• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

10 Adımda Kolay Kilo Verin

Kilolarımız hem sağlık açısından hem estetik açıdan insanları tehdit ediyor. Kilo vermek için insanlar diyetten cerrahiye kadar pek çok yöntem deniyor imkanları ölçüsünde. Aslında çok fazla sıkıntıya grimete gerekmiyor sağlıklı ve zayıf olabilmek için. Size zayıflamak konusunda birkaç yöntem öneriyorum. Ben de bu yöntemleri internette gezerken buldum. Gerçekten işe yarıyor.
1)Çok sıkıntılı olduğunuz dönemlerde teselliği yemek yemede aramayın… ış ve yaşam koşullarının stres dozu her geçen gün artarken, duygusal bocalamaları ve stresi “yiyerek” yenmeye çalışıyoruz.
Kendimizi her kötü hissettiğimizde farkında olmadan veya kendimize yenilerek tükettiğimiz gereğinden fazla her 7 kalori vücudumuza 1 gram yağ olarak geri dönüyor. Stresi yemekle yenmek yerine, farklı hobiler ve uğraşlar ile vakit geçirmeye çalışın. Çok mu sinirlisiniz? O zaman dışarı çıkın ve temiz havada yarım saat yürüyün.

2) Abur cuburu çok mu seviyorsunuz? Ama bunun size yağ ve kilo olarak geri döneceğinizi bilmemniz gerekir. O yüzden evde abur cubur bulundurmayın. Yediklerinizin miktarına dikkat etmenin hiç bir kötü yanı yok.Evde abur-cuburlar bulunduğu sürece kendinizi tutamıyorsanız bir süre abur-cubur besinleri evde bulundurmayın.

3)Meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketin… Mevsiminde olmayan meyve ve sebzelerin tadı daha yavan olur. ıstediğiniz lezzete ulaşamadığınızda ise porsiyon ölçülerini büyütebilirsiniz. Gereğinden fazla her porsiyon ise vücudunuza yağ olarak döner. Bu nedenle sebze ve meyveleri mevsiminde tüketin ve size yetecek porsiyonlarla bile yediklerinizin lezzetine varın.



4)Her öğününüzde mutlaka bir protein kaynağı olsun. Çünkü Proteinler diğer besin öğelerine göre daha doyurucudur. Ayrıca proteinler metabolik hızın istenilen düzeyde kalmasına da yardımcı olur. Sağlıklı beslenmenin ilk kurallarından biri de besin çeşitliliği sağlamaktır. Bu nedenle sadece karbonhidrat içeren öğünler yerine içinde et ürünleri ve süt ürünleri bulunan menüleri tercih edin.

5) Eğer güzel bir yemek tatlısız bitmez diyorsanız doğru tatlıyı seçin… Tatlılar yoğun şeker içerdiğinden dolayı genelde kalori yüklüdür. Ayrıca beyaz şekerin sağlıklı beslenme programında sınırlı yer alması gerekir. Canınız tatlı istediğinde hamur tatlıları, şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar ve dondurmayı tercih edin. Tatlı isteğini bastırmanın düşük kalorili bir yolu ise bir fincan sıcak çikolata içmektir.


6)Kendinizi parmaklıklar arasına almayın… Çok sıkı diyet programları genelde başarısızlıkla ve sağlık riskleri ile son bulur. Bu nedenle yasak besinlerin çok olduğu veya tek besinden oluşan diyetleri yapmayın. Sevdiğiniz besinlerden uzun süre uzak kalmak sizi sıkabilir ve diyetin devamlılığı zarar görür.

7) Herkese diyet yaptığınızı açıklamayın. Siz sürekli diyette olduğunuzu tekrarlarsanız, çevrenizdekiler de diyete odaklanacaktır. Sık sık konuşulan bu konu size yapılacak ikramlarla ve sizin bu ikramlara karşı koyamamanızla son bulabilir. Bu nedenle çevrenizdeki herkese diyet yaptığınızı açıklamayın ve toplu olarak yemek yendiği ortamlarda aç kalmak yerine yapabileceğiniz en iyi tercihleri yapın.

8) Herkesin diyetten sıkıldığı ve ya diyete uygulaması gereken bir şeyi uygulayamadığı olabailir. Yanlış yaptım diye diyeti bırakmayın. Zayıflama diyetleri yapanların en sık yaptıkları hatadır. Diyetin dışına bir gün çıkmak bütün motivasyonu kırar ve kişi diyete devam etmek istemez. Fakat her şeyin bir çözüm yolu vardır. Diyetinizi bozduğunuzda ertesi gün daha aktif ve hareketli olmaya çalışmanız ve daha hafif yiyecekler tercih etmeniz yeterli olacaktır.

