Ben de bildiğim kadarını hem fizyoterapist hem skolyoz hastası olarak aktarayim :)
Oncelikle arkadasin söylediği doğru.
Benim de ilk aklıma gelen bu oldu.
Anne karnındaki pozisyondan dolayı şu an bu eğrilik mevcut, emeklemeye başladıkça geçecektir diye düşündüm.
Ama röntgeninde omurgada rotasyon var mi, kaç derece vs bilmeden eksik kalır bu yorum
Eğrilik fiziksel gelişimine engel değil.
Yapacak olduğu her şeyi zamanında yapacaktır.
Ama bu zaman illa ki verilen aralıklar değil
3 çocuğum var,
Ilki 9 aylık yürüdü,
Ikincisi 15 aylık
Üçüncü yaşında yürüyecek gibi görünüyor, henüz 11 aylık.
Doktorun hic bir şey önermemesini artık olağan karşılıyorum
Cünkü vereceği önerileri size öncesinde işinin ehli bir fizyoterapistin göstermesi gerekir.
Önerecekleri bildikleri kişiler yok, işini bildikleri isim yapmış insanlar da yüksek fiyatlara çalışıyor. Ve bu nasıl olsa gelişiminde 3-4 aylık bir fark yaratacağı için kendi haline bırakıyorlar.
Ama gerçekten 3-4 aylık fark mi yaratıyor?
Bence hayır, ama bu tamamen kendi mesleki tecrubeme dayalı soyledigim bir hayır
Siz neler yapabilirsiniz, eğer imkanınız varsa, duyu bütünleme bilen bir çocuk fizyoterapisti ile görüşebilirsiniz.
Mümkünse ortopedi uzmanı ile çalışan hatta ekip olarak çalışan bulursanız, daha bile iyi.
Meslektaşlarım ne der bilmiyorum ama ben düzenli terapiden ziyade, Size öğretip takip etmekten yana olurdum.
Nasıl emzireceksiniz, nasıl oturtacaksınız, nasıl yatıracaksınız, oynarken nasıl destekleyeceksiniz, gunluk hayatta akliniza gelebilecek her aktivite icin yonlendirmeler yapilir, ayda bir takip edilir gibi bir plan yapılabilir. Çocuğun durumuna göre sıklık değişir yada birebir tedaviye o zaman gecilir.
Endiselenmeyin. 7 ay henüz çok erken, geç kaldığınız yada kalıcı oldu dediginiz bir durum yok şimdilik. Güvendiğiniz bir hekim bulup, kontrollerine aynı kişi ile devam, çok geçmiş olsun ❤