• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları 7 Aylık Kızımda Skolyoz

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Ben çocuk fizyoterapistiyim anneler bebeklik döneminde epey evhamlı olabiliyor ama bebeklerin büyüme döneminde skolyoz birçoğunda gözlemlediğimiz birşey sağlıklı olsun engelli olsun henüz kaslar yeterli olgunluğa ulaşmadı 6 yıllık pediatrik yani çocuk fizyoterapistligi deneyimle söylüyorum enerjinizi üzülerek tüketmeyin yeterince aydinlatilmamissiniz ama uzuntunuz boşuna nasıl ağaçlar büyürken küçük bir fidanken eğilip bukulmeye müsaitse onun omurgası da öyle şu an engelli bir çocuk annesi degilsenixlz evhaminiz yersiz iyi günler
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Sağlıkçı gözüyle yazdıklarınız benim için çok ümit verici. İlk evladım serebral palsi hastası. O yüzden ister istemez evhamlıyım. Ama inşallah dediğiniz gibidir. Bir doktora daha görünüp neler olup bittiğinden emin olmaya çalışacağız. Size de iyi günler dilerim .

Çocuk kendi oturmaya başlamadan mı oturtmaya başladınız öyle ise destekli bile olsa oturtmamanız gerekir bazı kişiler var çünkü bebeğe oyuncak bebek muamelesi yapar daha oturmaya başlamadan oturtur destek için yastık koyar buda bebeğin omurgasını eğdirir neyse ki daha bebekken olmuş Doğumda da olmuş olabilir biraz yaşı büyüyünce yüzmeye götür doktor geçici demiş ama herhangi birşey yapılmaz ise yaş ilerledikçe boy uzadıkça artabilir kesin değil hiç artmasa aynı derecede kalsa bile tedavi uygulanmaz ise kendiliğinden geçmez az dereceli bir skolyozu olur ama çok az derece herkeste bir skolyoz vardır fark ettiği edemediği kaç derece olduğunu biliyor musun
Açıkçası destekli oturtup da kendi haline bıraktığım hiç olmadı . Hep yanında ve arkasına yaslanır vaziyette hatta çoğu zaman kucakta oturttum. Zamansız oturtma ve yürütmeye çalışmaların bu hastalığa kapı araladığını bildiğimden yürüteç dahi almadım almayı da kesinlikle düşünmüyorum. Yalnız şöyle bir durum var. Kızıma ana kucağı almıştık ve bir süre sonra farkettik ki kızımı ne zaman ana kucağına koysak kızım yamuk şekil alıyor. Ama ana kucağı dışına koyunca daha fonksiyonlu hareket ediyor. Biz başlangıçta ona bağladık ama doktor siz bir şey yapmamışsınız deyince bu ihtimali kaldırıp attık. Doktor hafif bir eğrilik dedi ölçmedi bile. S şeklinde ama uzun düz bir s düşünün. Biz evde baktığımız zaman sırtına net anlaşılmıyor bile şu anda.

Ben de 24 yaşımda s tipi skolyoz olduğumu öğrendim, bel ağrılarımdan bıkıp doktora gittiğimde. Doğuştan da olabilir sonradan da oluşmuş olabilir, ilerlerse belki ameliyat ama şu an için yapacak bir şey yok, sadece ağrıların için fizik tedaviye gidebilirsin dedi doktor bana. Tabi sizin yavrunuz henüz bebek ve süreç benden daha farklı işler ama bu dönemde vücutları hamur gibi, şekil almaya daha müsait diye düşünüyorum, fizik tedavi alırsa daha iyi olur inşallah.
Benim kızımın eğriliği de uzun düz bir s gibi. Fizyoterapist bir arkadaşıma danıştım yardımcı olacak bize inşallah ama onun öncesinde daha iyi bir profa gideceğiz. Geçmiş olsun size de.

Kardeşim de bu ameliyatı oldu.Önce size dendiği gibi bir kaç ay eğriliğin gelişimine baktılar.İlerlediği anlaşılınca da gelecekte doğum yapmakta bile zorlanabilirsin diyerek ameliyat olup platin takıldı sırtına boydan boya.Tabii kardeşiminki daha eğriydi. Şu anda çok iyi.Yüzme tavsiye etti doktoru öncesi ve sonrasında.

Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama doktoruna yurt dışından bile gelen hasta vardı.Hala başka doktorlara kontrole gittiğinde "ameliyatın ne kadar iyi yapılmış"der doktorlar.Bu arada ameliyat için para da alınmadı.Araştırma hastanesiydi sanırım.Şimdi doktoru başka bir şehirde galiba ama bir araştırın isterseniz."Mehmet Fatih Korkmaz" ismi.Geçmiş olsun.
Kardeşinize çok geçmiş olsun. Doktoru hemen not alıyorum. Çok teşekkür ederim cevabınız için.

12 yasinda oglumda cikti tabii doktor bize sporla duzelecegini soyledi.adanda ortopedi hastanesi var. Prof. Mahir Gulsen ona goturduk bu civardaysan götürebilirsiniz
Geçmiş olsun. Adana'ya yakın sayılırız. Doktorun adını kaydediyorum şimdi. Çok teşekkür ederim.

Allah şifa versin demeye geldim..birde üniversite hastanelerine gitseniz daha iyi olur...sevk isteyebilirsiniz ...gittiğiniz doktorlardan öneri veya

Yaptığım okumalarda hiç böyle bir bilgiye rastlanmamıştım genellikle anne karnında ilk altı haftada çeşitli nedenlerden ötürü bu durum ortaya çıkabiliyormuş. İnşallah dediginiz gibidir çünkü bu şekilde düzelme olasılığı daha fazla olur. Mesela bizim gittiğimiz doktor şu anda hiçbir şey önermedi bize oturabilir mi yürüyebilir mi etkiler mi sorusuna bile daha 7 aylık yürümesine daha çok var dedi . Bu soruma cevap değildi 😔

Ben de bildiğim kadarını hem fizyoterapist hem skolyoz hastası olarak aktarayim :)
Oncelikle arkadasin söylediği doğru.
Benim de ilk aklıma gelen bu oldu.

Anne karnındaki pozisyondan dolayı şu an bu eğrilik mevcut, emeklemeye başladıkça geçecektir diye düşündüm.

Ama röntgeninde omurgada rotasyon var mi, kaç derece vs bilmeden eksik kalır bu yorum 🤷🏻

Eğrilik fiziksel gelişimine engel değil.
Yapacak olduğu her şeyi zamanında yapacaktır.
Ama bu zaman illa ki verilen aralıklar değil
3 çocuğum var,
Ilki 9 aylık yürüdü,
Ikincisi 15 aylık
Üçüncü yaşında yürüyecek gibi görünüyor, henüz 11 aylık.

Doktorun hic bir şey önermemesini artık olağan karşılıyorum 🤦🏻‍♀️
Cünkü vereceği önerileri size öncesinde işinin ehli bir fizyoterapistin göstermesi gerekir.
Önerecekleri bildikleri kişiler yok, işini bildikleri isim yapmış insanlar da yüksek fiyatlara çalışıyor. Ve bu nasıl olsa gelişiminde 3-4 aylık bir fark yaratacağı için kendi haline bırakıyorlar.
Ama gerçekten 3-4 aylık fark mi yaratıyor?
Bence hayır, ama bu tamamen kendi mesleki tecrubeme dayalı soyledigim bir hayır🤷🏻‍♀️

Siz neler yapabilirsiniz, eğer imkanınız varsa, duyu bütünleme bilen bir çocuk fizyoterapisti ile görüşebilirsiniz.
Mümkünse ortopedi uzmanı ile çalışan hatta ekip olarak çalışan bulursanız, daha bile iyi.

Meslektaşlarım ne der bilmiyorum ama ben düzenli terapiden ziyade, Size öğretip takip etmekten yana olurdum.
Nasıl emzireceksiniz, nasıl oturtacaksınız, nasıl yatıracaksınız, oynarken nasıl destekleyeceksiniz, gunluk hayatta akliniza gelebilecek her aktivite icin yonlendirmeler yapilir, ayda bir takip edilir gibi bir plan yapılabilir. Çocuğun durumuna göre sıklık değişir yada birebir tedaviye o zaman gecilir.

Endiselenmeyin. 7 ay henüz çok erken, geç kaldığınız yada kalıcı oldu dediginiz bir durum yok şimdilik. Güvendiğiniz bir hekim bulup, kontrollerine aynı kişi ile devam, çok geçmiş olsun ❤

Allah şifa versin demeye geldim..birde üniversite hastanelerine gitseniz daha iyi olur...sevk isteyebilirsiniz ...gittiğiniz doktorlardan öneri veya
Amin teşekkür ederim. Şimdilik yaşadığımız şehirde skolyozdaki başarısıyla ün yapmış bir doktor bulduk ona görüneceğiz ama üni hastanesi de mutlaka bir seçenek bizim için.