[B9) ıçeceklerin içeriğine dikkat edin… Şeker içeren içecekleri çok sık tüketiyorsanız, sadece şekerli içecek tüketimini azaltmanız veya bırakmanız bile kilo vermenizi sağlar. Yapılan araştırmalar, içeceklerin günlük enerji ihtiyacımızın %10-15’ini karşıladığını gösteriyor. Enerji alımınızı şekerli içecekler ile arttırmak yerine; ayranı, doğal maden sularını ve suyu daha fazla tüketmeye çalışın.
]

10) Sağlıktan vazgeçmeyin. Çok düşük kalorili veya size özel olmayan bütün beslenme programlarından ve diyetlerden uzak durun. Sağlığa olan olumsuz etkilerinin yanı sıra, düzenli uygulanması mümkün olmayan bu diyetler vücut dengenizi alt üst ederek ileriki dönemlerde kilo kontrolünü zorlaştırır. Resimlerde görünen durumda olmaya da gerek yok.

[/B](kadınpenceresi den alıntıdır )
 
Son düzenleme:
diyet taktikleri :))

--------------------------------------------------------------------------------

Kilo vermek istedikçe, kilolara kilo katıyoruz. Yine de diyet yapmaktan vazgeçmiyoruz. Oysa zayıflamanın tek yolu bugüne kadar yaptığımız yanlışların farkına varmak, o kadar! Aşk acısıyla yanıp tutuşurken ağzımıza bir lokma bile girmezken, diyete girdiğimiz ilk andan itibaren yiyecekler gözümüzün önünde uçuşuyor. Diyet kelimesi sanki yemekle eşdeğer. Yedikçe yiyoruz, zayıflayayım derken kilolarımıza kilo katıyoruz. Bu durumda en iyisi diyetlerden vazgeçmek. Peki, ne yapmalı?

Öncelikle bugüne dek yaptığımız hataların listesini çıkarmalıyız. Sonra da hayatımızdaki beslenme kavramına yeni bir boyut getirmeliyiz.

YANLIŞ: Kilo vermek için kalori bombalarından vazgeçmeli .

Hayatımızda pizza ya da çikolata olmaksızın kilo vermek mümkün değil. Tüm ciddi araştırmalar yemek yemek insana keyif vermediği sürece insanların kilo veremediğini ortaya koyuyor. Dikkat edilmesi gereken öğün tabaklarının az yağlı, vitamin, protein ve mineral içerikli olması.

YANLIŞ: En iyisi mümkün olduğunca az yemek.

Vücudun ihtiyacı olan enerjiyi karşılayacağından daha az yersek, metabolizma yavaşlıyor. Vücut normal beslenme konumuna geçtiği andan itibaren daha hızlı kilo almaya başlıyoruz. Çünkü vücudumuz az enerjiyle yaşamayı öğrenmiştir ve gelecek açlık tehlikesi karşısında hemen önlemini alır.

YANLIŞ: Düşük kalorili yiyecekler kilo vermede yardımcıdır.

90’ların başında, global şişmanlığın suçlusunun şeker olduğu ilan edildiğinden bu yana besin üreticileri düşük kalorili yiyeceklerin zayıf kalmak için yeterli olduğu konusunda konuşup duruyorlar. Ancak sorun; yağsız birçok besin maddesinin hiç tadının olmamasından dolayı aynı zamanda şişmanlatan şekeri yiyeceklerimize lezzet katıcı olarak ilave ediyoruz. Bu durumda, yağsız yiyecekler bir süre sonra birer kalori bombasına dönüşüyor.

YANLIŞ: Vejetaryenler zayıf insanlardır.

Çizgiyi aştığımız sürece yediğimiz her besin maddesinden kilo alırız. Vejetaryenler de hayatlarını zayıf insanlar olarak geçirmezler. Etsiz öğünler de, omlet, peynir, hamur, kuruyemiş gibi gerçekten kilo yapan besinlerden oluşabilir.

YANLIŞ: Zeytinyağı yerine margarin kullanmak şişmanlatıyor.

100 gram margarinde 750 kalori, aynı miktarda zeytinyağında 900 kalori bulunuyor. Zeytinyağı için söylenen sadece daha sağlıklı olduğudur.

YANLIŞ: Kilo vermenin en kolay yöntemi bir öğünü atlamaktır

Eğer öğle yemeğinden vazgeçerseniz akşamüstü çekici bir çikolata parçasının ağına düşmekten kendinizi alamazsınız. Her insan günlük aktivitelerini sürdürebilmek için bir enerjiye gereksinim duyar. Eğer bu enerjiden mahrum kalırsa vücut kısa ya da uzun vadede gerekli enerjiyi bulmak için açlık krizlerine girer.

