Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

Daha fazla yağ yakın!

Küçük fakat güçlü değişiklikler ile egzersiz rutininizi güçlendirin! Herkesin kendi egzersiz rutini vardır ve bu rutin bizi endişelendirir. Bir şeyin tanıdık olması -özellikle de terleme bölümüne gelince- rahatlatıcı olabilir; ancak etkili değildir. Aynı şeyin tekrar tekrar yapılması, kaslarınızı “Bunu yapabiliyorum!” şeklindeki bıkkınlığa sevk eder ve daha az kalori yakmaya başlarsınız.

İyi haber:
Daha etkili sonuçlar almak için şu andaki egzersizinizden vazgeçmeniz gerekmez. O egzersizinizi nasıl revize edeceğinizi bilmeniz yeter. Daha fazla kalori harcatan ve daha fazla yağ yakan ultra-verimli bir egzersiz için ülkenin en iyi fitness eğitmenlerinin verdiği aşağıdaki ipuçlarını izleyin.

Koşu bandı

Konfor bölgeniz
Programınızdaki tempo ile yürüyerek veya koşarak uzun adımlar atmalısınız.

Daha fazla yağ yakın!
Zıplamayın! Los Angeles’ta fitness eğitmeni olan Gunnar Peterson; zıplamayın; bir alerji ilacı reklamında değilsiniz, tarlalar veya çiçekler arasından koşmuyorsunuz. Yukarı-aşağı değil, ileri doğru hareket edin diyor. Peterson şöyle devam ediyor: “Dikey olan her şey, boşa harcanan enerji demektir. Bunun size bir faydası olmaz. İlerideki şeye odaklanarak, daha hızlı gidersiniz ve daha kısa sürede daha fazla kalori yakarsınız.”

Kalça kaslarınızı sıkın! New York City Chelsea Piers’ta bir fitness eğitmeni olan Jan Griscom ayak parmaklarınızı iterken, kalça kaslarınızı sıkın diyor. Arka bölgenize odaklanarak, kası sıkıştırır ve güçlendirirsiniz Böylece kalçanızın etrafını çevreleyen yağı değil, kendisini yıldız haline getirirsiniz. Daha fazla kasınız oldukça, bunu korumak için daha fazla kaloriye ihtiyacınız olacak ve daha fazla yağ yakacaksınız.

Kaslarınızı zorlayın! Egzersizin sonunda saatte 4 ilâ 5,5 kilometreye kadar yavaşlayın. 30 saniye durun, 30 saniye yürüyün; 30 saniye geriye, 30 saniye ileriye yürüyün; kenarda durun ve 30 saniye boyunca sağ ayağınız öne doğru çekin. Sonra sol ayak önde olarak bu hareketi tekrarlayın.

Peterson, ileri doğru yürürken harekete geçmeyen başka kasları da hareket ettireceksiniz diyor. Bu da o kasların -ve yanınızdaki koşu bandında bulunan kişinin de- şaşırması anlamına geliyor. Böylece daha fazla kalori yakarsınız.

Fiks form
Yavaşça yürüyün. Koşucular, eklemlere gelen darbeyi en aza indirmek için ayaklarını yere hafifçe indirir. Siz de böyle yürüyün; yumurta üzerine basacakmış ve onları kırmak istemezmiş gibi yapın. Adımlarınızı kontrol etmek için hızınızı azaltmanız gerekebilir.

Stair Stepper

Konfor bölgeniz
Orta tempoda hareket ederken, bacaklarınız otomatik pilota bağlı olarak çalışmalıdır. Bu kolları olan bir makineyse vücudunuzun üst kısmı da bu şekilde hareket etmelidir.

Daha fazla yağ yakın
Çalışmayı asla bırakmayın! Yağ yakmayı en üst düzeye çıkarmak için makinenin hareket gücünün hızınızı belirlemesine izin vermeyin. Bacak kaslarınız, pedalları itmeli. Eğer aletin kolları varsa, ellerinizi hafifçe bu kolların üzerine koyun ancak çok sıkmayın, yoksa vücut ağırlığınızı destekleyemezsiniz.

Aralar verin! MP3 çalardaki her üçüncü şarkıda veya reklamda, yoğunluğu artırın ve yapabildiğiniz kadar hızlı ilerleyin. Peterson sürdürülebilir bir hızdaki sabit bir sürat, tutarlı bir şekilde kalori yakar; fakat aralardaki değişiklikler bu miktarı artırır diyor.