Ben de bildiğim kadarını hem fizyoterapist hem skolyoz hastası olarak aktarayim :)
Oncelikle arkadasin söylediği doğru.
Benim de ilk aklıma gelen bu oldu.

Anne karnındaki pozisyondan dolayı şu an bu eğrilik mevcut, emeklemeye başladıkça geçecektir diye düşündüm.

Ama röntgeninde omurgada rotasyon var mi, kaç derece vs bilmeden eksik kalır bu yorum 🤷🏻

Eğrilik fiziksel gelişimine engel değil.
Yapacak olduğu her şeyi zamanında yapacaktır.
Ama bu zaman illa ki verilen aralıklar değil
3 çocuğum var,
Ilki 9 aylık yürüdü,
Ikincisi 15 aylık
Üçüncü yaşında yürüyecek gibi görünüyor, henüz 11 aylık.

Doktorun hic bir şey önermemesini artık olağan karşılıyorum 🤦🏻‍♀️
Cünkü vereceği önerileri size öncesinde işinin ehli bir fizyoterapistin göstermesi gerekir.
Önerecekleri bildikleri kişiler yok, işini bildikleri isim yapmış insanlar da yüksek fiyatlara çalışıyor. Ve bu nasıl olsa gelişiminde 3-4 aylık bir fark yaratacağı için kendi haline bırakıyorlar.
Ama gerçekten 3-4 aylık fark mi yaratıyor?
Bence hayır, ama bu tamamen kendi mesleki tecrubeme dayalı soyledigim bir hayır🤷🏻‍♀️

Siz neler yapabilirsiniz, eğer imkanınız varsa, duyu bütünleme bilen bir çocuk fizyoterapisti ile görüşebilirsiniz.
Mümkünse ortopedi uzmanı ile çalışan hatta ekip olarak çalışan bulursanız, daha bile iyi.

Meslektaşlarım ne der bilmiyorum ama ben düzenli terapiden ziyade, Size öğretip takip etmekten yana olurdum.
Nasıl emzireceksiniz, nasıl oturtacaksınız, nasıl yatıracaksınız, oynarken nasıl destekleyeceksiniz, gunluk hayatta akliniza gelebilecek her aktivite icin yonlendirmeler yapilir, ayda bir takip edilir gibi bir plan yapılabilir. Çocuğun durumuna göre sıklık değişir yada birebir tedaviye o zaman gecilir.

Endiselenmeyin. 7 ay henüz çok erken, geç kaldığınız yada kalıcı oldu dediginiz bir durum yok şimdilik. Güvendiğiniz bir hekim bulup, kontrollerine aynı kişi ile devam, çok geçmiş olsun ❤
Cevabınız için teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız sağolun. Öncelikle doktor tarafından anne karnındaki pozisyonundan kaynaklanmış olabileceğine dair hatta birçok hususa dair açıklama gelmeyince istemsiz endişelendim. Bize söylediği omurilikte bir anomali yok bu eğriliğe siz de neden olmadınız geçici bir durum iki ay sonra tekrar görüşelim. Öncesinde çocuk doktoruna görünmüştük onun açıklamaları daha da endişeye sürükledi beni. Bu şikayetle gelen altı ay içindeki ikinci hastasınız önceki hastada skolyoz çıktı kız çocuklarında sekiz kat daha fazla görülen bir durum röntgeni bir görelim deyip röntgen sonucunda hafif bir eğrilik görününce direkt ortopediye yönlendirdi bizi. Kafamda milyon soru kalbimde korku ile döndüm eve.
Bu arada eğriliğin açısı ölçülmedi hafif bir eğrilik dendi yalnizca. Benim gördüğüm kadarıyla uzun düz bir s şeklindeydi. Bu arada röntgen sırasında kızım şiddetli bir şekilde ağlıyordu ve düz durmuyordu s şeklinde duruyordu röntgendeki gibi bilmem bu bilgi bir işe yarar mı.