YANLIŞ: Vücut geceleri gündüzden daha az kalori yakar. Bu yüzden akşamları yememek gerekir.


Vücut fazla kalorileri sabah sekizde nasıl depoluyorsa akşam sekizde de aynı şekilde depolar. Kilo vermek isteyenler için öğün atlamak psikolojik bir baskı bile yaratabilir.

YANLIŞ: Sigara zayıflatır.
Birçok kişinin sigarayı bıraktıktan sonra kilo aldığı doğrudur. Bu, dudak alışkanlığı dolayısıyla sürekli ağızlarında bir şeyler bulundurmak istemelerinden kaynaklanmaktadır. Oysa sigara içenlerin tümü zayıf değildir.

Diyetin beş önemli kuralı


1- PORSİYON KONTROLÜ: Günümüzde porsiyonlar eskisinden daha büyük. Sizin için önemli olan aldığınız besin değeri.

2- DEĞİŞİM: Eğer sürekli aynı şeyleri yerseniz daha yavaş doyarsınız. Kuru gıdalar da tatlıdır, et de güç verir.

3- HİSLER: Birçok diyeti art arda deneyen kadınlar, vücutlarının gönderdiği sinyalleri anlayamaz.

4- DENEY DİYETLER: Bizi açlığa mahkum eden diyetler kesin sonuçtan uzaklaşmamıza neden olur. Aç kalmak vücutta yoyo etkisine ve açlık krizlerine neden olur.

5- KEYiF: Eğer yemek yemekten keyif almıyorsanız, kısa ya da uzun vadede verdiğiniz tüm kiloları geri alacağınızı garanti ediyoruz.
__________________
ALINTI (DİYETCENTER)

 
slm herkese,
bişey okudum demin paylaşmak istedim güzel hatunlar...

• 12/5/2005 - Diyet ve Diyetler İdeal kilo
Diyet ve Diyetler İdeal kilo Diyet yapanların çoğunun, arzuladıkları kilo`ya ulaşma ve o kilo`da kalmada başarısız olduğu bilinen bir gerçek. Verilen kilo`ların geri alınması ve diyetler`in bırakılma oranı 5 yıl içinde %90’lara ulaşıyor. Bu nedenle, birçok kişi sürekli yeni diyetler ve tedavi programlarına yöneliyor veya tümüyle diyet`i bırakıyorlar
Fazla kilo`ların yalnızca yemekle ilgili olmayabileceğini düşündünüz mü? Belki de yıllardır yaptığınız diyetler`e rağmen kilo vermemenizin ve hatta kilo almanızın altında yatan neden, tiroit hormonu azlığı yada açığa çıkmamış şeker hastalığı gibi hormonsal bir bozukluk olabilir. Ayrıca, kilo`lu iseniz kan basıncını, kolesterolünüzü ve ürik asit düzeyinizi de bilmeniz gerekir. Fazla kilo`ya eşlik eden birçok tıbbi sorunun da bulunduğunu unutmamalıyız. Kısacası, günümüzde sağlıklı kilo vermenin yolu, öncelikle şişmanlığın, estetik bir kaygıdan öte, ciddiye alınması gereken bir sorun olduğunun kabul etmenizden ve bu konuda doktorunuza danışmanızdan geçiyor.

Diyet tipleri, tümüyle aç bırakan diyetler`den orta derecede kısıtlama yapan dengeli diyetler`e kadar değişiyor. Bu diyetler genellikle kısa dönemli kilo kaybı sağlıyor ama özellikle destekleyici bir izleme yapılmadığında uzun dönemle kilo kaybını korumada başarılı olamıyorlar.

İşte iyi ve kötü yanlarıyla bazı popüler diyetler :

Düşük-Karbonhidratlı Diyetler

Düşük karbonhidratlı diyetler, aynı miktarda kalori veren yüksek karbonhidratlı diyetler`e göre düşük karbonhidratlı diyetlerle daha hızlı kilo verildiği gözlemine dayanıyor. Karbonhidrat kısıtlaması sonucunda vücut proteinleri yakın olarak kullandığında kas kitlesi azalıyor. İdrarda proteinlerin yıkım ürünleri olan ketonlarla birlikte vücuttan daha fazla sodyum ve su atılıyor. Karbonhidratlar daha sonra tekrar diyete sokulduğunda ise bu kayıp geri dönüyor. Düşük karbonhidratlı diyetler`le vücut bileşiminde veya kilo kaybında başka bir değişim gözlenmiyor. Bu diyetler genellikle yeterli kalsiyumdan ve diyet lifinden yoksunlar. Görüldüğü gibi, düşük karbonhidratlı diyetler yarardan çok zarar veriyor.