Vücudunuzun tamamını kullanın! Her 2 dakikada bir, kollarınızı veya karnınızı güçlendirmeye yoğunlaşın. Sonuçta daha fazla kas elde edecek ve daha fazla yağ yakacaksınız. Örneğin, tüm vücudunuzu çalıştıran bir alet kullanıyorsanız, bilinçli olarak kollarınızı egzersize dâhil edin; bacaklarınız için kullandığınız kuvvetle itin ve çekin. Eğer vücudun alt kısmını çalıştıran bir alet kullanıyorsanız, kollarınızı atlet pozisyonuna (dirsekler bükülü, kolların üst kısmı kaburgalarınıza yakın) getirin. Böylece karnınızı güçlendirirsiniz.

Fiks form
Dizlerinizin ayak parmaklarınızla aynı yönde olduğundan emin olun. Saco, Maine’de Saco Sports & Fitness Salonu’nun fitness direktörü olan Mark Nutting, dizlerinizin içe doğru dönmesine izin vermeyin, bu durum bağlarınıza ciddi baskı uygular diyor.

Stair Stepper

Konfor bölgeniz
Uzun zamandan beri kendinizi zorlayarak ulaştığınız, sevdiniz en üst seviyedeki programda üzerinize binen yükü atmak için kalçadan kilo vermelisiniz. Dirsekleri gerip; elleriniz ile tutacaklara sıkıca sarılmalısınız.

Daha fazla yağ yakın
Kürek kemiklerinizi kullanın. ‘The Ultimate Pilates Body Challenge’ kitabının yazarı Brooke Siler, dik durun; kürek kemikleriniz ile bir balonu sıkıştırdığınızı farz edin diyor ve ekliyor: Tutacakları sadece denge için kullanın, oradan güç almak için değil. Mükemmel duruş ile temel kaslarınız ve sırt kaslarınız kasılacaktır. Bu egzersiz, bedeninizin güçlenmesi için çok önemlidir. Kasları hareket ettirmek ise daha çok yağ yakmanızı sağlayacaktır.

Adımlarınızın büyüklüğünü değiştirin. Böyle yaparak, kaslarınızı şaşırtıp, daha fazla yağ yakılmasını sağlayacaksınız. Eğer kısa adım atıyorsanız, 1 dakika uzun adım çalışın, her 5 dakikada adımlarınızı yavaşlatın. Bacak kaslarınızı daha önce hiç zorlanmamışçasına zorlayın. Eğer genellikle uzun süre ve yavaş çalışıyorsanız, adımlarınızı hızlandırın ve yaklaşık adımlarınızın arasını 15 santim olacak şekilde küçültün. Bu sayede kaslar tepki vererek, yeni duruma adapte olacak; bu da kaslarınızdaki değişimi başlatacaktır.

Ağırlık ekleyin. Brooke Siler, tüm vücudunuzu zorlayacak 10 dakikalık ağırlık çalışması ile stair stepper egzersizini birleştirin; kaslarınızı zorlayın, güçlendirin ve daha fazla yağ yakın diyor. Sırt ve omuz kasları için kollarınızı omuzlarınızdan itibaren uzatın ve aynı istikamette 10 ufak daire yapın, ardından ters istikamette 10 daire daha yapın. Baldırlarınızın ön kısmını kuvvetlendirmek için ise pedalları sadece ayaklarınızın ön tarafı ile çevirin. (topuklarınız kaldırmadan) Baldırların arka tarafını kuvvetlendirmek için de sadece topuklarınız ile pedalı çevirin (ayak parmaklarınız havada tutun).

Karın kasları egzersizleri için her elinize 1,5 – 2 kiloluk ağırlıklar alın. Dirseklerinizi büküp avuç içleriniz ile beraber karnınıza yakın olacak şekilde tutup yavaşça vücudunuzu bir taraftan diğere tarafa doğru, karın kaslarınızı gererek çevirin. Çalışmanızın son 2 dakikasında makinenin hızını artırın ve vücudunuzu çevirmeye devam edin.

Baldırlarınızı kalça hizasına getirin ve ayaklarınızın pedal üzerinde düz olduğundan emin olun. Eğer bu hareketi bacaklarınızdan değil de göbeğiniz ile yapabiliyorsanız (a) biraz acıyacaktır ve (b) çalışmamış kaslarınız çalışacaktır ki bu size –tahmin ettiğiniz gibi– daha fazla yağ yakma fırsatı sunacaktır.


Spinning Class

Konfor bölgeniz
Henüz terden parlamaya başlamadığınız için terlemeyi boş verin. Şu anda gevşemedesiniz.

Daha fazla yağ yakın
Harekete geçin. New Jersey’deki Spining Eğitmeni Dixie Douville, yokuş çalışmalarında dakikada 60 ilâ 80 tur pedal çevirmeyi öneriyor. Kendi turunuzu ölçmek için 15 saniyede kaç tur çevirdiğinizi sayın ve bunu 4 ile çarpın.