Ben de şu anda önerilerinizle aynı doğrultuda hareket etmeye çalışıyorum aslında. Zaten bu eğriliği farkettigimden beri kızımın duruşunu devamlı düzeltiyorum. Emekleme pozisyonunda oyuncağını uzanırken örneğin eğriliğin tersine koyuyorum oyuncağı oraya uzamasını sağlamaya çalışıyorum. Şu anda destekli bile olsa oturtmuyorum. Kucağına aldığım zaman oturtmuyorum birazcık onda da duruşunu sürekli düzeltiyorum. Emzirirken yemek yedirirken memede uyuturken bile düz tutmaya gayret ediyorum. Ama bu sadece kendimce aldığım içgüdüsel önlemler. Fizyoterapist bir arkadaşımdan yardım alacağım yakın zamanda. Yeni bir doktora daha gideceğiz inşallah daha net bilgilenmek için.

Omurgada eğrilik çıkmış, ona birşey diyemeyeceğim, ama benim oğlumda 7 aylıkken desteksiz oturamiyordu, hatta 8 aylık bile tam oturamiyordu.
Destekli de yanına yastık koyduğumda sağa sola kayıyordu.
Ama hiç aklıma gelmedi röntgen vs, çok da evhamliyimdir, nedense aklımdan hiç geçmemişti.
Umarım düzelecek biseydir.. 🙏🙏🙏

Omurgada eğrilik çıkmış, ona birşey diyemeyeceğim, ama benim oğlumda 7 aylıkken desteksiz oturamiyordu, hatta 8 aylık bile tam oturamiyordu.
Destekli de yanına yastık koyduğumda sağa sola kayıyordu.
Ama hiç aklıma gelmedi röntgen vs, çok da evhamliyimdir, nedense aklımdan hiç geçmemişti.
Umarım düzelecek biseydir.. 🙏🙏🙏
Otururken yana kayması bir yana yatarken bile bazen yamuk durması bizi düşündürdü. Ve yamuk duruşun hep aynı şekilde olması... İnşallah düzelir umudumu kaybetmeyeceğim.

Bebeği çıplakken öne eğince kamburvari bi çıkıntı var mı omuzlarda göğüste ileri geri veya aşağı yukarı bi dengesizlik var mı bunlar önemli skolyoz için.. Ben mesela 2 yaşıma kadar yürümemişim gelişimsel olarak bu ilk dikkat çekmesi gereken şeymiş ama evamını getirmemişler..

Skolyoz s şeklinde olduğunda bence çok büyük bi sorun değil gibi bilmiyorum. Size şimdiki röntgenimi atmak isterim rahatsız hissetmeyecekseniz eğer. Daha net görebilirsiniz belki..

Ha bir de şevki erdem diye bir dr var alanında bayağı ünlü bi cerrah. Kızınızın çekilen röntgenini mesaj olark veya faksla postayla vs gönderirseniz sizi arayıp bilgi verebilir. Bi kaç yıl önce bu şekilde kendisiyle bi görüşmem olmuştu çok ilgili bi dr..

@Mune konuyu birkaç gün önce doğru yere açtım ama bir kişi dışında cevap veren olmadı malesef lütfen bir süre burada kalsın yardıma ihtiyacım var :(

Merhabalar herkese,
Kızım şu an 7 aylık yaklaşık bir aydır kızımın yatarken ya da destekli oturtmaya çalıştığımızda bazen yamuk durduğunu gözlemliyorduk. Karşıdan bakınca sola meyilli duruyordu. İçimiz rahat etsin diye birkaç gün önce doktora götürdük. Önce çocuk doktoru değerlendirdi sonra ortopedi doktoruna yönlendirdi bizi. Ortopedi doktoru çekilen röntgen sonucunda kızımın omurgasında hafif bir eğrilik olduğunu ama şu an müdahale edilecek bir durumun olmadığını iki ay sonra tekrar görüşmemiz gerektiğini söyledi bize. Kapıdan çıkarken geçici bir durum mu diye sorduğumda geçici dedi ama içim hiç mi hiç rahat değil. Bu arada doktor omurilikte bir anomali olmadığını bu eğriliğe bizim de sebep olmadığımızı söyledi. Kaç gündür araştırmaktan okumaktan yoruldum çok üzgünüm gerçekten. Bu konuda bilgisi fikri tecrübesi olan var mı bizi neler bekliyor geç kalmadan neler yapılabilir ? 😔
Kuzenim skolyoz. İlk gittikleri doktor tedavide gecikti. Erken müdahale olsaydı ameliyat olmasına gerek kalmıcaktı. 2 yaşında başladı ameliyata şuan 17 yaşında. Onda doğuştan kemik eksikliğinden kaynaklı sorun. Oraya platin tarzı bişey koydular 6 ayda bir ameliyata gitti.Son ameliyatlarını yılda bir olmaya başladı boy uzamasına bağlı olarak. Lütfen bi doktora bağlı kalmayın.