Yüksek-Karbonhidratlı Diyetler

Yüksek-karbonhidratlı diyetle`rin çoğu Akdeniz diyet`i ile uyumlu. Bu diyetler öncelikle kompleks karbonhidratlar, sebzeler ve meyvelerle yeterli besin maddelerisağlamakta ve tam yağlı süt ürünleri ve yağlı protein kaynaklarını keserek yağ alımını kısıtlamakta.

Vejetaryen Diyetler

Vejetaryen diyetler tipik olarak az-yağlı, yüksek karbonhidratlı, bol lifli diyetler olup enerji ve besin maddelerini kompleks karbonhidratlar, sebzeler ve meyvelerle sağlanması hedefine uygulanır. Vejetaryen kısıtlamalar, süt ürünleri dahil bütün hayvansal ürünlerin kısıtlanması durumunda özellikle protein ve B12 vitamini noksanlığına neden olabilirler. Süt ürünleri içeren ya da süt ürünleri artı yumurta içeren vejetaryen diyetler`i planlamak daha kolaydır. Birçok kilo verme programında vejetaryen seçenekler mevcuttur.

Tek Besinli Diyetler

Uzun-dönemli uygulanamayan tek-besinli diyetler, yenen besinin ne olduğu kadar belirli bir besinin ne zaman yendiğinin de önemli olması düşüncesine dayanmakta. Bu diyet`in temeli, taze meyve yenmesidir; protein, niasin, kalsiyum ve demir noksanlığına yol açabilir. Diğer bu tip diyetler`de sık görülen bir sorundur.

Çok Düşük-Kalorili Diyetler

Aşırı şişmanlığın diyet`le tedavisindeki önemli bir gelişme, besinlerle enerji alımını günde 800 kcal gibi düşük miktarlara indiren çok düşük kalorili diyetler`in uygulanmasıdır. Bu diyetler hızla kilo vermesi gereken hastalara yönelik olup genellikle kilo fazlalığı %30 ya da fazla olan kişiler içindir. Bu diyetler`in kesinlikle bir doktor, diyetisyen ve davranış psikologunun da katıldığı bir ekibin kontrolünde uygulanmaları gerekir.

Bireyselleştirilmiş Orta Derecede Enerji Açığı Diyetler`i

Yakın zamanda uygulanmaya başlanan bireyselleştirilmiş orta derecede enerji açığı diyetler`i, aşırı kilolu olmayan kişilerin diyetler`i ile aynı ilkeleri izlemektedir, yani toplam yağ alımı, toplam kalorilerin %30 veya protein %15’i ve karbonhidrat (primer olarak kompleks karbonhidratlar) %55 veya daha fazlası ile sınırlıdır. Ancak, önerilen enerji alımı, bazal metabolizma hızına (BMR) göre hesaplandığında günde ortalama 500-600 kcal kadar bir enerji açığı yaratacak şekilde ayarlanmaktadır. Bireyselleştirilmiş orta derecede enerji açığı diyetler`i, günümüzde obezite uzmanları tarafından kabul edilmektedir. İdeal kilonuza yalnızca kısa süreli diyet`le değil, yaşam ve beslenme tarzınızda kalıcı değişimler yaparak ulaşmaya çalışın. Besinsel değişimler sağlığınıza katkıda bulunacak, kronik hastalık risklerini azaltacaktır. Düzenli fiziksel aktivite, kalp hastalığı riskinizi azaltmanın yanı sıra kanser ve şeker hastalığı riskini de azaltacak, psikolojik yönden kendinizi daha iyi hissetmenizi ve İdeal kilo`nuzu kontrol altında tutmanızı sağlayacaktır.

Kaynak:gebelik-rehberi.com Diyet ve Diyetler İdeal kilo ...
 
kaptanım bence kendimize bir diyet listesi belirleyelim.1 hafta boyunca herkes mutlaka bu listeye uysun.yani heğimiz aynı şeyleri yiyip içelim 1 hafta boyunca.herkesin verdiği kiloya göre bir ortalama bulalım bu ortalamanın altında kilo verenlere ceza puanı verelim belli bir puanı aşınca takımdan uzaklaştırılma ve sonrasında atılma olsun yada 1 haftaboyunca ceza olarak geyik sohbetimize almayalım.

benimki sadece bir fikir belki bunun üzerinde geliştirmeler yapılabilir:kahve:
 
Back