Hızınızı sabit tutun. Düz arazide 80 ilâ 110 dakika devir olarak hedefleyin. Böylece bisiklete güç vermek için ön tekerleğin ağırlığını değil, kaslarınızı kullanabilirsiniz. Daha hızlanırsanız momentumun sizi kontrol etmesine müsaade edersiniz. Douville eğer 110 dakika devirden fazla devir ile gidiyorsanız, tekrar 80 – 110 devir aralığına düşene kadar, dayanıklılığınızı artırmanız gerekecek. Bu egzersizi daha zor yapacaktır ve sadece hızlı pedal çevirmektense daha belirgin bir kalori yakımı söz konusu olacaktır diyor.

Tırmanırken oturun. Bu kaslarınızın dayanıklılığını artırır ve daha fazla yağ yakar. Ayaktayken, tüm bacağınızı bir kaldıraç, vücut ağırlığınızı da momentum olarak kullanabilirsiniz. Oturmak daha az yardımla daha çok ağırlık itmek zorunda olmanız anlamına gelir. Belirgin bir şekilde dayanıklılığı artırmadığınız sürece ayakta durmak tırmanıştan kaçma teşebbüsüdür.

Fiks form
Eğer bisiklet sizin vücudunuz için uygun değil ise sürüşünüzden maksimum faydayı alamayacaksınızdır. Bununla birlikte, şiddetli bir sırt ağrısı hissedebilirsiniz. Eğer ufak ayaklarınız varsa, onları pedal kafesine sıkıştırmayın. Douville, ayaklarınızın ön tarafı pedal üzerinde olmalı, aksi takdirde kavisiniz tüm ağırlığı destekleyecektir ve ayağınız uyuşacaktır diyor. Douville, ayrıca şu tavsiyelerde bulunuyor: “Büyük bir çoğunluk selelerini gidonlara yakın tutuyor, bu da dizlerin üzerinde aşırı yüklenmeye sebep oluyor. Seleniz mümkün olduğunca yüksek olmalı ki pedal vuruşunun en aşağısında dizleriniz hafifçe bükülsün. Aynı zamanda gidonlardan da olabildiğince uzak olmalı, böylece pedallar saat 3 ve 9 hizasındayken dizleriniz dik olarak bileklerinizin üzerinde olacaktır.
 
Koşma

Konfor bölgeniz
Koşunuzun 7. dakikasında sarı evi geçtiniz, kahve dükkânını ise 10 dakika sonra geçeceksiniz. Bundan 13 dakika sonra ise evde –ayakkabılarınızı çıkardığınız yerde-olacaksınız. Böylece yarın aynı güzergahı koşmak için onları bulabilirsiniz.

Daha fazla yağ yakın
Uzun koşun. Austin uzun koşun; daha da önemlisi, uzun koşmayı düşünün. “Bunu yapmak sizi tembellikten kurtaracaktır ve kollarınızın sağa sola gitmesine değil ileri geri gitmesine zorlayacaktır diyor. Texas’tan Kişisel Eğitmen ve Koşu Koçu Greg McMillan ise koşarken kalçalarınız vücudunuz ile hizalı olup; sağa sola savrulmuyor ve sonuç olarak adımlarınız çok daha etkili oluyor. Daha uzun mesafeyi daha az enerji harcayarak gidebiliyorsunuz diyerek koşmanın avantajından bahsediyor.

Ters yönde koşun. McMillan, rutin rotanızın ters istikametinde koşun; böylece vücudunuz yokuşları ne zaman bekleyeceğini bilemeyecek. Daha da iyisi; hızınızı değiştirin. Eğer genellikle 30 dakika koşuyorsanız, bunu 3 günlük bir rutin ile deneyin: İlk gün, önce yavaş koşun sonra her zamanki adımlamanızla ancak bu kez 40 dakika koşun. İkinci gün, bir derece daha hızlanın fakat sadece 20 dakika koşun. Üçüncü gün, belli aralıklar koyun. Bir dakika hızlı koşun, iki dakika yavaş ve 6 ilâ 10 sefer bunu tekrarlayın. Bu sadece egzersizi daha hızlı yapmaz, aynı zamanda daha fazla kalori yakar.

Alıştırma yapın. Egzersizin sonunda, bacaklarınızı zayıflatın, nabzınızı artırın ve alıştırmalarla hızınızı yükseltin. 15 saniye, diz çekme hareketi yapın. Bir dizinizi ayağınız yere paralel olana kadar yukarı çekin, sonra hızlı bir şekilde öbür diziniz ile hareketi tekrarlayın. Bir dakika bu egzersizi yapın. 15 saniye kaba etlerinizi tekmeleyin. Yani topuğunuz ile kaba etlerinize vurmaya çalışın. Bir dakika bu egzersizi yapın. Son olarak asma hareketini yapın. Yanlara hareket ederek, sol ayağınızı sağ ayağınız üzerine atın, sonra sol ayağınızı sağ ayağınızın arkasına atın. 15 saniye bir ayak ile 15 saniye de öbür ayak ile hareketi yapın. Toplamda bir dakika bu egzersizi yapın, sonra tempoyu düşürün. Dayanıklılığınız arttıkça tekrar sayınızı yükseltin.

