• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları 7 Aylık Kızımda Skolyoz

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Bendede skolyoz var. Bence duruma bağlı. Su anda takip edıp doktorun dediklerine uyumaktan başka birsey yapamazsiniz. Zamanı gelince belki fizyoterapiye başlarlar. Cok ağır vakalarda ameliyat da önerirler. Ama şu anda kötü ihtimalleri aklımıza getirmeyelim. Birde eklemeden gecmek istemiyorum: her daim en az ikinci bir doktorun görüşün başvurun! Cok gecmis olsun,
Haklısınız benim de araştırmalarım eğer gerçekten skolyozsa dediğiniz şekilde seyredeceği yönündeydi. Ben biraz da doktorun yeteri kadar açıklama yapmamasından ötürü ehliyetinden emin olamadım malesef. Başka bir doktora daha görüneceğiz bu hafta inşallah. Çok teşekkür ederim

Bende dogustan skolyoz var, ama benim ki genetik. Cok fazla uzerine durmadim acikcasi , cunku egriligim hafif derece. Hatta skolyoz oldugumu 28 yasimda tesadufen ogrendim.Asiri kol agrim vardi, ortoped rontgen istedi bel kismi da rontgende gorunmus ve bana senin skolyozun var bol bol yuz demisti.Bu hastaligin bir kac cesidi var ve yillar gectikce kendini belli ediyor , bel kemigi S seklinde oldugundan bir omuz asaga kayiyor ve bir bacak kisaliyor.Annem aldigi tum pantolonlari tadilat ediyor bir pacasini kisaltiyor.Ben yurtdisinda bir klinik biliyorum en kotu skolyoz durusunu bile duzeltiyorlar.Turkiyedede mutlaka boyle bir klinik vardir.Tavsiyem once hastaligi iyice arastirin , sonrasinda doktor secimi yapip tedaviyi baslatin.
Çok geçmiş olsun size de .. 28 yaşında öğrendiğinize göre belki de sonradan oluşmuştur doğuştan olmayabilir. Biz de acaba genetik mi dedik ama yakın ailede hiç böyle bir şikayet yok. Şu an bebeğim çok küçük olduğu için zaten henüz tam da oturamıyor öyle görünen bir omuz bacak kısalığı yok ama böyle bir rahatsızlığı gerçekten varsa ileride ne olur bilemiyorum. Teşekkür ederim cevabınız için.

Evlat olunca çok korkuyoruz sizi çok iyi anlıyorum ama internetteki araştırmalarla kafanızı bulandırmayın. En az 3 farklı doktora gösterin hem içiniz rahatlar hemde her doktor farklı öneriler veriyor alternatif fikirler çıkar ona göre bir yol belirlersiniz tez zamanda şifa versin allahım evladınıza
Kesinlikle öyle. Bu gideceğimiz doktor için skolyozda çok iyi dediler bakacağız. İnşallah iyi gelir yavrumuza. Teşekkürler.

Kuzenim skolyoz. İlk gittikleri doktor tedavide gecikti. Erken müdahale olsaydı ameliyat olmasına gerek kalmıcaktı. 2 yaşında başladı ameliyata şuan 17 yaşında. Onda doğuştan kemik eksikliğinden kaynaklı sorun. Oraya platin tarzı bişey koydular 6 ayda bir ameliyata gitti.Son ameliyatlarını yılda bir olmaya başladı boy uzamasına bağlı olarak. Lütfen bi doktora bağlı kalmayın.
Kuzeninize çok geçmiş olsun. Öyle çok ayrıntılı incelemedim görüntüleri zaten henüz hastaneden de temin etmedik doktorla beraber gördüğüm kadarıyla hatırladığım bizde kemik eksikliği yoktu olsa doktor bu kadar önemli bir bilgiyi bize aktarırdı sanırım. Bu skolyoz tanısı için yeterli bir sebeptir herhalde. Ama erken müdahale elbette çok önemli inşallah bunun avantajı sayesinde evladım için bir çözüm yolu bulunur .

Ha bir de şevki erdem diye bir dr var alanında bayağı ünlü bi cerrah. Kızınızın çekilen röntgenini mesaj olark veya faksla postayla vs gönderirseniz sizi arayıp bilgi verebilir. Bi kaç yıl önce bu şekilde kendisiyle bi görüşmem olmuştu çok ilgili bi dr..
Teşekkür ederim görüntüleri temin ettikten sonra bu önerinizi değerlendireceğim inşallah.

@Mune konuyu birkaç gün önce doğru yere açtım ama bir kişi dışında cevap veren olmadı malesef lütfen bir süre burada kalsın yardıma ihtiyacım var :KK43:

Merhabalar herkese,
Kızım şu an 7 aylık yaklaşık bir aydır kızımın yatarken ya da destekli oturtmaya çalıştığımızda bazen yamuk durduğunu gözlemliyorduk. Karşıdan bakınca sola meyilli duruyordu. İçimiz rahat etsin diye birkaç gün önce doktora götürdük. Önce çocuk doktoru değerlendirdi sonra ortopedi doktoruna yönlendirdi bizi. Ortopedi doktoru çekilen röntgen sonucunda kızımın omurgasında hafif bir eğrilik olduğunu ama şu an müdahale edilecek bir durumun olmadığını iki ay sonra tekrar görüşmemiz gerektiğini söyledi bize. Kapıdan çıkarken geçici bir durum mu diye sorduğumda geçici dedi ama içim hiç mi hiç rahat değil. Bu arada doktor omurilikte bir anomali olmadığını bu eğriliğe bizim de sebep olmadığımızı söyledi. Kaç gündür araştırmaktan okumaktan yoruldum çok üzgünüm gerçekten. Bu konuda bilgisi fikri tecrübesi olan var mı bizi neler bekliyor geç kalmadan neler yapılabilir ? 😔
merhaba losev hastanesi ali sehirlioglu var skolyoz ameliyatı yapan başarılı bir doktor isterseniz bi bakin

Konuma cevap verip elinden geldiğince yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Olur da birgün benim gibi endişeye sürüklenen bir annenin bu konuya yolu düşerse diye ve merak edenleriniz var ise son durumu aktarmak isterim. Kızımı bugün yaşadığımız şehirde skolyozdaki başarısıyla bilinen bir profa götürdük. Önceki röntgen görüntülerine bakarak çok şükür kızımın skolyoz olmadığını söyledi. Hafif bir eğrilik halen mevcut ancak bu yüzde doksan dokuz oranla kendi kendine düzelen gruba dahil bir eğrilikmiş. Anne karnında omurganın yanlış oluşmasından kaynaklı değilmiş. Rabbime hamdolsun şifa bekleyen derman arayan her kim var ise Rabbim şifa versin dermana kavuştursun.

merhaba durumunuz düzeldi mi merak ediyorum suan aynı endişeyi ben yaşıyorum bebeğim 3aylık ve sol yöne eğilimi var devamlı o yöne kayıyor ayaga kaldırınca tutunca sola kıvrılıyor bir ortopedi ye gösterdim doğuştan skolyoz un belirtileri olur onları göremedim bebeğin de dedi ama içim içimi yedi bebeğiniz düzeldi mi merak ettim rabbim herkese şifa versin

Back