Yaptığım okumalarda hiç böyle bir bilgiye rastlanmamıştım genellikle anne karnında ilk altı haftada çeşitli nedenlerden ötürü bu durum ortaya çıkabiliyormuş. İnşallah dediginiz gibidir çünkü bu şekilde düzelme olasılığı daha fazla olur. Mesela bizim gittiğimiz doktor şu anda hiçbir şey önermedi bize oturabilir mi yürüyebilir mi etkiler mi sorusuna bile daha 7 aylık yürümesine daha çok var dedi . Bu soruma cevap değildi 😔
Evlat olunca çok korkuyoruz sizi çok iyi anlıyorum ama internetteki araştırmalarla kafanızı bulandırmayın. En az 3 farklı doktora gösterin hem içiniz rahatlar hemde her doktor farklı öneriler veriyor alternatif fikirler çıkar ona göre bir yol belirlersiniz tez zamanda şifa versin allahım evladınıza

Bende dogustan skolyoz var, ama benim ki genetik. Cok fazla uzerine durmadim acikcasi , cunku egriligim hafif derece. Hatta skolyoz oldugumu 28 yasimda tesadufen ogrendim.Asiri kol agrim vardi, ortoped rontgen istedi bel kismi da rontgende gorunmus ve bana senin skolyozun var bol bol yuz demisti.Bu hastaligin bir kac cesidi var ve yillar gectikce kendini belli ediyor , bel kemigi S seklinde oldugundan bir omuz asaga kayiyor ve bir bacak kisaliyor.Annem aldigi tum pantolonlari tadilat ediyor bir pacasini kisaltiyor.Ben yurtdisinda bir klinik biliyorum en kotu skolyoz durusunu bile duzeltiyorlar.Turkiyedede mutlaka boyle bir klinik vardir.Tavsiyem once hastaligi iyice arastirin , sonrasinda doktor secimi yapip tedaviyi baslatin.

Bendede skolyoz var. Bence duruma bağlı. Su anda takip edıp doktorun dediklerine uyumaktan başka birsey yapamazsiniz. Zamanı gelince belki fizyoterapiye başlarlar. Cok ağır vakalarda ameliyat da önerirler. Ama şu anda kötü ihtimalleri aklımıza getirmeyelim. Birde eklemeden gecmek istemiyorum: her daim en az ikinci bir doktorun görüşün başvurun! Cok gecmis olsun,

Bebeği çıplakken öne eğince kamburvari bi çıkıntı var mı omuzlarda göğüste ileri geri veya aşağı yukarı bi dengesizlik var mı bunlar önemli skolyoz için.. Ben mesela 2 yaşıma kadar yürümemişim gelişimsel olarak bu ilk dikkat çekmesi gereken şeymiş ama evamını getirmemişler..

Skolyoz s şeklinde olduğunda bence çok büyük bi sorun değil gibi bilmiyorum. Size şimdiki röntgenimi atmak isterim rahatsız hissetmeyecekseniz eğer. Daha net görebilirsiniz belki..
Sırtına baktığımız zaman eğdiğimiz zaman dışarıdan anlaşılacak kadar bir sorun görünmüyor çok şükür şu anda ne kanbur ne orantısızlık yok. Düze yakın bir s zaten . Ben aslında bu meseleyi kullandığımız ana kucağına bağlamıştım. Kızımı ne zaman ana kucağına koysak yamuluyordu ama düz bir alanda öyle bir problemi yoktu sonra farkettim ki düz alanda da bazen ana kucağındaki gibi şekil alıyor hemen bıraktım kullanmayı tabiki. Doktora bunu da sordum ama siz neden olmamışsınız dedi bana. Yine de bir soru işareti hala yeni doktora da soracağım bunu.

Bu arada kesinlikle rahatsız olmam bilakis mutlu olurum yardımcı olmaya çalışıyorsunuz sonuçta çok çok sağolun.

Back