Ağırlık çalışması

Konfor bölgeniz
Fazla ağırlık gözünüzü korkuttuğundan, hafif bir ağırlıkla çalışmaya başlayın. Kullanacağınız ağırlığın 5 kilogramdan fazla olmamasına dikkat edin. Daha sonra aylak bir şekilde rahat rahat soğuk suyunuzu için.

Daha fazla yağ yakın
Ağırlıkları değiştirin. Ohio’dan Kişisel Eğitmen Brad Jordan Gururunuzu bir kenara bırakın ve damarlarınızı ateşleyin diyor. Kaldırdığınız ağırlık sizi bitkin ve kırmızı suratlı bir hale getirmeli. Dayton son tekrarınızda, ağırlığı yere bırakacak gibi hissetmeniz gerektiğini belirtiyor. Üç set yeterli… Her gün kaldırdığınız ağırlıkları değiştirin. Bir gün 8 ilâ 12 kez kaldırabileceğiniz bir ağırlık seçin. Bir dahaki çalışmada 12 ilâ 15 kez çalışabileceğiniz daha hafif bir ağırlık seçin. Son çalışmanızda ise ağırlığı artırarak 6 ilâ 8 kez kaldırın. Bu sizi iri yapmayacaktır ama daha çok kas geliştirecektir ve (şimdi hep beraber söyleyelim) daha çok yağ yakacaktır.

Aralıkları azaltın. Maksimum yağ yakmak için setler arası süreyi maksimum 1 dakika tutun. Böylece kalp atışlarınızı artırıp ve vücudunuz terleyecek ve sonuçta her ikisi de kalori yakmanızı sağlayacak.

Tüm kasları çalıştırın. Mümkün olan en fazla kası çalıştırmak için egzersizlerde oturmak yerine ayakta durun. Hatta daha da iyisi bir boru üzerinde veya denge tahtası üzerinde durun. Makineleri, dinlenmek için bir bahane olarak kullanmayın. Mesela, aletle göğüs kasınızı çalıştırırken, sırtınızın koltuğa değmesine müsaade etmeyin. Çömelme pozisyonuna geçin ve tekrarları o şekilde yapın.

Fiks form
İç ve dış kalça kaslarınızı çalıştıran makinelere hayır deyin. En çok kullanılan bu makine aslında en gereksiz alettir. İç ve dış kalça kaslarınızı; çömelme, ileri hamle, havaya dikme gibi ayaklarınızı gerdiğiniz tüm diğer hareketlerle çok daha iyi çalıştırabilirsiniz
 
kızlar diyetin kalan günlerinide yazdım takip etmek isteyen olursa buyrun kalan günler
çarşamba:

öğle sınırsız salata(1 tatlı kaşığı zeytinyağlı)
fırında salçalı levrek
1 dilim ekmek
ara 1 su bardağı azyoğlı yoğurt
3 adet kepekli bisküvi
akşam: sınırsız salata
1 kse mercimek çorbası
1 dilim kızarmış ekmek

ara: 1 ortaboy armut
1 kse yağsız yoğurt

perşemvbe
öğle 6 kaşık patlıcanlı bulgur pilavı 1 su bardağı ayran
ara 1 su bardağı az yağlı süt
akşam 4 adet ızgara köfte ve salata
ara 1 su bardağı meyve salatası

cuma
öğle: tavuklu salata ve 1 dilim kepek ekmeği
ara 3 adet kuru kayısı, 3 adet kuru erik, 2 adet ceviz
akşam 6 kaşık zeytinyağlı taze fasulye
1 kase cacık
1 dilim kepek ekmeği
ara: 3 adet mürdüm eriği
3 adet diyet bisküvi

cumartesi kahvaltı: ince dilim az yağlı kaşar peyniri yumurta
3 adet zeytin yarım adet simit domates salatalık

öğle 1 su bardağı kepekli makarna
1 kaşık mantarlı domates sos
salata
ara 1 su bardağı az yağlı süt 2 adet ceviz
akşam buharda pişmiş karşık sebze 1 kase yoğurt

pazar kahvaltı ctesi ile aynı
öğle 1 kase sebze çorbası
1 dilim ekmek
Araa :1 su bardağı ayran 3 adet grisini
akşam salata ızgara balık(1 avuç büyüklüğünde) 1 dilim kepek ekmeği
ara 1 su bardağı mevsim salatası
 
