. Genede 3 ay bekleyelim dedi.bu süreçte meme dokusu kendiliğinden gitti.3 aylık kontrolümüzde oLdu.3 ay sonra tekrar kontrol.hala doku yok çok şükür.killannada yok.2 doktorla devam ediyoruz.DIgeri Abdullah Bereket (super bir doktor beni sakinleştiren bilgilendiren icim rahat yanından ayrıldığım dr).

Bilgilendirdiginiz için teşekkür ederim hemen hemen aynı durumdayız bizimde sadece hormon yüksek kemik yaşı ve ultrason yaşıyla uyumlu çıktı uyarı testi tekrarlanacak inşallah tedaviye baslanmaz Allah bütün cocuklarimiza sağlık versin

Tedaviye başlamadık.6 yasinda meme dokusu oluştu..kemik yasi pelvik ultrason ve kan degerleri yasi ile uyumlu idi.uyari testinde LH yuksek cıktı bununda erken ergenlik olduğunu söyledi doktorumuz. Genede 3 ay bekleyelim dedi.bu süreçte meme dokusu kendiliğinden gitti.3 aylık kontrolümüzde oLdu.3 ay sonra tekrar kontrol.hala doku yok çok şükür.killannada yok.2 doktorla devam ediyoruz.DIgeri Abdullah Bereket (super bir doktor beni sakinleştiren bilgilendiren icim rahat yanından ayrıldığım

Meme dokusu gittikten sonra kontrole geldiğinizde yani ilk üç ay sonra uyarı testi ve diğer testler tekrar yapıldı mı ? Yapıldıysa sonuç yine yüksek mi cikti

Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Kendi yaşadıklarimdan size örnek vereceğim. 6 yaşımda tüylerim çıkmıştı fazlasıyla ve 7 yasimda belirgin göğüslerim vardi. Adet yaşım 10. Şu an 34 yaşındayım çok şükür bununla alakali hiç bir sağlık sorunum yok. O yillarda beni kimse doktora götürmedi hepsiyle kendim başa çıktım okulda dalga geçtiklerini hiç unutmam. Lütfen kızınızı takibi bırakmayın gözetim altinda tutun ama korkulacak bi durum olmadığını düşünüyor ve arzu ediyorum. Iyiki bilinçli anneleriz araştırıp ediyoruz. Sağlıcakla kalın

X