Yürümek: 1 saatlik yavaş tempoda bir yürüyüş, 70 kilo ağırlığındaki bir kişinin yaklaşık 200 kalori harcamasını sağlıyor. Merdiven çıkmak: 70 kilo ağırlığındaki bir kişi, 10 dakika boyunca merdiven çıkarak 60 kalori harcayabiliyor. Koşmak: Yine 70 kilo ağırlığındaki bir kişi 1 saat koştuğunda 700 kalori harcıyor. Yüzmek: 1 saat boyunca yüzüldüğünde, yaklaşık 600 kalori harcanıyor. Bisiklete binmek: 1 saat süreyle bisiklete bindiğinizde, 450 kalori yakıyorsunuz. Ev işi: 1 saat boyunca sizi fazla yormadan yaptığınız ev işleri ile 180 kalori yakmanız mümkün. Alışveriş: 1 saatlik alışveriş, 150 kalori harcanmasına yol açıyor. Bahçe işleri: Bahçeniz varsa çok şanslısınız. Çünkü 1 saatlik bahçe işi 345 kaloriye veda demek... Yemek pişirmek: Ortalama 70 kilo ağırlığındaki bir kişi, 1 saat yemek pişirdiğinde 135 kalori harcıyor.
Cam silmek: 1 saat cam silmek, 266 kalorinin yok olmasını sağlıyor.
Ütü yapmak: Ütü, saatte 149 kalori harcatıyor.
Araba kullanmak: 1 saat araba kullanmak yaklaşık 70 kilo ağırlığındaki bir kişinin 261 kalori harcamasına neden oluyor.
 
Kıslar benim dha önce gittiğim diyetisyenin listaesine benziyo bakın örnek bi lista..uygulaması kolay....
Ota Zayıflama Merkezi Örnek Diyet

Ota Zayıflama Merkezi, 1.60 boyundaki 25 yaşındaki ve 76 kilo bir bayanın uygulaması gereken bir diyet örneği hazırlamış. Buna göre; bu diyeti uygulayacak kişinin İdeal ağırlığı 56 kilo, vermesi gerekense 20 kilo.

Sabah saat 09.00

1 Tatlı kaşığı bal, reçel
1 porsiyon peynir
2 ince dilim ekmek
Domates, salatalık

Saat 11.00


1 porsiyon meyve

Öğle saat: 13.00


3 porsiyon et (Kırmızı et 90 gr, Beyaz et 180 - 150 gr.)
1 su bardağı ayran
2 ince dilim ekmek
Salata (istenildiği kadar)

Saat 16.00


2 porsiyon meyve + 2 adet grisini

Akşam saat 19.00


8 yemek kaşığı sebze yemeği (Susuz)
Yarım su bardağı yoğurt
1 kase çorba = 2 yemek kaşığı pilav = 2 yemek kaşığı makarna
2 ince dilim ekmek
İstenildiği kadar salata

Saat 21.00


2 porsiyon meyva + 1 su bardağı şekersiz süt


 
Kadınlar neden kilo alır?

Yapılan araştırmalar kadınları neden kilo aldıklarını oataya koydu..

İngiltere'de yapılan bir araştırma, bir kadının kilo alması ya da kaybetmesinin, büyük oranda partneriyle ilişkisine bağlı olduğunu ortaya koydu.

Bu araştırma kapsamında soru sorulan 3 bin kadından yaklaşık yüzde 70'i, mutluluklarındaki en büyük faktörün ilişkileri olduğu yanıtını verdi. Bu kadınlardan geriye kalanlar da kilo aldıkları takdirde ilişkilerini bitireceklerini belirtti.

Slendex adlı bir firma tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, bir kadının kilosunda ilişkide olduğu süre içinde 5 aşamada değişiklik oluyor.

İlişkisinin başında olan bir kadın, karşı cinse kendini beğendirmek için girdiği sıkı bir diyet sonucu ilk aşamada ortalama 2,5 kilogram kaybedebiliyor.

Kadın ilişkisinde rahatlamaya başladıkça kilo alıyor ve bu ikinci safhada bu miktar ortalama 4,5 kilogramı bulabiliyor. Bunu izleyen üçüncü aşamada, evliliği düşünmeye başlayan ve bu büyük gün için incelme hevesine giren kadın ortalama 3,5 kilogram kaybedebiliyor.

Kadının bir bebeğinin olacağı ise 6 kilogram anlamına geliyor. Son aşamada çocukları büyüyen ve görüntüsüne daha fazla zaman ayırmaya başlayan kadın yenilenme yoluna gidiyor ve ortalama 5 kilo kaybedebiliyor.
 
seytinim ilgini çeker belkide bu çorba seninde...


Kayınvalidemin çorba diyeti --------------------------------------------------------------------------------

mrb kıslarr
bugün yeni bir diyete başladım sevgili kayınvalideciğimin light çorbasıyla bakalım başarılı olucakmıyım ama bu kez kararlıyıııımmmm:))
önce çorbanın tarifini vereyim:
nuhut, bugday, kuru fasulye bir gün önceden ıslatılıyor. ıslatılan malzemeleri tencereye koyuyoruz ve üzerine su koyuyoruz ama çok değil 1 parmak kadar. bunu ocaga koyuyoruz ve kaynamaya başlayınca 2 dkk sonra altını kapıyoruz sogumasını bekliyruz. sogudukdan sonra tekrar ocaga koyuyoruz üzerine bukez göz kararı malzemelerin pişecegi kadr su ekliyoruz ve pişiyoruz.
bu pişen karışımı yogurtlayıp üzerine nane koyarak tüketiyoruz.
NOT]: yiyeceğiniz kadar yogurtlayın ve kesinlikle yağ koymayın..ister sıcak ister soğuk
DİYET LİSTESİ:
SABAH: domates, salatalık,peynir 1 tatlı kaşıgı pekmez(yani güzel bi kahvaltı 1 dilim kepek ekmeğiyle)
ÖĞLEN: tarifdeki çorbadan koccaa bi tabak tıka basa yiyebilirsiniz.
AKŞAM: yine tarifdeki çorbadan ama bu kez öğlen yediğiniz porsiyonun yarısı kadar
ARALARDA : çilek,kayısı,erik,elma, yani kalorisi az meyvelerden öğün aralarında acıkıncada yiyebilirsiz bu çorbodan birde 2 litre su tüketmeyi unutmayın...sabah haricinde ekmek yemek yok,hele hele tatlı hiiiiiiççç yokk

kayın validem 1 ayda 10 kilo verdi. hemde 60 yaşında kendisi metabolismasıda muhtemelen yaşından dolayı yavaşdır. ben veremezsem bu yaşımda 10 kilo deliririm herhalde....
şimdi özet bu 1 hafta yapıp tekrar normal diyetine devam ediliyormuş ve haftada 3 akşam bu çorba 4 akşamda sebze et tavuk vb yemiş diyeti yapan arkadaş....
 
Canım takım liderimiz ve yardımcısı şu anda buraya bakabilecek durumda değiller ama 2 güne kadar gelecekler... İstersen o zamana kadar bizim takımımızda paylaşımda bulunabilirsin... Hem geçmişlerimizi okur nasıl beslendiğimize bakarsın hem biraz da tanışmış oluruz. Yok o zaman kadar bekleyemem dersen şu linke bi göz at derim http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...iflama-yarismasina-katilmak-isteyenler-4.html yeni gelen arkadaşlar buraya başvuruyorlar. Takımlarında boş yer olan arkadaşlar da yeni arkadaşları çağırıyor... Kararını buraya da yazarsan bi zahmet biz de ona göre başka arkadaşlara söz vermeyelim...
 
Birazda bilgilenme zamanı:)

Mercimek yorgunluğu yok ediyor, palamut ve hamsi mutluluk veriyor Depresyonla mücadele etmek için mutlaka ilaç kullanmanız ya da psikolojik destek almanız gerekmiyor. Hamsi, palamut ve mercimek gibi Omega-3 içeren gıdalar, depresyon tedavisinde önemli bir rol oynuyor

Beslenmek yaşamamız için gerekli olduğu kadar, yaşam kalitemizi artırmak için de gereklidir. Her konuda mucizevi etkiler yaratan besinler; kendini yorgun, mutsuz ya da asabi hissedenlerin, kısacası depresyonda olanların da imdadına yetişiyor. Medical Park Hastanesi'nden Diyetisyen Sevil Nas Can; vücuttaki kolesterol ve yağ seviyeleri üzerinde, bağışıklık sistemini güçlendirmede, göz ve cilt üzerinde olumlu etkileri bulunan Omega-3 içeren gıdaların, sinir sistemine de çok iyi geldiğini söylüyor. Can; kış aylarında iyice artan depresyon durumlarında kendimizi daha iyi ve sakin hissetmemizi sağlayacak, beynimizi güçlendirecek ve strese karşı direncimizi artıracak olan Omega-3 içeren gıdaları sıraladı:

* BALIK: Omega-3; hamsi, palamut ve somon balığı gibi yağlı balıklarda daha fazla bulunur. Balık tüketimi, depresyon tedavisini destekler ve kişinin kendisini daha mutlu hissetmesini sağlar. Balığı haftada en az iki kere, ızgara veya buğulama şeklinde tüketmek gerekir.

* CEVİZ-FINDIK: Yüksek oranda Omega-3 içeren ceviz ve fındık; kalp ve zihin sağlığı üzerinde çok etkilidir. Bunlar; çinko, potasyum, magnezyum ve demir açısından zengindir. Her gün iki-üç ceviz veya 10 adet fındık tüketilmelidir. Ancak yağ içerikleri ve kalorileri yüksek olduğundan, bu besinlerin tüketiminde aşırıya kaçılmaması gerekmektedir.

* KETEN TOHUMU: Güçlü bir Omega-3 kaynağı olan keten tohumu; magnezyum, demir, bakır ve çinko açısından da çok zengindir. Yüksek oranda çözünür ve çözünmez posa içerdiğinden, bağırsak fonksiyonlarını da düzenler. 100 gramında ortalama 430 kalori bulunmaktadır. Her gün bir tatlı kaşığı keten tohumu yemek, sinir sistemini rahatlatmak için yeterlidir.

* KANOLA YAĞI: Zengin bir Omega-3 kaynağı olan Kanola yağı, sinirlerin yatışmasını sağlar. Bir kilogram sebze yemeğine üç çorba kaşığı Kanola yağı katılabilir.

* YEŞİL YAPRAKLI BİTKİLER: Özellikle koyu yeşil yapraklı bitkiler; yüksek oranda antioksidan vitamin içermelerinin yanı sıra, Omega-3 açısından da oldukça zengindirler. Mevsiminde olduğumuzdan özellikle ıspanak tüketmeye özen göstermeliyiz. Ispanak sebze yemeği olarak tüketilebileceği gibi, çorbaların ve böreklerin içinde de kullanılabilir.

* KURUBAKLAGİLLER: Kurufasulye, börülce, bezelye, yeşil mercimek, nohut, barbunya ve soya fasulyesi gibi kurubaklagiller; bitkisel protein açısından oldukça zengin gıdalardır. Çinko, demir, B vitamini ve protein içerikleri de yüksek olan bu besinler; çok güçlü birer Omega-3 kaynağıdır. Bunlar, beslenmemizde çok önemli yer tutarlar. Kolestrolü yüksek olan kişilerde et yerine tercih edilebilirler. Zihinsel yorgunluk ve mutsuzlukla mücadelede de son derece etkili bir rol oynarlar. Kurubaklagilleri haftada en az iki kere tüketmekte yarar vardır.

GÜNE POĞAÇA VE AÇMA YERİNE KEPEKLİ SANDVİÇLE BAŞLAYIN!
* Tek tip beslenme, yetersiz karbonhidrat alımı, aşırı yağlı yiyecek tüketimi, alkol ve aşırı kafein alımı; depresif duygu durumunuzu artırabilir. Uzun süre aç kalmak ve düzensiz saatlerde beslenmek ise; kan şekeri düşüklüğü, sinirlilik ve tahammülsüzlük gibi sıkıntılar yaratır.

* Kompleks karbonhidrat içeren gıdalar, kan şekerinin yavaş salınımını sağlar ve uzun süre tokluk hissi yaratır. Beyaz un ve pirinç yerine kepekli ekmek, esmer pirinç ve tahıllı gıdaları tercih etmek; sindirimi kolaylaştırır.

* Doymuş yağdan zengin pastane ürünleri, hamurlu ve şerbetli tatlılar, fast-food, şarküteri ürünleri ve kızartmalar; kilo artışına dolayısıyla da strese ve gün içinde uykulu ve yorgun hissetmeye neden olur. Poğaça ve açma gibi katı yağlı yiyecekler yerine kepekli ekmek arası peynir ve yeşilliklerle hazırlayacağınız sandviçleri tüketirseniz; güne daha iyi başlarsınız.

* Günde en azından bir öğün protein içeriği yüksek gıdalara yer verilmesi gerekir. Eğer proteinsiz beslenirseniz; hem metobolizma hızınız düşer, hem de vücudunuzda kansızlık, halsizlik ve kas kaybı oluşur.

* Çok demli çay ve aşırı kahve ya da kola tüketimi, fazla asit ve kafein alımına sebep olur. Bu da; kansızlık ve demir eksikliğine yol açabilir.
 
GÖBEK ERİTMENİN SIRRI

İnce bir vücuda sahip olduğu halde göbeğinden yakınanlara veya ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar göbeklerini bir türlü eritemeyenlere sıkça rastlarsınız. Hatta bazıları, televizyonlarda reklamı yapılan ilginç görünümlü karın çalıştıran aletlerden satın bile almıştır, ama tabii bunların istenilen randımanı veremediklerini anlamaları da uzun sürmez.

Aslında 'göbek problemi', kulaktan dolma diyet ve egzersiz yöntemleriyle çözümlenemeyecek kadar önemli bir sorun. Bu konuda uzman önerileri doğrultusunda hareket etmek ve sabır göstermek, 'sıkı ve düz bir karna sahip olmanın' anahtarı.

İstenilen ölçülerde, düzgün ve orantılı bir vücuda sahip olmak ve göbeğinizden kurtulmak için şunlara dikkat etmeniz gerekiyor:

Beslenme Düz bir karın istiyorsanız, dikkat etmeniz gereken en önemli nokta 'beslenme' konusudur. Yağlardan kurtulmak için öncelikle kan şekeri seviyesini kontrol altına almanız gerekiyor. Bu da en iyi günde 4-6 öğünle sağlanır. Tabii 6 öğün deyince aklınıza, masalar dolusu yemek gelmesin. Bir öğün, sebzeli bir omlet de olabilir, meyve doğradığınız bir mısır gevreği de, ya da yarım fincan pilavla bir parça tavuk ve bolca salata veya bir elma. Temel olarak üç ana ve üç ara öğün tüketebilirsiniz. Burada amaç, az ama sık yemektir. Böylece ihtiyacınız kadar protein ve karbonhidrat ve az miktarda da yağ tüketmiş olursunuz.

Oranlar

Alınan kalorilerin yüzde 80'inin karbonhidratlardan gelmesi halinde, sıkı ve düz bir karna sahip olmak pek mümkün olmuyor. Oranlar değişebilir, ama kalorilerin yüzde 55'inden fazlasının karbonhidrattan alınması, vücuttaki yağdan kurtulmada pek yardımcı olmaz. Vücut tolere edebiliyorsa, az miktarda karbonhidrat alarak diyet yapılabilir. Önemli olan, yüzde 55 sınırını aşmamaktır.

Zamanlama

Bünyeye giren yağ miktarı azaldıkça, vücut bir tür alarma geçerek, alınan yağı depolamaya çalışır. Bu nedenle gün içinde her 2-3 saatte bir, bir şeyler yenilmesi öneriliyor. Bu, vücuttaki yağı yakmaya yardımcı olur.

Kalori

Yukarıda belirtilenlerin hepsini uyguladığı halde, yine de düz bir karna sahip olamayanlar, kilolarını sabit tutmak için günde kaç kalori alacaklarını öğrenmeleri gerekiyor. Bunu da biraz uğraşıp deneme yoluyla öğrenebilirsiniz. Ayrıca, tükettiğiniz toplam kaloriyi, kaç gram protein, karbonhidrat ve yağı tükettiğinizi de belirleyip yazmalısınız.

Kalori azaltma

Kiloyu sabit tutmak için alınması gereken günlük kalori miktarı bulunduktan sonra, alınan kalori miktarının 200 kalori kadar azaltılması gerekiyor. Hedef, yiyebildiğiniz kadar yiyip, yine de yağ yakmaya devam etmek ama bu arada da kas kaybına uğramamaktır. Olabildiğince az yemeyi hedeflerseniz, elde edeceğiniz tek şey metabolizmanızı yavaşlatmak ve kas dokusundan kaybetmek olacaktır. İlk hafta sonra verdiğiniz, kilodan çok, vücutta birikmiş su olacaktır. Esas ondan sonra kilo vermeye başlarsınız.

Tutarlılık

Haftanın 6 günü bu program uygulanıp, haftada bir gün istenilen bir besinden bir porsiyon tüketilebilir. Ancak burada önemli olan şey abartmamaktır. Çünkü abartmanız halinde kan şekeri seviyesi tekrar yükselebilir ki, bu da yağ yakmanızı durdurur.

Ağırlık çalışması

Haftada 2-3 kez yapılacak 35 dakikalık (bir saate de çıkılabilir) ağırlık çalışması, hem vücuttaki kas kütlesini, hem de metabolizma hızını arttırır; çünkü kas, yağdan daha çok kalori yakar. Bu şekilde günde fazladan 30 ila 50 kalori yakabilirsiniz. Ağırlık çalışmasına karın egzersizlerini de dahil etmelisiniz. Böylece bir yandan vücudunuzdaki yağ miktarını azaltırken, diğer yandan da karnınızı sıkılaştırmış olursunuz.

Kardiyovasküler egzersizler:

Haftada 3 ila 5 gün, 30-40 dakikalık orta yoğunlukta kardiyo egzersizleri (yürüyüş, koşu, yüzme, bisiklet vs) yapılması da önerilenler arasında. Başlangıç seviyesindekiler, egzersizin yoğunluğunu kademeli olarak arttırmalılar. Eğer zaten belli bir seviyedeyseniz, haftanın iki günü daha yoğun program uygulayabilirsiniz. Bunu düzenli uygular, yediklerinize dikkat eder ve bu rutini her 3-4 haftada bir değiştirirseniz, düz bir karna sahip olabilirsiniz.

Bu da Aşemin gönderdiğinden alıntı....
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…